Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

To dziś dla odmiany irysy :;230 .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuję za te ;:138 ;:306 . Kiedyś mój las, zmieni się w angieski ogród. :;230. U mnie też susza, aż trudno to sobie wyobrazić. Czosnki specjalnie wsadzone pod brzozami, co by w razie zalania nie ucierpiały, a niedźwiedzi dostalam od Martusi i będzie za rok więcej. Strażnika wymiziam ;:196 .

Aniu nie o rutewkę mi chodziło tylko to nad nią , takie drobne kwiatuszki zebrane w grono, jak u rutewki tylko wlosków nie mają. :?: A skąd ja Ci wody w taki upał wezmę :;230 ;:196 .

Filemon i mnie też są pierwiosnki, kowaliki i wiele innych, trudno dojrzeć, ale już lornetkę mam ;:138 .

Elwi jest i bocian a nawet dwa dorosłe i może dwa, albo trzy małe zobaczymy jak dzioby bardziej wystawią. Dziękuję za tyle miłych słów, a maki uwielbiam właśnie za kolor i tą jak trafnie określiłaś bibułę(brakowało mi tego określenia). ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo fotogeniczne są iryski syberyjskie :D
O jak nam spoważniała nasza panieneczka ;:167
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Ależ masz wielkie kępy tych irysów ;:215 . Zwłaszcza piękny jest kolor tych niebieskich ;:173
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko cudownie masz w ogrodzie, a zamglone zdjęcia mnie niesamowicie zauroczyły. ;:138
No i co Ty piszesz, że nie masz słoneczka, jak widzę piękne słoneczne fotki ze wspaniałymi letnimi kwiatami.
Gołym okiem widać, że ten najważniejszy kwiatuszek....w chusteczce na głowie dobrze się tam czuje i to najważniejsze. :D :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, piękne irysy, uwielbiam kiedy zakwitają, tylko szkoda, że szybko przekwitają. Jeszcze wrotycze/złocienie różowe, to najlepsze do wczesnoletnich kompozycji kwiaty. Dobrze, że je zobaczyłam u Ciebie, jutro pędzę do ogrodniczego po nasiona, bo wypadły mi te rośliny kilka lat temu.
Czosnki fantastycznie wyglądają na tej rabacie, a jeszcze w takim ujęciu, super fota ;:215
Masz fajnych zwierzęcych współlokatorów, zwłaszcza ten kolczasty.
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:)
Iryski z brzózkami to naprawdę śliczny duet :)
Iryski mam, teraz brzozę muszę skombinować, może na gminne pójdę tam pełno siewek, już widzę minę M. ... :;230 :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:79 w zeszłym roku wyjechałam i nie zrobiłam im foty, w tym też myślałam że nie zdąża ale udało się ;:138 .
Ale jesteś spostrzegawcza, Julka zmieniła się na buzi, rzeczywiście taka poważniejsza i pełniejsza i jeszcze trochę a będzie równa z mamą ;:306 .

Jolu ;:196 , rozrosły się szczególnie te żółte, mają ciasno i słabiej kwitną niż w zeszłym roku. Niebieskich mam kilka kęp ;:215 .

Ewuś ;:196 , no dobra ja przyznam się, wyszły mi superaśne zdjęcia te zamglone :;230 ;:170 . Ewuś u mnie jeszcze żadna róża nie rozkwitła, oprócz jeden dzikej, myślę że to właśnie z małej ilości słońca. Kwitauszki , dwa cieszą się z każdego kwiatka, którego w zeszłym roku nie widziały.

Aluś, dziękuję ;:196 .Irysy czy szybko przekwitają ?, u mnie w cieniu jak już coś zdoła zakwitnąć ;:306 , to utrzymuje się dość długo. Złocienie trochę słabe w tym roku, niestety okres suszy bez mojego wsparcia wpłynął na ich wygląd.

Dziś bodziszki i czosnki, oczywiście z tych które zdołały już zakwitnąć,
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ten dopiero zaczyna
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Dorotko. Świetne zdjęcia robiłaś we mgle...czy raczej ze snującym się dymem.
Ogród kipi kwieciem. Widać ogrom pracy.
Może byś do mnie przyjechała i wykopała sobie liliowce, bo muszę przed pracami brukarza zlikwidować jedną rabatę. Mam też dwie juki kalifornijskie do oddania. Chcesz? Zajrzyj w drodze na działkę.

ps O, dodałaś czosnki. Piękne, też je uwielbiam i też stwierdzam że mam ich stanowczo za mało
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Iryski pięknie wyglądają jak jest ich dużo - dopiero wtedy jest efekt. Wiesz może jaka to odmiana :?: . Ja posadziłam maleńką sadzoneczkę w zeszłym roku i zakwitł mi dwoma kwiatkami ;:oj . Ale i tak się cieszę, że przeżył zimę, że w ogóle zakwitł ;:65 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko ;:196 dopiero zobaczyłam Twój wpis. Też mi się to podoba, a mówią że pod brzozą nic nie rośnie.
Ja specjalnie wsadziłam pomiędzy brzozy rośliny , które w razie wysokich wód gruntowych by ucierpiały( choć po ostatnim roku i tym nie wiem czy coś takiego by się stało, suuuuusza). Minus takiego nasadzenia, jak jest mało wody, to naprawdę trzeba zasilać, bo brzoza wypija, a i cień dla tych kwiatów nie wskazany, ale za tu dłużej kwitną :wink: . Pod tymi brzozami są dzikie róże, irysy, czosnki, kocimiętka i oczywiście lawenda.

Obrazek Obrazek

Jeszcze nie pochwaliłam się powojnikami, nad którymi stałam 4 dni z wężem żeby raczyły rozkwitnąć :;230 .
Powojnik Ville de Lyon
Obrazek Obrazek

powojnik Ernest Markham
Obrazek

I żaba Monika
Obrazek
Kwitnie też janowiec od MArusi(Koziorozec) ;:196
Obrazek

Orliki
Obrazek
Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Uwielbiam brzózki a i orliki masz piękne. ten janowiec to nie żarnowiec?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu (April) ;:196 dziękuję , tak jakoś wyszło :;230 . Teraz kochana to ja nie dam rady do Was po drodze. :( W piątek jedziemy i po pracy muszę się spakować, potem rozpakować i biegiem z wężem po rabatach ;:306 , bo moje rośliny 5 dni picia nie miały . A druga sprawa, chciałam zajechać tak, żeby chwilę pozwiedzać a nie na prędko i z dzieciakami ciągniętymy za spódnicą ;:306 . Myślę, że jak dziewczynki wyjadą na działkę z dziadkami lub do nich i zostanie sam burek Waderek , to wtedy chętnie podjadę, oczywiście jak Wy czas będziecie mieli. Liliowce jakie masz ?, ja mam sporo żółtych jeszcze nie kwitną. :wink: Czosnki się rozsiewają?.

Jolu (Jode22) jesteśmy umówione wiosną, a na odmianach to ja się nie znam :oops: , a te co miałam zapisane się utraciły.

Filemon ;:196 nie żarnowiec to żarnowiec a janowiec to janowiec :;230 . To akurat janowiec od Marty , żarnowiec niestety się nie przyjął ;:174 .
Orliki stanowczo za mało. ;:333

Stokrotkowo
Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Zdjęcia mgielne-wypas ;:224
Ale stokrotkowooo ;:oj
A ja jak zwykle-zdania krótkie i bez większego sensu :;230
No bo co tu pisać :lol:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulapku ważne że dajesz znak że jesteś, czy to ma sens czy nie........
Dzięki.

Uwaga zagadka rozwiązana roślina pachnąca to nie rutewka tylko kozłek lekarski ;:63 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”