No ale teraz już chyba był , co ?
Wiosenny wiejski ogród cz. 25
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25
Ale masz piwonie
o różach nie wspomnę
leniuszek nie podlał kwiatków a tu deszczu ni ma
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu a mój Jaśminowiec nie pachnie.
Jest wielgachny i cały w mszycy, a opryskać go całego nie dam rady.
Jak przekwitnie, to ciachnę go o połowę i może wtedy będzie szansa całego opryskać.

Jest wielgachny i cały w mszycy, a opryskać go całego nie dam rady.
Jak przekwitnie, to ciachnę go o połowę i może wtedy będzie szansa całego opryskać.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzisiaj wykonałam plan w 95 %. Sporo zrobiłam, nogi bolą i jestem senna. Posadziłam prawie wszystkie zaległości i takie co to nie wiadomo co z nimi, podlałam, pomidory podwiązałam i pousuwałam wilki, dużo innych czynności wykonałam i ogoliłam trawę
Danusiu sadzonki wiele nie przyspieszą no może o sezon. Karpy muszą się porządnie ukorzenić
Asiu tak ! jest duża różnica między tym co sadzimy, a m.w. trzyletnia karpa i żeby móc pozyskiwać przez miesiąc szparagi musi być rozrośnięta
Karolinko kto leniuszek? ja
taż ja podlałam prawie wszystko , a deszczu ani kropelki
Parę zdjęć z dzisiaj!

Ewciu- miskant od Ciebie już znalazł miejsce stałe
Miałam kiedyś takiego cudnego jaśminowca, kwiatuszki jak różyczki a zapachu ani trochę
A ten mój to tak cudnie pachnie. Może Ci odciupię kawałek?
W pełni rozkwitu!

Taki duecik!

Zakwitła kolejna piwonia!

I kolejna róża!

Zakochałam się w nich

Chyba Jadzia prosiła o widok krzewu piwonii

I dla Ali zdjęcie liści omanu

W niej też się zakochałam

Miłych snów! Dobranoc
Danusiu sadzonki wiele nie przyspieszą no może o sezon. Karpy muszą się porządnie ukorzenić
Asiu tak ! jest duża różnica między tym co sadzimy, a m.w. trzyletnia karpa i żeby móc pozyskiwać przez miesiąc szparagi musi być rozrośnięta
Karolinko kto leniuszek? ja
Parę zdjęć z dzisiaj!

Ewciu- miskant od Ciebie już znalazł miejsce stałe
W pełni rozkwitu!

Taki duecik!

Zakwitła kolejna piwonia!

I kolejna róża!

Zakochałam się w nich

Chyba Jadzia prosiła o widok krzewu piwonii

I dla Ali zdjęcie liści omanu

W niej też się zakochałam

Miłych snów! Dobranoc
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Duecik nadaje się na okładkę
Marysiu, piwonię masz w pięknym i wyjątkowym odcieniu różu.
Agrest nietknięty pleśnią
U mnie z pięciu krzaków najmłodszy jest taki inne do spalenia mimo oprysków...
Co to ten włochaty szary wdzięczny kwiatek?
Marysiu, piwonię masz w pięknym i wyjątkowym odcieniu różu.
Agrest nietknięty pleśnią
Co to ten włochaty szary wdzięczny kwiatek?
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Marysiu u mnie już po rodkach, a u Ciebie jeszcze kwitnie.
Krzewuszki też już przekwitają. Fajnie jest mieć szybciej, ale jeszcze fajniej....dłużej.
Aleś się dzisiaj napracowała.
Ja miałam rozjechany dzień, ale przy okazji wstąpiłam do Stasi i wspominałyśmy Ciebie.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Marysiu mogłabyś mi napisać po ilu latach ci zakwitła piwonia drzewiasta i czy kwiaty się dłużej trzymają od zwykłej 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,piwonia na 4 zdjęciu ,gdzie piszesz,że zakwitła kolejna piwonia to taką Ci dałam lub bardzo podobną ,ona u mnie jeszcze nie kwitnie i nie mogę pokazać zdjęcia ,którą konkretnie Ci dałam ,ale piękny teraz okres, wszystko na potęgę zakwita ,piwonie ,róże jaśminowce,ostróżki i tyle różności ,że trudno wymienić ,u mnie też susza ,jutro czeka nie podlewanie całego ogrodu,mam pomoc od dzisiaj w ogrodzie ,tak sie cieszę ,bo dalej nie bardzo mogę robić ,wczoraj tak się przemęczyłam,że całą noc z bólu nie spałam ,to wszystko nie ma sensu ,bo ja pracuję kosztem zdrowia i nie mogę się wyleczyć ,ale nie mogę chodzić spokojnie po ogrodzie,bo wszędzie coś do zrobienia i mnie kusi ,teraz może to się zmieni,pozdrawiam i buziaczki posyłam 
- Maska

- Kontakt:
Witam miłe Panie
Aguś jeżeli to mączniak to poczytaj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ryka%F1ski Kiedś na FO dziewczyny opisywały metodę leczenia agrestu wrzątkiem lanym w stanie jeszcze bezlistkowym.
Włochaty to moja kochana szarotka siana rok temu
Za pochwały dziękuję
Ewuniu u mnie zawsze bardzo późno rozkwitają rododendrony, przynajmniej w porównaniu z Waszymi
Jeden mam (prezent) jakiś taki jakby płożący i dopiero teraz otwiera kwiatki
Krzewuszki też u mnie przekwitły i tylko ta variegata zaczęła najpóźniej
Pozdrów serdecznie Stasię następnym razem
Karmnik wczoraj mocno podlałam, chociaż w suchym ładnie sobie radził
Dobrego dnia
Krysiu Piwonia zakwitła jednym kwiatem już po roku, ale nie rozrasta się w sposób szalony, bardzo powoli, a w tym roku ma mniej kwiatów niż rok temu. Kwiaty chyba trochę dłużej są na krzaku, ale nie dużo dłużej. Wszystko zależy od pogody
Martusiu ta piwonia nie jest od Ciebie i rok temu też się nią zachwycałaś http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p4707133 . Nie wiem od kogo ją mam
przykro mi
Dobrze, że masz kogoś do pomocy, bo szkoda byłoby tak piękny ogród dopuścić do zarośnięcia
Martwi mnie, że zdrowia nie poprawia się być może to wina jednak Twojej wyrywności
Teraz już będzie lepiej! czego Ci serdecznie życzę i ściskam 
Aguś jeżeli to mączniak to poczytaj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ryka%F1ski Kiedś na FO dziewczyny opisywały metodę leczenia agrestu wrzątkiem lanym w stanie jeszcze bezlistkowym.
Włochaty to moja kochana szarotka siana rok temu
Ewuniu u mnie zawsze bardzo późno rozkwitają rododendrony, przynajmniej w porównaniu z Waszymi
Dobrego dnia
Krysiu Piwonia zakwitła jednym kwiatem już po roku, ale nie rozrasta się w sposób szalony, bardzo powoli, a w tym roku ma mniej kwiatów niż rok temu. Kwiaty chyba trochę dłużej są na krzaku, ale nie dużo dłużej. Wszystko zależy od pogody
Martusiu ta piwonia nie jest od Ciebie i rok temu też się nią zachwycałaś http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p4707133 . Nie wiem od kogo ją mam
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Marysiu Malopolska!
Nie uwierzysz, ja - dziecię słońca, zaczynam histerycznie szukać cienia! I kiedy pan w TV mówi, że jutro będzie jeszcze więcej słońca, to pusty śmiech mnie ogarnia, bo codziennie mamy bezchmurne niebo, więc jak może go być jeszcze więcej
!
Wszystko schnie na potęgę, więc najprzyjemniej byłoby zanurzyć się w soczysty cień Twojej ścieżki i wędrować sobie tam i z powrotem, tam i z powrotem, tam i ...
Jagi
Nie uwierzysz, ja - dziecię słońca, zaczynam histerycznie szukać cienia! I kiedy pan w TV mówi, że jutro będzie jeszcze więcej słońca, to pusty śmiech mnie ogarnia, bo codziennie mamy bezchmurne niebo, więc jak może go być jeszcze więcej
Wszystko schnie na potęgę, więc najprzyjemniej byłoby zanurzyć się w soczysty cień Twojej ścieżki i wędrować sobie tam i z powrotem, tam i z powrotem, tam i ...
To teraz już wiem, że ta piwonia musi być i u mnie
.. a M. cóż przyniosę, wkopię, może nie zauważy ...
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu cudowna piwonia - czy to drzewiasta?
A to cudo czy to szarotka?
Skubnęłam trochę agrestu - pyszny
- Maska

- Kontakt:
Witam Cię Jaguś
Rzeczywiście wierzyć mi się nie chce, bo co widzę w tv prognozę to Twoja okolica albo z deszczem albo temperatura poniżej 20 s. A Ty piszesz jakbyś ubiegłoroczne posty kopiowała
Oglądałam wczoraj czarną procesję polskich humanistów i jakoś od razu pomyślałam o Tobie, o Twoim nawoływaniu do poprawnego pisania na FO
Czy doczytałaś, że kwitnie mój/Twój agapant ! co prawda jednym kwiatostanem, ale w pięknym fiołkowym kolorze
Jeszcze raz dziękuję i chłód zroszonej trawy przesyłam
Justynko to wszyscy oni tak mają
jak nie wskażę palcem to nic nie widzi a chodzi obok wiele razy
Ewuniu tak to piwonia drzewiasta
i szarotka z siewu ubiegłorocznego. Cudna bielutka mechata
Agrest taki na soczek, ale ja czekam jak będzie dojrzały i wtedy cały objem podchodząc do krzaka
Rzeczywiście wierzyć mi się nie chce, bo co widzę w tv prognozę to Twoja okolica albo z deszczem albo temperatura poniżej 20 s. A Ty piszesz jakbyś ubiegłoroczne posty kopiowała
Oglądałam wczoraj czarną procesję polskich humanistów i jakoś od razu pomyślałam o Tobie, o Twoim nawoływaniu do poprawnego pisania na FO
Czy doczytałaś, że kwitnie mój/Twój agapant ! co prawda jednym kwiatostanem, ale w pięknym fiołkowym kolorze
Jeszcze raz dziękuję i chłód zroszonej trawy przesyłam
Justynko to wszyscy oni tak mają
Ewuniu tak to piwonia drzewiasta
Agrest taki na soczek, ale ja czekam jak będzie dojrzały i wtedy cały objem podchodząc do krzaka
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Marysiu, co trzeba zrobić by mieć tak dużo owoców agrestu? Na moich dwóch małych krzaczkach mam może ćwiartkę tego co u Ciebie na pokazanym krzaczku. Mam jeszcze 15 centymetrowy badylek, kupiony za 1,50 zł - przez 2 lata zupełnie nic nie urósł. Piwonie drzewiaste widuję często w ogrodniczym, ale jak pomyślę o tych przykładowych 3 latach czekania na kwiaty, potem pewnie ok. tygodniu radości i dodatkowo zerknę na cenówkę, to zdecydowanie mi przechodzi
Chyba nie ma bardziej cierpliwych dusz od ogrodników
Miłego dnia
Miłego dnia
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, czy w końcu u Ciebie popadało?, u nas nadal susza nic nie widać na niebie, taniec z wężem i ja odprawiam, a do namiotu na starej działce z domu nosze wodę ( nie sama), noce zimne, ciągle poniżej 10 st., wszystko czeka na kwitnienie, ciężka ta wiosna w tym roku 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś cudowna piwonia, a agrest nie jedzą Ci ptaki? moje porzeczki sobie im smakuję i nie wiem czy ja będę wiedziała jaki miały smak.
A dzięki za link.
A dzięki za link.