Ostroga piętowa.Zapalenie rozścięgna podeszwowego
Re: zapalenie rozścięgna podeszwowego
Mała różnica jest,taka jak stanąć na gwoździa,na ostrze,a na leżącego.
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tego co piszecie wnioskuję,że czas zrobić badania.Jutro mam wizytę to wezmę skier.
Chodzę bardzo dużo,ale w adidasach z dodatkową żelową wkładką i podpiętką.
Po domu w miękkich "fakirkach" i najbardziej boli jak wstanę rano z łóżka ,a w ciągu dnia jak na chwilę przysiądę i potem wstanę....ała....Podobnie jak już dłuuuugo chodzę.Inne letnie butki z cienką podeszwą odpadają.
Nie porównałabym bólu do "od gwoździa",raczej po kamieniu zbolałą piętą...
Chodzę bardzo dużo,ale w adidasach z dodatkową żelową wkładką i podpiętką.
Po domu w miękkich "fakirkach" i najbardziej boli jak wstanę rano z łóżka ,a w ciągu dnia jak na chwilę przysiądę i potem wstanę....ała....Podobnie jak już dłuuuugo chodzę.Inne letnie butki z cienką podeszwą odpadają.
Nie porównałabym bólu do "od gwoździa",raczej po kamieniu zbolałą piętą...
Bo masz początki programu rozrywkowego.Jak najszybciej do ortopedy.
- asma
Początki?to się ciągnie kilka m-cy.Do ortopedy czy na rtg?
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeśli rodzinny da Ci skierowanie na RTG i Usg to unikniesz oprócz czasu oczekiwania do ortopedy czas oczekiwania na USG. Z wynikami prosto do ortopedy. Na prywatne USG ja czekałam tydz. Badania z opisem na poczekaniu trwało to ok 25min.
U nas ze skierowaniem,czeka się na ortopedę ok pół roku, na zabiegi fizyko,następne pół roku.
W prywatnych gabinetach,od razu. Uwaga, nie dajcie się wpuścić w maliny i przyjąć zastrzyki
Zeel T. To środek homeopatyczny,czyli woda destylowana,nie pomaga, przypadkowo przerabiałem ten temat.
W prywatnych gabinetach,od razu. Uwaga, nie dajcie się wpuścić w maliny i przyjąć zastrzyki
Zeel T. To środek homeopatyczny,czyli woda destylowana,nie pomaga, przypadkowo przerabiałem ten temat.
- asma
Ortopeda ok m-ca,ale zabiegów nie ma do 2016r.
Leki homeopat.stosuję z powodzeniem od ponad 25lat,ale ...nie o tym ten wątek....
Czy usg zmienia coś w kwestii samego leczenia czy i tak byłoby podobne?
Leki homeopat.stosuję z powodzeniem od ponad 25lat,ale ...nie o tym ten wątek....
Czy usg zmienia coś w kwestii samego leczenia czy i tak byłoby podobne?
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem co Ci odp. USG to też jest jakaś informacja dla lekarza o stanie Twojej stopy.Na RTG wszystkiego nie widać.
Opisany mam stan stawu skokowo goleniowego z jego zmianami, wiązadła,ścięgna i ich pochewki.
Ścięgno Achillesa ze zmianami przeciążeniowymi. Ościęgno. Gdzie wystąpiły obrzęki,zwłóknienia, zmiany i gdzie jest guzowata ostroga.
Opisany mam stan stawu skokowo goleniowego z jego zmianami, wiązadła,ścięgna i ich pochewki.
Ścięgno Achillesa ze zmianami przeciążeniowymi. Ościęgno. Gdzie wystąpiły obrzęki,zwłóknienia, zmiany i gdzie jest guzowata ostroga.
https://portal.abczdrowie.pl/ostrogi-pietowe
Na zdjęciu po prawej stronie widać co to jest i zdjęcie wystarczy.Ten hak wija się w ciało.
Na zdjęciu po prawej stronie widać co to jest i zdjęcie wystarczy.Ten hak wija się w ciało.
- asma
Dziękuję
Jutro rtg,wynik pewnie ....w pon?
szkoda,że wypadło na pt bo w sob nie odbiorę.Chyba,że mi zrobią na pogotowiu...dzisiaj było tam ciemno od ludzi
Jutro rtg,wynik pewnie ....w pon?

- asma
Rtg zrobiony,wynik we wt,ale już teraz mi powiedziano,że na zdjęciu nie widać,żeby to była ostroga. 

- asma
Zdzwoniłam się ze znanym nam od ponad 25lat homeopatą ,który jest również fizykotraputą np gdańskiego AWF i sportowców.
Kazał do min ograniczyć chodzenie,robić okłady z lodu ,a w pon podjechać do gabinetu ...
Hmmm,chodzę duuuużo...do minimum to i tak nadal duuużo...
Jestem jednak spokojniejsza,że to nie ostroga bo w rodzinie kobitki miały taki problem
Kazał do min ograniczyć chodzenie,robić okłady z lodu ,a w pon podjechać do gabinetu ...
Hmmm,chodzę duuuużo...do minimum to i tak nadal duuużo...
Jestem jednak spokojniejsza,że to nie ostroga bo w rodzinie kobitki miały taki problem
Jeśli nie ostroga,to masz problem.Bo,ostroga to najłatwiejsze do pozbycia się.
- asma
Zobaczymy
mam pewne poważne obawy co to może być,ale to tylko moje hipotezy,nie chcę sie nakręcać...
We wt mam wizytę w UCK w poradni chorób tkanki łącznej....rozścięgno to tkanka łączna...p/ciała jądowe ANA najwyższe 1;2560....hmmm
Z linku od Magdy tak sobie kombinuję na mój "chłopski" rozum,że mogły się skumulować różne czynniki ....

We wt mam wizytę w UCK w poradni chorób tkanki łącznej....rozścięgno to tkanka łączna...p/ciała jądowe ANA najwyższe 1;2560....hmmm
Z linku od Magdy tak sobie kombinuję na mój "chłopski" rozum,że mogły się skumulować różne czynniki ....
Co z tą nogą,masz ją jeszcze czy naprawili?