Zielone kropki
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielone kropki
Jak zrobię takie ciasto to zawsze słyszę, że czeka mnie 50 okrążeń wokół domu.
mniam mniam 
Pozdrawiam Ela
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kropko - podziwiam Twój rododendron. Piękny jest!
Biała pelargonia- rzadko spotykana czysta biel.
No i lilia już, już ... za chwilę rozwinie pąki.
Zresztą wszystkie Twoje kwitnienia są śliczne.
Biała pelargonia- rzadko spotykana czysta biel.
No i lilia już, już ... za chwilę rozwinie pąki.
Zresztą wszystkie Twoje kwitnienia są śliczne.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kropko, a czy to nie jest szałwia.
Goździki niespotykane,
biała pelargonia w takim stadium jak u mnie. Sezon truskawkowy w pełni,
u mnie tak samo. 
Soniu dzięki za identyfikację roślinki .Bardzo rzadko mi się zdarza wysiać coś , a później nie wiedzieć co to jest .
Goździków brodatych w tym roku wysieję więcej ,one kwitną dość długo i to mi odpowiada . Te które kwitną nie wszystkie są pełne ale teraz zaopatrzyłam się właśnie w takie nasiona.

U mnie piwonie dopiero zaczynają kwitnąć , pierwsza jest różowa.
Na rabatce pod blokiem zakwitły ostróżki .

Lilia w pełnym rozkwicie .

Goździków brodatych w tym roku wysieję więcej ,one kwitną dość długo i to mi odpowiada . Te które kwitną nie wszystkie są pełne ale teraz zaopatrzyłam się właśnie w takie nasiona.

U mnie piwonie dopiero zaczynają kwitnąć , pierwsza jest różowa.
Na rabatce pod blokiem zakwitły ostróżki .

Lilia w pełnym rozkwicie .

- mietka
- 50p

- Od: 28 sie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem z rewizytą.Masz na pewno lepszą ,cieplejszą pogodę bo u mnie lilie dopiero w pąku,tak samo pelergonie a aksamitki,ho,ho daleko im do kwitnienia.
Miłych chwil w ogródku,bo masz co wąchać.
Miłych chwil w ogródku,bo masz co wąchać.
Pozdrawiam Danuta
Mój kawałek szczęścia.
Mój kawałek szczęścia.
Witaj Danusiu u nas też jest różnie z pogodą .W maju było zimno i deszczowo .Większość roślinek wysiewałam w domu dlatego są większe i szybciej zaczynają kwitnąć . Lubię mieć dużo kwitnących kwiatów już w czerwcu .Tym bardziej , że na działce najlepiej jest w wakacje . Później już nikt nie chce chodzić na działkę.
Jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszej wycieczki rowerowej .

Jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszej wycieczki rowerowej .

- ona1234
- 200p

- Od: 25 mar 2013, o 16:14
- Kontakt:
Piękne masz piwonie
.
A ta hosta z pokręconymi listkami to cudo...
Lilie u Ciebie w pąkach a moje jeszcze nie..ciekawe od czego ti zależy. Czy możliwe że zależy to od ciężkości gleby ?
A ta hosta z pokręconymi listkami to cudo...
Lilie u Ciebie w pąkach a moje jeszcze nie..ciekawe od czego ti zależy. Czy możliwe że zależy to od ciężkości gleby ?
Zapraszam do mojego wątku ogrodowego
Niby nic a tak to się zaczęło
Niby nic a tak to się zaczęło
Lilie na rabatkach też w pączkach,a ta co kwitnie była posadzona do doniczki i stała w ciepełku dlatego kwitnie wcześniej. Poza tym wszystko zależy od odmiany kiedy zakwitnie . Twoje pewnie są późniejsze.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ja również przynoszę piwonie do wazonu. Właśnie z uwagi na ich cudny zapach. Moje, niestety, już przekwitły.
Wydaje mi się, że mam taką samą różę, jaką pokazałaś na drugim zdjęciu. Czy Twoja jest wielokwiatowa, czy wielkokwiatowa?
Ładnie u Ciebie w ogródku.
Wydaje mi się, że mam taką samą różę, jaką pokazałaś na drugim zdjęciu. Czy Twoja jest wielokwiatowa, czy wielkokwiatowa?
Ładnie u Ciebie w ogródku.
-
Gayaruthiel
- 200p

- Od: 25 kwie 2008, o 17:39
- Kontakt:
Och, kropko, ależ ci zazdroszczę tego przepychu, różnorodności i rozkwitu! Mogę sobie popatrzeć i powzdychać do monitora. To musi być piękne siedzieć pośród tego kwiecia 
Lucynko na różach się nie znam . Wiem , że kupiona była w markecie i opisana jako rabatowa .
Gayaruthiel jesteś bardzo miła ale przepychu u mnie nie ma . Owszem kwiatów jest sporo i miło spędzam czas na działeczce . Twój ogród jest taki naturalny i nie widać gdzie się kończy. Niektóre widoki są jak z książki przyrodniczej . Coś pięknego.
Gayaruthiel jesteś bardzo miła ale przepychu u mnie nie ma . Owszem kwiatów jest sporo i miło spędzam czas na działeczce . Twój ogród jest taki naturalny i nie widać gdzie się kończy. Niektóre widoki są jak z książki przyrodniczej . Coś pięknego.
- mietka
- 50p

- Od: 28 sie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam ostróżki bardzo ładne,ja wysiałam całą paczkę i nic nie wyszło,miałam pecha.Będę szukać u zaprzyjaźnionych i zbiorę nasionka,i też będę mać-a co!!!
A tą białą piwionię to chyba u mnie cyknełaś zdjęcie,wypisz,wymaluj moja.
życzę a i deszczyku też trochę,szczególnie w nocy.
No a M to ekstra prezent zrobił.Mój to mówi : chodź to Ci coś kupię i mam sobie wybrać,już straciłam nadzieję,że coś się zmieni w tym temacie.Ma inne zalety i nie ma co narzekać i tak jestem szczęśliwa.
A tą białą piwionię to chyba u mnie cyknełaś zdjęcie,wypisz,wymaluj moja.
No a M to ekstra prezent zrobił.Mój to mówi : chodź to Ci coś kupię i mam sobie wybrać,już straciłam nadzieję,że coś się zmieni w tym temacie.Ma inne zalety i nie ma co narzekać i tak jestem szczęśliwa.
Pozdrawiam Danuta
Mój kawałek szczęścia.
Mój kawałek szczęścia.