Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Ojej, to tragedia. Nie było zimy i kolejne miesiące jakieś anormalne .
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Bogusia mignęło mi takie zdanie Twojej wypowiedzi: cyt." i następuje naturalna redukcja wagi ". Uśmiechnęłam się pod nosem w tym momencie ;:306 , ponieważ ja po skończonej pracy mimo zmęczenia chce mi się jeść. I to stracone to nadrobione ;:223
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko! ja po godz 18 zazwyczaj już nie jem. Bywają oczywiście wyjątki. U mnie odwrotnie, gdy jestem zmęczona nie chce mi się jeść, wtedy najczęściej napełniam żołądek dużą ilością wody ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy stan ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
wiolcia
500p
500p
Od: 2 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu cudnie u Ciebie, efekt pracy super ;:108 W tak kwitnącym ogrodzie nic tylko wypoczywać i leniuchować ;:196 :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, dziękuję. Dzisiaj bylo leniuchowanie, jutro od rana, do działania. W takie upały niewiele się zrobi, zatem będzie leżakowaniew cieniu rozłożystego , ogromniastego orzecha włoskiego ;:108
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Zaglądam i cisza ;:202
Pewnie Bogusia zapracowana. ;:3
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku, miło mi ,ze zaglądasz do mego ogrodu. Masz rację, jestem zapracowana , na dodatek moje ruchy spowolnione z powodu rwy kulszowej ;:108
Dzisiaj u mnie, wbrew zapowiadanym prognozom, od wczesnego rana pada deszcz.Momentami to była ulewa ;:108 Przestało padać około 14. Przydał się po takich upalnych dniach. Teraz rozpogodziło się, ptaszki śpiewają a zieleń nabrała świeżości i soczystości ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

U nas po południu ochłodziło się bardzo ale nie spadła kropla deszczu i wąż wieczorem poszedł w ruch bo sucho bardzo ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze: od wczesnego rana pada deszcz.Przydał się po takich upalnych dniach.
Ja też tak chciałbym. Już nawet nie podlewałem wężem bo ... nudne - wolałem pobiegać z konewką bo ... dużo ruchu, a ja boso :)
jogging, siłownia, akupresura z akupunkturą + witamina słoneczna = samo zdrowie :heja
Życzę zdrówka Tobie.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bogusiu, ja przede wszystkim "zazdraszczam", ze u Ciebie w ogrodzie jest miejsce dosłownie na wszystko. W morzu przeróżnych kwiatów i krzewów są wspaniałe wyspy- miejsce na odpoczynek, basen, niebawem wędzarnie, boisko do gry... zapewne jeszcze inne wspaniałe zakątki. Świetne miejsce ukryte w fantastycznym otoczeniu :) U mnie wszystko "nadźbane w kupie" i jeszcze wokół nieciekawie...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ,choć za oknem ponuro i siąpi deszcz/ od wczesnych godzin porannych i nadal/to ja witam Was serdecznie, cieplutko ;:168
Elu! Pomimo zapowiadanej tylko 7* temperatury w Zielonej Górze , w mojej strefie jest 14* ;:306 i pada, cały czas pada, drobny deszczyk . Wybieram się do tunelu foliowego plewić pomidorki.
:wit Andrzeju! ja musiałabym sporo nabić kilometrówbiegając z konewką po swoim ogrodzie. Są jednak miejsca ,te najodleglejsze od domu, gdzie muszę dotrzeć z konewką. Te roślinki są najbardziej poszkodowane i ubogie w ciągu sezonu w nawadnianie ;:108
Ja też staram się z niwelować ból/ rwa kulszowa/ dużo ruszając się , na razie efekt mierny. Jestem już tak zdeterminowana,ze zamierzam skorzystać z akupunktury w gabinecie. ;:108
Mariolciu :wit oj mam ja sporo jeszcze miejsca, oj mam ;:306 na różności: rabatki, kąciki itp....Zadowolę się jednak już tym co mam ;:108 oczywiście nie rezygnując z dosadzania gdzieś na obrzeżach / tym razem/ drzew i krzewów. Jesienią mam zamiar posadzić 2 -3 kasztanowce na pniu/ czerwone/ i 2 -3 drzewka głogu dwuszyjkowego szczepionego. Tym sposobem chciałabym osłonić nieciekawe ogrodzenie sąsiada przy drodze wiodącej do mego domu/ odległość od domu do tego miejsca to około 60 m/.
Kącików, zakątków mamy wiele. Wymieniałam już kiedyś. Dzisiaj zrobię zdjęcia/ gdy przestanie padać i wstawię/.
Jestem tą szczęściarą,że moja posiadłość znajduje się około 30 metrów od drogi głównej , otoczona kilkunastoletnimi świerkami. Z jednej strony mamy sąsiadów / do których mamy furtkę ;:108 i od czasu do czasu spotykamy się na kawie, grillu. Nasze wnuczki są bardzo zaprzyjaźnione i spędzają ze sobą bardzo dużo czasu. Moja sąsiadka ma też bardzo ciekawie urządzony ogród / około 0,50 ha/. W mojej niewielkiej wsi jest kilka takich dużych , ciekawie urządzonych ogrodów i sporo tych niewielkich ;:108 ;:168
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Bogusiu w Twoim królestwie ;:196 Przepraszam ale gdzieś mi się zagubiłaś :oops:
Cudownie i kolorowo u Ciebie - jak zawsze ;:180 Przepiękne rabatki , ścieżki , trawnik - podziwiam Cię że dajesz radę tak dopieścić ogród w każdym zakątku ;:215
U Ciebie deszczyk a ja dalej czekam żeby popadało choć troszkę .
Bardzo serdecznie pozdrawiam ;:168
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51

Post »

Bogusiu w końcu zawitałam i do Ciebie :wit
Bardzo podoba mi się Twój decoupage ;:196
Ogród też śliczny, bardzo zadbany.
Pozdrawiam :wink:
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

No i to jest Bogusiu piękne :) W naszym rejonie, teren typowo rolniczy, wąskie działki, domy bardzo blisko drogi i niemal wszyscy nastawieni na hodowle... Co za tym idzie- nieciekawe zapachy, wszędzie baloty z kiszonkami, płyty gnojne... :roll: I w tym wszystkim mój ogród zaplątany. Jedyny tak duży na wsi, są jeszcze dwa miejsca gdzie rośnie trochę kwiatów, reszta ;:185
A ile ja się nasłucham od miejscowych, że tu by można jakieś garaże postawić :;230

O jej, jak ja się cieszę, ze zajmujemy się zupełnie czym innym :wink:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”