Mój ogród na fotografii- część 9
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Ojej, to tragedia. Nie było zimy i kolejne miesiące jakieś anormalne .
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Bogusia mignęło mi takie zdanie Twojej wypowiedzi: cyt." i następuje naturalna redukcja wagi ". Uśmiechnęłam się pod nosem w tym momencie
, ponieważ ja po skończonej pracy mimo zmęczenia chce mi się jeść. I to stracone to nadrobione 

- bwoj54
Mireczko! ja po godz 18 zazwyczaj już nie jem. Bywają oczywiście wyjątki. U mnie odwrotnie, gdy jestem zmęczona nie chce mi się jeść, wtedy najczęściej napełniam żołądek dużą ilością wody 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- bwoj54
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu cudnie u Ciebie, efekt pracy super
W tak kwitnącym ogrodzie nic tylko wypoczywać i leniuchować

- bwoj54
Wiolu, dziękuję. Dzisiaj bylo leniuchowanie, jutro od rana, do działania. W takie upały niewiele się zrobi, zatem będzie leżakowaniew cieniu rozłożystego , ogromniastego orzecha włoskiego 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Zaglądam i cisza
Pewnie Bogusia zapracowana.

Pewnie Bogusia zapracowana.

- bwoj54
Jurku, miło mi ,ze zaglądasz do mego ogrodu. Masz rację, jestem zapracowana , na dodatek moje ruchy spowolnione z powodu rwy kulszowej
Dzisiaj u mnie, wbrew zapowiadanym prognozom, od wczesnego rana pada deszcz.Momentami to była ulewa
Przestało padać około 14. Przydał się po takich upalnych dniach. Teraz rozpogodziło się, ptaszki śpiewają a zieleń nabrała świeżości i soczystości 

Dzisiaj u mnie, wbrew zapowiadanym prognozom, od wczesnego rana pada deszcz.Momentami to była ulewa

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
U nas po południu ochłodziło się bardzo ale nie spadła kropla deszczu i wąż wieczorem poszedł w ruch bo sucho bardzo 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Ja też tak chciałbym. Już nawet nie podlewałem wężem bo ... nudne - wolałem pobiegać z konewką bo ... dużo ruchu, a ja bosobwoj54 pisze: od wczesnego rana pada deszcz.Przydał się po takich upalnych dniach.

jogging, siłownia, akupresura z akupunkturą + witamina słoneczna = samo zdrowie

Życzę zdrówka Tobie.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu, ja przede wszystkim "zazdraszczam", ze u Ciebie w ogrodzie jest miejsce dosłownie na wszystko. W morzu przeróżnych kwiatów i krzewów są wspaniałe wyspy- miejsce na odpoczynek, basen, niebawem wędzarnie, boisko do gry... zapewne jeszcze inne wspaniałe zakątki. Świetne miejsce ukryte w fantastycznym otoczeniu
U mnie wszystko "nadźbane w kupie" i jeszcze wokół nieciekawie...

- bwoj54
Kochani ,choć za oknem ponuro i siąpi deszcz/ od wczesnych godzin porannych i nadal/to ja witam Was serdecznie, cieplutko
Elu! Pomimo zapowiadanej tylko 7* temperatury w Zielonej Górze , w mojej strefie jest 14*
i pada, cały czas pada, drobny deszczyk . Wybieram się do tunelu foliowego plewić pomidorki.
Andrzeju! ja musiałabym sporo nabić kilometrówbiegając z konewką po swoim ogrodzie. Są jednak miejsca ,te najodleglejsze od domu, gdzie muszę dotrzeć z konewką. Te roślinki są najbardziej poszkodowane i ubogie w ciągu sezonu w nawadnianie
Ja też staram się z niwelować ból/ rwa kulszowa/ dużo ruszając się , na razie efekt mierny. Jestem już tak zdeterminowana,ze zamierzam skorzystać z akupunktury w gabinecie.
Mariolciu
oj mam ja sporo jeszcze miejsca, oj mam
na różności: rabatki, kąciki itp....Zadowolę się jednak już tym co mam
oczywiście nie rezygnując z dosadzania gdzieś na obrzeżach / tym razem/ drzew i krzewów. Jesienią mam zamiar posadzić 2 -3 kasztanowce na pniu/ czerwone/ i 2 -3 drzewka głogu dwuszyjkowego szczepionego. Tym sposobem chciałabym osłonić nieciekawe ogrodzenie sąsiada przy drodze wiodącej do mego domu/ odległość od domu do tego miejsca to około 60 m/.
Kącików, zakątków mamy wiele. Wymieniałam już kiedyś. Dzisiaj zrobię zdjęcia/ gdy przestanie padać i wstawię/.
Jestem tą szczęściarą,że moja posiadłość znajduje się około 30 metrów od drogi głównej , otoczona kilkunastoletnimi świerkami. Z jednej strony mamy sąsiadów / do których mamy furtkę
i od czasu do czasu spotykamy się na kawie, grillu. Nasze wnuczki są bardzo zaprzyjaźnione i spędzają ze sobą bardzo dużo czasu. Moja sąsiadka ma też bardzo ciekawie urządzony ogród / około 0,50 ha/. W mojej niewielkiej wsi jest kilka takich dużych , ciekawie urządzonych ogrodów i sporo tych niewielkich

Elu! Pomimo zapowiadanej tylko 7* temperatury w Zielonej Górze , w mojej strefie jest 14*

Ja też staram się z niwelować ból/ rwa kulszowa/ dużo ruszając się , na razie efekt mierny. Jestem już tak zdeterminowana,ze zamierzam skorzystać z akupunktury w gabinecie.

Mariolciu

Kącików, zakątków mamy wiele. Wymieniałam już kiedyś. Dzisiaj zrobię zdjęcia/ gdy przestanie padać i wstawię/.
Jestem tą szczęściarą,że moja posiadłość znajduje się około 30 metrów od drogi głównej , otoczona kilkunastoletnimi świerkami. Z jednej strony mamy sąsiadów / do których mamy furtkę

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Bogusiu w Twoim królestwie
Przepraszam ale gdzieś mi się zagubiłaś
Cudownie i kolorowo u Ciebie - jak zawsze
Przepiękne rabatki , ścieżki , trawnik - podziwiam Cię że dajesz radę tak dopieścić ogród w każdym zakątku
U Ciebie deszczyk a ja dalej czekam żeby popadało choć troszkę .
Bardzo serdecznie pozdrawiam

Cudownie i kolorowo u Ciebie - jak zawsze

U Ciebie deszczyk a ja dalej czekam żeby popadało choć troszkę .
Bardzo serdecznie pozdrawiam

-
- 200p
- Od: 31 lip 2013, o 03:51
Bogusiu w końcu zawitałam i do Ciebie
Bardzo podoba mi się Twój decoupage
Ogród też śliczny, bardzo zadbany.
Pozdrawiam

Bardzo podoba mi się Twój decoupage

Ogród też śliczny, bardzo zadbany.
Pozdrawiam

Pozdrawiam Asia 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
No i to jest Bogusiu piękne
W naszym rejonie, teren typowo rolniczy, wąskie działki, domy bardzo blisko drogi i niemal wszyscy nastawieni na hodowle... Co za tym idzie- nieciekawe zapachy, wszędzie baloty z kiszonkami, płyty gnojne...
I w tym wszystkim mój ogród zaplątany. Jedyny tak duży na wsi, są jeszcze dwa miejsca gdzie rośnie trochę kwiatów, reszta
A ile ja się nasłucham od miejscowych, że tu by można jakieś garaże postawić
O jej, jak ja się cieszę, ze zajmujemy się zupełnie czym innym

A ile ja się nasłucham od miejscowych, że tu by można jakieś garaże postawić

O jej, jak ja się cieszę, ze zajmujemy się zupełnie czym innym