Zakątek na Debowym
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Odnalazłam Twój ogródek. Zawsze lubiłam po nim spacerować. Kolekcja orlików piękna. Też coraz bardziej jestem po ich urokiem. Taka wśród nich różnorodność w wielkości i kolorach, że każdemu coś podpasuje. Piękna Nora Barlow, też kupiłam jej kłącza w jakimś markecie, ale mi nie wzeszła. Muszę poszukać jej w jakimś ogrodniczym no i Barlow Black, bo u Ciebie prezentuję się wspaniale.
WIELKIE dzięki za podpisywanie nazw roślin!!!
WIELKIE dzięki za podpisywanie nazw roślin!!!
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu kompozycja z czerwoną azalią i irysami znakomita.
Oczywiście powojnikami się zachwycam, są tak fotogeniczne.
Teraz kiedy wszystko pokazuje kolory i jest czym oczy nacieszyć, każdemu brakuje czasu.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Filemon24-Anitko Fajnie to ujęłaś. Fionka to laska.Tak czasami dama. czasami dzikus.Ale i ładna i łowna i wiernie przychodzi i wpycha się na kolana i zagląda w oczy..i jak tu nie lubić zwierzęcia.A i jest czasami z kim pogadać , a ona ciągle słucha
alicjad31-Alu Mój aparat( lustrzanka) już mam chyba z 7 lat.Ale jak do tej pory sie sprawdza.
ale to nie ważne jaki.Ważne,że lubimy swoje kwiatuchy.a zdjęcia tylko nam pomagają je zachować bardziej w pamięci
Hm,, ukorzeniać powojniki??
Nigdy tego nie robiłam
A jak to się robi ??
sweety-Aniu; semper-Jurku ; Pashmina2006-Madziu Ja lubię wszystkie roślinki.ale wiadomo,że jest grupa, lub kilka ,,które lubimy bardziej.
U mnie są hosty, powojniki,żurawki,, liliowce.lilie, hortensje i na pewno coś jeszcze
A ten mazus dostałam z wymiany od kochanej Anuli- ASK_anulla
Fiona, kotek, ale cieszy.Juz nie wyobrażam sobie, bez niej.Zawsze jak przychodzę do domu, to wita mnie jak piesek. Na spacery po działce i wokół jej chodzi koło mnie jak piesek i jeszcze pilnuję ,I myszki łapie.W tym roku juz kilka upolowała.Na łąki trochę chodzi. albo na inne działki.a taki to kanapowy kotek Instynkt górą
trzynastka-Celinko To Hosta Thunderbolt. W tym roku jej nie dzieliłam.W tamtym tak.Może na drugi rok będzie do podziału znowu
Pulpa222-Aniu Ja tez lubię kolorowe ogrody i dużo różnego kwiecia
A zdjęcia zaczęłam robić roślinkom.Dopiero na potrzeby forum 2 lata temu
Twój ogród i roślinki całkiem dobrze,ślicznie przedstawiasz.Nie przesadzaj,Jest dobrze i już
a_nie-Alu Witam cię !!Dziękuję za miłe słowa.
Kolekcja orlików jest juz widoczna.Jeszcze chyba biały by mi się przydał, bo takiego nie mam
Roślinki z nazwami sa tylko te co już znam.a te co nie to jest jak jest
Z tymi kłączami roslin, to ja tez miałam smutne doświadczenia .Nie wszystkie wychodzą..Tak miałam z jeżówka i hibiskusem , pustynnikiem też
cyma2704-Soniu Dzięki.Chyba lubię kontrasty.Bo bardziej wówczas pokazane jej piękno roślinek
Powojniki wszystkie
I ciągle mi ich mało
Dobrze to ujęłaś, każdemu barak jest czasu..
Ale dajemy radę
Kaiser

alicjad31-Alu Mój aparat( lustrzanka) już mam chyba z 7 lat.Ale jak do tej pory sie sprawdza.
ale to nie ważne jaki.Ważne,że lubimy swoje kwiatuchy.a zdjęcia tylko nam pomagają je zachować bardziej w pamięci
Hm,, ukorzeniać powojniki??
Nigdy tego nie robiłam
sweety-Aniu; semper-Jurku ; Pashmina2006-Madziu Ja lubię wszystkie roślinki.ale wiadomo,że jest grupa, lub kilka ,,które lubimy bardziej.
U mnie są hosty, powojniki,żurawki,, liliowce.lilie, hortensje i na pewno coś jeszcze
A ten mazus dostałam z wymiany od kochanej Anuli- ASK_anulla
Fiona, kotek, ale cieszy.Juz nie wyobrażam sobie, bez niej.Zawsze jak przychodzę do domu, to wita mnie jak piesek. Na spacery po działce i wokół jej chodzi koło mnie jak piesek i jeszcze pilnuję ,I myszki łapie.W tym roku juz kilka upolowała.Na łąki trochę chodzi. albo na inne działki.a taki to kanapowy kotek Instynkt górą
trzynastka-Celinko To Hosta Thunderbolt. W tym roku jej nie dzieliłam.W tamtym tak.Może na drugi rok będzie do podziału znowu
Pulpa222-Aniu Ja tez lubię kolorowe ogrody i dużo różnego kwiecia
A zdjęcia zaczęłam robić roślinkom.Dopiero na potrzeby forum 2 lata temu
Twój ogród i roślinki całkiem dobrze,ślicznie przedstawiasz.Nie przesadzaj,Jest dobrze i już
a_nie-Alu Witam cię !!Dziękuję za miłe słowa.
Kolekcja orlików jest juz widoczna.Jeszcze chyba biały by mi się przydał, bo takiego nie mam
Roślinki z nazwami sa tylko te co już znam.a te co nie to jest jak jest
Z tymi kłączami roslin, to ja tez miałam smutne doświadczenia .Nie wszystkie wychodzą..Tak miałam z jeżówka i hibiskusem , pustynnikiem też
cyma2704-Soniu Dzięki.Chyba lubię kontrasty.Bo bardziej wówczas pokazane jej piękno roślinek
Powojniki wszystkie
Dobrze to ujęłaś, każdemu barak jest czasu..
Kaiser

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, skoro tak twierdzisz, to znaczy, że mój aparat na automatyce jest 'dzielny' i robi ładne zdjęcia
.
Mnie natomiast podobają się Twoje zbliżenia roślin
. Cóż, pozostanę przy oglądaniu, a jest co u Ciebie oglądać
.
Frapują mnie Twoje 'wypasione' hosty
. Czy Ty je nawozisz, bo ja niespecjalnie?
.
Piszesz, że Twoja kotka Cię słucha - mój kot wymusza na mnie odpowiedzi, więc próbuję mu odpowiadać i tak sobie gadamy - fajnie to wygląda z boku
.
Mnie natomiast podobają się Twoje zbliżenia roślin
Frapują mnie Twoje 'wypasione' hosty
Piszesz, że Twoja kotka Cię słucha - mój kot wymusza na mnie odpowiedzi, więc próbuję mu odpowiadać i tak sobie gadamy - fajnie to wygląda z boku
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Orliki , powojniki , a wszystkie cudeńka ...
Szkoda, że orliki nie są to rośliny długowieczne ale mają tę zaletę, że pozostawiają potomstwo
...Jak się nie wypieli to kolejne cudeńka rosną.
Napisałaś Aniu ... ja kocham swój zakątek... każda z nas ma ten ukochany bo swój jakikolwiek on jest! To ...oczywista oczywistość...
To nasze wybrane miejsce na ziemi...

Napisałaś Aniu ... ja kocham swój zakątek... każda z nas ma ten ukochany bo swój jakikolwiek on jest! To ...oczywista oczywistość...
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Cud miód orzeszki i oczopląs .
jakie cudne widoczki, powojniki zdrowe i eleganckie...Obsadzenie domku wygląda przepięknie, ślicznie sie prezentują i ślicznie rosną hosty. 
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Zdięcia ja z photoshopa - bardzo ładnie oddane kolory.
Do tego mazus - pierwsze słyszę ... ileż to jeszcze trzeba się nauczyć tej botaniki
Do tego mazus - pierwsze słyszę ... ileż to jeszcze trzeba się nauczyć tej botaniki
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
twój kaiser
mój to suchy badyl to z cięcia. Tak koty są urocze i jakoś ostatnio bardziej je wolę od psów ( chyba za dużo mi pieski naniszczyły roślinek) Mi to kot to odpowiada bardzo jest rozmowny i często się do mnie odzywa 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Piękne powojniki, a czyj to taki śliczny drewniany , klimatyczny dom

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Pięknie wszystko się prezentuje u Ciebie. Mieszkać w chatce w takim ślicznym zielonym zakątku- marzenie...
Bardzo żałuję, że u nas zabudowa nie zezwala na obsadzenie domu "zieleniną". Marzy mi się multum zieleni wokół domu, niestety to nierealne. Ale cieszę się na mój ogród 'za drogą".
Bardzo żałuję, że u nas zabudowa nie zezwala na obsadzenie domu "zieleniną". Marzy mi się multum zieleni wokół domu, niestety to nierealne. Ale cieszę się na mój ogród 'za drogą".
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kwiaty powojników cudne.
Czekam też na kwitnienie host przy domu, uwielbiam ich ażurowe kwiaty. 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu cudowne powojniki
Najbardziej mi się podoba President
Hosty jak zawsze u Ciebie czarują i wabią. Jak tam róże? Już pewnie zapączkowane i widać kolory?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jutro odpowiem wrzucę ogrodowych kilka.Bo dzieje się cały czas

Pierwszy liliowiec o większych kwiatach

Powojnik Ville de Lyon

Pęcherznica kalinolistna Diabolo

PARZYDŁO

i Hosta SUM and SUBSTANCE już łapie żółty kolorek .a liście to mam naprawdę wielgachne

Dyptam

I różyczki tez są
Flammentanz

Róża Chippendale

Róża Louise Odier- w tym roku przycięłam ja wyżej. Strorzyła piękny krzaczorek pełen kwiatów

Pierwszy liliowiec o większych kwiatach

Powojnik Ville de Lyon

Pęcherznica kalinolistna Diabolo

PARZYDŁO

i Hosta SUM and SUBSTANCE już łapie żółty kolorek .a liście to mam naprawdę wielgachne

Dyptam

I różyczki tez są
Flammentanz

Róża Chippendale

Róża Louise Odier- w tym roku przycięłam ja wyżej. Strorzyła piękny krzaczorek pełen kwiatów

- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu Twoja Louise Odier jest prześliczna i jak pięknie wyprostowana
Flammentanz też kiedyś chciałam kupić, ale padło na F. Juranville i jestem zadowolona.
Chippendale też już w pączkach ładnie się zbiera do kwitnienia.
Oj, dzieje się teraz w naszych ogrodach
Flammentanz też kiedyś chciałam kupić, ale padło na F. Juranville i jestem zadowolona.
Chippendale też już w pączkach ładnie się zbiera do kwitnienia.
Oj, dzieje się teraz w naszych ogrodach