Kardynał ma cudny kolor
Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- Elwi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu, dałaś po oczach tak pięknymi widokami, że aż się rozmarzyłam
James Galway ...oj, jak ja go kocham
Tylko pojąć nie mogę czemu go nie posiadam? Aha, za wielki rośnie
Brak pomysłu na miejscówkę
Kardynał ma cudny kolor
Moja Maria Theresia też zapączkowana jak u ciebie - aż serce rośnie 
Kardynał ma cudny kolor
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rzesz Ty, ile pączków, cudo normalnie
A jak się to wszystko rozwinie, aż dech zapiera na samą myśl
Moje tegoroczne fiksacje - róże i piwonie cuuudownie

Moje tegoroczne fiksacje - róże i piwonie cuuudownie
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zagrzmiało z rana,niebo ciemne,czyżby burza? usłyszałam coraz szybsze krople deszczu i jest
nareszcie pada:)
W piątek solidnie podlałam działkę,ale wciąż bałam się o rośliny z nadzieją patrząc w niebo.W końcu się doczekałam,niech pada nawet do jutra...
Edytko ja zawsze swoje Edeny przycinam,choć wiem,że to przecież róża pnąca,jednak ja ją prowadzę na zgrabny krzak.
Spróbuj za rok przyciąć nieco mocniej,podobno pobudza takie postępowanie róże do zawiązania większej ilości pąków.
Krysiu Edenka oblepiona jest pąkami co roku,ale ma dość sztywne gałązki,jedna podpora daje radę. Róże dopiero się rozkręcają...
Małgosiu pamiętam jak jednego lata wciąż padało i wszystkie moje róże,a miałam ich wtedy kilkanaście złapały rdzę,wszystkie liście pousuwałam,popsikałam roztworem na choroby i stały takie goluteńkie...ale to było tylko raz.
Dorotko mocne cięcie zdecydowanie polecam,w poprzednim roku bardzo skromnie je przycięłam i fakt,że z daleka wyglądały na różane potwory
Teraz za to są bardzo foremne i sporo pączków mają
Zauważyłam,że kwieciak upodobał sobie Charlesa Austina i Novalis
Znów znalazłam podgryzione pąki.
Edenek nie rusza żadne robactwo,nawet mszyca,muszą być niesmaczne.
Gipsy Boy i Hyppolyte mi się marzy,ale miejsca jak na razie brak...może kiedyś? Na razie popatrzę u Ciebie ...
Lavender Ice już nie mogę się doczekać tych pięknych kwiatów w kolorze lawendy
Moni różyczki zaczynają powoli się otwierać,ale jak wybuchną wszystkie to chyba oczy zgubię
Teresa masz dwie Lavender Ice? Czekam zatem na ich kwitnienie? Masz je posadzone obok?
Mam kilka różyczek wiosennych i te są daleko z tyłu,ale ważne ,że wypuszczają przyrosty...
Asiu dziękuję
Ula padła Ci Gertrude J? Przykro mi,wiem jak to jest stracić różę...LO w tym roku u mnie później zakwitnie...
Alu Princesska Małgorzata pachnie wybornie,mogłabym ją wąchać cały dzień
Och ta Eyes For You ile ona daje mi emocji,jak ją oglądam u innych to stwierdziłam,ze ona ma wiele odsłon,każda jest inna,ciekawsza,a pączki ma kremowe,dla mnie to cudo.Jeszcze jej u siebie nie widziałam,zatem czekam na nią szczególnie ...
Właśnie pada,tego było trzeba moim roślinkom
Życzę Tobie również deszczu...
Gosiu corocznie obsadzam donicę innymi kwitami jednorocznymi i już wiem,że Million Bells nie nadaje się,a werbena plus begonia wiecznie kwitnąca to doskonały wybór,a smagliczka tylko nadaje lekkości całej kompozycji.
Twój Eden zawsze przykuwa mój wzrok,pięknie kwitnie,a z boku Omoshiro
Piesio depcze Ci róże? U mnie jak znajdę gałązkę zdeptaną to strasznie mi żal,a przecież nie powinnam,mam ich sporo
Sabinko cieszę się pąkami,bo zaraz będą kwiaty...od piątku tylko przypuszczam,że zakwitły nowości z jesieni np.Savoy Hotel i możliwe,że Hot Chocolate,nie mogę przegapić Pompadoure i Lavender ice
Jutro jadę koniecznie i już nie mogę się doczekać co za niespodzianka mnie spotka...
Martuś fajnie nazwałaś misę...cebrzyk
U Ciebie chłodniej? U mnie wczoraj ponad 30 st było,parno i duszno,ale za to teraz pada i ładnie grzmi za oknem...
Marlenko podporę dla Edenki kupowałam w Lidlu wiosną zeszłego roku,ale co roku pojawia się w ofercie.
Mocne cięcie i teza pana Ćwika sprawdza się
Aniu masz dwie Lavender? Czemu ja tylko jedną kupiłam? Jak się nią osobiście zauroczę to pewnie i ja dokupię...
Swego czasu jak się zakochałam w Edence to mam teraz trzy egzemplarze z różnych miejsc i żadna z nich mnie nie zawiodła
Ghislaine de Feligonde mam Aniu ,ale jeszcze poczekam na swoją,u mnie z kolei Veichenblau ma tysiące pąków...będzie widoczek...
Jadziu Charles Austin i u mnie zawsze wypuszcza długie badyle,na szczęście ma sztywne pędy i nie pokłada się ...
Filemon ciekawe czy u Ciebie popadało...u mnie pada,a ja uradowana...
Chippendale dwa razy mi zmarzła,ale miałam taki sentyment do tej róży,że zamówiłam po raz trzeci i jak na razie druga zimę się sprawuje,ale łagodne zimy były,a jak przyjdzie duży mróz może nie wytrzymać...
Annar róze spieszą się,która pierwsza da pokaz,zachwyci swoją właścicielkę...
Grażynko James Galway to doskonały wybór,ma duże,piękne kwiaty,a kolor płatków ma różne odcienie...
Lavender Ice cudo,na które wiele osób czeka
ElwiJames Galway polecam każdemu,zdrowa jak byk,spora rośnie...przemyśl ...może gdzieś pod płotem?
Zuza czekam z niecierpliwością aż wszystkie wybuchną kwieciem
James Galway tak bardzo chwalony i na podium...

Zauważcie jakie różne odcienie ma kolor płatków

Rosarium Uetersen...róża,która rośnie u każdego,nie marznie,ma sporo bukiecików kwiatowych...

Charles Austin pomimo podgryzania przez kwieciaka nie poddaje się...

Agnes Schilinger....do niej miałam mieszane uczucia,ale w tym roku mnie zachwyciła

F.Permantier

Princesse Aleksandra of Kent

Eden i LO

Novalis

Chippendale

Munstead Wood

Pastella

Cardinal

LO

Szałwie

Podlewanie było w piątek,teraz podlewa natura...

Miłej niedzieli...
W piątek solidnie podlałam działkę,ale wciąż bałam się o rośliny z nadzieją patrząc w niebo.W końcu się doczekałam,niech pada nawet do jutra...
Edytko ja zawsze swoje Edeny przycinam,choć wiem,że to przecież róża pnąca,jednak ja ją prowadzę na zgrabny krzak.
Spróbuj za rok przyciąć nieco mocniej,podobno pobudza takie postępowanie róże do zawiązania większej ilości pąków.
Krysiu Edenka oblepiona jest pąkami co roku,ale ma dość sztywne gałązki,jedna podpora daje radę. Róże dopiero się rozkręcają...
Małgosiu pamiętam jak jednego lata wciąż padało i wszystkie moje róże,a miałam ich wtedy kilkanaście złapały rdzę,wszystkie liście pousuwałam,popsikałam roztworem na choroby i stały takie goluteńkie...ale to było tylko raz.
Dorotko mocne cięcie zdecydowanie polecam,w poprzednim roku bardzo skromnie je przycięłam i fakt,że z daleka wyglądały na różane potwory
Zauważyłam,że kwieciak upodobał sobie Charlesa Austina i Novalis
Edenek nie rusza żadne robactwo,nawet mszyca,muszą być niesmaczne.
Gipsy Boy i Hyppolyte mi się marzy,ale miejsca jak na razie brak...może kiedyś? Na razie popatrzę u Ciebie ...
Lavender Ice już nie mogę się doczekać tych pięknych kwiatów w kolorze lawendy
Moni różyczki zaczynają powoli się otwierać,ale jak wybuchną wszystkie to chyba oczy zgubię
Teresa masz dwie Lavender Ice? Czekam zatem na ich kwitnienie? Masz je posadzone obok?
Mam kilka różyczek wiosennych i te są daleko z tyłu,ale ważne ,że wypuszczają przyrosty...
Asiu dziękuję
Ula padła Ci Gertrude J? Przykro mi,wiem jak to jest stracić różę...LO w tym roku u mnie później zakwitnie...
Alu Princesska Małgorzata pachnie wybornie,mogłabym ją wąchać cały dzień
Och ta Eyes For You ile ona daje mi emocji,jak ją oglądam u innych to stwierdziłam,ze ona ma wiele odsłon,każda jest inna,ciekawsza,a pączki ma kremowe,dla mnie to cudo.Jeszcze jej u siebie nie widziałam,zatem czekam na nią szczególnie ...
Właśnie pada,tego było trzeba moim roślinkom
Gosiu corocznie obsadzam donicę innymi kwitami jednorocznymi i już wiem,że Million Bells nie nadaje się,a werbena plus begonia wiecznie kwitnąca to doskonały wybór,a smagliczka tylko nadaje lekkości całej kompozycji.
Twój Eden zawsze przykuwa mój wzrok,pięknie kwitnie,a z boku Omoshiro
Piesio depcze Ci róże? U mnie jak znajdę gałązkę zdeptaną to strasznie mi żal,a przecież nie powinnam,mam ich sporo
Sabinko cieszę się pąkami,bo zaraz będą kwiaty...od piątku tylko przypuszczam,że zakwitły nowości z jesieni np.Savoy Hotel i możliwe,że Hot Chocolate,nie mogę przegapić Pompadoure i Lavender ice
Martuś fajnie nazwałaś misę...cebrzyk
Marlenko podporę dla Edenki kupowałam w Lidlu wiosną zeszłego roku,ale co roku pojawia się w ofercie.
Mocne cięcie i teza pana Ćwika sprawdza się
Aniu masz dwie Lavender? Czemu ja tylko jedną kupiłam? Jak się nią osobiście zauroczę to pewnie i ja dokupię...
Swego czasu jak się zakochałam w Edence to mam teraz trzy egzemplarze z różnych miejsc i żadna z nich mnie nie zawiodła
Ghislaine de Feligonde mam Aniu ,ale jeszcze poczekam na swoją,u mnie z kolei Veichenblau ma tysiące pąków...będzie widoczek...
Jadziu Charles Austin i u mnie zawsze wypuszcza długie badyle,na szczęście ma sztywne pędy i nie pokłada się ...
Filemon ciekawe czy u Ciebie popadało...u mnie pada,a ja uradowana...
Chippendale dwa razy mi zmarzła,ale miałam taki sentyment do tej róży,że zamówiłam po raz trzeci i jak na razie druga zimę się sprawuje,ale łagodne zimy były,a jak przyjdzie duży mróz może nie wytrzymać...
Annar róze spieszą się,która pierwsza da pokaz,zachwyci swoją właścicielkę...
Grażynko James Galway to doskonały wybór,ma duże,piękne kwiaty,a kolor płatków ma różne odcienie...
Lavender Ice cudo,na które wiele osób czeka
ElwiJames Galway polecam każdemu,zdrowa jak byk,spora rośnie...przemyśl ...może gdzieś pod płotem?
Zuza czekam z niecierpliwością aż wszystkie wybuchną kwieciem
James Galway tak bardzo chwalony i na podium...

Zauważcie jakie różne odcienie ma kolor płatków

Rosarium Uetersen...róża,która rośnie u każdego,nie marznie,ma sporo bukiecików kwiatowych...

Charles Austin pomimo podgryzania przez kwieciaka nie poddaje się...

Agnes Schilinger....do niej miałam mieszane uczucia,ale w tym roku mnie zachwyciła

F.Permantier

Princesse Aleksandra of Kent

Eden i LO

Novalis

Chippendale

Munstead Wood

Pastella

Cardinal

LO

Szałwie

Podlewanie było w piątek,teraz podlewa natura...

Miłej niedzieli...
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Och....piękny ten James, ciekawe czy u mnie zechce rosnąć.
RU już też mi kwitnie i zgadzam się z tobą, to terminatorka.
Co do Agnes, też nie wiem jak ją ocenić, na razie zakwitł młody krzew a starszy dopiero się zbiera do kwitnienia, może on pokaze się z tej lepszej strony.
Novalis dopiero buduje krzew, więc cudów się nie spodziewam ale Lavender Ice już tworzy pąki.
No i niezawodny Chipek, też rozkwitł dzisiaj.
Miłej niedzieli .
RU już też mi kwitnie i zgadzam się z tobą, to terminatorka.
Co do Agnes, też nie wiem jak ją ocenić, na razie zakwitł młody krzew a starszy dopiero się zbiera do kwitnienia, może on pokaze się z tej lepszej strony.
Novalis dopiero buduje krzew, więc cudów się nie spodziewam ale Lavender Ice już tworzy pąki.
No i niezawodny Chipek, też rozkwitł dzisiaj.
Miłej niedzieli .
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pastella zapowiada się na piękną kolorystycznie
Te wszystkie różowe z imionami i nazwiskami też mi się podobają, a najbardziej F.Permantier.
Te wszystkie różowe z imionami i nazwiskami też mi się podobają, a najbardziej F.Permantier.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
James Galway kolorystycznie podobny do Muzykantów czy jego kwiat jest również plaski .Aniu cieszę się z podniebnego podlewania to najskuteczniejsze ale i są oszczędności
Moja RU też w tym sezonie bije rekordy ma mnóstwo bukietów
Też jestem ciekawa Pompadour
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Prześliczne róże, ładnie się spisują i odwdzięczają cudownym kwieciem. James w stu procentach zapracował na pudło. Agnes faktycznie zachwyca. Czy Cardinal ma takie malusie pączki, lekko otwierające się w kształcie kulki? Bo u mnie właśnie tak wygląda. Zastanawiam się już czy to właśnie on.
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
A ja zazdroszczę tego wielkiego pąka Novalisa
U mnie jeszcze są zielone
U mnie jeszcze są zielone
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, ale masz wypaśne szałwie.. kiedy moje się tak rozrosną
James Galway słusznie na podium, nie wiem jak do tej pory mogła mi umknąć ta róża, jest bardzo piękna i z tego co kojarzę to pewnie mocno pachnie.. Rosarium Uetersen mam dopiero w maleńkich pączkach, a sadzona w tym roku Pastella w ogóle nie ma zamiaru pokazać kwiatów. Nie wiem co jest grane. Kupowałam ją jako forumowy pewnik, a ona stroi fochy i nie chce się wziąć do życia..
James Galway słusznie na podium, nie wiem jak do tej pory mogła mi umknąć ta róża, jest bardzo piękna i z tego co kojarzę to pewnie mocno pachnie.. Rosarium Uetersen mam dopiero w maleńkich pączkach, a sadzona w tym roku Pastella w ogóle nie ma zamiaru pokazać kwiatów. Nie wiem co jest grane. Kupowałam ją jako forumowy pewnik, a ona stroi fochy i nie chce się wziąć do życia..
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Aniu, kolejne moje różane chciejstwo mi tu prezentujesz - James Galway
Zakochałam się w tej odmianie jakiś czas temu, piękny układ płatków, uwielbiam te grubaśne rozetki.
Pozostałe róże też cieszą oczy, ach jak miło ujrzeć ich powrót w kolejnym sezonie
Szałwie fantastycznie wyglądają i pomyśleć, że moja jedyna omszona wypadła mi ze dwa lata temu po podtopieniach.
Aniu, proszę zrób co możesz i prześlij deszcz na Mazury
bo my tu usychamy.
Pozostałe róże też cieszą oczy, ach jak miło ujrzeć ich powrót w kolejnym sezonie
Szałwie fantastycznie wyglądają i pomyśleć, że moja jedyna omszona wypadła mi ze dwa lata temu po podtopieniach.
Aniu, proszę zrób co możesz i prześlij deszcz na Mazury
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu przybiegłam podziwiać i nie zawiodłam się, tyle pąków, będzie kwitnienie.
Cuda różane pokazujesz, James Galway jest niesamowity, i kolor, i układ płatków. 
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu piękne u ciebie zakwitają różyczki ale James już skradł moje serce jest cudny
Pisz proszę o nim chciałabym go bliżej poznać 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,przyszłam do Ciebie podziwiać róże,u mnie będą później ,ale dużo jest pączków,więc lada moment ,James Galway też mi się podoba ,nie wszystkie zdjęcia mi się otwierają ,pozdrawiam 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Przepięknie wszystko się coraz bardziej rozkręca
Cardynał u Ciebie wybarwiony tak jak powinien, u mojej Mamy okropna różowizna na słońcu. Charles - wspaniały kolor, kształt i zapach...
Uwielbiam go, nawet wybaczam mu to chodzenie bez portek
U Ciebie LO jeszcze w blokach startowych, u mnie wczoraj rozkwitła, ale tylko ona wyprzedziła Twoją. Pastella, Chippendale, Charles daleko w tyle za Twoimi 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
O, właśnie o to chodziZauważcie jakie różne odcienie ma kolor płatków
Hm, pod płotem u mnie tuje, tuje, tuje... Długo się broniłam, nie chciałam ich, ale poddałam się zjednoczonemu frontowi eMa z Teściami. Tam, gdzie miejsce by było, jest za mało słońca