Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

A Piękne różyczki a ja będę swoimi oczy cieszyć bo konfitur nie robię , córka też nie więc niech pięknie pachną i dekorują ogród .. Pewnie u mnie zakwitną po niedzieli ,deszcz też by się przydał bo strasznie sucho ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Biennenweide Rot - bardzo mnie się podobają, ale ich jeszcze nie kupiłam, chociaż były na mojej różanej liście. Właśnie o taki kącik chodziło; 3- 4 sztuki ;:108 .
Inne 'konfiturowe' róże są posadzone, a Cartiera widziałaś ;:oj .
Wczoraj wlałam pewnie ze 100l wody pod różę Mme Isaac Pereire, a i tak w słońcu więdną jej pąki i kwiaty spuszczają łebki ;:174 ;:223 . Wyjątkowo nie lubi takiego palącego słońca. Najładniej wygląda o świcie. Ona też b. mocno pachnie, ale dopiero ma 2 rozwinięte kwiaty - dżemik poczeka?.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże, szczególnie Louise Odier. ;:173
Fajne ujęcie sójki :D
Lubię te ptaki, jest ich u mnie sporo. Ogólnie dużo różnych ptaków nas odwiedza.
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biennenweide Rot jest cudna!
Ja najbardziej lubię róże pojedyncze i angielskie stupłatkowce ;:215
Na jesień muszę nasadzić trochę więcej historycznych. A konfiturki będę robić jak dokupię jeszcze ze dwa LO i wtedy nie będzie mi szkoda kwiatków :wink:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Aniu-Annar13! Wszystkie róże mają w sobie inne "coś"! ;:173 Ja też lubię pojedyncze i mam z nich właśnie Biennenweide i Dortmund. Są takie radosne z tymi swoimi oczkami :wink: Historyczne mają często piękny zapach i niepowtarzalny urok. Ja uwielbiam wielkokwiatowe, ale nie mam coś do nich szczęścia. Tylko moja najstarsza Gloroa Dei mnie nie zawodzi.

Aga! Ogród ze swoją różnorodnością jest rajem dla ptaków! Owady, nasiona, pędraki, oczka wodne, cień liści, krzaki, dziuple i wszystko co najlepsze dla ptaków! Sójki często u mnie bywają od dawna. Sadzą orzechy po całym ogrodzie ;:306

Aniu-Pulpa222! Ja mam 2 sztuki BRot. Pięknie się rozpłożyły. Nawet się nie spodziewałam. Kup sobie - nie pożałujesz! Cartiera Twojego widziałam - cudowny! Mój w tym roku ruszył i obawiam się, ze będzie Twojego gonił. A ja myślałam, że tak metr urośnie i będzie fajnie! ;:306

Janka! Ja już deszcz miałam i to taki słuszny! Już podlewać nie muszę! A róże są cudowne i nie trzeba ich jeść przecież. Ja je sadziłam dla konfitur i nie żal.

Marta! No to się pochwal potem! Ja cały czas eksperymentuję z przepisem.

Dziś w nocy i nad ranem była burza i deszcz. Dopiero teraz wieczorem dało się wyjść. Robię inwentaryzację dalii. Kilku nie będzie, ale mam sporo więc nie mogę płakać, tylko musze być dzielna i zająć się pozostałymi.

A tymczasem w ogrodzie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Miłko, zauważyłam , że ta krzewuszka o czerwonych kwiatach najpóźniej zakwita.
U Ciebie Louise Odier już rozwinęła kwiaty, moja w ogromnej ilości pąkach. Pozostałe już zaczynają festiwal.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Miłko krzewuszki ślicznie kwitną :) ale zazdroszczę szczawika ten to u mnie zawsze się buntuje i jakoś kwitnąc nie ma wcale ochoty , ba rosnąć nawet mu sie nie chce ma 5 liści dosłownie !
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, krzewuszki, piwonie, róze ,szczawiki ;:138 pięknie :lol: :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Pięknie u Ciebie. I jak widzę wątek dąży pomału do zamknięcia... Lada dzień powstanie kolejna część :) Róże u mnie nie bardzo chcą rosnąć, pewnie to kwestia czasu, bo podobnie było z powojnikami, piwoniami- po prostu muszą wybyć...

Szczawik trzymasz w ryzach doniczkowych? U mnie wszędzie tego chwastu pełno, bo raz wsadziłam na rabatę...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dzięki Mariola za przypomnienie o zamknięciu wątka! Poproszę szanowną Administrację u uczynienie tego!

A kolejny znajdziecie TU

Mariola! A zauważyłam, że coś mi się zasiało w ogrodzie z tego szczawika. Musze w takim razie popielić :-)

Karola Dziękuję! ;:196 Z piwonii cieszę się najbardziej, bo u mnie to nie zawsze tak ładnie kwitną ;:223

Celinko! Ja miałam dużo cebulek i wszystkie wrzuciłam do donic więc dlatego tak są wypełnione. Widocznie mam rękę bo słyszałam, ze wielu osobom się niezbyt udaje. Ale zauważyłam, że w półcieniu im lepiej i ładniej wyglądają.

Mirka! Jest faktycznie najpóźniejsza i ma takie śmieszne kwiatki, które sie nie rozwijają. Na początku myślałam, że to jakaś choroba! ;:306 LO mam kilka lat i cieszę się, ze byłam cierpliwa. Jest cudowna, ale wkurza mnie to, że jak Variegata di Bologna ma skłonność do chorób, niewielką ale ma. Jednak piękno kwitnienie rekompensuje wszystko! ;:173

Dziękuję serdecznie wszystkim za odwiedziny w tym wątku i zapraszam do kolejnego!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Fajne te Twoje szczawiki w donicach. U mnie zielono-bordowy rośnie na skalniaku a ciemny na cienistej rabatce.
W doniczkach bardzo mi się podobają. Zostawiasz je na zimę czy chowasz? Bo moje w gruncie zimują.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”