U mnie złocienie sieją się same ale jak chcę aby mi wyrosły w innym miejscu rzucam kwiatek z nasionami i zawsze kiedyś się pokażą .. Gorąco nic nie można robić w ogrodzie a zielsko sobie rośnie ..
Bardzo lubię odwiedzać Twój ogród, bo widzę łany kwiatów które u mnie mizerne albo wcale - lny, złocienie różowe i inne
Piękny ten kosaciec ciemnoniebieski!
Janko, pociesz się, że w takim upale to i chwasty słabo rosną Jak dla mnie za gorąco i już tęsknię za majową wilgocią i chłodem.
Może złocienie lubią moją piaszczystą ziemię i dlatego tak ładnie kwitną . Ja w ogrodzie siedzę albo wcześnie rano albo do późna w nocy jak mówi mój wnusio a najgorętszy okres spędzamy pod lipką bo tylko tutaj jet przewiew i miło posiedzieć . Lny pięknie kwitną mam jeszcze żółty ale mała kępka i na razie nie kwitnie . Są jeszcze białe ale nie mogę ich spotkać , przydały by się na lnianą rabatkę. Irys ciemnoniebieski ma dużo kwiatów i jedna łodyga już wygląda jak bukiet ,możemy się wymienić . Też chciałabym majową pogodę , chłodniutko i często popadywało a teraz ukrop i susza ..
Bardzo lubie gożdziki, ale już ne mam. Gdzieś mi poginęły, muszę posadzić znowu! A Ty masz całkiem fajną kolekcję! Bardzo lubię ich zapach. Chyba kupię sobie takie w doniczce i po prostu wsadzę
Zapach goździków rozchodzi się po całym ogrodzie , u mnie kwitną w różnych miejscach i pięknie pachną .. Nadal upal i ucho ,trudno wysiedzieć nawet pod lipką chociaż tam jest przeciąg ale wiatru nawet brakuje .,
Janeczko..mimo gorąca i suszy twoje kwiatki radzą sobie nieżle. Pięknie kwitną gożdziki i inne także. . Z pogodą u mnie podobnie. Upały dały się we znaki, od wczoraj chłodniej. Szkoda tylko że nie pada.
Witaj ale masz kwiatuchów cudnie to wszystko wygląda jak zdrowe ,ale mszyca straszna panuje ja nie mam tyle co ty i nie daję rady kręgosłup się odzywa a może to zakwasy jak ty to nazywasz ale ból okropny chodzić nie można.Janeczko mam prośbę z tego cowiem po twoich postach że masz truskawki cało roczne ja bym od ciebie kupiła po owocowaniu tylko z 10 krzaczków dla wnusi co ty na to
aha nie stety milin suchy nie dał rady w tym roku chyba jednak padł.pozdrawiam
U mnie też sucho i znowu gorąco ale do tej pory miałam wodę w zbiorniku to podlewałam jak było za sucho ,teraz muszą sobie radzić bo wody brakuje . Podlewam tylko te co pewien czas gdy widzę że nawet po nocy są zwiendnięte ..
Zaczynają kwitnąć piwonie i róże ..
pięknie wyglądają białe ..
ta ostatnia sama siałam i mam kilka tak dużych krzaków ,pięknie kwitnie chociaż ma drobniutkie pojedyncze kwiaty ..
Janeczko zapach goździków cudny, ja mam je w miejscach gdzie siedzimy najczęściej, cudnie pachną, widzę, że kwitną Ci różyczki, ja ciągle czekam, nadal u nas noce chłodne, ciągle poniżej 10 st., Janeczko zaciekawiła mnie pęcherznica karłowata, to taki gatunek?
U mnie też noce zimne i kwitną dopiero pnące wielokwiatowe dopiero zaczynają pokazywać kwiaty i dobrze bo dłużej będzie kolorowo w ogrodzie ..
Iwonko ta pęcherznica ma chyba z 10 lat ładnie się rozrasta i pięknie kwitnie .. Na wionę przysypałam kilka gałązek aby się ukorzeniły bo mam na nie zamówienia ..