To by się sąsiedzi rankiem zdziwili.

Dla robinii specjalnie trzymałam miejsce, miała stanowić taką kropkę nad i tej rabaty, nie wiem czy zmieściłaby się jeszcze jedna...
 Dla robinii specjalnie trzymałam miejsce, miała stanowić taką kropkę nad i tej rabaty, nie wiem czy zmieściłaby się jeszcze jedna...

jej kratka nie potrzebna a zajmuje miejsce kolejnym powojnikom.
 jej kratka nie potrzebna a zajmuje miejsce kolejnym powojnikom. 

Krzewuszka rosła tam pierwsza, zanim wpadłam po uszy z powojnikami, a że do tej pory była mała i niewiele miejsca zajmowała to ją tam zostawiłam... Teraz boję się ją ruszać, żeby jej nie uszkodzić, ale jak zobaczyłam u ciebie jakie to rośnie krzewisko to chyba będę musiała zaryzykować...
  Krzewuszka rosła tam pierwsza, zanim wpadłam po uszy z powojnikami, a że do tej pory była mała i niewiele miejsca zajmowała to ją tam zostawiłam... Teraz boję się ją ruszać, żeby jej nie uszkodzić, ale jak zobaczyłam u ciebie jakie to rośnie krzewisko to chyba będę musiała zaryzykować...

ale co tam, w końcu to wolny kraj, więc niech sobie kwitnie
  ale co tam, w końcu to wolny kraj, więc niech sobie kwitnie   

nic nie szkodzi , mogę być i Asią....
 nic nie szkodzi , mogę być i Asią.... 

mnóstwo kwiatów
 mnóstwo kwiatów 

jest jednoroczny.
  jest jednoroczny.  Firletka smółka też szaleje pięknym różem, a szałwie podziwiam, bo też je lubię, za niezawodność.
 Firletka smółka też szaleje pięknym różem, a szałwie podziwiam, bo też je lubię, za niezawodność.  Dereń masz miniaturkę, czy zwykły.
 Dereń masz miniaturkę, czy zwykły.  Mój Sibrica rozrósł się bardzo i zagłusza inne rośliny.
  Mój Sibrica rozrósł się bardzo i zagłusza inne rośliny.
 . Jak zdjęcia? Dało się wrzucić?
 . Jak zdjęcia? Dało się wrzucić? Trochę się tego uzbierało, chociaż większość jeszcze malutka z ubiegłego roku.
  Trochę się tego uzbierało, chociaż większość jeszcze malutka z ubiegłego roku.  Też lubię te jego błękitne kształtne kwiatuszki. Dereń jest zwykły, tylko jeszcze mały. Ja akurat chcę, żeby się rozrósł i zastawił siatkę. A nie próbowałaś utrzymać swojego "w ryzach" przycinaniem? Ja mam nadzieję, że w swoim czasie to wystarczy...
  Też lubię te jego błękitne kształtne kwiatuszki. Dereń jest zwykły, tylko jeszcze mały. Ja akurat chcę, żeby się rozrósł i zastawił siatkę. A nie próbowałaś utrzymać swojego "w ryzach" przycinaniem? Ja mam nadzieję, że w swoim czasie to wystarczy...
 pospacerowałam po twojej działeczce i z ciekawością poczytałam o kolejach jej tworzenia i ukwiecania. Masz już dużo pięknych roślinek
  pospacerowałam po twojej działeczce i z ciekawością poczytałam o kolejach jej tworzenia i ukwiecania. Masz już dużo pięknych roślinek   . Muszę przyznać, że trochę "zazdrościłam" Ci , że już momencie zakupu miałaś na działce trochę kwiatków i krzewów / bo moja poprzedniczka tak zapuściła działkę , ze praktycznie nic na niej nie było oprócz trawy i pokrzyw po pas/. Wielkie brawa dla Ciebie, za takie duże zmiany i tworzenie co rusz nowych rabat
 . Muszę przyznać, że trochę "zazdrościłam" Ci , że już momencie zakupu miałaś na działce trochę kwiatków i krzewów / bo moja poprzedniczka tak zapuściła działkę , ze praktycznie nic na niej nie było oprócz trawy i pokrzyw po pas/. Wielkie brawa dla Ciebie, za takie duże zmiany i tworzenie co rusz nowych rabat  .
 . 

Przyznaję, że takie dodatki do domu bardzo mnie ucieszyły, ale z kolei pusta działka działa większe pole do manewru. Ja musiałam się dostosować do rosnących roślinek, bo pozbywać się ich nie miałam serca, a ty mogłaś zrobić co tylko zechciałaś. Wpadłam do ciebie na chwilkę, więc wiem już, że zechciałaś sporo
  Przyznaję, że takie dodatki do domu bardzo mnie ucieszyły, ale z kolei pusta działka działa większe pole do manewru. Ja musiałam się dostosować do rosnących roślinek, bo pozbywać się ich nie miałam serca, a ty mogłaś zrobić co tylko zechciałaś. Wpadłam do ciebie na chwilkę, więc wiem już, że zechciałaś sporo