Co robisz magnolii, że taka szczupła jest ?
Co dzień kocham ten ogród bardziej
- Iw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Co dzień kocham ten ogród bardziej
Pięknie i kolorowo
Cudne irysy, och kuszą coroaz bardziej, ale się bronię 
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko, nie ma się co bronić
. Irysy do Twojego ogrodu pasują doskonale
. A co do figury magnolii, to nie wiem
. Może poszła w moje dzieci
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
W pierwszym momencie pomyślałam że ten pełny różowy orlik to dalia
Wygląda fantastycznie
Magnolia serio długo kwitnie
Pięknie wygląda 
Wygląda fantastycznie
Magnolia serio długo kwitnie
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taki orlik mam ale żółtego jeszcze nie mam ..Dlaczego oberwałaś listki krzewuszce i teraz ma same kwiaty ,wygląda ślicznie .. Pięciorniki i u mnie zaczynają kwitnąć a irysy masz inne kolory niż u mnie ,może jak narosną to się wymienimy .. Moja magnolia w tym roku też jeszcze kwitnie pewnie jej odpowiada pogoda deszczowa ..
- Edyta1

Janinko, okazuje się, że mam 2 sadzonki tego orlika, mogę więc podarować Ci jedną jak przyjedziesz
.
Krzewuszki rozkwitają coraz intensywniej. Te już z liśćmi
:

I jeszcze ta, którą muszę przyciąć mocno po kwitnieniu, żeby się rozkrzewiła:

Jeszcze jedna jest w pąkach. Bardzo lubię krzewuszki. Policzyłam, mam 7 różnych odmian
.
I wreszcie zaczynają kwitnąć róże
. Chociaż w tym roku nie spodziewam się spektakularnego widowiska, bo ogromną ilość pąków zniszczyła bruzdownica pędówka. Szacuję, że ścięłam pewnie ok. 300 zniszczonych pąków. Niektóre roże nie będą miały teraz ani jednego kwiatka np. Lady of Shalott
. Na szczęście moje róże powtarzają kwitnienie, więc może wykorzystają tą energię na budowę krzaka i pąków na 2-gi rzut. Poczytałam w necie i zdecydowałam sięgnąć po drastyczne środki - mocną chemię
.
Ale dosyć marudzenia, pokażę to, co ocalało. Palmę pierwszeństwa dzierży w tym roku 'Jacqueline du Pre':

Kolejna za nią Outta de Blu Rose:

I kolejna - Mary Rose:

Hansa:

Abraham Darby:

, cieszę się, że chociaż magnolii pasowała ta pogoda
.
Kolejna porcja różności:

I na koniec pokażę Wam efekty mojej wczorajszej pracy. Postanowiłam połączyć fragmenty ścieżek w ogrodzie. Pracowaliśmy w duecie z M. Mąż łupał kamienia a ja układałam ścieżkę. Pochwalę się, że mój M, patrząc na efekty mojej pracy stwierdził, że się marnuję w swoim zawodzie
:

Krzewuszki rozkwitają coraz intensywniej. Te już z liśćmi
I jeszcze ta, którą muszę przyciąć mocno po kwitnieniu, żeby się rozkrzewiła:
Jeszcze jedna jest w pąkach. Bardzo lubię krzewuszki. Policzyłam, mam 7 różnych odmian
I wreszcie zaczynają kwitnąć róże
Ale dosyć marudzenia, pokażę to, co ocalało. Palmę pierwszeństwa dzierży w tym roku 'Jacqueline du Pre':
Kolejna za nią Outta de Blu Rose:
I kolejna - Mary Rose:
Hansa:
Abraham Darby:
Kolejna porcja różności:
I na koniec pokażę Wam efekty mojej wczorajszej pracy. Postanowiłam połączyć fragmenty ścieżek w ogrodzie. Pracowaliśmy w duecie z M. Mąż łupał kamienia a ja układałam ścieżkę. Pochwalę się, że mój M, patrząc na efekty mojej pracy stwierdził, że się marnuję w swoim zawodzie
Pozdrawiam - Edyta
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Edytko rzeczywiście ścieżka bardzo udana,tylko spacerować i podziwiać Twoje roślinki:)
Padało u Ciebie? U mnie susza,a deszczu nie zapowiadali...
I u mnie gadziny załatwiły część pąków,ale na szczęście większość nie zdążyły wygryźć
Miłego dnia
Padało u Ciebie? U mnie susza,a deszczu nie zapowiadali...
I u mnie gadziny załatwiły część pąków,ale na szczęście większość nie zdążyły wygryźć
Miłego dnia
- Edyta1

Aniu, u mnie nareszcie bez deszczu. Ostatnio ciągle padało i mam przesyt
. Czekamy, żeby obeschło trochę, bo chcemy wziąć się za budowę piwniczki. Może pod koniec tygodnia, jak pogoda się utrzyma, będzie można wreszcie kopać
.
Pozdrawiam - Edyta
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
EDYTKO urocze te twoje dróżki - czy one są położone na jakąś zaprawę czy tylko na ziemi
też mam do wykonania taką dróżkę, myślalam o kostce ale z takiego kamienia uroczo wygląda 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Edytko krzewuszek mam co prawda tylko o jedną mniej
ale moje to jeszcze mikrusy
Też bardzo je lubię
Co to za irysek w tle za powojnikiem,rewelacyjny kolorek
Nie straszcie dziewczynki tym robactwem ,moje pierwsze różyczki też zapączkowane,nie zniosłabym chyba teraz takiego rozczarowania
Nie straszcie dziewczynki tym robactwem ,moje pierwsze różyczki też zapączkowane,nie zniosłabym chyba teraz takiego rozczarowania
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Edytko twój ogród jest wyjątkowy i jestem nim oczarowana .Masz tak pięknie wszystko posadzone ,rozplanowane ,aż nie chce się od ciebie wychodzić .Powiem szczerze,że czerpię od ciebie troszkę inspiracji,mam nadzieję,że nie masz mi tego za złe.Uwielbiam twój ogród a ścieżka cudnie się wpasowała w całość.Czekam na trawy u ciebie bo masz je mega śliczne i duże .
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
No zobacz,a u mnie przydałby się deszcz 
- Edyta1

Krysiu - Leszczyno, najpierw daję warstwę piasku lub tłucznia, potem suchy beton i na to kamienie. Fuguję suchym betonem ,polanie wodą i gotowe
.
Beatko - Bejko, moje krzewuszki jak widać na zdjęciach są w różnym wieku i różnej wielkości
. Ten irys to 'Dusky Challenger' - najciemniejszy jaki mam. Nie bój się o swoje różyczki. Bruzdownica właśnie kończy swoją działalność, więc jeśli dotad nie dopadła twoich piękności, to już nic im nie zrobi
.
Beaciu0088, sama poszukuję inspiracji na forum i powielam zestawienia, które wpadną mi w oko. Jeśli coś Ci się podoba, to sie cieszę, że chcesz to powielić w swoim ogrodzie
. I tak każdy ogród jest inny i zawsze nasze ogrody pozostaną wyjątkowe
.
Aniu, czytałam w kilku miejscach narzekania na suszę. W tym roku deszcz padał bardzo nierównomiernie w naszym kraju
.
Beatko - Bejko, moje krzewuszki jak widać na zdjęciach są w różnym wieku i różnej wielkości
Beaciu0088, sama poszukuję inspiracji na forum i powielam zestawienia, które wpadną mi w oko. Jeśli coś Ci się podoba, to sie cieszę, że chcesz to powielić w swoim ogrodzie
Aniu, czytałam w kilku miejscach narzekania na suszę. W tym roku deszcz padał bardzo nierównomiernie w naszym kraju
Pozdrawiam - Edyta
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ciekawy przegląd wszystkiego, co obecnie kwitnie, zrobiłaś Edytko. Krzewuszki, irysy, kwitnące róże naprawdę robią ogromne wrażenie
A co do bruzdownicy to serdecznie Ci współczuję. Ja ścięłam może z 10 pąków i to wszystko, a i tak byłam wściekła. Nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła, gdyby mnie spotkała taka plaga. Tak bardzo czeka się na różyczki, a potem takie przykrości.
A co do bruzdownicy to serdecznie Ci współczuję. Ja ścięłam może z 10 pąków i to wszystko, a i tak byłam wściekła. Nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła, gdyby mnie spotkała taka plaga. Tak bardzo czeka się na różyczki, a potem takie przykrości.
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Piękna kolekcja orlików. Szczególnie serce szybciej mi bije przy Nora Barlow. Odkąd zobaczyłam ją na przykładowej kompozycji w katalog ZSzP próbuję zaprosić ją do siebie.
Kupiłam w tym roku na wiosnę ich kłącza w jakimś supermarkecie, ale nie widzę by coś wzeszło.
Ścieżka piękna- prawdziwa "kobieta pracująca jesteś"
Kupiłam w tym roku na wiosnę ich kłącza w jakimś supermarkecie, ale nie widzę by coś wzeszło.
Ścieżka piękna- prawdziwa "kobieta pracująca jesteś"
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękne krzewuszki ,moje też ładnie kwitną a powojniki i róże mam jeszcze w pąkach .. Pięknie ci dekorują ogród twoje ścieżki ..