Wiejski ogród Ewy cz.3
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród Ewy cz.3
Jolu Ewa ma śliczny ogród, ale Twoja samokrytyka pewnie też okaże się kokieterią 

- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie kochani i wybaczcie, że nie piszę.
Od dwóch dni paskudne boli mnie głowa i siedzenie przy kompie odpada. Dzisiaj nawet próbowałam wstawić parę zdjęć, ale jak to często u mnie bywa poszły w kosmos.
U mnie okropna susza, choć właśnie przed chwilą troszkę popadło, ale już przestało. Trawnik przypomina ściernisko.
Jutro postaram się nadrobić zaległości, a dzisiaj tylko napiszę , że nasza Jolcia ściemnia. Ona to ma cudny ogród i wspaniałe w nim rośliny. Wiem co mówię, bo byłam i widziałam, więc Jej samokrytyka jest zupełnie bezpodstawna.

Od dwóch dni paskudne boli mnie głowa i siedzenie przy kompie odpada. Dzisiaj nawet próbowałam wstawić parę zdjęć, ale jak to często u mnie bywa poszły w kosmos.
U mnie okropna susza, choć właśnie przed chwilą troszkę popadło, ale już przestało. Trawnik przypomina ściernisko.
Jutro postaram się nadrobić zaległości, a dzisiaj tylko napiszę , że nasza Jolcia ściemnia. Ona to ma cudny ogród i wspaniałe w nim rośliny. Wiem co mówię, bo byłam i widziałam, więc Jej samokrytyka jest zupełnie bezpodstawna.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Ewuniu
Piękne azalie , rododendrony i prezent też śliczny
Krzewuszki maja teraz swoje pięć minut - co jedna to ładniejsza
Park Twój jest cudny
Dużo zdrówka i deszczyku życzę

Piękne azalie , rododendrony i prezent też śliczny

Krzewuszki maja teraz swoje pięć minut - co jedna to ładniejsza

Park Twój jest cudny

Dużo zdrówka i deszczyku życzę

Tak pięknie u Ciebie wszystko kwitnie 

Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Współczuję tych bóli, wiem co to znaczy, sama borykam się z gólami takimi, że aż
, pogoda nie jest dla mnie łaskawa pod tym względem.
Już parę lat miałam spokój, a teraz nowu wróciły bóle, ale funkcjonować trzeba jakoś. Więc proszę się nie migać , tylko dawaj foty.

Już parę lat miałam spokój, a teraz nowu wróciły bóle, ale funkcjonować trzeba jakoś. Więc proszę się nie migać , tylko dawaj foty.

- Ewakora
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
I to rozumiem, nawet dla mnie perspektywa jest
. Ta białokremowa piękność to .....? i jeszcze fajne te różowe kwiatuszki z żółtym środkiem , co to jest?.

Przepiekny masz ogród Ewo
! Jeśli on jest wiejski to ja się na wieś przeprowadzam.

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- Ewakora
Moi mili.
Wczoraj wieczorem pokropiło u mnie, ale to daje oddech od podlewania tylko do jutra, bo deszczyku było mało.
Zaczynają kwitnąć róże i choć nie mam ich dużo, to jednak zapowiada się niezły spektakl kwiatowy.
Dorotko łepetyna dalej łupie, ale już tak bardziej tępo. Fotki udało mi się jednak wstawić.
Betinko cieszę się, że Cię widzę w moich skromnych progach. Pląsy powiadasz? Ja to tańczyłam ganianego, bo stale mnie gdzieś gnało.
Mam kilka krzewuszek, a ta ciemnolistna dopiero po kilku latach po porządnym prześwietleniu pokazała całą swoją urodę.
Muszę im wszystkim zrobić sesję.
tyniu wcale nie tak pięknie, ale cieszę się że Ci się podoba.
Tereniu różaneczniki już przekwitają, a prezentów dostałam dużo od moich miłych gości.
Temu akurat najdłużej szukałam miejsca.
Tobie również życzę dużo zdrówka i deszczyku jeśli Ci go brak.
Marysiu tak jak wcześniej pisałam.....byłam u Joli w ogrodzie i dziewczynka kokietuje. Cudnie ma u siebie.
Jolu klonik na pewno nie przyniesie Ci wstydu. Rabatka przy Tamaryszku też zyskała nowych lokatorów i dobrze im tam.
Jolciu u Ciebie nijakie? Bluźnisz maleńka. Nie nadążasz? Ja też i to od dawna, ale tak to już jest. Masz piękny ogród, cudne rośliny i tego się trzymaj.
Kasiulko chwaściska są wszędzie. Chyba nie ma ogrodu, gdzie ich nie ma. U mnie jest ich sporo, a nawet są miejsca, że na dobre się zadomowiły, ale mam tyle miejsca, że troszkę mogę się z nimi podzielić.

Wczoraj wieczorem pokropiło u mnie, ale to daje oddech od podlewania tylko do jutra, bo deszczyku było mało.
Zaczynają kwitnąć róże i choć nie mam ich dużo, to jednak zapowiada się niezły spektakl kwiatowy.

Dorotko łepetyna dalej łupie, ale już tak bardziej tępo. Fotki udało mi się jednak wstawić.

Betinko cieszę się, że Cię widzę w moich skromnych progach. Pląsy powiadasz? Ja to tańczyłam ganianego, bo stale mnie gdzieś gnało.

Mam kilka krzewuszek, a ta ciemnolistna dopiero po kilku latach po porządnym prześwietleniu pokazała całą swoją urodę.
Muszę im wszystkim zrobić sesję.

tyniu wcale nie tak pięknie, ale cieszę się że Ci się podoba.

Tereniu różaneczniki już przekwitają, a prezentów dostałam dużo od moich miłych gości.

Temu akurat najdłużej szukałam miejsca.

Tobie również życzę dużo zdrówka i deszczyku jeśli Ci go brak.

Marysiu tak jak wcześniej pisałam.....byłam u Joli w ogrodzie i dziewczynka kokietuje. Cudnie ma u siebie.

Jolu klonik na pewno nie przyniesie Ci wstydu. Rabatka przy Tamaryszku też zyskała nowych lokatorów i dobrze im tam.
Jolciu u Ciebie nijakie? Bluźnisz maleńka. Nie nadążasz? Ja też i to od dawna, ale tak to już jest. Masz piękny ogród, cudne rośliny i tego się trzymaj.

Kasiulko chwaściska są wszędzie. Chyba nie ma ogrodu, gdzie ich nie ma. U mnie jest ich sporo, a nawet są miejsca, że na dobre się zadomowiły, ale mam tyle miejsca, że troszkę mogę się z nimi podzielić.

Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Piękne róże Ci zakwitły 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ewuniu pięknie zapączkowane róże - oj będzie się działo
Powojniki śliczne
czy wiesz jak ma na imię ten biały ?? mam taki i nie wiem co .
Różowe kwiatuszki z żółtym środeczkiem to co ??? przepiękne
Zdrówka życzę

Powojniki śliczne

Różowe kwiatuszki z żółtym środeczkiem to co ??? przepiękne

Zdrówka życzę

- Maska
- Kontakt:
Ewuniu Kochana!
Łepek utulam
Ślicznie róże rozkwitają jak będzie tak gorąco to zaraz zrobi się pięknie kolorowo w ogrodach
Już teraz inaczej zdjęcia oglądam, już wiem gdzie co jest
Dobrej nocy
Łepek utulam

Już teraz inaczej zdjęcia oglądam, już wiem gdzie co jest

Dobrej nocy

- Ewakora
Witam wieczorową porą.
U mnie dalej susza, a dzisiejszy suchy i gorący wiaterek nieźle dał się we znaki roślinkom.
Marysiu łepetyna dalej nawala i to jeszcze mocniej.
Wiem że ogród, który się widziało osobiście zupełnie inaczej się ogląda na fotkach. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że mój na zdjęciach wygląda lepiej, niż w realu, bo wszelkie niedoróbki i chwaściory widać jak na dłoni.
Cieszę się jednak bardzo, że byłaś i widziałaś jak to u mnie naprawdę wygląda.
Już jest kolorowo, bo trawa plackami wysycha, a nie jestem w stanie podlewać również trawnika.
Tereniu róże w tym roku całe obsypane pączkami. Jak ich jakaś wichura nie połamie, to będzie niezły pokaz.
Powojnik biały miał być inny, ale nie żałuję pomyłki, choć nie znam jego imienia, natomiast to różowe to Posłonek. Jesienią zakupiłam małą sadzonkę i muszę się dowiedzieć coś o jego rozmnażaniu, bo jak na razie podzielić się nie da, a szkoda bo ładne to.
Krzysztofie mam ich niewiele i na razie jeszcze nie wszystkie pokazały kwiaty, ale po cichutku liczę na ładny spektakl.
majreg witam w moim skromnym, wiejskim ogrodzie.
Wiejski on ci jest i na wsi. Przeprowadzaj się ,przeprowadzaj.
Od rana do nocy słychać ptaki,kumkają żaby, po ogrodzie zupełnie bezkarnie spaceruje jeż obok leżącego psa.
Sama natura.
Dorotko biała róża to pnąca Szenewitten, a różowe kwiatuszki to Posłonek. Muszę chyba zapolować na jego nasionka, bo podzielenie na razie nie wchodzi w rachubę. Cała kępa jest z jednego małego korzonka.
Perspektywa dla Ciebie? Tym razem na końcu wędrówki po wiejskim odpocznij sobie na hamaczku.

U mnie dalej susza, a dzisiejszy suchy i gorący wiaterek nieźle dał się we znaki roślinkom.

Marysiu łepetyna dalej nawala i to jeszcze mocniej.

Wiem że ogród, który się widziało osobiście zupełnie inaczej się ogląda na fotkach. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że mój na zdjęciach wygląda lepiej, niż w realu, bo wszelkie niedoróbki i chwaściory widać jak na dłoni.
Cieszę się jednak bardzo, że byłaś i widziałaś jak to u mnie naprawdę wygląda.

Już jest kolorowo, bo trawa plackami wysycha, a nie jestem w stanie podlewać również trawnika.

Tereniu róże w tym roku całe obsypane pączkami. Jak ich jakaś wichura nie połamie, to będzie niezły pokaz.

Krzysztofie mam ich niewiele i na razie jeszcze nie wszystkie pokazały kwiaty, ale po cichutku liczę na ładny spektakl.

majreg witam w moim skromnym, wiejskim ogrodzie.

Wiejski on ci jest i na wsi. Przeprowadzaj się ,przeprowadzaj.
Od rana do nocy słychać ptaki,kumkają żaby, po ogrodzie zupełnie bezkarnie spaceruje jeż obok leżącego psa.
Sama natura.

Dorotko biała róża to pnąca Szenewitten, a różowe kwiatuszki to Posłonek. Muszę chyba zapolować na jego nasionka, bo podzielenie na razie nie wchodzi w rachubę. Cała kępa jest z jednego małego korzonka.

Perspektywa dla Ciebie? Tym razem na końcu wędrówki po wiejskim odpocznij sobie na hamaczku.

Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- Maska
- Kontakt:
Ewciu cuda pokazujesz! jakie śliczne krzewuszki
ale i pierwsze zdjęcia śliczne. Nie dasz rady podlać całego ogrodu, za duży
Wkleiłam u siebie hostę, widać że z serca dana bo rozrosła się jakby lata miała
Padam na twarz ! utulam główkę i życzę dobrej nocy

Padam na twarz ! utulam główkę i życzę dobrej nocy

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Matko jedyna
Ewa , jak to wszystko Ci pięknie kwitnie
cudnie
jakie krzewuszki, ciągle kwitnie obficie kolkwicja, róże , cały ogród jest prześliczny
A ja teraz mam rozeznanie co gdzie jest
fajnie tak
Ewa , bierz kilka dziewczyn z pobliska i wpadajcie do mnie na kawę i róże na drzewie

I na czereśnie o które toczymy bój ze szpakami

Ewa , bierz kilka dziewczyn z pobliska i wpadajcie do mnie na kawę i róże na drzewie

I na czereśnie o które toczymy bój ze szpakami