Ogród mojego życia..
Re: Ogród mojego życia..
Lubię takie widoki ogrodu- kwitnąco i bardzo kolorowo:).
Dziękuję za mile odwiedziny
Ach tak mało czasu teraz na komputer, bo roboty w ogrodzie od rana do wieczora a i obowiązki w domu ,tylko niedziela pozostała na pooglądanie ładnych ogrodów i fotek. U nas sucho trzeba podlewać na działkach i to zabiera dużo czasu, wszystko jakoś pomału rośnie bo zimne noce, ale troszkę kolorów u mnie jest..Zapraszam
Orliki.

azalia
krzewuszka

kiścień
lilak pawlin 
Na końcu moje ulubione poduchy żagwina, floksa szydlastego,rogownicy, i mój pomocnik Miki staruszek już.
Orliki.
Na końcu moje ulubione poduchy żagwina, floksa szydlastego,rogownicy, i mój pomocnik Miki staruszek już.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Ciebie susza, a u mnie na działce potop i prognoza pogody straszy następnym tygodniem deszczu. Temperatura też nie rozpieszcza.
Śliczne orliki. Tego, z drugiego zdjęcia też mam, ale nie wiem skąd się wziął, chyba sam się wysiał.
Czy krzewuszka o białych kwiatach to odmiana 'Candida'?
Rododendron z pierwszego zdjęcia ma bardzo ciekawe kwiaty.
Lilaka 'Palibin' mam od niedawna i ma pączki. Bardzo cieszę się na jego kwitnięcie.
Jednak najpiękniejszy kwiatuszek to Miki. Uroczo wygląda na tle płomyków i żagwinu.
Śliczne orliki. Tego, z drugiego zdjęcia też mam, ale nie wiem skąd się wziął, chyba sam się wysiał.
Czy krzewuszka o białych kwiatach to odmiana 'Candida'?
Rododendron z pierwszego zdjęcia ma bardzo ciekawe kwiaty.
Lilaka 'Palibin' mam od niedawna i ma pączki. Bardzo cieszę się na jego kwitnięcie.
Jednak najpiękniejszy kwiatuszek to Miki. Uroczo wygląda na tle płomyków i żagwinu.
Lidziu no jakoś nie sprawiedliwie mamy z tym deszczem u nas taka susza że już nawet trawa powysychała gdzie nie polewane na polach zboże zasycha, a na wschodzie i południu Polski leje,
u nas pewno zacznie padać jak truskawki będą dojrzewać tak zdarza się ostatnio od kilku lat.. Dziękuję Ci bardzo za nazwę tej białej krzewuszki
bo nie znałam dokładnej nazwy. A rododendron ten biały z plamką w środku to nazywa się Rododendron calsap Hybryde
Dziękuję za miłe słowa i imieniu mojego pomocnika Mikusia..
Teraz pokażę kilka innych niż kwasolubne
Krzewuszka
Kuklik Mai Tai.
Mydlnica
Wielosił
Kozłówka
Pełnik
Tym czasem tyle zapraszam na spacerek będzie c.d.
Dziękuję za miłe słowa i imieniu mojego pomocnika Mikusia..
Teraz pokażę kilka innych niż kwasolubne
PełnikTym czasem tyle zapraszam na spacerek będzie c.d.
Marusia.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marusia ale masz laki śliczne.
Oj kochana zaszalałaś widoczkami, cudnie wszystko kwitnie, orliki rewelacja no i reszta.
Oj kochana zaszalałaś widoczkami, cudnie wszystko kwitnie, orliki rewelacja no i reszta.
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Biała krzewuszka cudo,bardzo mi się spodobała,ja mam jedną kremową,może kupię białą do towarzystwa,
masz wiele kwiatków o których pierwszy raz słyszę,dobrze że podpisujesz,w ten sposób pogłębiam wiedzę
masz wiele kwiatków o których pierwszy raz słyszę,dobrze że podpisujesz,w ten sposób pogłębiam wiedzę
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marusiu bajecznie i kolorowo
kuklik jest piękny
Mikuś pozuje jak model
a gdzie reszt kudłaczy 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Kasiulka Cieszę się że Ci się podobają moje laki
U Ciebie też wiele pięknych ciekawości ja się na oglądam
Grażynko Krzewuszki tez mi się podobają mam białą, różową, i czerwoną niską, a teraz też dokupiłam taką jakby blady róż, wysoką.
Maryniu słyszałam że od Ciebie po rozmnożeniu przez Przyjaciół roślinki i do mnie przyszły
Pomyśli jak obleciały Polskę
A reszta moich sierściuchów to leniwe tylko Mikuś pracuje ze mną w ogrodzie, teraz szczeka na szpaki
Troszeczkę pokażę moich kolorowych podopiecznych. Celmatis nazwy nie znam.

A teraz zawilce

Jeżówki siane w ubiegłym roku. I piwonia wczesna.

Wreszcie doczekałam się irysków

Ale jeszcze nie wszystkie zakwitły. I bez moich ulubionych azali się nie obejdzie

Ta ostatnia to Pontyjska a poprzednich nie znam nazw..Ta pontyjska pięknie pachnie ale jej kwiaty nie opadają same i trochę kiepsko wygląda..

Czyściec wielkokwiatowy..
Grażynko Krzewuszki tez mi się podobają mam białą, różową, i czerwoną niską, a teraz też dokupiłam taką jakby blady róż, wysoką.
Maryniu słyszałam że od Ciebie po rozmnożeniu przez Przyjaciół roślinki i do mnie przyszły
A reszta moich sierściuchów to leniwe tylko Mikuś pracuje ze mną w ogrodzie, teraz szczeka na szpaki
Troszeczkę pokażę moich kolorowych podopiecznych. Celmatis nazwy nie znam.
A teraz zawilce
Jeżówki siane w ubiegłym roku. I piwonia wczesna.
Wreszcie doczekałam się irysków
Ale jeszcze nie wszystkie zakwitły. I bez moich ulubionych azali się nie obejdzie
Ta ostatnia to Pontyjska a poprzednich nie znam nazw..Ta pontyjska pięknie pachnie ale jej kwiaty nie opadają same i trochę kiepsko wygląda..
Czyściec wielkokwiatowy..
Marusia.
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Marusiu Twoje azalie i rododendrony są naprawdę okazałe , kwitną w pięknej gamie kolorystycznej. Inne kwiaty też masz bujnie rozrośnięte. Co to za kwiat na ostatnim zdjęciu, wygląda znajomo 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bardzo ciekawa roslinka z tego czyśćca. Myślałam, ze kwitnie w innym terminie
Niesamowity ten granatowy orlik 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ślicznie wszystko kwitnie.
Zawilce są bajeczne - wszystkie.
Kozłówka, mydlnica, wielosił, laki u Ciebie prezentują się wspaniale.
No i ja też się cieszę, bo obie doczekałysmy się irysków - moje dzisiaj zakwitły właśnie.
Zawilce są bajeczne - wszystkie.
Kozłówka, mydlnica, wielosił, laki u Ciebie prezentują się wspaniale.
No i ja też się cieszę, bo obie doczekałysmy się irysków - moje dzisiaj zakwitły właśnie.
Mało czasu na komputer ale w każdej wolnej chwili ładuję akumulatory oglądając Wasze Piękne roślinki, bo nie wszystkie można mieć w swoim ogródku. Za miły spacer po moim ogródku dziękuję wszystkim
Beatko na ostatniej fotce z poprzedniej strony to czyściec wielkokwiatowy
Filigranowa dziękuje za odwiedzinki i miły wpis
Bea cieszę się że do mnie zaglądasz i że możemy miło podziwiać nasze roślinki.
Jak już tutaj jestem to pochwale się co mi jeszcze kwitnie w ogródku.
Firletka
powojnik Dr.Ruppel.
Azalia japońska eisprinzessin
kamasja leichtlinii semiplena
Mak syberyjski
Mak wschodni
powojnik nn
Bodziszek
Dziękuję za spacerek
zapraszam na C.D
Beatko na ostatniej fotce z poprzedniej strony to czyściec wielkokwiatowy
Filigranowa dziękuje za odwiedzinki i miły wpis
Bea cieszę się że do mnie zaglądasz i że możemy miło podziwiać nasze roślinki.
Jak już tutaj jestem to pochwale się co mi jeszcze kwitnie w ogródku.
Dziękuję za spacerek
Marusia.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Marusia jak widać ja też nadrabiam bo teraz czasu jakoś mało.
Pięknie i kolorowo, cudne maczki i reszta zbieraniny a że każda roślina i każdą się chce to chyba każdy ma ten problem.
Pięknie i kolorowo, cudne maczki i reszta zbieraniny a że każda roślina i każdą się chce to chyba każdy ma ten problem.
- Nikus
- 200p

- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Marusiu niedawno się zastanawiałam czy nie kupić powojnika Dr. Ruppel. Wzięłam innego i teraz troszku żałuję bo jest śliczny.