Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Małgosiu, w tamtym roku posadziłam tylko NN pod domkiem - był to stary krzew,który dostałam od Pani, która opuszczała mój ROD. Pozostałe są tegoroczne. Marketowe kupiłam pod koniec lutego w Auchan i trzymałam ma balkonie do kwietnia. W maju posadziłam róże ze szkółki - te niestety są bardzo malutkie, ledwo co mają listki, nie mówiąc o pąkach. Więc czekamy razem ;:65
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marleno ;:196
Ciekawość co tam u Ciebie mnie przygnała i nie zawiodłam się. Działeczka z dnia na dzień wygląda piękniej. Kwiaty na pergoli cudne w tych kolorach. I moje ulubione fioletowe surfinie ;:167
Bardzo jestem ciekawa co też pokaże nam ta różowa angielka. Już lada moment i zobaczymy jej kwiat. Jeśli trafi Ci się Leonardo to będzie pięknie, chociaż to nie angielka...Mnie w zeszłym roku trafiła się właśnie ta róża pod nazwą różowa angielska. I zupełnie tego nie żałuję, bo jest wyjątkowo piękna i kwitnie naprawdę długo. Poza tym bardzo jestem ciekawa pozostałych kupionych w A. Też z niecierpliwością czekam na swoje ;:65
Jesteś po egzaminie... Trzymam zatem kciuki za pozytywny wynik ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko różyczki ładnie się zapowiadają,będzie radość ;:333 Jestem ciekawa co to za różyczki...
Ślicznie wygląda kącik z wiszącymi poduchami kwiatów ;:108
Trzymam kciuki za wyniki ;:215
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dorotko, Aniu, serdeczne dzięki za kciuki - każdy kciuk mile widziany ;:215
Egzamin był bardzo trudny, ja bardzo denerwowała się przed i w trakcie, i teraz również odczuwam stres, nie taki wielki jak wcześniej, ale jednak. Jak dobrze pójdzie, wyniki będą w 01 czerwca ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dorotko, miałaś rację co do rozkwitu pąka różowej angielki ;:138
Oto on, pięknie prezentował się wczorajszego wieczoru ;:167

Obrazek

Obrazek

A to żółtka angielska - zapowiada się ciekawie, tylko na żółtą coraz mniej wygląda ;:306

Obrazek

Zakwitł pierwszy irysek syberyjski - śliczny jest

Obrazek

A to moje balkonowe piękności,
Pienna, czerwona,

Obrazek

Oraz pienna, różowa, excelsa, obsypana pąkami

Obrazek

Obrazek

Pąki ma również blue for you:
niestety, walczę z mszycą

Obrazek

Przez cały weekend nie będzie mnie na działce i tak mi z tym źle ;:131
Na szczęście zabieram ze sobą internet, więc będę mogła podziwiać Wasze ogrody :D

Dla Wszystkich ślę ;:196 i życzę pięknej pogody i miły chwil w ogrodach ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zazdroszczę już kwitnących róż ;:oj Moja pnąca zakwitła dopiero jednym kwiatkiem ;:306 A tej jednej to nawet przy całkowitym daltonizmie za żółtą trudno uznać ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Małgosiu, każdy, najmniejszy kwiat jest źródłem mojej wielkiej radości :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie, weekend szybko zleciał, pogoda była przepiękna.
A ja przez całe dnie myślałam, czy moje kwiaty dadzą sobie radę beze mnie i bez wody ;:oj
Dziś skoro świt pobiegłam na działeczkę. Na szczęście roślinki miały się dobrze, jedynie "doniczkowe" wymagały natychmiastowego podlania, bo strasznie oklapły. Mam nadzieję, że jak wieczorem dotrę na działeczkę to już będą lepiej wyglądały.

Z fajnych rzeczy, to Pan, który kosi u nas trawę na ogrodzie, był tak uprzejmy i skosił również przed moją działeczką - jakie to miłe :wink:

Mam dla Was kilka zdjęć z porannej wizyty ;:196

Irysy w pełnej krasie:

Obrazek

Obrazek

Marketowa żółta różyczka cała w pąkach - zakup tegoroczny i jaki udany ;:138

Obrazek

Miniaturowa różyczka, którą dostałam rok temu na dzień matki - kto by pomyślał, że takie różyczki tak dobrze dają sobie radę w gruncie ;:173

Obrazek

A tu już wcześniej prezentowana angielska - różowa (oj, jednak na angielską to ona nie wygląda ;:306 )

Obrazek

Moja NN pod domkiem - czyż nie jest piękna ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Wieczorem zrobię zdjęcia tych różyczek, które nie chcą u mnie rosnąć - pisałam do szkółki, z której je brałam. Pan zapewnił mnie, że tak mnie z nimi nie zostawi i coś zaradzi - mam wielką nadzieję, że tak właśni się stanie ;:215

Buziaki dla Wszystkich :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne widoczki. Dużo słoneczka. A ta nn to z daleka wygląda jak New Dawn.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Madziu, jeśli masz rację to ja chyba padnę- tak chciałam mieć New dawn że niedawno zamówilam i będzie w połowie miesiąca :;230
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

NN - ka jest absolutną pięknością ;:180
Ten delikatny, pudrowy róż ;:224
Ta skromność - ;:oj
Uwielbiam takie róże - niby nic, niby nic .... a królowa
Aaaale, co tu gadać - w każdej róży znajdę to coś - a to agresywnie piękna a to nieśmiała - wszystkie one piękne ;:215
Przed nami koncert kwitnienia - zacieramy łapki ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko bo każdy kwiatek ma to "coś" ;:108 , więc pod tym względem się nie różnimy :wink: Róże piękne. Mam podobną do tej nn, ciekawe czy to ta sama...
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Oczy mi wychodzą Marlenko na te Twoje królowe ogrodu ;:oj
Ach zazdroszczę takiej ilości róż u mnie tylko jedna ale za to duuuuuuuuuuuuża i czekam aż rozkwitnie ;:333
Buziaki kochana
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ufff ........... Moje drogie, właśnie odwiedziłam Wasze ogrody (ależ macie ślicznie ;:108 ).
Teraz z czystym sumieniem mogę popisać u siebie :wink:

Wieczór spędziłam na działce :wink: Emuś przytargał zakupy, odebrał córcię z wycieczki i zjedliśmy kolację w błogim nastroju ciesząc oczy wszechobecną zielenią ;:108 Nie chcę zapeszać ale chyba, małymi kroczkami, szanując upodobania emusia, dzieje się - emuś zaczyna coraz częściej mówić "że fajnie, że miło", że "jakie ładne te kwiatki" :tan i nawet jak stwierdza "co Ty byś beze mnie tu zrobiła" ( :;230 ) ja kiwam zgodnie głową i wpadam w zachwyt, bo to przecież początki wielkiej, ogrodowej ;:167

PS - mail zdjęciowo-reklamacyjny wysłany. Zobaczymy, co będzie działo się dalej ;:173

Mariolko masz rację, chyba nie ma takiej róży, w której nie można dopatrzeć się tego czegoś. Wszystkie są piękne, nawet te czerwone :;230 NN mam z przypadku - miała iść do wyrzucenia, w zeszłym sezonie miała plamistość. Przesadziła, podciełam, nawiozłam, psikałam, głaskałam i proszę - jak pięknie się odwdzięcza ;:167

Małgosiu może mamy takie same NN ;:162

Aniu W zeszłym roku miałam tylko jedną różyczkę (tą miniaturową) ale zwiedzając ogrody na FO nie wytrzymałam ;:131 Całą zimę odkładałam grosiki, by wiosna móc zakupić kilka szt ;:224 Zakochałam się w różach ;:333 W dużej mierze dzięki Dorotce - to właśnie jej ogród był pierwszym, który dodałam do ulubionych ;:180
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko jak miło jest czytać takie słowa o swoim ogrodzie ;:170 Bardzo się cieszę, że zaraziłam Cię miłością do róż ;:196
Różowa"angielka" chyba faktycznie nią nie jest, ale trzeba poczekać na kolejne kwiaty. Pierwszy może się znacznie różnić, więc zobaczymy jak będą wyglądać następne ;:173
Ta różowa nn też mi wygląda na New Dawn.
Iryski masz w cudnym kolorze...po prostu bajeczne ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”