Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
Małgosiu, w tamtym roku posadziłam tylko NN pod domkiem - był to stary krzew,który dostałam od Pani, która opuszczała mój ROD. Pozostałe są tegoroczne. Marketowe kupiłam pod koniec lutego w Auchan i trzymałam ma balkonie do kwietnia. W maju posadziłam róże ze szkółki - te niestety są bardzo malutkie, ledwo co mają listki, nie mówiąc o pąkach. Więc czekamy razem 

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Marleno
Ciekawość co tam u Ciebie mnie przygnała i nie zawiodłam się. Działeczka z dnia na dzień wygląda piękniej. Kwiaty na pergoli cudne w tych kolorach. I moje ulubione fioletowe surfinie
Bardzo jestem ciekawa co też pokaże nam ta różowa angielka. Już lada moment i zobaczymy jej kwiat. Jeśli trafi Ci się Leonardo to będzie pięknie, chociaż to nie angielka...Mnie w zeszłym roku trafiła się właśnie ta róża pod nazwą różowa angielska. I zupełnie tego nie żałuję, bo jest wyjątkowo piękna i kwitnie naprawdę długo. Poza tym bardzo jestem ciekawa pozostałych kupionych w A. Też z niecierpliwością czekam na swoje
Jesteś po egzaminie... Trzymam zatem kciuki za pozytywny wynik

Ciekawość co tam u Ciebie mnie przygnała i nie zawiodłam się. Działeczka z dnia na dzień wygląda piękniej. Kwiaty na pergoli cudne w tych kolorach. I moje ulubione fioletowe surfinie

Bardzo jestem ciekawa co też pokaże nam ta różowa angielka. Już lada moment i zobaczymy jej kwiat. Jeśli trafi Ci się Leonardo to będzie pięknie, chociaż to nie angielka...Mnie w zeszłym roku trafiła się właśnie ta róża pod nazwą różowa angielska. I zupełnie tego nie żałuję, bo jest wyjątkowo piękna i kwitnie naprawdę długo. Poza tym bardzo jestem ciekawa pozostałych kupionych w A. Też z niecierpliwością czekam na swoje

Jesteś po egzaminie... Trzymam zatem kciuki za pozytywny wynik

- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko różyczki ładnie się zapowiadają,będzie radość
Jestem ciekawa co to za różyczki...
Ślicznie wygląda kącik z wiszącymi poduchami kwiatów
Trzymam kciuki za wyniki

Ślicznie wygląda kącik z wiszącymi poduchami kwiatów

Trzymam kciuki za wyniki

- wagabunga123
- 1000p
Dorotko, Aniu, serdeczne dzięki za kciuki - każdy kciuk mile widziany
Egzamin był bardzo trudny, ja bardzo denerwowała się przed i w trakcie, i teraz również odczuwam stres, nie taki wielki jak wcześniej, ale jednak. Jak dobrze pójdzie, wyniki będą w 01 czerwca

Egzamin był bardzo trudny, ja bardzo denerwowała się przed i w trakcie, i teraz również odczuwam stres, nie taki wielki jak wcześniej, ale jednak. Jak dobrze pójdzie, wyniki będą w 01 czerwca

- wagabunga123
- 1000p
Dorotko, miałaś rację co do rozkwitu pąka różowej angielki
Oto on, pięknie prezentował się wczorajszego wieczoru

A to żółtka angielska - zapowiada się ciekawie, tylko na żółtą coraz mniej wygląda

Zakwitł pierwszy irysek syberyjski - śliczny jest

A to moje balkonowe piękności,
Pienna, czerwona,

Oraz pienna, różowa, excelsa, obsypana pąkami

Pąki ma również blue for you:
niestety, walczę z mszycą

Przez cały weekend nie będzie mnie na działce i tak mi z tym źle
Na szczęście zabieram ze sobą internet, więc będę mogła podziwiać Wasze ogrody
Dla Wszystkich ślę
i życzę pięknej pogody i miły chwil w ogrodach 

Oto on, pięknie prezentował się wczorajszego wieczoru

A to żółtka angielska - zapowiada się ciekawie, tylko na żółtą coraz mniej wygląda

Zakwitł pierwszy irysek syberyjski - śliczny jest

A to moje balkonowe piękności,
Pienna, czerwona,

Oraz pienna, różowa, excelsa, obsypana pąkami

Pąki ma również blue for you:
niestety, walczę z mszycą

Przez cały weekend nie będzie mnie na działce i tak mi z tym źle

Na szczęście zabieram ze sobą internet, więc będę mogła podziwiać Wasze ogrody

Dla Wszystkich ślę

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zazdroszczę już kwitnących róż
Moja pnąca zakwitła dopiero jednym kwiatkiem
A tej jednej to nawet przy całkowitym daltonizmie za żółtą trudno uznać 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- wagabunga123
- 1000p
Małgosiu, każdy, najmniejszy kwiat jest źródłem mojej wielkiej radości 

- wagabunga123
- 1000p
Witajcie, weekend szybko zleciał, pogoda była przepiękna.
A ja przez całe dnie myślałam, czy moje kwiaty dadzą sobie radę beze mnie i bez wody
Dziś skoro świt pobiegłam na działeczkę. Na szczęście roślinki miały się dobrze, jedynie "doniczkowe" wymagały natychmiastowego podlania, bo strasznie oklapły. Mam nadzieję, że jak wieczorem dotrę na działeczkę to już będą lepiej wyglądały.
Z fajnych rzeczy, to Pan, który kosi u nas trawę na ogrodzie, był tak uprzejmy i skosił również przed moją działeczką - jakie to miłe
Mam dla Was kilka zdjęć z porannej wizyty
Irysy w pełnej krasie:

Marketowa żółta różyczka cała w pąkach - zakup tegoroczny i jaki udany

Miniaturowa różyczka, którą dostałam rok temu na dzień matki - kto by pomyślał, że takie różyczki tak dobrze dają sobie radę w gruncie

A tu już wcześniej prezentowana angielska - różowa (oj, jednak na angielską to ona nie wygląda
)

Moja NN pod domkiem - czyż nie jest piękna

Wieczorem zrobię zdjęcia tych różyczek, które nie chcą u mnie rosnąć - pisałam do szkółki, z której je brałam. Pan zapewnił mnie, że tak mnie z nimi nie zostawi i coś zaradzi - mam wielką nadzieję, że tak właśni się stanie
Buziaki dla Wszystkich
A ja przez całe dnie myślałam, czy moje kwiaty dadzą sobie radę beze mnie i bez wody

Dziś skoro świt pobiegłam na działeczkę. Na szczęście roślinki miały się dobrze, jedynie "doniczkowe" wymagały natychmiastowego podlania, bo strasznie oklapły. Mam nadzieję, że jak wieczorem dotrę na działeczkę to już będą lepiej wyglądały.
Z fajnych rzeczy, to Pan, który kosi u nas trawę na ogrodzie, był tak uprzejmy i skosił również przed moją działeczką - jakie to miłe

Mam dla Was kilka zdjęć z porannej wizyty

Irysy w pełnej krasie:

Marketowa żółta różyczka cała w pąkach - zakup tegoroczny i jaki udany

Miniaturowa różyczka, którą dostałam rok temu na dzień matki - kto by pomyślał, że takie różyczki tak dobrze dają sobie radę w gruncie

A tu już wcześniej prezentowana angielska - różowa (oj, jednak na angielską to ona nie wygląda

Moja NN pod domkiem - czyż nie jest piękna

Wieczorem zrobię zdjęcia tych różyczek, które nie chcą u mnie rosnąć - pisałam do szkółki, z której je brałam. Pan zapewnił mnie, że tak mnie z nimi nie zostawi i coś zaradzi - mam wielką nadzieję, że tak właśni się stanie

Buziaki dla Wszystkich

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Piękne widoczki. Dużo słoneczka. A ta nn to z daleka wygląda jak New Dawn.
- wagabunga123
- 1000p
Madziu, jeśli masz rację to ja chyba padnę- tak chciałam mieć New dawn że niedawno zamówilam i będzie w połowie miesiąca 

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
NN - ka jest absolutną pięknością
Ten delikatny, pudrowy róż
Ta skromność -
Uwielbiam takie róże - niby nic, niby nic .... a królowa
Aaaale, co tu gadać - w każdej róży znajdę to coś - a to agresywnie piękna a to nieśmiała - wszystkie one piękne
Przed nami koncert kwitnienia - zacieramy łapki

Ten delikatny, pudrowy róż

Ta skromność -

Uwielbiam takie róże - niby nic, niby nic .... a królowa
Aaaale, co tu gadać - w każdej róży znajdę to coś - a to agresywnie piękna a to nieśmiała - wszystkie one piękne

Przed nami koncert kwitnienia - zacieramy łapki

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marlenko bo każdy kwiatek ma to "coś"
, więc pod tym względem się nie różnimy
Róże piękne. Mam podobną do tej nn, ciekawe czy to ta sama...

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Oczy mi wychodzą Marlenko na te Twoje królowe ogrodu
Ach zazdroszczę takiej ilości róż u mnie tylko jedna ale za to duuuuuuuuuuuuża i czekam aż rozkwitnie
Buziaki kochana

Ach zazdroszczę takiej ilości róż u mnie tylko jedna ale za to duuuuuuuuuuuuża i czekam aż rozkwitnie

Buziaki kochana
- wagabunga123
- 1000p
Ufff ........... Moje drogie, właśnie odwiedziłam Wasze ogrody (ależ macie ślicznie
).
Teraz z czystym sumieniem mogę popisać u siebie
Wieczór spędziłam na działce
Emuś przytargał zakupy, odebrał córcię z wycieczki i zjedliśmy kolację w błogim nastroju ciesząc oczy wszechobecną zielenią
Nie chcę zapeszać ale chyba, małymi kroczkami, szanując upodobania emusia, dzieje się - emuś zaczyna coraz częściej mówić "że fajnie, że miło", że "jakie ładne te kwiatki"
i nawet jak stwierdza "co Ty byś beze mnie tu zrobiła" (
) ja kiwam zgodnie głową i wpadam w zachwyt, bo to przecież początki wielkiej, ogrodowej
PS - mail zdjęciowo-reklamacyjny wysłany. Zobaczymy, co będzie działo się dalej
Mariolko masz rację, chyba nie ma takiej róży, w której nie można dopatrzeć się tego czegoś. Wszystkie są piękne, nawet te czerwone
NN mam z przypadku - miała iść do wyrzucenia, w zeszłym sezonie miała plamistość. Przesadziła, podciełam, nawiozłam, psikałam, głaskałam i proszę - jak pięknie się odwdzięcza
Małgosiu może mamy takie same NN
Aniu W zeszłym roku miałam tylko jedną różyczkę (tą miniaturową) ale zwiedzając ogrody na FO nie wytrzymałam
Całą zimę odkładałam grosiki, by wiosna móc zakupić kilka szt
Zakochałam się w różach
W dużej mierze dzięki Dorotce - to właśnie jej ogród był pierwszym, który dodałam do ulubionych 

Teraz z czystym sumieniem mogę popisać u siebie

Wieczór spędziłam na działce

PS - mail zdjęciowo-reklamacyjny wysłany. Zobaczymy, co będzie działo się dalej

Mariolko masz rację, chyba nie ma takiej róży, w której nie można dopatrzeć się tego czegoś. Wszystkie są piękne, nawet te czerwone

Małgosiu może mamy takie same NN

Aniu W zeszłym roku miałam tylko jedną różyczkę (tą miniaturową) ale zwiedzając ogrody na FO nie wytrzymałam

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Marlenko jak miło jest czytać takie słowa o swoim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że zaraziłam Cię miłością do róż
Różowa"angielka" chyba faktycznie nią nie jest, ale trzeba poczekać na kolejne kwiaty. Pierwszy może się znacznie różnić, więc zobaczymy jak będą wyglądać następne
Ta różowa nn też mi wygląda na New Dawn.
Iryski masz w cudnym kolorze...po prostu bajeczne

Różowa"angielka" chyba faktycznie nią nie jest, ale trzeba poczekać na kolejne kwiaty. Pierwszy może się znacznie różnić, więc zobaczymy jak będą wyglądać następne

Ta różowa nn też mi wygląda na New Dawn.
Iryski masz w cudnym kolorze...po prostu bajeczne