. Już kiedyś pisałam ,że mam zapas, bo co jakiś czas sadzonkuję do donic po kilka sztuk. Potem, jak znalazł
 . Już kiedyś pisałam ,że mam zapas, bo co jakiś czas sadzonkuję do donic po kilka sztuk. Potem, jak znalazł  . Nauczyłam się tego tutaj
 . Nauczyłam się tego tutajNiestety nie wyleczyłam się z host - znowu kupiłam pięć
 . Musiałam je kupić
 . Musiałam je kupić  .
 .Wczoraj był placek, a dzisiaj truskawki z bitą śmietaną i coś tam jeszcze - pycha. Jutro taczka i łopata za karę
 .
 .ewa321 - nie widzę problemu, żebyś nie kupiła wilczomlecza
 . Kupując go, sama nie wiedziałam, że tak pięknie kwitnie
 . Kupując go, sama nie wiedziałam, że tak pięknie kwitnie  .
 .  
  Na zdjęciu jest azalia japońska (Rhododendron molle). Jaka odmiana, nie wiem, tym bardziej, że miałam ją wyrzucić, bo nie kwitła. Zmieniłam miejsce i chyba się wystraszyła, bo całkiem nieźle się prezentuje.
Eliza52- na to, żeby użyć sztućców nie wpadłam, ale pomysł przedni
 . Ja ciągle wierzę w to, że zapamiętam gdzie co jest, ale na wierze się kończy
 . Ja ciągle wierzę w to, że zapamiętam gdzie co jest, ale na wierze się kończy  .
 .sweetdaisy - rododendronów mam chyba 19 szt., ma więc co kwitnąć
 . Czekam na jeszcze jeden Variegata; kwiaty też jasny fiolet, jak katawbijskie Grandiflorum. Nie jest zbyt wyrywny, jęśli chodzi o kwitnienie, ale rekompensuje sobie to, kolorowymi liśćmi.
 . Czekam na jeszcze jeden Variegata; kwiaty też jasny fiolet, jak katawbijskie Grandiflorum. Nie jest zbyt wyrywny, jęśli chodzi o kwitnienie, ale rekompensuje sobie to, kolorowymi liśćmi.takasobie - Miłka, ta róża, gdyby miała więcej miejsca, wyglądałaby jak kwiatowa fontanna, bo taki ma pokrój, ale nie mam jak jej uwolnić ze sznurków, bo miejsca nie ma, a szkoda
 .
 .Ma 10 lat, jest u mnie od małej sadzonki - wykopanego odrostu. Potrzebuje z każdej strony po 2 m, żeby pokazać całą urodę. Młode gałązki z pąkami wypuszczała ze środka krzewu jeszcze jesienią

.
Róże wchodzą w okres kwitnienia, a od jutra upały, co skróci czas podziwiania królowych ogrodów
Frulingsduft -sesja zdjęciowa. Pięknie pachnie, ale czas kwitnienia krótki
 , ale nie zamieniłabym jej na żadną inną. No, mogę ewentualnie dokupić
 , ale nie zamieniłabym jej na żadną inną. No, mogę ewentualnie dokupić  .
 . 

Czy maj nie jest cudny?

Kwiat żurawki cylindrycznej, to taki 'egzot'
 . Kiedyś mówiło się, że ma zielone kwiaty; a ma?
 . Kiedyś mówiło się, że ma zielone kwiaty; a ma? 

. A to łajdak
 . A to łajdak  

, chociaż nie do końca
 , chociaż nie do końca  .
 .

.
.

Kiedyś trzeba siły zregenerować.
 Kiedyś trzeba siły zregenerować. 

Kopiuj-wklej to jest to
 Kopiuj-wklej to jest to 
 . Poza tym ona kwitnie do zimy, mniej oczywiście, ale nie pozwala całe lato o sobie zapomieć  .
 . Poza tym ona kwitnie do zimy, mniej oczywiście, ale nie pozwala całe lato o sobie zapomieć  . . Dużo większe róże czekają w blokach startowych na pokaz swoich możliwości; już nie mogę się doczekać
 . Dużo większe róże czekają w blokach startowych na pokaz swoich możliwości; już nie mogę się doczekać  .
   . 

Jak nie przepadam za tego typu roślinami ten jest dla mnie urzekający!
 Jak nie przepadam za tego typu roślinami ten jest dla mnie urzekający!