Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

ANIU fajnie, że jeszcze załapaliście się na paradę Rododendronów i Azalii, w tym roku chyba one troszkę póżniej zakwitają i możliwość zwiedzania się wydłuża, na pewno wrócicie zadowoleni i zmęczeni.
U mnie mączniak pojawił się na razie na jednej róży pnącej, pozostałe na razie czyste ale zapobiegawczo chyba zadziałam. Wydaje się, że nie powinno go być, bo u nas sucho i chłodno.
ANIU ja zaliczyłam nastęną wycieczkę w piątek -Lotnisko w Powidzu, frajda nie tylko dla dzieci, my byliśmy z naszą przyszłością, ale generalnie tłumy narodu.

Obrazek

Obrazek

JANUSZU możesz wstawiać panoramiczne, nie tylko miniaturki-- kwiaty, krzewy i wszystko co się zieleni to bliskie mojemu ;:167
A szkoda, że nie możesz zgrać Arboretum z wyjazdem do dzieci, może w następnym sezonie. Jest jeszcze zamek do zwiedzenia i blisko Rogalin - warto ;:108 . Kierunek do dzieci to rozumię, że w moje strony :?:
na razie plamistości czarnej nie widzę, ale maczniak prawdziwy już mnie nawiedził, popryskałam SCORE bo polecanego FALCONU w moim ogrodniczym nie było.

Moje irysy, mam ich nie wiele ale są i zdobią.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och Krysiu jakie piękne różyczki u ciebie :wit .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Piwonia cudowna ;:138
Biała naparstnica, godna pozazdroszczenia, u mnie kwitną tylko te "majtkowe"
Prezent na Dzień Matki ;:224
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWO biała naparstnica po raz pierwszy mi się zdarzyła w ogrodzie, w ubiegłym roku kupiłam nasionka misz - masz i jest najwięcej białych, ale majtkowe też są :;230 jak zechcesz mogę nasionka zebrać ;:108
A z kolwicją nie wiem co zrobić i gdzie ją wsadzić, ona potrzebuje przestrzeni i wcale nie mało, na razie siedzi w donicy i się wywraca co chwila bo wiatry u mnie wieją a deszcz nie pada.

MARIOLCIA różyczki dopiero u mnie zaczynają, choć już pojedyńcze ale cieszą.
Mam trzy powojniki i zaczynają

Obrazek

Obrazek

Niedzielne różyczki tak wygladały, dzisiaj już więcej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to moje maki z ROD

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Krysiu takie śliczności pokazujesz,że można dostać zawrotów głowy od tych kolorków.Wycieczką do Kórnika jestem zachwycona i na pewno jeszcze tam wrócimy nie raz ;:108 Moja młodsza córcia także była w piątek w Powidzu z wycieczką z przedszkola i bardzo się jej podobało.
Pozdrawiam serdecznie ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU właśnie byłam żdziwiona, że tak dużo przedszkolaków było na tym lotnisku, widziałam kilka grup. No i panie doskonale sobie radziły ale maluszki chyba wróciły do domu bardzo zmęczone.
Aniu masz do mnie niedaleko - zapraszam, mogę się podzielić ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak fajnie! Róże zaczynają i powojniki! Twoje są piękne, ja już nie mam wielkokwiatowych, chociaż coś mi rośnie pod bzem, ale jeszcze w życiu nie zakwitło. Pewnie warunki nie te :wink: Chipendale się zapowiada nieźle!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dzisiaj żar z nieba spływa, wieje ciepły wietrzy tylko deszczu brak sucho i bardzo sucho, po podlewaniu wczorajszym do północy śladu nie ma.
Miłka róże zaczynają ale już na następnej biły nalot rano widziałam , chyba dzisiejszym wieczorkiem z opryskiwaczem wystąpię i wszystkim zapobiegawczo zapodam jakiś środek.
Masz rację Chippendale ukwiecona.

:wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Chippendale pięknie zapączkowana, cudny będzie widoczek jej kwitnienia ;:108
Białą naparstnicę mam w tym roku i ja, ale podobno białe się najsłabiej rozsiewają :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje naparstnice też zaczynają kwitnąć ale białej jak na razie nie widzę .. Róże piękne , moje jeszcze się namyślają czy zakwitnąć .. U mnie też gorąco i ucho ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JANECZKO widzę, że też w domku posiadujesz, uffff jak goraco, pod wieczór wyjdę na polowanie chwaściorów, jest ich sporo.
A nasionka białej mogę zebrać ;:108

dzisiaj już wiele takich

Obrazek

a to efekt naszych zmagań z dnia wczorajszego, zaczęliśmy prawie wieczorem -- najwyższa sciana tarasu od strony podwórza juz trochę przykryta

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

No Krysiu ściana przy tarasie wygląda na prawdę fajnie,a jak jeszcze rośliny się rozrosną,to dopiero będzie widok.U mnie plamistość już się pokazała,nie mówiąc o mszycach,a jednoroczne dalie zżerają zielone robale podobne do mszyc tylko większe i skaczące.Jak będziesz dzielić żurawki to się uśmiechnę,bo masz takie jakich ja nie mam :wink:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, kiedy patrzę na Twój ogród, to wciąż nie mogę uwierzyć, że w tak krótkim czasie przeszedł tak wielką metamorfozę, a ile u Ciebie już kolorków, prawda że ten czas kiedy wszystko zaczyna "szaleć" jest bezcenny, róże pomału zaczynają, ale już jest co oglądać, żurawki masz naprawdę "wypasione" tylko pozazdrościć, irysy tak piękne, że napatrzeć się nie mogę, a te naparstnice ;:63 , jejku zapomniałam swoim zrobić fotką, ale jutro na pewno będę pamiętać, super prezent na dzień Mamy, czy to są krzewuszki czy moje oczy już nie dowidzą, ja jak nigdy zapomniałam obfocić moje cudeńka od dzieci, ech ta pogoń za pieniądzem, ale postaram się jutro również to nadrobić, ten pierwszy powojnik, co to za cudeńko?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KASIU ta wysoka ściana była dla mnie zmorą ;:306 ale dałam radę już ją pkonać, teraz tylko poczekać aż krzaki się rozrosną, po drugiej stronie są posadzone trawy -- będzie to mój kącik zadumy i rozważań ;:306
A z żurawkami będę się rozprawiać jak popada, na razie susza straszna więc daje im spokój. Sadzonki będę robiła do doniczek wtedy można lepiej przypilnować - będę pamiętała ale to oznacza, że masz mi się przypomnieć ;:108

nastąpił czas kiedy z dnia na dzień coś nowego zakwita

Obrazek

Obrazek

ILONKA przyznam Tobie rację bez kozery :;230 założyłam sobie, że ten rok będzie dla mnie harówką w ogrodzie, po to aby przyszły sezon był już tylko kosmetyką i przyjemnością, czy tak się da ;:306 pewno nie do końca, bo będąc tutaj z Wami zawsze coś wpadnie w oko i od początku ;:306
Prezent na dzień mamy to KOLWICJA rośnie dość szeroko i muszę spokojnie przemyśleć jej nasadzenie aby za rok nie przesadzać.
Żurawkom u mnie służy, wszystkie czy w słońcu czy w cieniu pięknie rosną, ale muszę w tym sezonie zadbać o odmłodzenie mego stada, a irysy to wszystko przytargane z ROD a mam jeszcze co tam wynieść i już pomaleńku stwierdzam, ze ogród za mały :;230
Ilonka powojnik podejrzę jak się zwie i póżniej napiszę.

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam świątecznie
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Krysiu.
Słoneczko wcześniej u Ciebie przygrzało, bo już kwitną róże. Irysy u nas zaczynają kwitnąć a w ogóle to co kwitnie w Twoim ogrodzie to u nas jest jeszcze w pąkach. Ostatnie dni przygrzały dobrze ale znów zrobiło się bardzo sucho i też wstrzyma kwitnienie a to co już kwitnie szybko się skończy.
Wczoraj zebrałem pierwsze truskawki. Niektóre były wręcz gorące od słońca. Dojdzie nowy areał do podlewania.
Róże opryskałem Topsinem zobaczymy czy wstrzyma czarną plamistość. Nie lubię zabiegów na różach bo widoczne są plamy po środkach i cała róża traci urok.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”