Zielone kropki
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielone kropki
Powojniki Ci pięknie rozkwitły.
Do swoich tegorocznych nabytków zaglądam, ale nie mają pąków. Petunie ślicznie będą zdobić balkon, a gloksynie pewnie parapety. Rabatka pod blokiem też kolorowa, ostróżki już takie kwiaty mają.
Pozdrawiam ciepło.
Zdrowia dla taty. 
Teraz po tym deszczu na działce mam małe bagienko ,a kwiaty balkonowe stały się roślinami pokojowymi.
Jak to jest - u Ciebie mokro a u mnie sucho, niby pada ale jakoś tak niewystarczająco. 
U nas była powódź. Mi tylko zalało garaż, ale poza Zamościem ryż można sadzić na polach.
Wreszcie wymarzona pogoda więc na działce spędziłam pół dnia . Nadal jest mokro ale przynajmniej da się wejść.
Przekwitły już pierwiosnki , tulipany , niezapominajki a zaczynają kwitnąć irysy , liliowce ,rododendron i goździki kamienne.

.
Rozrosły się pelargonie posadzone w donicach ,a petunie zaczynają kwitnąć .

Wieczorem jadę spalić trochę kalori na ścieżkę rowerową.
Przekwitły już pierwiosnki , tulipany , niezapominajki a zaczynają kwitnąć irysy , liliowce ,rododendron i goździki kamienne.

.Rozrosły się pelargonie posadzone w donicach ,a petunie zaczynają kwitnąć .

Wieczorem jadę spalić trochę kalori na ścieżkę rowerową.
Kropko. Cudowny kolor pelargonii. Moje będą jednak według opakowania fioletowe bardziej fuksjowe.
Piękne te niebieskie łany irysów.
I rododendron duży, mój jak go posadziłam w tamtym roku tak nie urósł nic a nic - jakiś marniutki jest.
Chociaż pączki kwiatowe ma ale jeszcze nie kwitnie.
Pelargonie i petunie cudnie kwitną.
I rododendron duży, mój jak go posadziłam w tamtym roku tak nie urósł nic a nic - jakiś marniutki jest.
Pelargonie i petunie cudnie kwitną.
Jolu w rzeczywistości pelargonie mają trochę inny kolor ale teraz to już polubiłam je takie jak są , niech tylko ładnie kwitną .Pelargonie na działce dadzą radę ,gorzej będzie z petuniami .
Magda swojego rododendrona kupiłam w przypływie emocji w biedronce . Pierwszej wiosny kwitł na balkonie, dopiero jesienią go posadziłam . W zeszłym roku jesienią zaczął gubić liście . Zgubił bardzo dużo liści . Sporo urósł ale od dołu jest łysy .Na pewno jak przekwitnie to go przesadzę.
Teraz najpierw poczytam zanim coś kupię .Staram się też wysiewać z nasion ,oczywiście jak się da.
Magda swojego rododendrona kupiłam w przypływie emocji w biedronce . Pierwszej wiosny kwitł na balkonie, dopiero jesienią go posadziłam . W zeszłym roku jesienią zaczął gubić liście . Zgubił bardzo dużo liści . Sporo urósł ale od dołu jest łysy .Na pewno jak przekwitnie to go przesadzę.
Teraz najpierw poczytam zanim coś kupię .Staram się też wysiewać z nasion ,oczywiście jak się da.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łan niebieskich irysów z liliowcem zjawiskowy.
Rododendron ma piękny, subtelny kolor. Petunie i pelargonie cieszą kolorami,
moje dopiero w pąkach.
Dziś popracowałam sobie na działce , że ledwo żyję.
Zostało jeszcze skosić trawę ,ale to zrobię na tygodniu.
Kolejne roślinki rozpoczęły kwitnienie.
Ostrogowiec wysiany w zeszłym roku na razie jest malutki ale liczę ,że szybko się rozrośnie.
Aksamitka wąskolistna w tym roku dla odmiany pomarańczowa.
Pierwsza w tym roku lilia i biała pelargonia
[/URL]
Gozdzik brodaty pełny.

Jeszcze chciałam pokazać roślinkę którą wysiałam w zeszłym roku , a teraz nie wiem co to jest .

Zostało jeszcze skosić trawę ,ale to zrobię na tygodniu.
Kolejne roślinki rozpoczęły kwitnienie.
Ostrogowiec wysiany w zeszłym roku na razie jest malutki ale liczę ,że szybko się rozrośnie.
Aksamitka wąskolistna w tym roku dla odmiany pomarańczowa.
Pierwsza w tym roku lilia i biała pelargonia
[/URL]
Gozdzik brodaty pełny.

Jeszcze chciałam pokazać roślinkę którą wysiałam w zeszłym roku , a teraz nie wiem co to jest .

Kropko. Ale masz śliczne goździki. Aksamitki cudowne. Ja też lubię te pojedyńcze. Niestety moje już prawie zjedzone przez ślimaki. Nie masz tam u siebie tych zmor?
Jolu ja aksamitki niedawno sadziłam do gruntu właśnie dlatego ,że ślimaków mam bardzo dużo i czekałam aż się najedzą . Tak samo cynie dopiero kilka dni jak są w gruncie . A tak na poważnie to nie miałam kiedy bo albo lało i zimno było , albo w pracy. No i kłopoty domowe ,których w maju mi nie brakowało.W sumie to dobrze że nie posadziłam wcześniej bo ten deszcz na dobre by im nie wyszedł . Siałam też aksamitki do gruntu ale te na których mi zależało marnie wzeszły , natomiast te z własnych nasion wzeszły dobrze.