Biedna ta twoja różyczka z mączniakiem
Różyczki u Ewki
Re: Różyczki u Ewki
Łoooo! Ewa, ależ masz plantację borówek
. Chyba wiadrami będziesz zbierać
. U mnie tylko dwa krzaczki, więc raptem na posmakowanie mamy, ale jak się chce mieć w małym ogródeczku wszystko to plantacji założyć się nie da
.
. U mnie też dwie A.M. de Montravel załapały to świństwo ale tylko na niektórych pączkach kwiatowych. Wycięłam co widziałam, na szczęście pączków mają całe mnóstwo.
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hura - Mam pierwszą!
Rozkwitła Golden Celebration!

A zobaczcie, co się szykuje na krzaczku Goldenki!

Tuż za nią na podium wspina się Dauble Delight. Na pełne rozkwitnięcie jeszcze chwileczkę poczekam.

Szykuje się też Mary Rose. Wszystkie krzaczki obsypane są pączkami.

Louis rozwija się powoli, ale pączków pekających z każdym dniem przybywa

Rozkwitła Golden Celebration!

A zobaczcie, co się szykuje na krzaczku Goldenki!

Tuż za nią na podium wspina się Dauble Delight. Na pełne rozkwitnięcie jeszcze chwileczkę poczekam.

Szykuje się też Mary Rose. Wszystkie krzaczki obsypane są pączkami.

Louis rozwija się powoli, ale pączków pekających z każdym dniem przybywa

- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
U mnie pierwsze różowe a u ciebie żółte !
Golden pachnie ?
Golden pachnie ?
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewa pięknie zapowiadają się różyczki,mają masę pąków...ale radość
Mszyc w ogóle nie widzę
Mszyc w ogóle nie widzę
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Mati - Golden Celebration to pięknie pachnąca angielka.
Annes - rzeczywiście większość róż ma masę pączków, myślę, że przyczynila się do tego delikatna zima. Niestety, nie wymarzło robactwo. A z mszycami bezustannie walczę, systematycznie zbieram i opryskuję chemią.
A teraz różyczki, które jeszcze nie zostały posadzone. To zakupy poczynione u forumowej Ewki, której bardzo dziękuję za cierpliwość. Wszystkie są w donicach, bo trzeba pozbyć się części trawnika.
Blue for you - obłędny, bardzo mocny zapach, ciekawy niebieskawy kolor. Różyczka nie może rosnąć w pełnym słońcu, ponieważ nie uzyska właściwej barwy. Niemalże obsypana pączkami, choć pędów ma tylko dwa.

Brown velvet - róża, która zwróciła uwagę swoim ciemnym kolorem. Kwiat przypomina mi kształtem angielki, ale nie pachnie, przynajmniej ten jeden kwiat, który rozkwitł. Widać, że posiada sztywne pędy. Pąki są spore i jest ich dość dużo.

Bukavu - czerwony kolor z białym oczkiem. Jeżeli okaże się, że obficie kwitnie, będzie chyba jedną z moich ulubionych.
Sourire d'Orchidee - róza w donicy jest dość pokaźnych rozmiarów, więc zapowiada się nieźle. Na razie rozwija się tylko jeden pączek. Ale inne też są widoczne, choć nie pokazują jeszcze kloru.

Dainty Bess - doniczka, a właściwie trzy doniczki z tą różyczką stały z boku. Moją uwagę zwrócił niezwykły kształt kwiata. Jest przepiękny! Mam tylko nadzieję, że będzie dobrze się krzewić i nieczęsto chorować.

Pink grootendorst - czyli Pani Goździkowa. Tę różyczkę zakupiłam pod wpływem zdjęć z naszego Forum. Nie kwitnie, ale pąków ma dużo.

Route 66 - kolejny obłędny zapach i ciekawy kolor. Fantastyczny kształt! Cudo! Oby dobrze rosła.

Miss fine - angielska róża, nasza Ewa- Gloriadei powiedziała, że to najbardziej pachnąca angielka. Niech się spełnią Ewy słowa!

Tak oto cieszą moje oko:

I jeszcze dwa gratisy z gołym korzeniem: Tineke i Open arms.
Annes - rzeczywiście większość róż ma masę pączków, myślę, że przyczynila się do tego delikatna zima. Niestety, nie wymarzło robactwo. A z mszycami bezustannie walczę, systematycznie zbieram i opryskuję chemią.
A teraz różyczki, które jeszcze nie zostały posadzone. To zakupy poczynione u forumowej Ewki, której bardzo dziękuję za cierpliwość. Wszystkie są w donicach, bo trzeba pozbyć się części trawnika.
Blue for you - obłędny, bardzo mocny zapach, ciekawy niebieskawy kolor. Różyczka nie może rosnąć w pełnym słońcu, ponieważ nie uzyska właściwej barwy. Niemalże obsypana pączkami, choć pędów ma tylko dwa.

Brown velvet - róża, która zwróciła uwagę swoim ciemnym kolorem. Kwiat przypomina mi kształtem angielki, ale nie pachnie, przynajmniej ten jeden kwiat, który rozkwitł. Widać, że posiada sztywne pędy. Pąki są spore i jest ich dość dużo.

Bukavu - czerwony kolor z białym oczkiem. Jeżeli okaże się, że obficie kwitnie, będzie chyba jedną z moich ulubionych.
Sourire d'Orchidee - róza w donicy jest dość pokaźnych rozmiarów, więc zapowiada się nieźle. Na razie rozwija się tylko jeden pączek. Ale inne też są widoczne, choć nie pokazują jeszcze kloru.

Dainty Bess - doniczka, a właściwie trzy doniczki z tą różyczką stały z boku. Moją uwagę zwrócił niezwykły kształt kwiata. Jest przepiękny! Mam tylko nadzieję, że będzie dobrze się krzewić i nieczęsto chorować.

Pink grootendorst - czyli Pani Goździkowa. Tę różyczkę zakupiłam pod wpływem zdjęć z naszego Forum. Nie kwitnie, ale pąków ma dużo.

Route 66 - kolejny obłędny zapach i ciekawy kolor. Fantastyczny kształt! Cudo! Oby dobrze rosła.

Miss fine - angielska róża, nasza Ewa- Gloriadei powiedziała, że to najbardziej pachnąca angielka. Niech się spełnią Ewy słowa!

Tak oto cieszą moje oko:

I jeszcze dwa gratisy z gołym korzeniem: Tineke i Open arms.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewcia piękne różyczki kupiłaś u naszej Ewci
Route bardzo ciekawy ma kolorek,taki intensywny,a Blue For You cudna 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu gratuluję zakupów wszystkie piękne, ale Blue for You i Route 66 przecuuudne
Znowu mnie kusisz, kusicielko jedna 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie rzekła Route już od jakiegoś czasu jestem nią oczarowana .Jednak brak miejsca bardzo mnie ogranicza.Cudne zakupy na pewno będziesz z nich zadowolona .Jestem już ciekawa ta najmocniej pachnąca angielka Miss Fine jaki ma zapach Dainty Bess ma cudne kwiaty
- beatris
- 200p

- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Ewuniu piekne roze kupilas, wczesniej zapisywal juz na karce nazwy do kupienia, ale brak miejsca, wiec tylko podziwianie zostaje.
Ale moze ta Route 66 gdzies sie zmiejsci, ma cudowny kolor. Niech dobrze rosna
Ale moze ta Route 66 gdzies sie zmiejsci, ma cudowny kolor. Niech dobrze rosna
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
- daysy

Bardzo jestem ciekawa Miss Fine, widzę już ma pąki więc będę ją oglądała najpierw u Ciebie
, u swoich jeszcze nie widziałam.
Jeśli piszesz, że pachnie, to będzie jedna z moich ulubionych.
Jeśli piszesz, że pachnie, to będzie jedna z moich ulubionych.
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewunia zakupy
Miss Fine jestem bardzo ciekawa
Widzę że zauroczyły cię pustaczki i nic dziwnego piękne są 
-
lucynda
- 200p

- Od: 4 sty 2015, o 19:39
Route66 cudna, chyba wyląduje na liście marzeń do spełnienia. Jestem też strasznie ciekawa Twojej nowej różyczki z serii Parfuma. Mam nadzieję , że będziesz się nią często chwalić.
Pozdrawiam Lucyna
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewa zakupy różyczkowe
Mnie najbardziej zauroczyła delikatna Dainty Bess i Route 66 Pierwsza za zwiewne płatki, druga za kolor. Niech zdrowo rosną 
- daysy

Ale będzie oglądania
, czekam na Miss Fine. Moje jesczce malutkie.
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Piękne róże
Będe obserwować ! Na razie róż nie będe kupować no na pewno jeszcze kilka w wakacje ale więcej na jesień