Mój kawałek raju ... cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.6

Post »

Aniu ten biały kwiatek to magnolia w dodatku pięknie pachnie, hosty od serca dane to i rosną :heja rododendron i azalie to działka M ;:oj
Lidziu już miało nic nie przybywać do ogrodu a tu ciągle coś nowego, lilie jesienią posadzone, magnolia wiosną i cała reszta co jeszcze nie widać ;:oj hostowiska mają trzeci rok i naprawdę zrobiły się piękne tylko ślimaki mi nie dają spać ;:134
Maryniu jak zobaczyłam wiosną w sprzedaży magnolię to tak jak dziecko pragnie zabawki tak ja ten krzew i o dziwo zaraz zakwitła, jest piękna ;:138
Iwonko jakoś to popołudnie się przeciągnęło bo słoneczko wyszło i dostałam takiej werwy w ogrodzie ;:306 niezapominajki dostały eksmisję a i chwaściskom nie popuściłam ;:134
Grażynko jeśli tylko mają nam rosnąć tylko te roślinki co im nie smakują to będzie bardzo pusto i ponuro ;:145
Reniu mniej zachodu i bardziej tolerancyjne co do gleby są azalie a oprócz tego są szczepione mikoryzą te starsze, nawet rododendrona uratowałam w ten sposób ;:333 busz jest dobry bo chwasty nie rosną ;:306
Jeszcze majowy spacerek ;:3
Obrazek

Obrazek

Obrazek
zakwitają pierwsze irysy wysokie
Obrazek
iris tectorum
Obrazek
syberyjski
Obrazek
trawiasty
Obrazek

Obrazek

Obrazek
mekonopsy walijskie
Obrazek
ptilotrichum spinosum
Obrazek

Obrazek
rutewki
Obrazek
siewka powojnika
Obrazek
Asao
Obrazek

Obrazek
piwonia drzewiasta
Obrazek
Red Charm
Obrazek
pierwsza lilia :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
orliki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dzisiaj panorama przedogródka ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No u nas wczoraj w końcu troszkę popadało, więc na dziś mam plan, ale zebrać się nie moge ;:108 przedogródek to też piękny busz, jak to mi się podoba ;:138
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, wiem że magnolia siebolda jest piękna, ale ja nie miałam dotąd szczęścia, żeby na nią trafić. ;:185
No cóż, trzeba mieć za czym gonić. ;:306
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Marysiu, co tu dużo mówić, Twój "Raj" jest piękny, przekonałam się o tym naocznie. :heja
Bardzo dziękuję za wszystko . ;:168 I jeszcze jedna fotka Twojej piękności skąpanej w deszczu.
Obrazek
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Już kwitnie pierwsza lilia ? ;:oj
No to chyba pobiłaś rekord, bo nigdzie nie widziałam jeszcze kwitnącej.
Moje dopiero w fazie pączkowania.
Wczoraj wypatrzyłam całkiem zjedzone dwie rośliny a dzisiaj trzecia.....do korzenia. :twisted:
Zaczyna mnie to już wkurzać maksymalnie, dobrze ze chociaż słonko wyszło. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu taki zagoniony tydzień, na szczęście dziś piątek i prosto z działki idę do Ciebie ;:196 Spora ilość azalek, ja dziś dopiero posadziłam zakupy z wystawy - pierwszy słoneczny dzień od tygodnia. Wysprzątałam całą altanę, pościel działkową dałam na słoneczko i jutro się wekendujemy działkowo - pełen reset :heja

Pozdrawiam ciepło ;:196
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Pięknie i kolorowo się u Ciebie zrobiło ;:3
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Co to za dziura w gąszczu na 3 zdj od dołu? ;:224
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Marysiu , czy na zdjęciu u góry strony to magnolia sieboldii ?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lilie i u mnie nie myślą jeszcze o kwitnieniu mam o wiele mniej niż w ub.latach, nie dokupywałam wiele więc naturalnie coś tam wypadło.No trudno nie da się zmieścić wszystkiego na co byśmy ochotę miały !Dobrze,że wreszcie pogoda nam dopisuje dzisiaj ciepełko więc raduje się dusza! :heja I mnie się bardzo podoba siebolda i piwonia drzewiasta... :D
Miłego weekendu Marysiu!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Widzę Marysiu, że też masz mekonopsa walijskiego w dwóch odcieniach. Zastanawiam się, czy jeden z nich to odmiana? Czy może warianty gatunkowe? :idea:
Ta jama w przedogródku robi wrażenie ;:333
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Iwonko dom stoi w połowie działki to przedogródek i ogród w prawie w równej wielkości, tylko przedogródek bardziej zarośnięty ;:oj ale tylko w połowie bo resztę zajmuje 'skalniak' i trochę liliowców :heja deszczu mam już pod dostatkiem
Maryniu siebolda trafiłam na FB i to za cenę za jaką bym jej w szkółce nie kupiła. Też gonię ale tylko przy komputerze bo szkółek z ciekawymi roślinami w mojej okolicy jak na lekarstwo ;:202
Marysiu del piękna Ci ona i jeszcze z tymi kropelkami ;:215 mnie też sprawiłaś ogromną radość odwiedzając mnie w moim zakątku zieleni ;:196
Grażynko to tylko jedna na razie ale już następne się szykują, jakaś ta zima dla nich łaskawa była
Ślimaki i mnie spędzają sen z powiek, funkie są jak durszlak a miniaturki zostały bez liści, nawet pąki róż obżarte ;:145
Anetko czas na działce to czas relaksu i słodkiego lenistwa /ale tylko czasami / :heja dzisiaj miałam taki dzień po wizycie Tereni Teniak i Urszulki Ulal bo chyba przekazały mi dużo dobrej energii ;:167
Elu większość kolorów już zniknęła ale wiosna jeszcze trwa to i ogród jest kolorowy, bliżej lata zrobi się pustka ;:219
Tulapku to jest 'czarna dziura' ;:306 tajemne przejście z przedogródka na podwórko ;:224 trzmielina, bluszcz i róża pnąca, wszystko razem pomieszane ;:oj
Danusiu tak, to siebolda zakupiona wiosną i już pokazała swoją urodę ;:215
Maryniu lilii i mnie dużo wypadło ale jakoś jesienią na OLX pan wysprzedawał hurtem wszystko no i naszło mnie ;:223 lilii przyszło 100 same azjatki a miały być różne i LA OT ale trudno wszystkie są piękne ;:138 mam nadzieję, że pogoda piękna i wypoczynek na działce udany ;:168
Jacku to nabytki od P.Kubiczka jak byłam w Pisarzowicach i jeden z nich miał etykietę z nazwą odmianową, nie zauważyłam że mi ją zabrał :shock: jama teraz nabrała tajemniczości ;:113
Zapraszam na foto relację

Obrazek
Frühlingsduft pierwsza różyczka w tym roku od Basi :heja
Obrazek

Obrazek
lilak 'Agnes Smith'
Obrazek
czerpatka kanadyjska
Obrazek
stopowiec himalajski
Obrazek
kwiatostan 'Spotty Dotty'
i trochę portrecików ;:oj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Marysiu jestem, pięknie jest w Twoim raju, dobrze że masz go przy domu.Ja muszę rowerem dojechać i podumać w moim buszu. ;:108
Jestem bardzo zmęczona remontem, plewieniem ale szczęśliwa, teraz tylko całe mieszkanie przewrócić do góry nogami i wyjdę na prostą ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Maryniu Jak zwykle pokazujesz takie cudne roślinki, że oczopląsu można dostać i wypieków z nadmiaru wrażeń.. Pokazujesz takie piękne zakątki ogrodu tylko pozazdrościć. Pozytywnie oczywiście ;:oj Na dłużej zatrzymałam się przy azaliach bo bo przepiękne ;:306
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Maryś nie wiem dlaczego Cię zgubiłam ;:14 ale ostatnio jakoś takoś ze mną ;:174 Może już dzisiaj pokaże kwiaty żółtek .Jestem ciekawa czy będzie grzeczny i chętny do kwitnienia .Cudne kwiaty ma magnolia siebolda.Czytam ,ze znów miałaś odwiedzinki zielonozakręconej. Pamiętam ten ulewny majowy deszcz kiedy pozbyłam sie nawet parasolki :wink: tak wiało i lało

http://images68.fotosik.pl/931/5c43be5b94e4cc75.jpg co to to? ???
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”