Madziu, u mnie tych "niepewnych" lilii coraz więcej, ale ja pewna jestem że w ziemi są, bo w koszyczkach sadzone.
Kaiser kwiatem mnie zachwyca, szkoda, że tylko jednym
A tu mój storczyk reanimowany Twoim sposobem "kąpielowym"
Różyczka o którą pytasz to guernsey. Znalazłam w necie takie info o niej:
http://www.floribunda.pl/guernsey-id-2459.html Chciała bym, aby miała taki kolor, o jakim piszą przy suchej pogodzie

Ale jeśli nie to i tak może być fajna
Soniu, sama jestem ciekawa tej trawki

Może być ciekawa z takimi brązowymi przebarwieniami
Anita, może rh odwdzięczy się i zawiąże więcej pączków kwiatowych na przyszły rok. Mój Kaiser wcale tak fajnie nie rośnie, wygląda jakby słońce przypalało mu liście, a niby polecany jest na wystawę słoneczną

Kwiat też ma tylko jeden, ten z którym go kupiłam. Innych nie raczy wypuścić. Podsadziłam z nim powojnika Aromatica, może brzydala zarośnie.
Beata-Beaby, no jest różyczka z pąkiem, szkoda że na razie jedyna z 11szt. Ale wciąż czekam
Lucynko, heliotrop u mnie pierwszy raz. Mam nadzieję, że po sezonie będę miała do niego takie uczucia jak twoje

Powojniki kwitną, bo kupione w tym roku. Te zeszłoroczne, które były już w ziemi kwiatów niestety nie mają
Beato-beacia0088, Iwonko, nie jest dobry czas dla powojników. W rejonach deszczowych męczy je uwiąd, mój Ville de lyon też oberwał

, a kwitną mi tylko te zakupione w tym roku, zeszłoroczne nie raczą.
Miłko, też jestem ciekawa czy mój heliotrop ładnie urośnie. Kupiłam malutkiego, ale widziałam w szkółce duże, dorodne okazy

. Ślimaków u mnie na razie nie ma, ale też sucho jak pieprz, może przez to.
Elwi, nie mam zwykłego jaśminu, ale wydaje mi się, że kiedyś gdzieś wąchałam i tak, pachnie podobnie. Jak się przy nim postoi można kręćka dostać

Z różaneczników jestem super zadowolona, ale tfu tfu, nie zapeszać, bo jak ostatnio chwalono tak moją jukę, to ją grzyb przetrzebił

Też rh nie cięłam, jak podetniesz, to pewnie w przyszłym sezonie nie zakwitną
Wandziu, ten żyrandol, o który pytasz to czosnek sztyletowy, tutaj o nim więcej
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=189
Kasiu, ja wiem, że ty kochasz wszystkie kwiatki, nawet takie których ja nigdy na oczy nie widziałam

-------------------------------------
Weekend zapowiadają ładny, wreszcie w nocy ciut popadało, ale na taki susz to i tak mało. Znów wegetacja trochę ruszy do przodu

Zostawiam Wam parę foto.
Rh jeszcze są, ale już pewnie niedługo. Helsinki już skończyły. Wybieliły się kwiatki derenia
Hosty coraz większe
Pierwsze pączki na trytomie i pękająca już piwonia
A tu moja "domowa" różyczka i szczawiki już tuż tuż. Pomysł z misą zgapiony
Miłego weekendu wszystkim do mnie zaglądającym