Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Wiedziałam o tym że pąki zawiązują przed sezonem w którym kwitną i już od dawna wiem że nie zakwitną ale wybaczyłam im :;230
a tak o nie zadbałam dałam im ziemi z lasu od sosen a one takie wredoty.
Heliotrop bardzo dorodny i Kaiser też ładnie rośnie mój to porażka nie mogę na niego patrzeć.
Ja czerwonego nienawidzę a jednak mam kilka roślin w tym kolorze ale jak coś czerwonego to nie sadzone przeze mnie :;230 za żółtym też jakoś nie przepadam ale jak coś ładnego to posadzę.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A i jest różyczka z pąkiem ;:138
Śliczne kwitnienia. Pięknie!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo lubię heliotropy głównie za ich cudny zapach i za to, że przyciągają roje motyli. Od momentu posiadania działki rok rocznie sama wysiewam je już w lutym. Aktualnie siedzą sobie na rabacie i czekam na ich kwitnienie.
Zuziu - masz bardzo ładne powojniki i już kwitną !!! ;:215
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu powojniki super ci kwitną .Moje dwa ,które kupił mi w zeszłym roku mój mąż w Niemczech padły ,teraz mam dwa od Stasi i jeden od Ani,ciekawe jak długo one mi przetrwają.W ogóle coś w tym roku kiepsko mi rośną te pnącza co niektóre ;:223
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Zuziu, powojniki ślicznie kwitną, moje coś mocno sie ociągają, chyba im zimno, w nocy ciągle poniżej 10 ciu, a nawet 5ciu czasem ;:185
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja mam nadzieję, ze mój heliotrop urośnie i zakwitnie, bo nadal po zeżarciu przez ślimaki ma kilka centymetrów i lichutkie listeczki. Powojnik - miodzio!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zuza, niesamowity jest ten jaśmin - i w całości, i w zbliżeniach ;:oj Cały krzew jest zgrabny i dość gęsty, a mnie już :twisted: :twisted: :twisted: na mój jaśmin (zwykły), który wypuszcza długaśne proste pędy z parą listków na końcach. Chyba tego mojego wykopię ;:163 Piszesz, że variegata pachnie pięknie - czy zapach jest podobny do tego zwykłego czy inny?
Różaneczniki masz pokazowe ;:215 Może ta mikoryza jednak zadziałała? :wink: Na moje nie mogę narzekać, aczkolwiek niektóre trochę za bardzo wybujały... to się odbiło na efekcie ogólnym rabaty :( Zastanawiam się nad ciachnięciem niektórych (nie robiłam tego do tej pory).
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kolor czerwony jakoś nie ma wzięcia na FO :;230 Jeśli o mnie chodzi, to ja dopuszczam ewentualnie róże, ale też nie takie czysto czerwone, tylko, powiedzmy, malinowe.
Zuza, a ja zapytam: co to jest za "żyrandol" na twojej fotce?
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

No no szaleją kwiaty mimo że chłodno.
Powojniki cudne a reszta no cóż mam pisać jak ja wszystkie kwiaty kocham. :;230
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Madziu, u mnie tych "niepewnych" lilii coraz więcej, ale ja pewna jestem że w ziemi są, bo w koszyczkach sadzone.
Kaiser kwiatem mnie zachwyca, szkoda, że tylko jednym

Obrazek

A tu mój storczyk reanimowany Twoim sposobem "kąpielowym"

Obrazek

Różyczka o którą pytasz to guernsey. Znalazłam w necie takie info o niej: http://www.floribunda.pl/guernsey-id-2459.html Chciała bym, aby miała taki kolor, o jakim piszą przy suchej pogodzie ;:198 Ale jeśli nie to i tak może być fajna :roll:

Soniu, sama jestem ciekawa tej trawki Obrazek Może być ciekawa z takimi brązowymi przebarwieniami Obrazek
Anita, może rh odwdzięczy się i zawiąże więcej pączków kwiatowych na przyszły rok. Mój Kaiser wcale tak fajnie nie rośnie, wygląda jakby słońce przypalało mu liście, a niby polecany jest na wystawę słoneczną Obrazek Kwiat też ma tylko jeden, ten z którym go kupiłam. Innych nie raczy wypuścić. Podsadziłam z nim powojnika Aromatica, może brzydala zarośnie.
Beata-Beaby, no jest różyczka z pąkiem, szkoda że na razie jedyna z 11szt. Ale wciąż czekam Obrazek
Lucynko, heliotrop u mnie pierwszy raz. Mam nadzieję, że po sezonie będę miała do niego takie uczucia jak twoje Obrazek Powojniki kwitną, bo kupione w tym roku. Te zeszłoroczne, które były już w ziemi kwiatów niestety nie mają Obrazek
Beato-beacia0088, Iwonko, nie jest dobry czas dla powojników. W rejonach deszczowych męczy je uwiąd, mój Ville de lyon też oberwał Obrazek, a kwitną mi tylko te zakupione w tym roku, zeszłoroczne nie raczą.
Miłko, też jestem ciekawa czy mój heliotrop ładnie urośnie. Kupiłam malutkiego, ale widziałam w szkółce duże, dorodne okazy Obrazek. Ślimaków u mnie na razie nie ma, ale też sucho jak pieprz, może przez to.
Elwi, nie mam zwykłego jaśminu, ale wydaje mi się, że kiedyś gdzieś wąchałam i tak, pachnie podobnie. Jak się przy nim postoi można kręćka dostać Obrazek Z różaneczników jestem super zadowolona, ale tfu tfu, nie zapeszać, bo jak ostatnio chwalono tak moją jukę, to ją grzyb przetrzebił Obrazek Też rh nie cięłam, jak podetniesz, to pewnie w przyszłym sezonie nie zakwitną Obrazek
Wandziu, ten żyrandol, o który pytasz to czosnek sztyletowy, tutaj o nim więcej http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=189
Kasiu, ja wiem, że ty kochasz wszystkie kwiatki, nawet takie których ja nigdy na oczy nie widziałam Obrazek
-------------------------------------
Weekend zapowiadają ładny, wreszcie w nocy ciut popadało, ale na taki susz to i tak mało. Znów wegetacja trochę ruszy do przodu Obrazek
Zostawiam Wam parę foto.
Rh jeszcze są, ale już pewnie niedługo. Helsinki już skończyły. Wybieliły się kwiatki derenia Obrazek

Obrazek Obrazek

Hosty coraz większe
Obrazek Obrazek

Pierwsze pączki na trytomie i pękająca już piwonia

Obrazek Obrazek

A tu moja "domowa" różyczka i szczawiki już tuż tuż. Pomysł z misą zgapiony Obrazek

Obrazek Obrazek

Miłego weekendu wszystkim do mnie zaglądającym Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Oczywiście, że zaglądam. ;:215 Ino mnie pisemna stagnacja dopadła. ;:222
Ślicznie jak zawsze ale skoro to moja kolorystyka, to jak ma nie być ślicznie? ;:124
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Zobaczysz jeszcze troszkę i na pewno będą pączki na wszystkich różyczkach ja u siebie też jeszcze czekam na kilka panienek ale to głównie z nowych nasadzeń tak się ociągają.
Twój rododendron obłędny napatrzeć się nie mogę. U mnie dwa będą kwitły.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ten dereń Zuziu, ach, wzdycham do niego ;:215
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

tfu tfu, nie zapeszać
Nie zapeszam - straaaasznie brzydkie masz RH :;230
Pisałaś, że reanimowałaś storczyka sposobem kąpielowym ;:oj Co to za sposób?
Widzę, że odkryłaś nowe debeściarskie emotki... dla mnie bomba! Obrazek
Miłego weekendowania Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Twoje różyczki ustąpiły pierwszeństwa rododendronom i dereniowi. Przyjdzie pora i na ich kwitnienie.
Też się już nie mogę doczekać moich.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”