Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Marlenko rzeczywiście zmiany z przed roku ogromne, aż ciekawość bierze co zobaczę za następny rok ;:180
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Sama jestem ciekawa, jak to będzie za rok ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Spore masz już te borówki. U mnie kwitną dopiero pierwszy raz. W zeszłym roku wiele róż miało swój pierwszy sezon u mnie i jakoś bardzo ładnie kwitły, także na pewno i Twoje pokażą na co je stać.
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Za miesiąc, dwa to chętnie bym zbłądziła na Twoją działkę Marlenko :D
Tyle pyszności się szykuje, że już mi ślinka leci ;:152
U mnie postawiłam na agrest szczepiony , borówkę amerykańska i kamczackie jagody
na więcej pragnień owocowych miejsca brak ;:145
A tych czosnków Ci zazdroszczę bardzo - piękne okazy ;:oj
Co do skalniaków mam rojnika zielonego w dużej kępie mogłabym podskubać "różyczki" i podesłać a ty go siup do ziemi i powinien się szybko ukorzenić.
Coś tam jeszcze pogrzebię na tym moim skalniaczku może znajdę coś przy starszej obsadzie bo ta nowa część skalniaka to same "przedszkole" ;:306 więc może dopiero na jesień lub przyszłą wiosnę - gdybyś miała ochotę pisz na pw
Buziak gorące ;:cm
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Madga borówki sadziłam jesienią 2013 roku i były to malusieńkie krzaczki. W zeszłym roku było kilka owoców a w tym roku pięknie kwitną więc jest nadzieja na borówkową ucztę :D Bardzo o nie dbam i podsypuję im zakwaszający nawozik :wink:

Zara Agrestu to Ci zazdroszczę. Ja zbieram się na czerwony, pienny, ale jakoś tak zawsze jest coś ważniejszego do kupienia i agrest spada na sam koniec listy. Może na jesieni uda się - jest plan dosadzenia porzeczek więc może, przy okazji i agreścik dokupię.
Rojniki mam, więc dzięki ;:196 Może rzeczywiście na wiosnę wymienimy się nimi.
W weekend podzieliłam swoje rojnikowe różyczki - jak przywiozę kamienie, to je posadzę w skalniaku, chwilowo koczują w doniczkach.
Co do czosnków, to kupiłam je w biedrze na próbę i w tym roku na pewno dokupię, bo są śliczne ;:108

Właśnie dostałam mms od eMusia - takie cudaki mam pod tujami, to chyba smardze ;:oj

Obrazek

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chwilkę mnie nie było a tu tyle owoców i tyle w drodze ;:224 Borówki też mam i były kurduplowe a od zeszłego roku w końcu się opycham, aż musiałam siatkę kupić na ptaki :wink: Mi w trawniku zaczeły rosnąć jakieś małe grzybki :lol:

Pozdrawiam ciepło ;:47
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witaj Wiewióreczko u mnie już latają szpaki, więc pewnie i ja zaopatrzę się w takową siatkę.
Dziękuję za pozdrowienia, również ;:168 z deszczowej stolicy!!!
Ps-jedyny atut tego deszczu jest taki, że w końcu mam czas na nadrobienie forumowych zaległości :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Borówkę mam tylko jeden krzaczek i to kupiony zeszłego lata w LM,jeszcze ani jednego owocu nie zjadłam,ale liczę na tegoroczne kilka kulek ;:333
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Tak tu rozmarzyłam sie nad Twoimi czosnkami a tu NIESPODZIANKA przyszła paczka z zakupami od bebeluch a tam :
- czosnek zwisły, czosnek spiralny które zamawiałam i jakiś super gratis duży mięsisty i na pewno kwitł juz w tym roku bo jest ślad po kwiatostanie
Jestem Happy ;:138
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam z wizytą, bo nie uwierzysz, ale miałam identycznie nazwać swój wątek ;:108 W końcu zdecydowałam się na krótszy tytuł, ale gdy zobaczyłam twój musiałam tu wdepnąć ;:108
Szkoda dalii, śliczne były i motylki je lubiły ;:167 Sama mam tylko dwie odmiany, bo nie przepadam za kwiatami niezimującymi w gruncie, jednak gdy kwitną trudno odmówić im uroku.
Piesio cudny, a pergola zwala z nóg.
Różami mnie zaniepokoiłaś, jutro muszę przyjrzeć się moim
Zazdroszczę widoków, gdy wszystkie u ciebie zakwitną
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aniu, cieszę się razem z Tobą ;:168

Witaj clem3 to "ściernisko" to moja pierwsza myśl, gdy zobaczyłam "mój ogród" :;230
Dziś na szczęście działka ma coraz mniej z nim wspólnego, niemniej jest co robić - na szczęście.
Pędzę do Ciebie, po ciekawość mnie rozbiera ;:172
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko po ściernisku nawet śladu nie zostało ;:215 Za to jaka satysfakcja, gdy patrzy się na zdjęcia "przed" i "po" ;:333
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

clem3 Satysfakcja coraz większa, im więcej pracy, tym ona bardziej rośnie :D
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kochani, witam Was serdecznie ;:215

Dziś jestem pozytywne zakręcona. Jeszcze przed pracą wpadłam na działkę :D Jedna, krótka wizyta a ja zupełnie inaczej się czuję, energia mnie roznosi a w pracy nikt nie denerwuje :;230

Moja wizyta była bardzo krótka ale zdążyłam zrobić kilak fotek - oczywiście robiłam je z myślą o Was ;:196

Kwiatuchy wiszące na pergoli prezentują się bardzo ładnie - koniecznie muszę znaleść chwilę i dokupić jeszcze jedną wiszącą fuksję - tym razem jaśniejszą

Obrazek

Irysy w końcu wystartowały:

Obrazek

Obrazek

Róże, moje róże ukochane w końcu pokazują pączki ;:138

Niepocieszona jestem tylko z jednego, są to róże marketowe. Te kupione w szkółce nie pokazują za wiele, a kilka niestety, będzie trzeba wymienić na inne. Trudno, nie będę płakać, szukam pozytywów i znalazłam ;:224 - róże ze szkółki kupiłam po kilka szt z każdej odmiany a teraz w te miejsca posadzę inne, tak aby odmiany nie powtarzały się ;:215

Różowa - angielska
Obrazek

Pomarańczowa - angielska ( na zdjęciu nie widać, ale pąków ma kilka)
Obrazek

i rosnąca pod domkiem NN - po tym jak obcięłam jej kilka pąków i jak spryskałam porządnie na robale, obsypała się pąkami :heja Macie pojęcie, co to za ślicznotka?

Obrazek

Obrazek

A na koniec lawenda - kupiłam ją w zeszłym roku na wyprzedaży w Lidlu. Sadzonki była bardzo mizerne. W zeszłym roku posadzona była w donicy, ale nie kwitła. Tydzień temu przesadziłam ją pod taras, przy winogronie i jaka niespodzianka - będzie kwitła. Bardzo mnie to cieszy. Chyba dokupię jeszcze kilka szt w tym roku ;:333

Obrazek

PS- zastanawiam się tylko, kiedyż to mój sąsiad szanowny skosi swoją trawę i czym to zrobi, bo trawa jest już po kolana ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko czy wszystkie róże sadziłas w tamtym roku? Zazdroszczę pączków :wink: , sama posadziłam jesienią 5, ale póki co malutkie są jeszcze i ani tyci tyci pączka :( . A tak bym chciała zobaczyć jak będą kwitły ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”