Ogród Manenka 2
- kasia126126
- 1000p

- Od: 8 cze 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Manenka 2
Marzenko, ogród zmienia się nie do poznania
Wszystko wygląda cudnie, masz tyle kolorków że ho ho
Dzieciaczki też rosną jak na drożdżach. Mam nadzieję, że w tym roku tyle nie chorowały. Pisałaś wcześniej, że padły ci przez zimę koleusy- zrobiłam dla ciebie szczepki dwóch które mi przezimowały. Rosną w doniczkach i czekają.
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marzenko,i ja tak zawsze robiłam ,że co roku był nowy zakątek i tak powstał ogród,,ale trzeba mieć cierpliwość i za parę lat nie poznasz sama swojego ogrodu,bo już bardzo sie rozrasta pozdrawiam i buziaczki 
- manenka71

Dziekuje Marto za słowa wsparcia ,daleko mi do ogrodu niektórych forumowiczek no ale do tego potrzebne sa pieniązki bo w ty roku kupowałam kamyczki i kore oraz troche kwiatów i wydałam sporo a jakby zrobic to profesjonalnie wyszło by sporo sporo wiecej.
Wczoraj byłam na ryneczku kupiłam kwiaty do doiczek ,kapuste do posadzenia i w domu okazało sie że mało mam ziemi ,więc wieczorkiem jadac odebrac córke od koleżanki zajechałam do ogrodniczego i dokupiłam ziemi oraz( musiałam )odętke wariegate i żurawke ,fakt sa tam drozsze kwiaty niż np na rynku ale jak tu wejsc oglądąc i wyjsc bez niczego.
nie wiecie przypadkiem co jest moim pomidorom liście sa podkrecone do góry a tylko u jednego gatunku

Wczoraj byłam na ryneczku kupiłam kwiaty do doiczek ,kapuste do posadzenia i w domu okazało sie że mało mam ziemi ,więc wieczorkiem jadac odebrac córke od koleżanki zajechałam do ogrodniczego i dokupiłam ziemi oraz( musiałam )odętke wariegate i żurawke ,fakt sa tam drozsze kwiaty niż np na rynku ale jak tu wejsc oglądąc i wyjsc bez niczego.
nie wiecie przypadkiem co jest moim pomidorom liście sa podkrecone do góry a tylko u jednego gatunku

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Marzenko będziesz u Igi? to bym ci miodunkę wzięła 
- manenka71

Niestety nie będe Moniko ,przyjedziesz do mnie po orlika tego białego.
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Marzenko
też miałem tak raz z powodu przewapnowania gleby w szklarni, ale również przyczyną może być zbyt wysoka temperatura albo też przesuszenie gleby
- manenka71

- manenka71

- manenka71

- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Marzenko bardzo ładnie sobie zrobiłaś , super to wygląda 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Marzenko, te wysokie orliki zółte przykłuły moją uwagę! Świetny też ten rododendron 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Rodo cudny jest.ogródek rośnie dojrzewa .Tez mam takie orliki w tym roku i ładnie sie pokazały zobaczymy czy za rok tak mi zakwitną .Kolorowo masz Marzenko w ogrodzie Moje warzywa marne kret codziennie robi sobie w nich uczte nie jeden więc nic w tym roku nie upiastuje z nich ale co poradzić na to nic.
- manenka71

Dziękuje za pochwały rodonka ,
Bodzia zapraszam w realu ,dawno nie byłaś.
Kropelka orliki mają chyba 3 rok więc może dlatego takie duże.
Becia u mnie też kret grasuje ,kupiłam w Leroy odstraszacz sypie sie w dziury ale czy pomoze zobaczymy.
Dzisiaj zaczęły mi się lęgnąc kurczaczki w inkubatorze ,jak na razie jest 10 ale do rana chyba wszystkie sie wylęgną .A wczoraj byście mnie widziały jakie oczy zrobiłam ze zdziwienia ,jak zobaczyłam kluke z 10 kurczakami pod garażem gdzie przygotowuje pokarm dla kur ,przyszła nie wiem zkąd i to z małymi musiała chyba siedzieć w stodole .Najważniejsze że są maluchy już złapane i wraz z mamą siedzą w kurniku.
A to moje kurki czubatki kogucik i jego żonka (od nich tez mam jajeczka w inkubatorze ciekawe czy cos z nich sie wykluje)

Bociek u sąsiadów co roku przylatuje z powrotem

kilka zdjec z naszego bagienka które znajduje sie na środku naszej małej społeczności

kurka wodna to chyba jest ,mają małe u nas na bagnie naliczyłam 6 pisklaków i są bardzo ciupenkie

a to drzewo u sasiadów sliczne prawda

Bodzia zapraszam w realu ,dawno nie byłaś.
Kropelka orliki mają chyba 3 rok więc może dlatego takie duże.
Becia u mnie też kret grasuje ,kupiłam w Leroy odstraszacz sypie sie w dziury ale czy pomoze zobaczymy.
Dzisiaj zaczęły mi się lęgnąc kurczaczki w inkubatorze ,jak na razie jest 10 ale do rana chyba wszystkie sie wylęgną .A wczoraj byście mnie widziały jakie oczy zrobiłam ze zdziwienia ,jak zobaczyłam kluke z 10 kurczakami pod garażem gdzie przygotowuje pokarm dla kur ,przyszła nie wiem zkąd i to z małymi musiała chyba siedzieć w stodole .Najważniejsze że są maluchy już złapane i wraz z mamą siedzą w kurniku.
A to moje kurki czubatki kogucik i jego żonka (od nich tez mam jajeczka w inkubatorze ciekawe czy cos z nich sie wykluje)

Bociek u sąsiadów co roku przylatuje z powrotem

kilka zdjec z naszego bagienka które znajduje sie na środku naszej małej społeczności

kurka wodna to chyba jest ,mają małe u nas na bagnie naliczyłam 6 pisklaków i są bardzo ciupenkie

a to drzewo u sasiadów sliczne prawda

-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Pięknie u Ciebie i te kurki czubatki