Miriam zapraszam
Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Grzegorz B
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko,Bernadetko o czym wy mówicie? Jakie 4 dni
Ale z was szczęściary
Ja nie mam szans na takie wolne
Bogusiu,ja chyba też muszę tak zaśpiewać
Może będzie mi łatwiej
Gabi,ja też rzadko piekę
Ciągły brak czasu,itd...
Jednak czasem nadchodzi mobilizacja
no i trzeba coś tam stworzyć
A ten królewski to mi się z miodowym ciastem kojarzy,pychota
Grzesiu,co ja Cię będę adoptować
Przecież już dawno jesteś moim wnuczkiem

Ale z was szczęściary
Ja nie mam szans na takie wolne
Bogusiu,ja chyba też muszę tak zaśpiewać
Może będzie mi łatwiej
Gabi,ja też rzadko piekę
Ciągły brak czasu,itd...
Jednak czasem nadchodzi mobilizacja
A ten królewski to mi się z miodowym ciastem kojarzy,pychota
Grzesiu,co ja Cię będę adoptować
Przecież już dawno jesteś moim wnuczkiem
Pozdrawiam Magda 
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Dobry wieczór 
Madziu, przyleciałam do Ciebie z rewizytą. I dodam tylko, że naprawdę jestem tu regularnie i śledzę cuda, które stworzyłaś własnymi "ręcoma". Zazdrość mi jak nie wiem co
Nie odzywam się zbyt często, bo ja generalnie wylewna nie jestem. 
Wtrącę się jeszcze do tego fantastycznego sernika: jest przepyszny, robię go często, tylko ciut inaczej. Na 1 kg sera zamiast masła idzie 1 kostka margaryny. Reszta składników bez zmian. Margarynę rozpuszczam w garnku i wsypuję do gorącej 1 szkl. cukru, zamieszam. Wrzucam ser, surowe całe jajka i cukier waniliowy. Mieszam aż do zagotowania. Robi takie pyr, pyr. Dodaję budyń wymieszany z mlekiem i mieszam jeszcze te 2 minutki, żeby się znów zagotowało. Teraz jest gęste i robi pufff, puff
No i wylewam na gotowy biszkopt warstwami. A jak mam natchnienie, albo gości, to wersja jest bardziej wystawowa. Robię szybki a la biszkopt z kakaem. Wtedy fajnie wyglądają te 2-kolorowe warstwy 
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Madziu, przyleciałam do Ciebie z rewizytą. I dodam tylko, że naprawdę jestem tu regularnie i śledzę cuda, które stworzyłaś własnymi "ręcoma". Zazdrość mi jak nie wiem co
Wtrącę się jeszcze do tego fantastycznego sernika: jest przepyszny, robię go często, tylko ciut inaczej. Na 1 kg sera zamiast masła idzie 1 kostka margaryny. Reszta składników bez zmian. Margarynę rozpuszczam w garnku i wsypuję do gorącej 1 szkl. cukru, zamieszam. Wrzucam ser, surowe całe jajka i cukier waniliowy. Mieszam aż do zagotowania. Robi takie pyr, pyr. Dodaję budyń wymieszany z mlekiem i mieszam jeszcze te 2 minutki, żeby się znów zagotowało. Teraz jest gęste i robi pufff, puff
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Magda, cóż to za pysznosci, na które się spóźniłam niestety:( mam nadzieję, że następnym razem zdążę
(dobrze, że w domu jest zebra i cudaczek
)
Moja mama robi sernik na zimno, z tym, że ser robi z mleka jakoś chyba (ale wyjaśniłam
), potem dwie warstwy - kakaowa i zwykła.
Moja mama robi sernik na zimno, z tym, że ser robi z mleka jakoś chyba (ale wyjaśniłam
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie