Wiejski ogród Ewy cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski ogród Ewy cz.3
Witaj Ewo , wpadłam zobaczyć ten park co Marysia(Maska) u siebie wychwalała i cóż wpadłam
. Muszę koniecznie prześledzić poprzedni wątek , bo ten jeszcze krótki a już widzę , że masz piękny PARK. Pozwolisz to pospaceruję.

- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko-tyniu wiele jeszcze brakuje mojemu ogrodowi, ale miejsca duuużo, więc jest szansa, że kiedyś tam będzie pięknie, choć z siłami niestety krucho.
Na razie jest znośnie i staram się by było w miarę ogarnięte, ale przy dość sporym terenie ciężko jest nadążyć za chwaściskami.
Dorotko Marysia troszkę przesadza.
Park pewnie dlatego, że miejsca do spacerowania dostatek, więc spaceruj do woli.
W poprzednim wątku niestety częściowo wcięło mi zdjęcia, więc zapraszam na bieżąco.
Postaram się czasem coś wkleić, choć fotograf ze mnie żaden. 

Na razie jest znośnie i staram się by było w miarę ogarnięte, ale przy dość sporym terenie ciężko jest nadążyć za chwaściskami.

Dorotko Marysia troszkę przesadza.

W poprzednim wątku niestety częściowo wcięło mi zdjęcia, więc zapraszam na bieżąco.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
-
Ewuś właśnie trochę spacerowałam, kawał ogrodu naprawdę masz, zdjęć mało , to fakt.
Na pewno będę w nowym sezonie, bo bardzo mi się spodobało u Ciebie. Super porównanie miejsce z grilem 2010 i 2014, niesamowita przemiana , och jak mi się coś takiego marzy, tylko kiedy ja bym tam siedziała
.
Podziwiam niesamowite krzewy, trafne zestawienia rabat, tamaryszek- jest mega . Moja gałązka tamaryszka, zaporzyczona z pobliskiego skweru i wsadzona wiosną zeszłego roku ma już 5 cm i będzie kwitła
a Twój ile ma lat, i szybko rośnie, bardzo podoba mi się jego pokrój i liście, nie wspominając o kwitnieniu.?.
ps. Marysia nie przesadzała.

Podziwiam niesamowite krzewy, trafne zestawienia rabat, tamaryszek- jest mega . Moja gałązka tamaryszka, zaporzyczona z pobliskiego skweru i wsadzona wiosną zeszłego roku ma już 5 cm i będzie kwitła

ps. Marysia nie przesadzała.

- Ewakora
Dorotko mój Tamaryszek ma około 10 latek, może ciut więcej, ale była wsadzona już taka metrowa roślinka. Przycinam go też sporo, a w styczniu tego roku stracił część korony.
Pod altanką siedzę jak mam gości, no chyba, że mi się rozejdą po całym ogrodzie, to wtedy wyruszam na poszukiwania.

Pod altanką siedzę jak mam gości, no chyba, że mi się rozejdą po całym ogrodzie, to wtedy wyruszam na poszukiwania.

Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Ja również bardzo żałuję tego że nie mogłem przyjechać na spotkanie.
niestety tak jak pisałem, sprawy zawodowe. póki co muszę niestety podporządkować im swój czas wolny 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Ewo masz piękny ogród, mnie zauroczyły wierzby płaczące, takie olbrzymie, pewnie dają wiele radości w upalne dni.
- Ewakora
Zosiu było mi bardzo miło gościć Ciebie w moich skromnych progach.
Wierzby i brzozy to ulubione drzewa mojego małża. Jak pewnie zauważyłaś jest ich kilka u mnie, a za kilka latek będzie je lepiej widać.

Wierzby i brzozy to ulubione drzewa mojego małża. Jak pewnie zauważyłaś jest ich kilka u mnie, a za kilka latek będzie je lepiej widać.

Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czytam wszystkie wpisy i wszyscy chwalą Twój piękny ogród.Ja również przychylam sie do tych pochwał ,chociaż nie widziałam go w realu .Widziałam fotki na wrocławskiej stonce i odwiedziło Cię Ewciu mnóstwo gości. Fotki robione przez Marysię pokazują tę wielka przestrzeń i na prawdę jest się gdzie ukryć
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ewuniu witam
Czytam , oglądam zdjęcia - widzę że zorganizowałaś fajne spotkanie
Piękne zdjęcia i jeszcze bardziej widać Twój wspaniały PARK
Tyle osób
miłe i szczęśliwe towarzystwo
a która Ty jesteś , bo nie umie Cię rozpoznać
Pozdrawiam serdecznie i cieszę się razem z Tobą że spotkanie się udało

Czytam , oglądam zdjęcia - widzę że zorganizowałaś fajne spotkanie

Tyle osób

Pozdrawiam serdecznie i cieszę się razem z Tobą że spotkanie się udało

- Ewakora
Witam miłych gości.
Po spotkaniu WSPANIAŁEJ GRUPY FORUMKÓW zostały już tylko wspomnienia i piękne prezenty, a i jeszcze moje rozterki, że jednak nie przygotowałam należycie ogrodu na odwiedziny. Cóż pogoda i wielkość ogrodu wcale mi w tym nie pomogły.
Cieszę się , że przynajmniej wtedy aura nam dopisała. Dziś już jest paskudnie zimno i tak szaro-buro.
Tereniu duży ogród, to i wiejskim parkiem go nazwać można.
Która ja jestem? Ta największa, a raczej najszersza w ciemnych włosach po środku grupowego zdjęcia.
Jadziu donoszę Ci, że jeden różany patyczek wypuszcza listki.
Na więcej nie liczę niestety
, ale i tak bardzo się cieszę, że choć jeden przetrwa.
Krzysztofie rozumiem to doskonale. Przecież jakoś trzeba zarabiać na te nasze chciejstwa.
Tak jak Ci pisałam Złotlin Picta czeka u mnie na Ciebie.
A w ogrodzie...... w końcu uporałam się z chwastami i kretowiskami w warzywniku. Ciekawe na jak długo.
Posadziłam wszystkie roślinne prezenty i troszkę z grubsza ogarnęłam część rabat i padłam.
Kilka fotek z wiejskiego parku.
Kwitną już krzewuszki, ale też jeszcze azalie i rodki.

Tutaj znalazł miejsce piękny prezent od Joli. Mam nadzieję, że dobrze mu tu będzie. Jolu

Po spotkaniu WSPANIAŁEJ GRUPY FORUMKÓW zostały już tylko wspomnienia i piękne prezenty, a i jeszcze moje rozterki, że jednak nie przygotowałam należycie ogrodu na odwiedziny. Cóż pogoda i wielkość ogrodu wcale mi w tym nie pomogły.

Cieszę się , że przynajmniej wtedy aura nam dopisała. Dziś już jest paskudnie zimno i tak szaro-buro.
Tereniu duży ogród, to i wiejskim parkiem go nazwać można.

Która ja jestem? Ta największa, a raczej najszersza w ciemnych włosach po środku grupowego zdjęcia.

Jadziu donoszę Ci, że jeden różany patyczek wypuszcza listki.

Krzysztofie rozumiem to doskonale. Przecież jakoś trzeba zarabiać na te nasze chciejstwa.

Tak jak Ci pisałam Złotlin Picta czeka u mnie na Ciebie.

A w ogrodzie...... w końcu uporałam się z chwastami i kretowiskami w warzywniku. Ciekawe na jak długo.

Posadziłam wszystkie roślinne prezenty i troszkę z grubsza ogarnęłam część rabat i padłam.

Kilka fotek z wiejskiego parku.

Kwitną już krzewuszki, ale też jeszcze azalie i rodki.

Tutaj znalazł miejsce piękny prezent od Joli. Mam nadzieję, że dobrze mu tu będzie. Jolu

Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
-
Ale piękna, kolorowa ściana, krzewuszki już tak rozkwitły
. W takich pięknych, wielkich krzakach i krzewinach to można gości długo szukać
w tym wiejskim parku.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

Ewciu jednak Ty ładniej pokazujesz swój ogród

Ściskam

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Piękny prezencik i
niech cudnie rośnie.
Ogród bajeczny i też nie wierzę bo na żadnym zdjęciu chwasta nie widać a wiem ile to pracy kosztuje.
Cudne widoczki a krzewuszki u mnie dopiero pękają.

Ogród bajeczny i też nie wierzę bo na żadnym zdjęciu chwasta nie widać a wiem ile to pracy kosztuje.

Cudne widoczki a krzewuszki u mnie dopiero pękają.

-
Widać, że chwaścików w tym ogrodzie nie ma, kokietuje Ewa
.
Marysiu( Maska) ale w sumie dobrze, że do mnie macie daleko, jak chodzicie i chwaścików szukacie
. U mnie nie trzeba szukać , same w oko wchodzą
. Żartuję, miło by było i u mnie Was gościć także zapraszam, a wracając do ogrodu Ewy ogród rzeczywiście dopieszczony i piękny prezent, będzie świetnie się prezentował.

Marysiu( Maska) ale w sumie dobrze, że do mnie macie daleko, jak chodzicie i chwaścików szukacie

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
EWUNIU ,niech klonik nie przyniesie wstydu i pięknie rośnie ,nie grymasi .U mnie rośnie bez problemu .Przycinam go od czasu do czasu ,aby się zagęścił .Wydaje mi się ,że jest bezproblemowy .
Teraz kilka słów do Odwiedzających Ewuni ogród .Na fotkach wygląda ,jak piękny park .W realu jeszcze lepiej .Nabawiłam się kompleksów i stwierdziłam,że chyba straszny ze mnie leń
.U Ewy wszystko wymuskane ,dopieszczone w każdym calu .U mnie chwaściorów cała masa i takie wszystko poupychane ,jakieś byle jakie .
Nie nadążam ze wszystkim.
.................
Teraz kilka słów do Odwiedzających Ewuni ogród .Na fotkach wygląda ,jak piękny park .W realu jeszcze lepiej .Nabawiłam się kompleksów i stwierdziłam,że chyba straszny ze mnie leń