Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

Witaj Ewo , wpadłam zobaczyć ten park co Marysia(Maska) u siebie wychwalała i cóż wpadłam ;:306 . Muszę koniecznie prześledzić poprzedni wątek , bo ten jeszcze krótki a już widzę , że masz piękny PARK. Pozwolisz to pospaceruję.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko-tyniu wiele jeszcze brakuje mojemu ogrodowi, ale miejsca duuużo, więc jest szansa, że kiedyś tam będzie pięknie, choć z siłami niestety krucho. :wink:
Na razie jest znośnie i staram się by było w miarę ogarnięte, ale przy dość sporym terenie ciężko jest nadążyć za chwaściskami. :wink:

Dorotko Marysia troszkę przesadza. :wink: Park pewnie dlatego, że miejsca do spacerowania dostatek, więc spaceruj do woli. :D
W poprzednim wątku niestety częściowo wcięło mi zdjęcia, więc zapraszam na bieżąco. :D Postaram się czasem coś wkleić, choć fotograf ze mnie żaden. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś właśnie trochę spacerowałam, kawał ogrodu naprawdę masz, zdjęć mało , to fakt. ;:224 Na pewno będę w nowym sezonie, bo bardzo mi się spodobało u Ciebie. Super porównanie miejsce z grilem 2010 i 2014, niesamowita przemiana , och jak mi się coś takiego marzy, tylko kiedy ja bym tam siedziała :;230 .
Podziwiam niesamowite krzewy, trafne zestawienia rabat, tamaryszek- jest mega . Moja gałązka tamaryszka, zaporzyczona z pobliskiego skweru i wsadzona wiosną zeszłego roku ma już 5 cm i będzie kwitła ;:306 a Twój ile ma lat, i szybko rośnie, bardzo podoba mi się jego pokrój i liście, nie wspominając o kwitnieniu.?.
ps. Marysia nie przesadzała. :wit
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko mój Tamaryszek ma około 10 latek, może ciut więcej, ale była wsadzona już taka metrowa roślinka. Przycinam go też sporo, a w styczniu tego roku stracił część korony.
Pod altanką siedzę jak mam gości, no chyba, że mi się rozejdą po całym ogrodzie, to wtedy wyruszam na poszukiwania. :lol: :wit
Wspomnień nadszedł czas
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Ja również bardzo żałuję tego że nie mogłem przyjechać na spotkanie. :( niestety tak jak pisałem, sprawy zawodowe. póki co muszę niestety podporządkować im swój czas wolny ;:219
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Ewo masz piękny ogród, mnie zauroczyły wierzby płaczące, takie olbrzymie, pewnie dają wiele radości w upalne dni.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu było mi bardzo miło gościć Ciebie w moich skromnych progach. ;:196
Wierzby i brzozy to ulubione drzewa mojego małża. Jak pewnie zauważyłaś jest ich kilka u mnie, a za kilka latek będzie je lepiej widać. :D
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czytam wszystkie wpisy i wszyscy chwalą Twój piękny ogród.Ja również przychylam sie do tych pochwał ,chociaż nie widziałam go w realu .Widziałam fotki na wrocławskiej stonce i odwiedziło Cię Ewciu mnóstwo gości. Fotki robione przez Marysię pokazują tę wielka przestrzeń i na prawdę jest się gdzie ukryć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu witam ;:196
Czytam , oglądam zdjęcia - widzę że zorganizowałaś fajne spotkanie ;:333 Piękne zdjęcia i jeszcze bardziej widać Twój wspaniały PARK ;:433 ;:433
Tyle osób ;:oj miłe i szczęśliwe towarzystwo ;:108 a która Ty jesteś , bo nie umie Cię rozpoznać :roll:
Pozdrawiam serdecznie i cieszę się razem z Tobą że spotkanie się udało :D
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości. :wit

Po spotkaniu WSPANIAŁEJ GRUPY FORUMKÓW zostały już tylko wspomnienia i piękne prezenty, a i jeszcze moje rozterki, że jednak nie przygotowałam należycie ogrodu na odwiedziny. Cóż pogoda i wielkość ogrodu wcale mi w tym nie pomogły. :wink:
Cieszę się , że przynajmniej wtedy aura nam dopisała. Dziś już jest paskudnie zimno i tak szaro-buro.

Tereniu duży ogród, to i wiejskim parkiem go nazwać można. :wink:
Która ja jestem? Ta największa, a raczej najszersza w ciemnych włosach po środku grupowego zdjęcia. ;:224

Jadziu donoszę Ci, że jeden różany patyczek wypuszcza listki. :tan Na więcej nie liczę niestety :oops: , ale i tak bardzo się cieszę, że choć jeden przetrwa. :wit

Krzysztofie rozumiem to doskonale. Przecież jakoś trzeba zarabiać na te nasze chciejstwa. ;:108
Tak jak Ci pisałam Złotlin Picta czeka u mnie na Ciebie. :wit

A w ogrodzie...... w końcu uporałam się z chwastami i kretowiskami w warzywniku. Ciekawe na jak długo. ;:131
Posadziłam wszystkie roślinne prezenty i troszkę z grubsza ogarnęłam część rabat i padłam. :lol:

Kilka fotek z wiejskiego parku. ;:224 :;230
Kwitną już krzewuszki, ale też jeszcze azalie i rodki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tutaj znalazł miejsce piękny prezent od Joli. Mam nadzieję, że dobrze mu tu będzie. Jolu ;:196 ;:196 ;:196
Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale piękna, kolorowa ściana, krzewuszki już tak rozkwitły ;:oj . W takich pięknych, wielkich krzakach i krzewinach to można gości długo szukać ;:306 w tym wiejskim parku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

:;230 :;230 Nie wierzcie tej Kokietce ;:185 Ogród był odpicowany ;:224 znalazłyśmy z Jolą w całym ogromnym ogrodzie jeden mały chwaścik ;:oj Trawka była wygolona wzorowo, grządki wypielone. Oj Ewa, Ewa ;:302

Ewciu jednak Ty ładniej pokazujesz swój ogród ;:333 Prezent od Joli cudny ;:333 niech ładnie rośnie ;:63
Ściskam ;:4
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Piękny prezencik i ;:196 niech cudnie rośnie. ;:138
Ogród bajeczny i też nie wierzę bo na żadnym zdjęciu chwasta nie widać a wiem ile to pracy kosztuje. :wit
Cudne widoczki a krzewuszki u mnie dopiero pękają. ;:224
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widać, że chwaścików w tym ogrodzie nie ma, kokietuje Ewa ;:306 .
Marysiu( Maska) ale w sumie dobrze, że do mnie macie daleko, jak chodzicie i chwaścików szukacie :;230 . U mnie nie trzeba szukać , same w oko wchodzą ;:306 . Żartuję, miło by było i u mnie Was gościć także zapraszam, a wracając do ogrodu Ewy ogród rzeczywiście dopieszczony i piękny prezent, będzie świetnie się prezentował.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

EWUNIU ,niech klonik nie przyniesie wstydu i pięknie rośnie ,nie grymasi .U mnie rośnie bez problemu .Przycinam go od czasu do czasu ,aby się zagęścił .Wydaje mi się ,że jest bezproblemowy .

Teraz kilka słów do Odwiedzających Ewuni ogród .Na fotkach wygląda ,jak piękny park .W realu jeszcze lepiej .Nabawiłam się kompleksów i stwierdziłam,że chyba straszny ze mnie leń :? :oops: .U Ewy wszystko wymuskane ,dopieszczone w każdym calu .U mnie chwaściorów cała masa i takie wszystko poupychane ,jakieś byle jakie . :? Nie nadążam ze wszystkim. ;:223 .................
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”