Aniu zobaczymy co się da zrobić... Z tym wielosiłem to jest tak dziwnie, kiedyś dostałam niebieskiego białego miałam dostać jak zakwitnie, ale później okazało się że część siewek zakwitła na biało, a teraz mam tylko białe - jednego w niedzielę Ci wykopię.
Renatko te żurawki akurat jeszcze małe, ta druga nawet to tegoroczny nabytek. Tego pierwiosnka ma od niedawna, siedzi jeszcze w doniczce więc nie moge nic powiedzieć na temat jego zimowania.
Aniu pierwsze paprocie to ja kupiłam już chyba ze cztery lata temu, rabatka z paprociami powstała 3 lata temu, ale nie pokazuję ich często więc mogłaś nie zauważyć. Mój języcznik jakoś słabo rośnie, chyba muszę go podsypać dolomitem.
Ewa oczko urocze by było gdybym kupiła pompę... a tak to już zrobiła się tam zielona zupa

na razie jeszcze mam sporo miejsca do sadzenia na nowej rabacie, a trawnika to i tak będzie z czasem ubywać. Cieszę się że piwonie będą kwitły, u mnie po podziale i przesadzeniu to tylko jedna nie zakwitnie.
Ula nie masz miejsca na sadzenie? U mnie prawie cała rabat wolna jeszcze zmieści się więcej niż 30 doniczek więc pakuj te swoje do bagażnika i przyjeżdżaj udostępnię ci trochę miejsca do sadzenia

A co tam ciekawego nakupiłaś? Truskawki mam w tym roku odmianę Honeoye one są chyba takie wcześniejsze, ale to dopiero pojedyncze sztuki.
Robinia cała w kwiatach

szafirek miękkolistny

krzew Mojżesza zakwitł w tym roku, szkoda że lawenda jeszcze nie kwitnie bo by ładnie razem wyglądały

firletka smółka

goździki

rutewka orlikolistna

bodziszek

obrazki włoskie - w jednym miejscu dopiero będą kwitły w drugim już kwiatek jest