Pozdrawiam Teresa

Tak.Czosnek bardzo skutecznie działa na mszyce.Maja Popielarska w którymś odcinku zalecała taki sposób na mszyce.darbo pisze:Rozumiem, że HT z mydłem ogrodniczym potasowym i czosnkiem, można rozrobić razem ? Celem będzie mszyca.

). Nie miałam zamiaru zmieniać Twojej receptury na HT. Odpowiedziałam tylko Darbo na jego pytanie, bo akurat ja coś takiego sobie namieszałam
 ). Nie miałam zamiaru zmieniać Twojej receptury na HT. Odpowiedziałam tylko Darbo na jego pytanie, bo akurat ja coś takiego sobie namieszałam   

Dowcip polega na tym, że takie samo działanie ma krochmal. Też zatyka im aparaty oddechowe. Tu jest pewien synergizm z tymolem. Jeśli jakiemuś egzemplarzowi nie zatkają się aparaty oddechowe krochmalem sparaliżuje go tymol i udusi.mymysteryy pisze:Mydło potasowe działa zabójczo na wiele owadów, zatykając ujścia przewodów powietrznych na powierzchni ciała insektów
W przypadku użycia preparatu przeciw mszycom lub na rośliny posiadające powłokę woskową konieczny niewielki dodatek płynu do naczyń.
Potwierdzam. I nie ma to związku z pszczołami.legina pisze: .I jeszcze jedno czy to HT,czy KSM należy używać w godzinach wieczorowych,czy mylę się?

Bardzo dobry wybór.darbo pisze:Dzięki za odpowiedzi. Zatem zastosuję mydło ogrodnicze z czosnkiem. Tam przynajmniej jasno napisano, jak dawkować.
Kreda w zawiesinie wodnej w zamkniętej butelce jest trwała.tencia pisze: czy kreda do OW rozrobiona w ubiegłym roku może być użyta ,czy lepiej zrobić nową ?

cierpliwość
 cierpliwość  .Dziękuję
 .Dziękuję
 , i strasznie osadza się na ściankach pojemnika. Ciężko pozbyć się zapachu z mieszadła...
 , i strasznie osadza się na ściankach pojemnika. Ciężko pozbyć się zapachu z mieszadła...

.
 .