Mój Raj cz. IV
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Raj cz. IV
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko wejście na działeczkę śliczne i bardzo zachęca do odwiedzin
Ten żółciutki kwiat to wilczomlecz sosnka bywa ekspansywny dlatego ogranicz mu możliwość rozrastania
u mnie po dwóch latach wciąż odbija.
Ten żółciutki kwiat to wilczomlecz sosnka bywa ekspansywny dlatego ogranicz mu możliwość rozrastania
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam kochani,zaczęło się ,dłuższe popołudnia i pobyt na działeczce do zmroku,zazwyczaj prosto z pracy udaję się do mojego ogrodu,przebieram się ,obiadek ,odpoczynek i relaks przy moich kochanych roślinach, praca fizyczna daje wielką satysfakcję , nawet jedna szyszeczka cieszy

cztery lata na nią czekałam ,nasza koreanka,przytargana na działkę w styczniu , z drzewka Świątecznego stała się ozdobą ogrodu,buzia dzisiaj śmiała mi się od ucha do ucha
Soniu dzięki za nazwę dla mojego żółtaska,
powojniki mają takie cienkie łodyżki i drobne listki a kwiaty ogromniaste,też to mnie zadziwia

Kasiula dzięki za pochwały, zdjęcia czasami wyjdą ładne,to też mnie cieszy ,małe rzeczy a cieszą
Magduś coraz to więcej roślinek szaleje , długo wyczekiwane azalie mają swoje pięć minut,
mam dwie japońskie i jedną wielkokwiatową

Amalko widoczki ukochane są teraz wszędzie,cieszę się ze moje też wpadają w oko,

Iwonko niestety nazwa krzewuszki gdzieś mi się zapodziała,

Marysiu krzewuszka ma kolor kremowy, Twoja biała na pewno będzie cudownie wyglądać,
clematisy kupione w tym roku z paczkami,stąd to kwitnienie

Marysiu wesoło mamy z wnuczętami ,lat ubywa z nimi
,na działeczce pracujemy we dwoje,sama po pracy nie dałabym rady,wędzarka pomału zbliża się do finału,na pewno uwieńczeniem będzie pierwsza szyneczka

Martuś tego roczne nabytki clematisów zakwitły tymi pączkami ,które już miały , cieszę się że pomimo zimna przyjęły się i zakwitły

Milcia 40 lat minęło jak jeden dzień

Aniu wiosenne kwitnienia są najpiękniejsze ,bo jesteśmy spragnieni po szarej zimie kolorków

Teresko te wielkoludy tulipany posadziłam jesienią ,tak jak inne,sama nie wiem co one tak wyskoczyły, powojnik Prezydent też ma ogromne rozmiary kwiatów

Anym Aniu sosnka już posiała się w kilku miejscach ,na razie mi nie przeszkadza ,zobaczę na drugi rok ,pewnie będę musiała jej ukrócić bieganie po ogrodzie
, działeczka nasza jest przyjazna dla gości , bardzo cz,,,,esto ktoś nas odwiedza i to nas cieszy ,że nie siedzimy na niej jak dwa kołki
jeszcze nie było u mnie w tym roku hostowo i żurawkowo

cztery lata na nią czekałam ,nasza koreanka,przytargana na działkę w styczniu , z drzewka Świątecznego stała się ozdobą ogrodu,buzia dzisiaj śmiała mi się od ucha do ucha
Soniu dzięki za nazwę dla mojego żółtaska,
powojniki mają takie cienkie łodyżki i drobne listki a kwiaty ogromniaste,też to mnie zadziwia

Kasiula dzięki za pochwały, zdjęcia czasami wyjdą ładne,to też mnie cieszy ,małe rzeczy a cieszą
Magduś coraz to więcej roślinek szaleje , długo wyczekiwane azalie mają swoje pięć minut,
mam dwie japońskie i jedną wielkokwiatową

Amalko widoczki ukochane są teraz wszędzie,cieszę się ze moje też wpadają w oko,

Iwonko niestety nazwa krzewuszki gdzieś mi się zapodziała,

Marysiu krzewuszka ma kolor kremowy, Twoja biała na pewno będzie cudownie wyglądać,
clematisy kupione w tym roku z paczkami,stąd to kwitnienie

Marysiu wesoło mamy z wnuczętami ,lat ubywa z nimi

Martuś tego roczne nabytki clematisów zakwitły tymi pączkami ,które już miały , cieszę się że pomimo zimna przyjęły się i zakwitły

Milcia 40 lat minęło jak jeden dzień

Aniu wiosenne kwitnienia są najpiękniejsze ,bo jesteśmy spragnieni po szarej zimie kolorków

Teresko te wielkoludy tulipany posadziłam jesienią ,tak jak inne,sama nie wiem co one tak wyskoczyły, powojnik Prezydent też ma ogromne rozmiary kwiatów

Anym Aniu sosnka już posiała się w kilku miejscach ,na razie mi nie przeszkadza ,zobaczę na drugi rok ,pewnie będę musiała jej ukrócić bieganie po ogrodzie
, działeczka nasza jest przyjazna dla gości , bardzo cz,,,,esto ktoś nas odwiedza i to nas cieszy ,że nie siedzimy na niej jak dwa kołki
jeszcze nie było u mnie w tym roku hostowo i żurawkowo

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko śliczne masz żurawki.Moje po tej zimie prawie wszystkie wymagają odnowienia i powoli to czynie.Wole hosty, bo przy nich jest znacznie mniej pracy a też ładnie zdobią rabatki.
Śliczne też nabyłaś powojniki.

Śliczne też nabyłaś powojniki.
- Milcia120
- 500p

- Od: 1 lut 2014, o 12:18
Śliczne żurawki i hosty gratuluję pierwszej szyszuni 
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Grażynko powojniki piękne i hosty i żurawki i dróżka od furtki
.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Ale fajny gąszcz hostowo- żurawkowy
Powojniczki śliczne
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Brawo dla szyszuni Grażynko
, ja dalej o krzewuszce, przycinasz ją czasem? robisz sadzoneczki?
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Oj tak wiosenne kolory sa najpiękniejsze i najbardziej widoczne.
Ale powojniki Ci szaleją.
Piękna szyszunia warto czekać.
Ale powojniki Ci szaleją.
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Grażynko twoje żurawki ładnie przetrwały zimę
moje strasznie mizerne musiałam je odnowić
, ale widzę że coś z nich będzie .Gratuluję szyszuni na koreance ja nadal czekam . 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko pieknie u Ciebie tyle kolorków
.Mój ogród w tym roku blado wygląda przy Waszych pięknościach .
Zdrówka Wam życzę
Zdrówka Wam życzę
Pozdrawiam Alicja
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Grażynko kuszą mnie bardzo powojniki i mam zamiar kupić sobie jakieś dwa ciekawe. Co polecasz z tych wielkokwiatowych ?
Hosty i żurawki masz przepiękne
Hosty i żurawki masz przepiękne
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Grażynko
Przepiękne azalki
Orliki, powojniki - piękne odmiany
No i żurawki, hosty,,,czyli wszystko to zobaczyłam co i ja lubię
Przepiękne azalki
Orliki, powojniki - piękne odmiany
No i żurawki, hosty,,,czyli wszystko to zobaczyłam co i ja lubię
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam kochani , maj to nie jest ten maj jaki powinien być,brakuje mi ciepłych wieczorów ,pogaduszek na tarasie,rechotania żab,latających chrabąszczy,nic teraz nie ma tak jak dawniej ,zamiast tego mam zimna w nosie,
Alu moje żurawki też po zimie były marne,myślałam że nic z nich nie będzie ale jakoś wzięły się i nawet nieźle wyglądają
Milcie dzięki , szyszunia niestety tylko jedna na koreance ,myślałam że będzie więcej
Dorotko dzięki za pochwały
Ewuniu trochę mnie martwi ten gąszcz, pamiętam jak na początku działkowania zazdrościłam rozrośniętych roślinek u forumek ,teraz też już prawie tak mam ,ale co potem
Iwonko krzewuszkę będę teraz po przekwitnięciu przycinała,sadzonek nie robiłam ,muszę poczytać jak to się robi z krzewuszkami,bo warto by mieć sadzoneczki np. na wymianę
Kasiulka powojniki to daleko mają do szaleństwa,są młodziutkie i kwitną zaledwie paroma kwiatkami,mam nadzieję na szaleństwo na drugi rok
Marysiu żurawki to żywotne roślinki, moje z mizerotów ładnie odbiły i teraz już niektóre kwitną, słabo rosną tylko te jasne,nie wiem dlaczego
Alu nie narzekaj i Twojemu ogrodowi nic nie brakuje i cały czas masz pole do popisu bo masz dużą przestrzeń,co niestety u mnie brakuje
zdrówka dla całej rodzinki też życzę
Tesresko u mnie z tych starych powojników to najlepiej rośnie Henryi ,on należy do tych później kwitnących i kwitnie na pędach tegorocznych ,dlatego na wiosnę mocno go przycinam, te tego roczne to jeszcze nie wiem jak u mnie się zadomowią
dziękiza pochwały host i żurawek , chociaż dzisiaj zauważyłam w jednej z host duże dziury , bardzo mi się to nie spodobało,ale żarłoka nie wypatrzyłam
Aniu cieszę się że moje kwiatki mogą się podobać,to bardzo motywuje
z nowych kwitnień to u mnie nie jest za dużo ,pozdrawiam bardzo majowo

Alu moje żurawki też po zimie były marne,myślałam że nic z nich nie będzie ale jakoś wzięły się i nawet nieźle wyglądają
Milcie dzięki , szyszunia niestety tylko jedna na koreance ,myślałam że będzie więcej
Dorotko dzięki za pochwały
Ewuniu trochę mnie martwi ten gąszcz, pamiętam jak na początku działkowania zazdrościłam rozrośniętych roślinek u forumek ,teraz też już prawie tak mam ,ale co potem
Iwonko krzewuszkę będę teraz po przekwitnięciu przycinała,sadzonek nie robiłam ,muszę poczytać jak to się robi z krzewuszkami,bo warto by mieć sadzoneczki np. na wymianę
Kasiulka powojniki to daleko mają do szaleństwa,są młodziutkie i kwitną zaledwie paroma kwiatkami,mam nadzieję na szaleństwo na drugi rok
Marysiu żurawki to żywotne roślinki, moje z mizerotów ładnie odbiły i teraz już niektóre kwitną, słabo rosną tylko te jasne,nie wiem dlaczego
Alu nie narzekaj i Twojemu ogrodowi nic nie brakuje i cały czas masz pole do popisu bo masz dużą przestrzeń,co niestety u mnie brakuje
Tesresko u mnie z tych starych powojników to najlepiej rośnie Henryi ,on należy do tych później kwitnących i kwitnie na pędach tegorocznych ,dlatego na wiosnę mocno go przycinam, te tego roczne to jeszcze nie wiem jak u mnie się zadomowią
dziękiza pochwały host i żurawek , chociaż dzisiaj zauważyłam w jednej z host duże dziury , bardzo mi się to nie spodobało,ale żarłoka nie wypatrzyłam
Aniu cieszę się że moje kwiatki mogą się podobać,to bardzo motywuje
z nowych kwitnień to u mnie nie jest za dużo ,pozdrawiam bardzo majowo

- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
U Ciebie kochana juz taka cudna różą w rozkwicie?.
Cudne masz widoczki i to w kropelkach deszczu.
a jaki słodziak na czterech łapkach. 
Cudne masz widoczki i to w kropelkach deszczu.