To przyłączę się do prośby Marysi o zbieranie nasionekkatharos pisze: Małgosiu ja na ten pierwiosnek "chorowałam" długo, dwa razy go z nasion siałam, raz kupowałam drugi raz dostałam, tylko nie pamiętam od kogo...ale nie urosło mi nic. Teraz wiosna spotkałam w Kielcach i mamponoc co trzy lata trzeba dzielić i przesadzać żeby nie zanikł

A kot został podrapany ...przez drugiego kota, dopierosmy go doprowadzili do porządku bo po marcowych charcach był w opłakanym stanie i znowu na noc nie przyszedł, rano wołam jest...łapa pogryziona, ucho rozerwane, nos podrapany i cała głowa
Łobuz z niego straszny
 Jest nieziemski
 Jest nieziemski   
 A kota przytulaj
 Ja wiem, że kocurki lubią sprawdzać swoją męskość (i tu słowa nie są przypadkowe
  Ja wiem, że kocurki lubią sprawdzać swoją męskość (i tu słowa nie są przypadkowe   ) ale on teraz biedny jest
 ) ale on teraz biedny jest  

pamiętam twojego złotokap z zeszłego roku, czy teraz tez kwitnie tak obficie?
  pamiętam twojego złotokap z zeszłego roku, czy teraz tez kwitnie tak obficie? a koleusy idą do donic czy prosto do gruntu?
  a koleusy idą do donic czy prosto do gruntu? 

Są piękne
  Są piękne   

myślę że ze dwa, trzy lata mogą rosnąć, a potem będę dzielić, mam miejsce jeszcze na wschodniej ścianie domu
  myślę że ze dwa, trzy lata mogą rosnąć, a potem będę dzielić, mam miejsce jeszcze na wschodniej ścianie domu   
  ale jak się zrobi to będzie ciut do przodu przesunieta
  ale jak się zrobi to będzie ciut do przodu przesunieta   

.Pąków trochę mają.Muszę je zasilić.Gnojówki mam sporo już nastawionej i się nadaje,tylko deszcz podlewał za mnie
 .Pąków trochę mają.Muszę je zasilić.Gnojówki mam sporo już nastawionej i się nadaje,tylko deszcz podlewał za mnie