Muszę na jesieni dokupić trochę ładniejszych bo mam ich mało to jeszcze takie najzwyklejsze
Ogrodowe marzenia Malioli :) cz.2
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia Malioli :) cz.2
Olu śliczne masz te białe tulipany a te w pąkach naprawdę będą wyjątkowe.
Muszę na jesieni dokupić trochę ładniejszych bo mam ich mało to jeszcze takie najzwyklejsze
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu, wiosna u Ciebie na całego! Te roślinki, o które pytasz - pierwsza wygląda na jakiegoś goździka, a druga to raczej żurawka z pędami kwiatowymi. U mnie jedna taka malutka też wyskoczyła jako jedna jedyna z towarzystwa, może to jakaś wcześniej kwitnąca odmiana. Takie żółte tulipanki botaniczne też miałam, strasznie mi się podobały, ale nornice się poczęstowały i nie ma. Dentystę i my wspomagamy, we wtorek byłam z dziećmi (obojgu jak na komendę wypadło po plombie), a dziś ze sobą. Autko też musiało odwiedzić swojego lekarza, więc limit wydatków nieplanowanych na ten miesiąc został wyczerpany z górką
Ale nic to, byle nam słonko świeciło i w ogrodzie kwitło tak, jak u Ciebie

Ale nic to, byle nam słonko świeciło i w ogrodzie kwitło tak, jak u Ciebie
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Olu super wiosennie. Co do niedźwiedziego futra to nie pomogę bo nie mam, ale kostrzewy mam bardzo dużo i zawsze wiosną ścinam przy samej ziemi i wtedy pięknie wyrasta nowa kępa. Kiedyś wyczesywałam jak przeczytałam na forum, ale wtedy kępy nie były takie ładne 
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Mam kostrzewę i widzę, że kolor jej wraca. Ręcznie po zimie wyczesałam jej kudełki i jest ok.
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Krysiu - tulipany i inne cebule kupuję jesienią przeważnie w kropkowanym sklepie i zawsze są ładne. O te białe to się nawet sąsiadka - właścicielka bardzo eleganckiego ogródka pytała.
Aniu - podobno to może być trialella, zobaczymy jak zakwitnie. Te drugie to raczej nie goździki muszę jeszcze raz zapytać ciocię od której dostałam roślinkę. Nawet nie wspominaj o nornicy, chyba wypowiem jej wojnę, bo prawdopodobnie małpa jedna zeżarła mi sasanki. Ledwo co ładnie zakwitły akurat w miejscu gdzie najwięcej dziur jest i naraz ich nie ma.
Paulina - w sumie to trawa to może trzeba przyciąć, spróbuję wyczesać bo na cięcie to może już za późno jest. Doczytam jeszcze. Ale dzięki za info.
Małgosiu - czyli oprócz wyczesywania psa będę czesała trawy, jak z grzebieniem na ogródek polece to już na pewno sąsiedzi będą się po głowie stukali. Wystarczy jak z aparatem/telefonem latam
Aniu - podobno to może być trialella, zobaczymy jak zakwitnie. Te drugie to raczej nie goździki muszę jeszcze raz zapytać ciocię od której dostałam roślinkę. Nawet nie wspominaj o nornicy, chyba wypowiem jej wojnę, bo prawdopodobnie małpa jedna zeżarła mi sasanki. Ledwo co ładnie zakwitły akurat w miejscu gdzie najwięcej dziur jest i naraz ich nie ma.
Paulina - w sumie to trawa to może trzeba przyciąć, spróbuję wyczesać bo na cięcie to może już za późno jest. Doczytam jeszcze. Ale dzięki za info.
Małgosiu - czyli oprócz wyczesywania psa będę czesała trawy, jak z grzebieniem na ogródek polece to już na pewno sąsiedzi będą się po głowie stukali. Wystarczy jak z aparatem/telefonem latam
- krystyna2201
- 500p

Olu też bardzo dużo roślin kupuję w sklepie w kropki
Sadzę dużo jak na moje warunki cebulowych a nornice chyba są ode mnie sprytniejsze
Sadzę dużo jak na moje warunki cebulowych a nornice chyba są ode mnie sprytniejsze
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Niedźwiedzie futro mam-u mnie już wraca kolorek, natomiast kostrzewę też ścinam na krótko już mam ładne kępy z nowymi źdźbłami
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Puk,puk czy tu ktoś jest
kwitnienia zapowiadające się czekam na więcej 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Zakupy całkiem całkiem, ale skoro buty też sobie kupiłaś, to udzielam usprawiedliwienia
. Fajnie masz z M, że robi Ci te drewniane cudeńka i pomaga w sadzeniu roślin. A tych przybywa Ci z ekspresowym tempie. Nic tylko podziwiać
Kącik kawowy przepiękny
Kącik kawowy przepiękny
- maliola

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Dorotko muszę pamiętać o ścinaniu kostrzewy na przyszłość.
Marzenko - fajnie, że znów jesteś aktywna na FO
Iwek - witam nowego gościa
Krysiu - ostatnio sąsiadka podziwiała te tulipanki, myślała, że to żółte piwonie, a to właśnie z kropkowanego sklepu były:

Coś ostatnio mało czasu na FO, zdjęcia stare i powoli nieaktualne, a nie ma kiedy wstawić.
Zostawiam więc wczorajsze zdjęcie powojnika, który kupiłam jako jedną z pierwszych roślin, a właściwie naciągnęłam męża jako dodatek do prezentu. Przez ponad 5 lat miał może jeden kwiatek, nawet liście takie sobie. Aż tu naraz w tym roku na zapomnianych i nie podciętych po zimie gałązkach kilka solidnych pąków było, które wczoraj chyba w prezencie urodzinowym zakwitły:

Jak wiecie co to za jeden to proszę o identyfikację.
Dorotko muszę pamiętać o ścinaniu kostrzewy na przyszłość.
Marzenko - fajnie, że znów jesteś aktywna na FO
Iwek - witam nowego gościa
Krysiu - ostatnio sąsiadka podziwiała te tulipanki, myślała, że to żółte piwonie, a to właśnie z kropkowanego sklepu były:

Coś ostatnio mało czasu na FO, zdjęcia stare i powoli nieaktualne, a nie ma kiedy wstawić.
Zostawiam więc wczorajsze zdjęcie powojnika, który kupiłam jako jedną z pierwszych roślin, a właściwie naciągnęłam męża jako dodatek do prezentu. Przez ponad 5 lat miał może jeden kwiatek, nawet liście takie sobie. Aż tu naraz w tym roku na zapomnianych i nie podciętych po zimie gałązkach kilka solidnych pąków było, które wczoraj chyba w prezencie urodzinowym zakwitły:

Jak wiecie co to za jeden to proszę o identyfikację.
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Faktycznie tulipanki masz superowe nie wyglądają na tulipany i ten kolorek 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- maliola

- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
dołączam się do życzeń urodzinowych i podziwiam kwiaty powojnika, śliczne, jak zresztą cała reszta kwiecia u Ciebie
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Olu!
Kolorowo u Ciebie; lak czy nie lak, ale bardzo mi się podoba
Ciekawe, czy Twoja żółta róża może już kwitnie - widziałam dziś w okolicy żółtą, miała już sporo kwiatów. Co do tulipanów ze sklepu w kropki - zgadzam się
Jesienią muszę zapolować na jakieś rarytasy
Czekam na aktualne zdjęcia 
- krystyna2201
- 500p

Olu dawno mnie tu nie było,wszystkiego dobrego ci życzę z okazji urodzin, lepiej póżno niż wcale ale za to szczere życzenia.Kwiaty pięknie kwitną ale clematis podbił moje serce,bardzo lubię białe kwiaty