Balkonik Gosi
Re: Balkonik Gosi
Z tym przechowaniem bratków , to może być problem . Najlepiej jakby zimowały gdzieś w gruncie , bo w skrzynkach to mogą zmarznąć korzenie . One często zaczynają , bardzo wcześnie kwitnąć nawet pod śniegiem . Te w sprzedaży to są bratki hodowane w szklarni , bo nawet pod folią przyśpieszyć kwitnięcia się nie da . Moi rodzice już kiedyś próbowali , chyba że może w ogrzewanym tunelu .Ja to kiedyś na balkonie miałam też koleusy ( potocznie pokrzywki ) jest ich tyle gatunków , że można coś sobie wybrać . Co prawda nie kwitną , ale w połączeniu np. z pelargoniami takimi zwykłymi wyglądają cudnie .

Pozdrawiam Ewka  
Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- zara
- 500p 
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Polecam zioła na balkon - do herbatki i na śniadankogosiakam23 pisze:Dziękuję za odwiedziny
Bratki na miejsce stałe posadziłam na balkon 3 dni temu ale codziennie zaglądam i zaglądam, małe są ale myślę, że wyrosną.
Co do petunii to chyba będzie można je posadzić na miejsce stałe czyli do skrzynek w drugiej połowie maja? - na razie trzymam je w domu i powoli hartuję wynoszę na dwór kiedy jest ładna i słoneczna pogoda.
W piątek wybieram się do ogrodniczego to mam w planie zaopatrzyć się w komarzycę i może jeszcze jakąś pokrzywową roślinkę. Chociaż jak tam wejdę to pewnie coś jeszcze ze mną "wyjdzie"

zapraszam do mojego kącika:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 32&t=86493
Pozdrawiam
- 
				gosiakam23
- 50p 
- Od: 4 maja 2015, o 13:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dokładnie takakwe19 pisze:Ja to kiedyś na balkonie miałam też koleusy ( potocznie pokrzywki ) jest ich tyle gatunków , że można coś sobie wybrać . Co prawda nie kwitną , ale w połączeniu np. z pelargoniami takimi zwykłymi wyglądają cudnie .
 mam posadzone już.
  mam posadzone już. 

Co do bratków to zobaczymy - nie wiem tylko co na zimę z nimi zrobię... do gruntu? na razie niech rosną a mają się dobrze

A tutaj w osłonkach zrobionych z puszek po brzoskwiniach, kukurydzy, groszku i pomalowane farbą

Witam ciepłokropka57 pisze:Polecam zioła na balkon - do herbatki i na śniadanko
 Też mam
 Też mam 

A tutaj moje Million Dzwonków - zdjęcia z telefonu - cały czas walczę z ostrością

Moje roślinki jeszcze całe - kocur na straży "niby" - bo czasem psoci

Koleusy

Moje "najgorsze" petunie

- 
				dzastin
- 200p 
- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,ładne i różnorodne roślinki  

Nawet nie brakuje ziół, wspaniale Petunie rosną w siłę
  Petunie rosną w siłę 

Nawet nie brakuje ziół, wspaniale
 Petunie rosną w siłę
  Petunie rosną w siłę 
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witaj   

Przyszłam z rewizytą, bo tam gdzie balkonik tam i ja 

Brawo za samodzielne wysiewanie zdolniacha z ciebie
 zdolniacha z ciebie   

A i kicia jest a miałam się spytać jakiego masz sierściucha w domu bo na kwiatkach widać kłaczki
 a miałam się spytać jakiego masz sierściucha w domu bo na kwiatkach widać kłaczki   

U mnie tak samo 

Pozdrawiam serdecznie

Przyszłam z rewizytą, bo tam gdzie balkonik tam i ja

Brawo za samodzielne wysiewanie
 zdolniacha z ciebie
 zdolniacha z ciebie   
 A i kicia jest
 a miałam się spytać jakiego masz sierściucha w domu bo na kwiatkach widać kłaczki
 U mnie tak samo

Pozdrawiam serdecznie

- 
				gosiakam23
- 50p 
- Kontakt:
Dziękuję dzastin   To moje najsłabsze bo lepsze już pokazywałam ale może dadzą radę jeśli się nie obrażą za słowo "najgorsze"
  To moje najsłabsze bo lepsze już pokazywałam ale może dadzą radę jeśli się nie obrażą za słowo "najgorsze" 
Niunia1981 - jak miło znowu Cię gościć Oj
  Oj   nie taka zdolniacha - pierwszy raz w tym roku to robię ale nie jest źle i jestem ogromnie dumna z wysianych roślinek nawet jak będą małe i mniej dorodne to radości co nie miara!
  nie taka zdolniacha - pierwszy raz w tym roku to robię ale nie jest źle i jestem ogromnie dumna z wysianych roślinek nawet jak będą małe i mniej dorodne to radości co nie miara!  Taaak kociara ze mnie w postaci kocurów szt. 3 i  kłaczki są wszędzie a najbardziej widoczne właśnie na petunii i nic na nie poradzić nie można
 Taaak kociara ze mnie w postaci kocurów szt. 3 i  kłaczki są wszędzie a najbardziej widoczne właśnie na petunii i nic na nie poradzić nie można   Już chyba się przyzwyczaiłam
 Już chyba się przyzwyczaiłam  Kocur dziękuje za uznanie:)
 Kocur dziękuje za uznanie:)

To moje najsłabsze bo lepsze już pokazywałam ale może dadzą radę jeśli się nie obrażą za słowo "najgorsze"
Niunia1981 - jak miło znowu Cię gościć
 Oj
  Oj   nie taka zdolniacha - pierwszy raz w tym roku to robię ale nie jest źle i jestem ogromnie dumna z wysianych roślinek nawet jak będą małe i mniej dorodne to radości co nie miara!
  nie taka zdolniacha - pierwszy raz w tym roku to robię ale nie jest źle i jestem ogromnie dumna z wysianych roślinek nawet jak będą małe i mniej dorodne to radości co nie miara!  Taaak kociara ze mnie w postaci kocurów szt. 3 i  kłaczki są wszędzie a najbardziej widoczne właśnie na petunii i nic na nie poradzić nie można
 Taaak kociara ze mnie w postaci kocurów szt. 3 i  kłaczki są wszędzie a najbardziej widoczne właśnie na petunii i nic na nie poradzić nie można   Już chyba się przyzwyczaiłam
 Już chyba się przyzwyczaiłam  Kocur dziękuje za uznanie:)
 Kocur dziękuje za uznanie:)- Tryamour
- 500p 
- Od: 22 cze 2010, o 22:03
Ale piękności pokazałaś   Coraz więcej roślinek na balkonie i jeszcze ten piękny kotek
 Coraz więcej roślinek na balkonie i jeszcze ten piękny kotek  

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Gosiu   

Sadzoneczki masz super, jeśli te petunie są najsłabsze co pokazałaś to .... 

Fajne roślinki w donicy.
No i ten kot Nawet ten drapak na Twój balkon bardzo się wpasował.... Super!
   Nawet ten drapak na Twój balkon bardzo się wpasował.... Super!
Też tak wykorzystuję puszki - fajna sprawa. 

Pozdrawiam.

Sadzoneczki masz super, jeśli te petunie są najsłabsze co pokazałaś to ....

Fajne roślinki w donicy.
No i ten kot
 Nawet ten drapak na Twój balkon bardzo się wpasował.... Super!
   Nawet ten drapak na Twój balkon bardzo się wpasował.... Super!Też tak wykorzystuję puszki - fajna sprawa.

Pozdrawiam.
Dobre balkonu początki. Małgosiu oczarował  mnie kot 

- Malachitek
- 1000p 
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Bardzo ładne koleusy, to jedne z roślin, które lubię podziwiać u kogoś  

A ten kocur psoci? Nie wygląda, wygląda na poważnego i spokojnego dżentelmena

A ten kocur psoci? Nie wygląda, wygląda na poważnego i spokojnego dżentelmena

- 
				ewkas22
- 0p - Nowonarodzony 
- Od: 14 maja 2015, o 08:37
Bardzo ładnie. Śliczny balkonik, sadzonki super.

Bratki wysiane wczesną wiosną potrafią zakwitnąć jesienią tego samego roku . Roślinki piękne i zadbane . Gratulacje .
Kocurek piękny , wygląda jak maskotka ,moja kicia to okruszek przy Twoim .Czekamy na zdjęcia pozostałych.

Kocurek piękny , wygląda jak maskotka ,moja kicia to okruszek przy Twoim .Czekamy na zdjęcia pozostałych.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O, jak tutaj ładnie się zapowiada.
Rząd petunii robi wrażenie.
Docelowo już tam będą stały?

Rząd petunii robi wrażenie.
- 
				gosiakam23
- 50p 
- Kontakt:
 Ach dziękuję, dziękuję za miłe słowa
 Ach dziękuję, dziękuję za miłe słowa  Kotkowi też przekazałam wasze uznanie
  Kotkowi też przekazałam wasze uznanie  To brytyjczyk te koty są zupełnie innej budowy niż dachowce.
 To brytyjczyk te koty są zupełnie innej budowy niż dachowce. 
Hm no tak on jest taki arystokrata więc jego psoty nie są aż tak dokuczliwe ale ogromne dziury w donicach świadczą o jego łapach bo ma dużeJoanna Sz pisze:A ten kocur psoci? Nie wygląda, wygląda na poważnego i spokojnego dżentelmena
 ostatnio też zrzucił mi puszkę z bratkiem.
  ostatnio też zrzucił mi puszkę z bratkiem.  
  Te akurat będą wisiały na ściance, ale nie mogę się do tego przybrać żeby je przymocować.justus27 pisze:Rząd petunii robi wrażenie.