Siedzi sobie na pniu drzewka i robi przerwę wpatrując się w rośliny.
Mój ogród - początki
Re: Mój ogród - początki
Dokładnie, strażnik ogrodu w czerwonej czapie.
Pozdrawiam, Robert.
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo fajnie rozplanowałeś i zagospodarowałeś rabaty 
tesia39 Witam.
Dziękuję za milutkie słowa.
Nareszcie i ja czuję, że zmiana wyszła na dobre i przynosi mi ta część wiele radości.
Dzisiaj spojrzałem na iryski, niedługo będą kwitły, jest ich na chwilę obecną 15 (do kwitnienia) a reszta śpi i się obija mimo, iż są takie dorodne.
Nie ładnie, oj liczyłem, że zobaczę już prawie wszystkie wysokie iryski. Psikus mnie czeka lub znowu jak rok temu na jesień mi zakwitną.
Na koniec kilka zdjęć. Dzisiaj burzowo, nawet biedna wiewióreczka się zmoczyła.

Pozdrawiam.
Dziękuję za milutkie słowa.
Nareszcie i ja czuję, że zmiana wyszła na dobre i przynosi mi ta część wiele radości.
Dzisiaj spojrzałem na iryski, niedługo będą kwitły, jest ich na chwilę obecną 15 (do kwitnienia) a reszta śpi i się obija mimo, iż są takie dorodne.
Na koniec kilka zdjęć. Dzisiaj burzowo, nawet biedna wiewióreczka się zmoczyła.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Robert.
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ale u Ciebie wielkie ślimaki chodzą

Gigant nieprawdaż?
U mnie to zwierzyniec taki mały połączony z krasnoludkami.
Tutaj króliki, tutaj krasnal na dziku, a na zdjęciu widoczny odnowiony już kilkuletni ślimaczek.
U mnie to zwierzyniec taki mały połączony z krasnoludkami.
Tutaj króliki, tutaj krasnal na dziku, a na zdjęciu widoczny odnowiony już kilkuletni ślimaczek.
Pozdrawiam, Robert.
Robercie!
Ślicznie skomponowane rabatki, gadżęty drewniane super! Ślimak wygląda przyjaźnie. Natomiast kompletnie nie komponują mi się te opony z roślinkami. Dla mnie są one takie "nieogrodowe".
Ślicznie skomponowane rabatki, gadżęty drewniane super! Ślimak wygląda przyjaźnie. Natomiast kompletnie nie komponują mi się te opony z roślinkami. Dla mnie są one takie "nieogrodowe".
Witaj Anno. 
Dziękuję za miłe słowa.
Faktycznie opony nie kojarzą się z ogrodem, lecz chwilowo tam zostaną, żeby usztywnić te plastikowe foremki. Na jesień planuję w tym miejscu robić nowy skalniak, już roślinki dobieram, także ten efekt jest tymczasowy, wręcz aby posadzić na jakiś czas te 3 krzaczki.
Pozdrawiam.
Dziękuję za miłe słowa.
Faktycznie opony nie kojarzą się z ogrodem, lecz chwilowo tam zostaną, żeby usztywnić te plastikowe foremki. Na jesień planuję w tym miejscu robić nowy skalniak, już roślinki dobieram, także ten efekt jest tymczasowy, wręcz aby posadzić na jakiś czas te 3 krzaczki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Robert.
Twarz tego krasnala zza krzaka będzie mi się teraz śniła
.. i ta wiewiórka mokra...
Powinno być jakieś ostrzeżenie dla oglądających.
Dobrze, że w kolekcji między krzakami nie masz klauna, takiego jak z horroru

Powinno być jakieś ostrzeżenie dla oglądających.
Robercie!
Jak tam liliowce? Kwitnie już coś? Czekam na fotki. Moje w boksach startowych
Jak tam liliowce? Kwitnie już coś? Czekam na fotki. Moje w boksach startowych
Bizu Aż takie straszne są?
Ja tam lubię kilka figurek w ogrodzie posiadać, zawsze uzupełnią jakąś pustkę.
Anna55 U mnie sporo liliowców szykuje się do kwitnienia. Znacznie więcej niż rok temu, ale jeszcze nie wszystkie. Chcą widocznie mi robić niespodzianki co roku. Jak zakwitną dam tu zdjęcia.
Już po sezonie na irysy. Nie wiem czemu, ale zakwitło ich trochę, zdziwiło mnie to, bo reszta jest bardzo okazała. Nie zakwitły nawet odmiany z tamtego roku, lecz trochę innych. Trudno, czekamy za rok. Zdjęcia wstawię w weekend, troszkę tego będzie.
Pozdrawiam.
Anna55 U mnie sporo liliowców szykuje się do kwitnienia. Znacznie więcej niż rok temu, ale jeszcze nie wszystkie. Chcą widocznie mi robić niespodzianki co roku. Jak zakwitną dam tu zdjęcia.
Już po sezonie na irysy. Nie wiem czemu, ale zakwitło ich trochę, zdziwiło mnie to, bo reszta jest bardzo okazała. Nie zakwitły nawet odmiany z tamtego roku, lecz trochę innych. Trudno, czekamy za rok. Zdjęcia wstawię w weekend, troszkę tego będzie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Robert.
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Robert no nareszcie
już myślałam ,że przez przypadek roundapem po irysach przeleciałeś i dlatego tak tu pusto
Czekam na fotki 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Witaj, już zarzucam zdjęcia. Nic nie opryskałem, nigdyy w życiu
Na początek inne roślinki, potem przejdziemy do irysów.

Na początek inne roślinki, potem przejdziemy do irysów.

Pozdrawiam, Robert.
Zaczynamy iryski wrzucać. Niektóre mnie zaskoczyły, bo barwy mają troszkę inne niż chyba powinny, taki jeden brązowy mnie zastanawia, czy to FUDGE? No nie wiem, może ktoś rozpozna.
1. Jurassic Park

2. I'm Yours

3. Electrique

4. Flavascens

5. Irysy syberyjskie (kosaćce)

6. Huckleberry Fudge /?/

7. Contemporary Art /?/ w tamtym roku miał inny wygląd i kolorek, tutaj krawędzie mocne.

8. Thornbird

POZDRAWIAM!

1. Jurassic Park

2. I'm Yours

3. Electrique

4. Flavascens

5. Irysy syberyjskie (kosaćce)

6. Huckleberry Fudge /?/

7. Contemporary Art /?/ w tamtym roku miał inny wygląd i kolorek, tutaj krawędzie mocne.

8. Thornbird

POZDRAWIAM!

Pozdrawiam, Robert.
Patrzę na te zielone kłącza za irysami i wydaje mi się,że te irysy to olbrzymy. Chyba są wysokie.
Mam jedną kępę ładnego iryska i nie kwitł mi przez dwa sezony. Przesadzam je dwa lata temu po kwitnieniu ale wcześniej przeczytałam wszystko na temat przesadzania i sadzenia irysów i więc zrobiłam wszystko podręcznikowo. W ubiegłym roku pokazał się jeden kwiatek ale za to w tym roku dały czadu,że musiałam je podpierać patyczkami. Twoje zakwitną w przyszłym sezonie i zrobią Cu niespodziankę swoją wielkością.
Mam jedną kępę ładnego iryska i nie kwitł mi przez dwa sezony. Przesadzam je dwa lata temu po kwitnieniu ale wcześniej przeczytałam wszystko na temat przesadzania i sadzenia irysów i więc zrobiłam wszystko podręcznikowo. W ubiegłym roku pokazał się jeden kwiatek ale za to w tym roku dały czadu,że musiałam je podpierać patyczkami. Twoje zakwitną w przyszłym sezonie i zrobią Cu niespodziankę swoją wielkością.
Hej.
No takie wysokie są, akurat ładne. Sporo kwiatów od góry do dołu.
Właśnie je przesadziłem, gdy przekopywałem trawę w ogrodzie. Były w rabacie, a trzeba było je przenieść.
Być może i przez to nie zakwitła reszta. Czekam na nie za rok.
No takie wysokie są, akurat ładne. Sporo kwiatów od góry do dołu.
Właśnie je przesadziłem, gdy przekopywałem trawę w ogrodzie. Były w rabacie, a trzeba było je przenieść.
Być może i przez to nie zakwitła reszta. Czekam na nie za rok.
Pozdrawiam, Robert.