Nasze Wyzwanie Działkowe cz.2
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze Wyzwanie Działkowe cz.2
Gospodarze gdzie jestescie

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Odezwijcie się -piękna wiosna a nic nie pokazujecie 
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kochani zyjemy, jak tylko bedziemy mieli chwilkę dodamy na pewno fotkio i napiszemy co u nas. Dużo sie zmieniło , nowe swoje mieszkanie, synek rośnie, zuzia duuuuża ... ogólnie dużo zmian
No po za działką bo tam ostatnio duzo nie zmieniamy z braku czasu
- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No nie wierzę...kogo ja tutaj widzę
. Osia ! Nie było Cię tutaj szmat czasu. No powiem Ci... że ślicznego przystojniaka macie. Gratulacje!
- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
oj to prawda nie zaglądaliśmy praktycznie rok, no ale nic w przyrodzie nie ginie
jesteśmy
w tym roku mój warzywniak wygląda tak

będą w szklarence rosły ogórki i pomidory, a w około już posiana marchew , rzodkiewka i buraki jako nowość na warzywniaku
poza tym odnowiłam karmnik , zmiany też szykują się w altanie bo trochę już się wysłużyła

w tym roku mój warzywniak wygląda tak

będą w szklarence rosły ogórki i pomidory, a w około już posiana marchew , rzodkiewka i buraki jako nowość na warzywniaku
poza tym odnowiłam karmnik , zmiany też szykują się w altanie bo trochę już się wysłużyła

-
Pashmina2006

Ale fajny masz ten warzywniak. Zawsze zazdrościłam tym, którzy mogą mieć szklarnię.
Ja posadziłam tylko marchew, koper i dymkę. W maju dosadzę ogórki i pomidory. I to na tyle z moich warzyw. Za dużo zbiorów w zeszłym roku nie miałam i się wkurzyłam. Nawet seler i por mi się nie udał.
Fajnie odmalowałaś karmnik. A nic nie będziesz na jego nodze kombinować? Znając Twoje zdolności to aż za goły jest
.
Ja posadziłam tylko marchew, koper i dymkę. W maju dosadzę ogórki i pomidory. I to na tyle z moich warzyw. Za dużo zbiorów w zeszłym roku nie miałam i się wkurzyłam. Nawet seler i por mi się nie udał.
Fajnie odmalowałaś karmnik. A nic nie będziesz na jego nodze kombinować? Znając Twoje zdolności to aż za goły jest
- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
ta szklarenka kosztowała nie wiele 160 zł w promocii w Jula market, ale może dzięki niej pomidory mi nie zczarnieją bo co roku jak tylko obfite deszcze się pojawią to mam po pomidorach, a ogórki pięknie rosną dopóki palące słonko nie spali im listków , mam nadzieje że to lekarstwo na te dwa problemy.
seler też kiedyś sadziłam ale nać miałam piękną za to korzenie malutkie marniutkie.
W sprawie karmnika mam wizje aby po jego nodze puścić bluszcz jakiś o małych listkach i trzmielina u stóp
seler też kiedyś sadziłam ale nać miałam piękną za to korzenie malutkie marniutkie.
W sprawie karmnika mam wizje aby po jego nodze puścić bluszcz jakiś o małych listkach i trzmielina u stóp
-
Pashmina2006

No i świetna sprawa z tym bluszczem. U mnie się szklarnia nie sprawdzi. Nie miałby kto jej w tygodniu wietrzyć. A po 5 dniach to by się wszystko ugotowało.
Marzę o niej bo pomidory bym miała ogromne i piękne . No ale cóż... nie można mieć wszystkiego.
Ale wiesz co? Wcale pomidory się tak źle u mnie nie trzymają. Padają dopiero jak przestaję się nimi opiekować. Bo rzadziej przyjeżdżam albo kończę sezon. Podlewam je co dwa tygodnie roztworem z drożdży. Pół opakowania rozpuszczam w konewce i oblewam pomidory od góry do dołu. Chyba działa. Bo od 2ch lat ładnie mi pomidorki rosną. Nie są takie ogromne jak ze szklarni. Ale jakieś specjalnie małe też nie. Normalne - wielkościowo jak z biedry a niektóre jak duże malinowe.
Marzę o niej bo pomidory bym miała ogromne i piękne . No ale cóż... nie można mieć wszystkiego.
Ale wiesz co? Wcale pomidory się tak źle u mnie nie trzymają. Padają dopiero jak przestaję się nimi opiekować. Bo rzadziej przyjeżdżam albo kończę sezon. Podlewam je co dwa tygodnie roztworem z drożdży. Pół opakowania rozpuszczam w konewce i oblewam pomidory od góry do dołu. Chyba działa. Bo od 2ch lat ładnie mi pomidorki rosną. Nie są takie ogromne jak ze szklarni. Ale jakieś specjalnie małe też nie. Normalne - wielkościowo jak z biedry a niektóre jak duże malinowe.
- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
ooo to ciekawy i prosty sposób na pewno wypróbuję

tymczasem mini zakupy poczyniłam i czekam na przesyłkę :
HOSTA OGRODOWA BLUE ANGEL
FUNKIA HOSTA AUGUST MOON
ECHINACEA JEŻÓWKA RED MAGNUS
ECHINACEA JEŻÓWKA WHITE SWAN
ECHINACEA JEŻÓWKA PURPUROWA
oraz aksamitki
tymczasem mini zakupy poczyniłam i czekam na przesyłkę :
HOSTA OGRODOWA BLUE ANGEL
FUNKIA HOSTA AUGUST MOON
ECHINACEA JEŻÓWKA RED MAGNUS
ECHINACEA JEŻÓWKA WHITE SWAN
ECHINACEA JEŻÓWKA PURPUROWA
oraz aksamitki
Super, że jesteście ! Synuś bombowy, działeczka też pięknieje w oczach... Ty pracowita pszczółka i eM zdolniacha to rewelacyjny układ.... Powodzenia w nowym sezonie....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Jak miło zobaczyć i ... jest Was więcej
Gratulacje.
A w sprawie "nogi" ...

Gratulacje.
A w sprawie "nogi" ...
Sama trzmielina załatwi sprawęDuczekiOsia pisze:W sprawie karmnika mam wizje aby po jego nodze puścić bluszcz jakiś o małych listkach i trzmielina u stóp

- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
any57 Ciebie też miło zobaczyć
ooo z tą trzmieliną to fajny pomysł
ciekawe w ile lat dała by rade tak porosnąć belkę
nyna76 już ruszyliśmy ostro z przeróbkami i nowymi pomysłami , jest wiosna i nowe siły do pracy
altanka mocno rozchwiana po zimie potrzebowała wzmocnienia i odnowienia , stół też był w opłakanym stanie, do wzmocnienia użyliśmy palet
pomalowaliśmy impregnatem kolor palisander. Na tygodniu (za namową naszej córki Zuzi) altana nieco się jeszcze zaróżowi :P

podczas sprzątania starego basenu natknęłam się na taką koleżankę

ogarnęłam też knocik koło toalety wcześniej zawalony płytami chodnikowymi bo przyda się .... teraz będą rosły tam nagietki i nasturcje
a beczka z tyłu czeka na malowanie , poszukuje jakiejś inspiracji

nyna76 już ruszyliśmy ostro z przeróbkami i nowymi pomysłami , jest wiosna i nowe siły do pracy
altanka mocno rozchwiana po zimie potrzebowała wzmocnienia i odnowienia , stół też był w opłakanym stanie, do wzmocnienia użyliśmy palet
pomalowaliśmy impregnatem kolor palisander. Na tygodniu (za namową naszej córki Zuzi) altana nieco się jeszcze zaróżowi :P

podczas sprzątania starego basenu natknęłam się na taką koleżankę

ogarnęłam też knocik koło toalety wcześniej zawalony płytami chodnikowymi bo przyda się .... teraz będą rosły tam nagietki i nasturcje
a beczka z tyłu czeka na malowanie , poszukuje jakiejś inspiracji

-
Pashmina2006

A no to już wiem co za szkodnik wpadł Ci w ręce
.
Sporo zrobiliście. Ciekawa jestem co zrobisz z beczką.
Sporo zrobiliście. Ciekawa jestem co zrobisz z beczką.