A miała już takie ładne pąki...
  A miała już takie ładne pąki...A mieczyki nawet dobrze mi się wykopywało, ale jakieś opory przy sadzeniu mam - zawsze mi miejsca brakuje i nie wiem gdzie je wtykać. Ale jak są to szkoda wyrzucić.
Powojniki ciągle malutkie, ale kilka pięknie wystrzeliło. Ten Vyvyan Pennell jest cudny - przez weekend co chwila do niego zaglądałam. Otoczenie ma na razie byle jakie, bo takie siano wkoło, ale może w przyszły weekend uda mi się wreszcie obrzeże położyć i wysypać korę. Sfotografowałabym jego podpórkę, ale mój aparat jej nie uchwyci - za mało na razie od ziemi odstaje
 ale jak podrośnie to Wam pokaże, po czym się będą powojniki wspinać
  ale jak podrośnie to Wam pokaże, po czym się będą powojniki wspinać  

Podziwiam gromadzenie takiej ilości kamieni i stworzenie ładnego zakątka ze skalniakowymi roślinami i otoczeniem z tulipanów i innych cebulowych.
 Podziwiam gromadzenie takiej ilości kamieni i stworzenie ładnego zakątka ze skalniakowymi roślinami i otoczeniem z tulipanów i innych cebulowych.  Pierwszy raz widzę u Ciebie czerwoną skalnicę.
  Pierwszy raz widzę u Ciebie czerwoną skalnicę.  Dziecko ma raj na działce, piękny domek. Tak jak ja zapełniasz parapety własnymi sadzonkami.
  Dziecko ma raj na działce, piękny domek. Tak jak ja zapełniasz parapety własnymi sadzonkami.  Powojniki cudne, z pewnością jak się rozrosną będzie masa kwiatów. Będę podziwiać, też posadziłam w tym roku Solinę i Księcia Karola.
 Powojniki cudne, z pewnością jak się rozrosną będzie masa kwiatów. Będę podziwiać, też posadziłam w tym roku Solinę i Księcia Karola.

bertram marokański niestety rozczarował...
  bertram marokański niestety rozczarował...

Chyba mnie nie lubią
 Chyba mnie nie lubią