Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Witaj Kochana :wit

Musze przyznać że widoki tej soczystej zieleni rozbraja :lol:
Co do dzieła eM - fiu... fiu... złotych rączek nie brakuje widzę na tym forum a facet przyparty do muru potrafi wydobyc z siebie pokłady najbardziej skrywanych umiejętności ;:108
pięknie tam masz w tym swoim ogrodowym raju ;:333 ;:215
Życzę Ci tylko uporania się z tą nauką, sukcesu na egzaminie a potem już tylko rozkoszowania się spokojem tego miejsca.
Ps. dziękuję za odwiedziny i docenienie ;:180
Zapraszam częściej bo dopiero się rozwijam ;:173
pozdrawiam burzowo z północy ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Właśnie tę zieleń tak ;:167 To moja oaza w betonowej stolicy :D

W poprzednim poście zapomniałam pochwalić się czerwoną różą mojego męża - przyznaje mu rację, piękna jest :oops: I liście też ma fajne

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marleno dlatego własnie maj jest najpiękniejszy ta piękna soczysta i świeża zieleń nie może się z niczym równać. ;:215 Cudnie! W takich warunkach wiedza sama powinna Ci do głowy wskakiwać. :D
Pochwal Emusia, należy mu się, bardzo zdolny chłopak.
Tylko czy ten wiciokrzew nie zmarznie Wam zimą w tej skrzyni?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aniu, mam nadzieję, nie nie zmarznie. Skrzynia na zimę będzie okrywana słomą wraz z wiciokrzewem. Maj rzeczywiście pod względem intensywności barw jest najlepszym miesiącem. Latem trawa nie jest taka zielona :wink:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Wiecie co, z ciekawości szukałam zdjęć sprzed roku - i znalazłam :wink: Tak to wyglądało rok temu:

Obrazek

Obrazek

Sama jestem w szoku, jak wielka zmiana zaszła ;:215 ;:215 ;:215
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiedziałam, ze na Bakalarskiej takie cuda też sprzedają ;:oj
Ostróżki wszystkie na pewno nie zakwitną w tym roku, ale niektórym może się udać - ja siałam w zeszłym roku i niektóre miały kwiaty.
A czerwona róża to klasyka :D
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witaj vinem - na Bakalarskiej jest chyba wszystko :wink: Warto zajrzeć, bo ceny są o wiele niższe niż na bazarkach i sklepach ogrodniczych, a to dlatego, że na Bakalarską przyjeżdżają w większości producenci. :D
Jedyny minus to taki, że trzeba być wcześnie rano, ponieważ sprzedaż trwa od 2 w nocy i po 8 rano większość sprzedających wraca do domu.
Awatar użytkownika
LysyRudy
200p
200p
Od: 28 cze 2012, o 17:55

Post »

Soczysta zieleń, piękne okoliczności przyrody.
Przeglądając stare zdjęcia widać jak przyroda nam się odwdzięcza gdy włożymy trochę pracy i serca.
Ładnie to wyszło twojemu mężowi. Teraz piszę z telefonu,jak będę w domu to na dużym ekranie przyjże się bliżej i może też coś podobnego zmajstruje.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Ale fajnie ;:215
Każda wizyta u Ciebie to zdjęcie czegoś nowego ;:oj
Dajcie sobie na wstrzymanie ;:306 , co w przyszłym roku będziecie robili ??? ;:306
Ciurkadełko wodne - fajny pomysł. Macie we mnie kibica :uszy
Kiedyś, na ganku miałam clematis w skrzyni. Na zimę dostawał ochronę z płyt styropianu (pod spód też), otulałam starym kocem (żeby się nie rozpadło ) i trwał sobie przez lata w filozoficznym spokoju :lol: Po przeprowadzce do bloku - nie wytrzymał wiatrów na balkonie ;:131
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ruda2011 pisze:Dajcie sobie na wstrzymanie ;:306 , co w przyszłym roku będziecie robili ???

Jeszcze nie mam planów :oops: ale przez zimę pewnie coś wymyślę ;:224 :;230

O tej mini fontannie tak marudzę i tak często mówię, że "marzy mi się" i że "chciałabym", i tak często pokazuje emowi strony w necie, że sam ostatnio stwierdził, że to nie takie głupie i że trzeba coś zorganizować ;:306

Co to wiciokrzewu to mam nadzieję, że damy radę zabrać o niego zimową porą ;:333
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Zaczytałam się w Twoim wątku na przerwie w pracy - niesamowicie działacie, a ilość róż ścina z nóg - jak zakwitną wszystkie będzie widowisko dla całego ROD ;:oj Taka pergola to moje marzenie i podobnie jak na hamaczek - trochę poczekać muszę :D Będę podziwiać dalsze zmiany, też zaczynałam podobnie - od harówy, szkieł gumolitów i innych prezentów i od zburzenia ruiny itd Mnie też brakuje prywatności, nie mam za bardzo dużych drzew i jestem jak na patelni w mojej piaskownicy ku ucieszę sąsiadów :lol:

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Anetko bardzo serdecznie :wit
Bardzo miło czytać słowa uznania - ach ta próżność ;:306

Pergoli w rozsądnej cenie szukałam ponad rok, niestety budżet ciągle jest dość napięty, więc trzeba kombinować. Warto szukać okazji.
Róże pokochałam, niestety pokochały je również szkodniki. W tym roku kwitnienie będzie jeszcze słabe, mam za to nadzieję, że w przyszłym roku będzie prawdziwy różany festiwal barw i zapachów ;:333

Niestety, na terenie ROD ciężko o prywatność, ale przy odrobinie samozaparcia można stworzyć osłonięty kącik, w którym można posiedzieć i po rozkoszować się otoczeniem ;:108

Hamak - fajna sprawa. Mi marzy się taki fotel-kokon, ale niestety, jest stanowczo za drogi i boję się, że mógłby długo u mnie nie postać (niestety, kradzieże na działkach zdarzają się).

Zaglądaj, zapraszam ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

;:303 dla eM za taką pracę. Ma facet zdolności ;:224 . Pięknieje wszystko u Ciebie z każdym dniem. Takie postępy i dekoracyjne i roślinne. Masz dużo różyczek...przyjemnie będzie tutaj zaglądać :).
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witaj Marleno!
nawet na małej działce ROD można stworzyć swój mały kawałek raju- tak bardzo potrzebujemy kontaktu z naturą. Tworzenie od nowa i udoskonalanie tego co już jest daje tyle radości...
Ładne miejsce tworzycie razem z M.Piękna soczysta zieleń aż bije po oczach, jeszcze niech zakwitną róże będzie pewnie cudnie.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witam Was bardzo serdecznie ;:7

Ostatnimi czasy troszkę zaniedbałam forum :oops: . Na szczęście naukę mam już za sobą, egzamin również i mam ogromną nadzieję na jego pozytywny wynik ;:108

Przez ostatnie dni bardzo mało działo się w moim ogrodzie. W sobotę, w ramach odstresowania po-egzaminacyjnego, jak tylko troszkę przejaśniło się, popędziłam na działkę i popieliłam troszkę w malinach. Małżonek posprzątał resztki gruzowych odpadów, uszykował miejscówkę pod skalniak. W ten weekend jadę na wieś i planuję przywieść troszkę kamieni, co by móc je porozkładać na skalniaku, bo na razie to on bardziej przypomina piaskownicę nić skalniak :;230
(może ma ktoś nadmiar roślinek skalnych?)

Bardzo cieszę się, ponieważ moje krzaczki owocowe w tm roku całkiem dobrze sobie radzą i będzie nam dane skosztowania własnych owoców:

Porzeczka czerwona:
Obrazek

borówki (mam "aż" 4 krzaczki :wink: )
Obrazek

i moje upragnione maliny
Obrazek

A z kwiatów to niestety, ale w tej chwili niewiele mogę pokazać - mam zdecydowanie zbyt mało bylin ;:223 Będzie trzeba to zmienić ;:131 Na szczęście w dalszym ciągu kwitną czosnki i lada chwili pojawią się kwiaty na piwoniach - to też ich pierwszy raz :tan

Obrazek

Obrazek

Szkoda, że w tym tygodniu pogoda jest taka marna. Mam jednak nadzieję, że nadchodzący przedłużony weekend obdarzy nas większą ilością ;:3

Madziu, miło mi, że zajrzałaś do mnie - nie mogę doczekać się różanych kwiatów ;:65 Obawiam się jednak, że ten sezon nie będzie zbyt spektakularny. To nic jednak, najważniejsze jest to, aby róże dobrze się ukorzeniły i zadomowiły, co by za rok pokazać na co je stać ;:333

anastazja B zgadzam się z Tobą w 101% ;:168 To jak wyglądają nasze ogrody zależy od nas samych. Piękny ogród mierzony jest pracowitością i miłością jego właściciela a ja ;:167 moją działkę. I mimo napiętego budżetu jestem dumna z tego, co już osiągnęliśmy z eMem :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”