Czy można łączyć Roundup z....
Czy można łączyć Roundup z....
Witam! Czy można połączyć ze sobą Roundup i jakieś środki na pasożyty? Zamierzam robić w tym tygodniu oprysk i chciałabym się uporać ze wszystkim za jedną robotą. Pozdrawiam!

Poza/tym nie należy na ślepo truć wszystkiego co popadnie bo niszczysz również swoich sprzymieżeńców takich jak np.pszczoły, trzmiele, biedronki i pająki a poza tym owady niszczy się w określonych porach i stadiach rozwoju stosuje się pułapki feronomowe lub określa się porę wykorzystując niektóre zależności takie jak np.owocówkę na czereśni niszczy się wykonując oprysk owadobójczy w okresie kwitnienia akacji albo stosuje się oprysk w określonum stadium rozwoju chronionej rośliny bo to ma związek z okresem oblotu i rozrodu danego szkodnika  bezsensowne trucie wszystkiego co popadnie spowoduje odwrotny efekt od zamieżonego
 bezsensowne trucie wszystkiego co popadnie spowoduje odwrotny efekt od zamieżonego

bezsensowne trucie wszystkiego co popadnie spowoduje odwrotny efekt od zamieżonego
 bezsensowne trucie wszystkiego co popadnie spowoduje odwrotny efekt od zamieżonegoLubię czasem pogrzebać w ziemi i nikt tego chyba nie zmieni

- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czy Roundup można zmieszać z tuszem/barwnikiem?
Nie łatwiej wyznaczyć sznurkiem miejsca i tam pryskać? podziel teren na sektory. Tusz wpłynie negatywnie na środowisko.

- jokaer
- -Moderator Forum-. 
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
W kontekście oprysku randapem.Tusz wpłynie negatywnie na środowisko.

Pozdrawiam- Jola   Spis treści w uprawie warzyw 
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie

----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Przecież są specjalne barwniki do tego przeznaczone.  Nie wchodzą w reakcje ze ŚOR, nie sa też szkodliwe dla środowiska.

- 
				DarekRz
Użyj barwnika spożywczego - np.:  .
.

.
.- 
				Zdun Darek B
- 50p 
- Od: 16 maja 2015, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zakładam że ten barwnik do jajek to nie są jakieś jaja ...  

Tak po prostu lubię to co robię , wielu docenia to co już zrobiłem  , tym bardziej mam motywację do następnych działań.