Jolu cieszę się, że podobają się tulipany i orliki, one się wysiewają i wszędzie ich pełno, niestety są jeszcze bardzo maleńkie, więc nawet nie wiem w jakich kolorach będzie potomsto
Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
Lucynko, teraz to dbaj o siebi i maleństwo, później będziesz dźwigać inne ciężary. Na floksy przyjdzie czas. Trzymam kciuki za mamę i maleństwo
Jolu cieszę się, że podobają się tulipany i orliki, one się wysiewają i wszędzie ich pełno, niestety są jeszcze bardzo maleńkie, więc nawet nie wiem w jakich kolorach będzie potomsto
.Zawsze możesz podglądać mój przychówek, jak coś Ci wpadnie w oko, bedziemy myśleć 
-
lucynda
- 200p

- Od: 4 sty 2015, o 19:39
Pozdrawiam Lucyna
- daysy

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne te pierzaste tulipany .Moje też kończą kwitnienie, ale i tak w tym sezonie długo się nimi cieszyłam ,bo nie było zbyt gorąco .Powoli muszę wykopać koszyczki i posadzić w to miejsce dalie
- daysy

Jadziu masz rację, ja tez znacznie dłużej niż myślałam cieszę się kwitnącymi tulipanami. nie ukrywam, że sprawiają mi ogromną przyjemność. Zaintrygowała mnie Twoja decyzja o wykopywaniu tulipanów. Swoje wykopuję w końcówce czerwca, jak zaczynają zasychać łodyżki. Czemu tak wcześnie wykopujesz swoje. Czy nie odbija się to na kwitnieniu w następnym roku
Może ja za późno wykopuję swoje
Specjalnie dla Ciebie Jadziu ostatnie spojrzenie na tegoroczne tulipany, ale już w szerszej perspektywie wiosennej rabaty

Zagęściło się już na rabatach. Przybyło świeżutkiej zieleni, teraz tylko czekać na kwitnienie róż
Specjalnie dla Ciebie Jadziu ostatnie spojrzenie na tegoroczne tulipany, ale już w szerszej perspektywie wiosennej rabaty

Zagęściło się już na rabatach. Przybyło świeżutkiej zieleni, teraz tylko czekać na kwitnienie róż
- daysy

- daysy

- alexia

- Od: 1 lut 2011, o 18:19
daysy
, tez juz pokazalas pierwsze kwiatki roz... , delikatne , zwiewne i urocze... , no i jeszcze multum paczkow
.
Nowa rabata wyglada na calkiem spora
, tylko czekac , az roze sie rozrosne i zakwitna...

Nowa rabata wyglada na calkiem spora
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- beatris
- 200p

- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Daysy dosyc duza rabatka wyszla, a jeszcze jak wszystko zakwitnie
bedzie kolorowo.
Czekamy na pnace zapowiada sie na niezly widok.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Daysy tulipany posadzone są w koszyczkach i z tymi koszyczkami je wyciągam i ustawiam w cieniu na ziemi, żeby spokojnie dogorywały .Nic złego im się nie stanie.Cudowne te pierwsze różane kwiaty
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak dużą masz Nevadę? Zastanawiam się nad nią, ale nie wiem , ile miejsca powinnam jej zostawić.
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Daysy napatrzeć się nie mogę na te twoje pierwsze kwiaty
u mnie tylko pąki ,wielkie napęczniałe i tyle
Kępy orlików zauroczyły mnie totalnie i cieszę się że posadziłam orliki ,a jak jeszcze będą miały takie kolorki jak u ciebie to będę w niebo wzięta
Powiedz mi kochana co to za roślinka na pierwszym zdjęciu przed różą i tulipanami taka biało-zielona?
Kępy orlików zauroczyły mnie totalnie i cieszę się że posadziłam orliki ,a jak jeszcze będą miały takie kolorki jak u ciebie to będę w niebo wzięta
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Zachwycony jestem tymi różami
Garden of roses bardzo mi się podoba a ty ją masz
jak rośnie ?
-
ewazawady
- 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Piękne kolory orlików. Nowa rabata imponująca!
Dołączam się do pytania Tolinki. Co to ? Ładne.
Dołączam się do pytania Tolinki. Co to ? Ładne.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- daysy

Witam miłych gości
Wczoraj już miałam nadzieję , że troszkę popada, ale jak to mówią z dużej chmury mały deszcz, postraszyło, pokropiło i poooszło w siną dal
Jeśli i dzisiaj nie będzie padało, będę szalała z wężem po ogrodzie, bo zaczyna robić się sucho
Dziwna ta wiosna.
Poranny widok był dla mnie bardzo miły, gdyż coraz śmielej pokazują sie kwiaty na Nevadzie, jest boska. Pąk muśnięty delikatnym rumieńcem, a póżniej sama biel z żółciutkimi pylnikami, no po prostu cuudo. Teraz właśnie przydałoby się troszkę deszczu i ciepłych nocy.
Przejrzałam dzisiejsze lepy, niektóre są już do wymiany, najwięcej jest jednak na nich much
aczkolwiek wszelkie inne robactwo również można tam znaleźć.
Lubię jak na gałązkach pojawiają się ogromne kwiaty i wyglądają jakby obsiadły je piekknie pachnące motyle
Beatko też jestem ciekawa jak będzie wyglądać nowa tzw "północna" rabata. Jest faktycznie spora, ale i róż na niej wiele, aż boję się czy nie za wiele ich upchnęłam. Może okazać się, że za 2 lata będzie wyglądała jak wschodnia z Nevadą. To wszystko z zachłanności
, bo chiałabym mieć ich więcej i więcej.
za podpowiedź, właśnie chiałam posadzić powojnika, tam gdzie rosną tulipany i trzymam biedaka w doniczce. Teraz już wiem, co mam zrobić, by skrócić jego męki.
Rozumiem, że tulipany wykopujesz dopiero jak przekwitną.
. A może trafi się jakaś miła niespodzianka, zobaczymy. Zawsze możemy powtórzyć.
Roślinka nie wiem jak się nazywa, dostałam jako okrywową, okazała się bardzo ekspansywana, wszędzie jej pełno - mogę się podzielić
cdn
Wczoraj już miałam nadzieję , że troszkę popada, ale jak to mówią z dużej chmury mały deszcz, postraszyło, pokropiło i poooszło w siną dal
Jeśli i dzisiaj nie będzie padało, będę szalała z wężem po ogrodzie, bo zaczyna robić się sucho
Poranny widok był dla mnie bardzo miły, gdyż coraz śmielej pokazują sie kwiaty na Nevadzie, jest boska. Pąk muśnięty delikatnym rumieńcem, a póżniej sama biel z żółciutkimi pylnikami, no po prostu cuudo. Teraz właśnie przydałoby się troszkę deszczu i ciepłych nocy.
Przejrzałam dzisiejsze lepy, niektóre są już do wymiany, najwięcej jest jednak na nich much
Alexio tak mam już pierwsze kwiaty, z czego się bardzo cieszę, czekam jeszcze na Nevadęalexia pisze:daysy, tez juz pokazalas pierwsze kwiatki roz... , delikatne , zwiewne i urocze... , no i jeszcze multum paczkow
.
Nowa rabata wyglada na calkiem spora, tylko czekac , az roze sie rozrosne i zakwitna...
![]()
beatris pisze:Daysy dosyc duza rabatka wyszla, a jeszcze jak wszystko zakwitniebedzie kolorowo.
Beatko też jestem ciekawa jak będzie wyglądać nowa tzw "północna" rabata. Jest faktycznie spora, ale i róż na niej wiele, aż boję się czy nie za wiele ich upchnęłam. Może okazać się, że za 2 lata będzie wyglądała jak wschodnia z Nevadą. To wszystko z zachłanności
Jadziu, dziękiJAKUCH pisze:Daysy tulipany posadzone są w koszyczkach i z tymi koszyczkami je wyciągam i ustawiam w cieniu na ziemi, żeby spokojnie dogorywały .Nic złego im się nie stanie.Cudowne te pierwsze różane kwiaty
Rozumiem, że tulipany wykopujesz dopiero jak przekwitną.
Ewuniu lepiej zostaw Nevadzie sporo miejsca, ona raczej z tych "wielkich" u mnie po 2-ch latach ma ponad 2 metry i myślę, że gdyby nie to, że ma ciasno byłby też szerokim krzewem. Alicja/Georginia ma pięknie prowadzoną Nevadę, ale zostawiła jej dużo miejsca, więc ma jak się rozrastać.ewka36jj pisze:Jak dużą masz Nevadę? Zastanawiam się nad nią, ale nie wiem , ile miejsca powinnam jej zostawić.
Tolinko, niedługo już wszędzie będą kwitły różyczki, lada moment u Ciebie też. Orliki na pewno będą takie same w końcu po tych samych rodzicachTolinka pisze:Daysy napatrzeć się nie mogę na te twoje pierwsze kwiatyu mnie tylko pąki ,wielkie napęczniałe i tyle
![]()
Kępy orlików zauroczyły mnie totalnie i cieszę się że posadziłam orliki ,a jak jeszcze będą miały takie kolorki jak u ciebie to będę w niebo wziętaPowiedz mi kochana co to za roślinka na pierwszym zdjęciu przed różą i tulipanami taka biało-zielona?
Roślinka nie wiem jak się nazywa, dostałam jako okrywową, okazała się bardzo ekspansywana, wszędzie jej pełno - mogę się podzielić
cdn