ja tylko raz spotkałam się z wełnowcami. były na Phal. którego kupiłam przekwitniętego. wyniosłam go do pokoju R. by inne Phal. się nie zaraziły. długo miał te szkodniki, ale T. posmarował mu liście jakimś płynem do wełnowców i chyba znikły, ale Phal. wciąż jest odizolowany.Orchideomaniak pisze:Wando poradzisz sobie z wełnowcamija z moim jednym się szybko uporałem i następne się nie pojawiły
Moja kolekcja
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam nadzieję, że wymiana podłoża pomogła i pozbyłam się tych paskudztw, co by to nie było
Szczególnie zależy mi na tym storczyku bo jest wyjątkowy i nigdy takiego nie widziałam w żadnym sklepie. Swojego dostałam w prezencie i szkoda byłoby go zmarnować.
Wełnowce pojawiają się u mnie b. często i już mnie aż tak nie wkurzają jak na początku. Wiem jak z nimi walczyć, a ich atak przydarzy się chyba w końcu każdemu.

Wełnowce pojawiają się u mnie b. często i już mnie aż tak nie wkurzają jak na początku. Wiem jak z nimi walczyć, a ich atak przydarzy się chyba w końcu każdemu.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Przepiekne storczyki
, ten różowy z białą warżką to od dzisiaj moje marzenie.... Gdybym ja go tak spotkał od razu bym kupił.... piękny jest , niech ci zdrowo rośnie
.

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Właśnie dokopałam się do Twojej MAMBO relacji z wystawy w Berlinie.
i nie żałuję
. Szkoda tylko, że to przypadek i nie łatwo jest tu trafić. Twkie relacje z wystaw warto zamieszczać w odpowiednim topiku o wystawach, bo tak to nam jakoś umyka w rzece postów.
A Twoja kolekcja- no cóż , wiele z nich jest moimi ulubionymi
Niech Ci ładnie rosną i kwitną
i nie żałuję

A Twoja kolekcja- no cóż , wiele z nich jest moimi ulubionymi

Niech Ci ładnie rosną i kwitną
Mambo
Temat wystaw (na zakończenie roku wystawowego-mamy ostatnią teraz!!)
będzie opisany i przyklejony.
Szkoda,ze tak ot..sobie zdecydowałaś na ukrycie
fotek z ciekawej wystawy podczas , gdy są tematy rozpoczęte .
W tym również z ciekawych miejsc - ten jest akurat przyklejony.
Wystawy są jednym zagadnieniem więc osobnych prezentacji każdej wystawy nie przewiduję.Byłoby to tworzenie katalogu zupełnie bez sensu.
Moze być tylko podział jak obecnie na krajowe storczykowe oraz inne pozostałe w drugim temacie.
Nie mamy galerii w tym dosłownym znaczeniu więc troszkę trudniej komponować w tematy forum.
Ale prawie nie znam czegoś, co jest niemożliwe
.
Moze warto wydzielić wystawę z tego obecnego tematu?
pozdrawiam JOVANKA

Wystawy są jednym zagadnieniem więc osobnych prezentacji każdej wystawy nie przewiduję.Byłoby to tworzenie katalogu zupełnie bez sensu.
Moze być tylko podział jak obecnie na krajowe storczykowe oraz inne pozostałe w drugim temacie.
Nie mamy galerii w tym dosłownym znaczeniu więc troszkę trudniej komponować w tematy forum.
Ale prawie nie znam czegoś, co jest niemożliwe

pozdrawiam JOVANKA
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Mambo kolekcja wspaniała, wszystkie są śliczne ale najładniejsze są ciapkowane i nakrapiane
.

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Jovanka pisze:Mambo![]()
Ale prawie nie znam czegoś, co jest niemożliwe.
pozdrawiam JOVANKA
Nie znalazłam odpowiedniego miejsca do wklejenie zdjęć z wystawy, dlatego uznałam, że zrobione przez mnie zdjęcia pokażę w swoim wątku, a gdybym chciała je ukryć w ogóle bym ich nie pokazała. Wklejenie dużej ilości zdjęć kosztowało mnie trochę pracy i czasu, także nie można mówić o ich ukrywaniu

Jeśli temat wystaw będzie przyklejony ułatwi to dostęp do zamieszczonych tam zdjęć i przede wszystkim nie zginie on w całej masie wątków

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Oczy mi wyszły z orbit
a lista chciejstw się wydłużyła niebezpiecznie
Piękne, piękne i jeszcze raz piękne, wszystkie co do jednego, a dla tego na fotce nr 2 moje serducho zabiło zdecydowanie najszybciej

a lista chciejstw się wydłużyła niebezpiecznie

Piękne, piękne i jeszcze raz piękne, wszystkie co do jednego, a dla tego na fotce nr 2 moje serducho zabiło zdecydowanie najszybciej

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05