Ogród zielonej cz II
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród zielonej cz II
Soniu trawy masz super
a na kwitnące truskawki to tak się napatrzyłam że zatęskniłam za ich smakiem i zapachem 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Soniu wielkie uznanie za wzorcowy kompostownik ,zaraz pokażę mojemu małżonkowi , już prawie skończył wędzarkę ,można wymyśleć nowe zajęcie 
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu werbena siedzi w gruncie.
W ten sam sposób wyślę ci kocimiętkę Blue Moon.
Niestety tylko jedną sztukę, bo mam dwie siewki a ta druga jest dla Ani -anym. 
W ten sam sposób wyślę ci kocimiętkę Blue Moon.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anitko berberysów mam trzynaście, różnych. Admiration lubię najbardziej, nie trzeba ich ciąć i mają ładną złotą obwódkę na liściach.
Rośnie ich już sześć. Trawy ładnie będą wyglądać dopiero w czerwcu lipcu,
bo późno ruszają i potrzebują czasu na pokazanie swoich możliwości.
Zuza w końcu po coś tu siedzimy, łatwo złapać wirusa lub inną bakterię ogrodową.
Mnie odurzył zapach lawendy, mam już około pięćdziesięciu i nie wiem, czy kolejne odloty się nie pojawią.
Na jednej rabacie jest chyba siedemnaście.

Reniu Trawy polubiłam za bezproblemowość. Mało pracy, a ładnie skomponowane zdobią cały rok.
Truskawki były miesiąc przykryte włókniną, mają dużo zawiązanych owoców. Teraz tylko słońce potrzebne.
Grażynko dziękuję w imieniu M. Daj swojemu odpocząć, bo się zniechęci.
Jak się nacieszy wędzarnią, to dopiero kolejne zadanie. Z moim M się taka taktyka sprawdza.
Aniu niech ładnie rośnie. Wyślesz mi nasiona kocimiętki jesienią, wysieję sobie.
Dziś spędziłam dużo czasu na ścinaniu, porządkowaniu i przesadzaniu floksów szydlastych. Posadziłam na skarpie pięć niebieskich i trzy białe dzwonki karpackie, dwadzieścia kocimiętek i ponad pięćdziesiąt smagliczek nadmorskich. Wszystko to rosło w różnych miejscach, ale pusta skarpa już mnie nuży i chcę ją jak najszybciej zapełnić. W przyszłym tygodniu wyruszę na objazd szkółek w poszukiwaniu polecanych przez Was roślin.
Trochę koloru jednak w ogrodzie widać- goździki i hosty.

Zuza w końcu po coś tu siedzimy, łatwo złapać wirusa lub inną bakterię ogrodową.

Reniu Trawy polubiłam za bezproblemowość. Mało pracy, a ładnie skomponowane zdobią cały rok.
Grażynko dziękuję w imieniu M. Daj swojemu odpocząć, bo się zniechęci.
Aniu niech ładnie rośnie. Wyślesz mi nasiona kocimiętki jesienią, wysieję sobie.
Dziś spędziłam dużo czasu na ścinaniu, porządkowaniu i przesadzaniu floksów szydlastych. Posadziłam na skarpie pięć niebieskich i trzy białe dzwonki karpackie, dwadzieścia kocimiętek i ponad pięćdziesiąt smagliczek nadmorskich. Wszystko to rosło w różnych miejscach, ale pusta skarpa już mnie nuży i chcę ją jak najszybciej zapełnić. W przyszłym tygodniu wyruszę na objazd szkółek w poszukiwaniu polecanych przez Was roślin.

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Soniu , mężczyźnie bez zajęcia głupoty przychodzą do głowy ,lepiej niech myśli o nowym zajęciu
Śliczny kolor mają goździki i chyba są z tych pachnących,u mnie w tym roku zakwitnie dużo brodatych
szkoda że są tylko dwuletnie
Śliczny kolor mają goździki i chyba są z tych pachnących,u mnie w tym roku zakwitnie dużo brodatych
- cyma2704

Grażynko dokładnie to samo zdanie powtarzam swoim trzem mężczyznom.
M jednak muszę oszczędzać, jeszcze tyle planów mam.
Goździki trochę pachną, mam tylko małą kępkę i nie za bardzo chcą się rozrastać.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Soniu, ja też w tym roku posadziłam 15 kępek lawendy. Jak myślisz, będę je wąchała już w tym sezonie?
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Piękne masz floksy
Ta pierwsza rabatka bardzo mi się podoba
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,pięknie rozwija się Twój ogród,dajesz sobie doskonale radę z rozmnażaniem roślin i szybko ich przybywa i zapełnia pięknie rabaty,zaraz będzie ziemia zasłonięta ,bo rośliny tak zasuwają,pozdrawiam 
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Zuzka na pewno będziesz wąchać lawendę ona szybko rośnie
oj tam ale o męża też trzeba dbać jeszcze jak dobry to już w ogóle gdzie potem drugiego takiego szukać
takich to jak na lekarstwo.
Sonia to ty masz aż trzech facetów w domu to sobie żyjesz jak królowa
oj tam ale o męża też trzeba dbać jeszcze jak dobry to już w ogóle gdzie potem drugiego takiego szukać
Sonia to ty masz aż trzech facetów w domu to sobie żyjesz jak królowa
- cyma2704

Zuza jak kępki, to na pewno zakwitną.
Zresztą liście pachną równie intensywnie.
U mnie nawet siewki lawendy zakwitły w ubiegłym roku pojedynczymi kwiatami.
Agnieszko witam i dziękuję.
Rabatka z różami w tym roku założona, jeszcze trochę pustawo, ale wszystko przede mną.
Floksy, to najlepszy zadarniacz. Na skarpie jeszcze małe rośliny, to floks się może panoszyć, choć mam nadzieję już niedługo, pojawiają się inne kwiaty.
Twój ogród, to dopiero areał i piękny las, że nie wspomnę o zwierzyńcu. Podglądam go, ale pora się ujawnić.
Martuś nareszcie nie będą straszyć puste rabaty. Wczoraj zauważyłam, że po deszczach zdecydowanie wszystko podrosło.
Będzie mniej miejsca na chwasty.
Anitko na szczęście tylko jeden mężczyzna domowy.
Pozostali u siebie, do mamy w odwiedziny i na obiad czasem wpadną.
Agnieszko witam i dziękuję.
Martuś nareszcie nie będą straszyć puste rabaty. Wczoraj zauważyłam, że po deszczach zdecydowanie wszystko podrosło.
Anitko na szczęście tylko jeden mężczyzna domowy.
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
U mnie 3 kobiety w domu jeden mężczyzna część zwierzęca na odwrót 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Soniu masz nie samowitą kolekcję lawendy,
no i widzę, że wszystko sadzisz w dużych ilościach.
Mój M zawsze mi powtarza, żebym sadziła po kilka szt roślin, to dopiero je widać, ale mnie już brakuje miejsca.
Truskawki pięknie kwitną, martwisz się, żeby nie miały za mokro, a ja, żeby nie miały za sucho, bo owoce drobne. U nas jest wieczny deficyt deszczu.
Mój M zawsze mi powtarza, żebym sadziła po kilka szt roślin, to dopiero je widać, ale mnie już brakuje miejsca.
Truskawki pięknie kwitną, martwisz się, żeby nie miały za mokro, a ja, żeby nie miały za sucho, bo owoce drobne. U nas jest wieczny deficyt deszczu.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Piękne masz te trawy. Cudne po prostu. Na swoją pierwszą w tym roku truskawkę nie mogę się doczekać. Moje dopiero roczne ale obsypane kwieciem. Liczę na spory i dobry plon. Zobaczymy, czy się nie przeliczę.
Bardzo ładnie goździki kwitną. Moje jeszcze śpią w pąkach.
Bardzo ładnie goździki kwitną. Moje jeszcze śpią w pąkach.
Soniu tworzysz śliczny ogród
Podziwiam bo to co zaplanujesz to potem skrupulatnie realizujesz.Rabaty bardzo mi się podobają i dobór roślin
Masz do tego rękę,rosną u Ciebie jak na drożdżach.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie