Mój Raj cz. IV
Re: Mój Raj cz. IV
witam Cię ponownie!!!
Jaka to odmiana tui przy chodniku? 
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko
zestawienie niezapominajek z innymi roślinkami, świetne. Uwielbiam te wdzięczne kwiatuszki , na dodatek nie wymagają żadnej troski. Wysiewają się same
Piękne wiosenne widoki, szkoda,ze tak szybko przemijają a działeczka zadbana na tip top
Pozdrawiam cieplutko! 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam kochani i pozdrawiam gorąco,zwariowania ta pogoda ,wczoraj było cieplutko aż nie chciało się wieczorem wracać do bloku ,na działkach tu i uwdzie dobiegały rozmowy i muzyczka,zaczęły się spotkania grylowe,
dzisiaj z kolei zimno i dżysto, za to w taki dzień znalazłam w końcu czas na odwiedzinki mojej kochanej trójeczki

Kasiu rabatki fotografowane z daleka to chwastów nie widać,chwast są u mnie jak u każdego ,nie sposób wyczyścić raz na zawsze
jesienią wsadzone były młode trzy drzewka wisieńka ,jabłoneczka i brzoskwinka,cieszymy się bo wszystkie przyjęły się i ślicznie kwitną
niezapominajki sieją się same,nawet część musiałam powyrywać bo za dużo ich było
Aniu konwaliom dookoła włożyłam ogranicznik ,w zeszłym roku były zdyscyplinowane ale w tym już zaczeły przekraczać barierkę,no cóż pozostaje wyrywanie
Dorotko niezapominajki są z nami już od trzech lat,nadmierne ilości muszę usuwać ,bo zagłuszyły by inne kwiaty, konwalie w moim kole pod wiśnią mają już tak ciasno że już wychodzą poza obręb,boję się że mocno zaatakują sąsiedzkie rabatki
Milciu owocki najsmaczniejsze są jednak swoje
Jadziu możesz posiedzieć nie tylko przed altanką ale także zapraszam na taras i do środeczka altanki
Karolciu dziękuję za pochwały,
kolumnowa to jest wisienka ,sama jestem ciekawa jej owocowania,ale chyba w pierwszym roku nie będzie owoców
Iwonko niezapominajki są tak śliczne że zasługują na swoje święto
Moniu porządeczek normalny,nic nadzwyczajnego
Rafik tuje to DANICA a co podobają Ci się
są u nas od czterech lat,bezproblemowe ,rosną powoli,polecam
moja działeczka w obiektywie

dzisiaj z kolei zimno i dżysto, za to w taki dzień znalazłam w końcu czas na odwiedzinki mojej kochanej trójeczki

Kasiu rabatki fotografowane z daleka to chwastów nie widać,chwast są u mnie jak u każdego ,nie sposób wyczyścić raz na zawsze
jesienią wsadzone były młode trzy drzewka wisieńka ,jabłoneczka i brzoskwinka,cieszymy się bo wszystkie przyjęły się i ślicznie kwitną
niezapominajki sieją się same,nawet część musiałam powyrywać bo za dużo ich było
Aniu konwaliom dookoła włożyłam ogranicznik ,w zeszłym roku były zdyscyplinowane ale w tym już zaczeły przekraczać barierkę,no cóż pozostaje wyrywanie
Dorotko niezapominajki są z nami już od trzech lat,nadmierne ilości muszę usuwać ,bo zagłuszyły by inne kwiaty, konwalie w moim kole pod wiśnią mają już tak ciasno że już wychodzą poza obręb,boję się że mocno zaatakują sąsiedzkie rabatki
Milciu owocki najsmaczniejsze są jednak swoje
Jadziu możesz posiedzieć nie tylko przed altanką ale także zapraszam na taras i do środeczka altanki
Karolciu dziękuję za pochwały,
kolumnowa to jest wisienka ,sama jestem ciekawa jej owocowania,ale chyba w pierwszym roku nie będzie owoców
Iwonko niezapominajki są tak śliczne że zasługują na swoje święto
Moniu porządeczek normalny,nic nadzwyczajnego
Rafik tuje to DANICA a co podobają Ci się
moja działeczka w obiektywie

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Graźynko
wnuczęta jak malowane , buzie roześmiane , zadowolone , wyściskaj je od dalekiej ciotki Moniki .
A co to , to na 8mym zdjęciu, krzaczek taki białymi kwiatkami obsypany ? Warzywa jak po sznreczku -pysznie będzie , najwaźniejsze że własne a i owocowe kwitną pięknie zapowiadają wysokie zbiory , czego z całego
życzę
A co to , to na 8mym zdjęciu, krzaczek taki białymi kwiatkami obsypany ? Warzywa jak po sznreczku -pysznie będzie , najwaźniejsze że własne a i owocowe kwitną pięknie zapowiadają wysokie zbiory , czego z całego
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Piękne te Twoje szkraby rozbawione wesołe widać że są u babci , a działka robi ogromne wrażenie , jest pięknie . 
- Milcia120
- 500p

- Od: 1 lut 2014, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Skarby rosną jak na drożdżach a na działce wiosna w pełni i warzywniaczek ładnie zarasta.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Grażynka warzywnik to masz wzorcowy
Cudnie kwitną drzewka owocowe
Wnuczęta przeurocze
strzępiasty tulipanek cudowny- ostatnio mam słabość właśnie do tych strzępiastych
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Warto poświęcić trochę wolnego czasu dla takich cudnych dzieci.
Działeczka widać ze dopieszczana i ślicznie wyglądają takie wypustki z tulipanami..
Warzywnik dopieszczony jak ta lala 
Działeczka widać ze dopieszczana i ślicznie wyglądają takie wypustki z tulipanami..
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Oj jak fajnie z maluchami spędzony czas, ja czekam na wnusia, ma przyjechać z Berlina, na dwa dni, ale zawsze coś, a działeczka widać przypilnowana pieknie 
- gracha
- 1000p

W dzień było cieplutko ,wieczorem dość mocno popadało ,maj potrzebuje deszczu,
lecz dlaczego zaraz jutro temperatura obniży się
Moniś wnuczęta dziękują za uściski i przekazują Tobie
krzew z żółtymi kwiatkami to moja krzewuszka, w zeszłym roku słabo kwitła ,za to w tym daje mi zadowolenie,po przekwitnięciu muszę ją jakoś uformować ,bo taka jakaś potargana
Marysiu dziękuję ,wnusie odmładzają babcię o kupę lat do tyłu,
Milcia skarby rosną a żebyś wiedziała jak one kochają się nawzajem,coś wspaniałego ,
za pochwały bardzo dziękuję ,na tyle na ile mam czas dbam o mój raj
Ewuniu roślinki na mojej działeczce rozrastają się ładnie ,to mnie bardzo cieszy ,ale też były straty , pierys i kalina padły i nie wiem dlaczego ,jeden clematis Dr Ruppel zmarzł ,na szczęście wypuszcza od korzenia,
owocowe zawsze ślicznie kwitną,lecz nie zawsze są owoce
wnuczęta kochane i bardzo grzeczne
dokupuję tulipanki co roku,między innymi strzępiaste,jestem ciekawa czy takie pozostaną i nie wyginą
Kasiu na wszystko brakuje mi czasu ,na działkę bo chciałabym wprowadzić wiele zmian , na forum,na wnuki też ,jeszcze trochę i nadrobię stracony czas,emeryturka już niedługo
Iwonka czas spędzony z wnukami jest bezcenny,najbardziej kocham ten letni czas,kiedy mogą bawić się na mojej działeczce na świeżym powietrzu i zajadać smaczne owoce
na działeczce nieraz pielę chwasty przy księżycu
po raz pierwszy poznałam zapach kwiatów laurowiśni ,silnie i pięknie pachną

z kolei urzekła mnie wielkość tych tulipanów ,mają prawie metr wysokości i kwiaty jak u lilii,dla porównania te mniejsze
[

oraz pierwsze kwiaty na clematisie

lecz dlaczego zaraz jutro temperatura obniży się
Moniś wnuczęta dziękują za uściski i przekazują Tobie
krzew z żółtymi kwiatkami to moja krzewuszka, w zeszłym roku słabo kwitła ,za to w tym daje mi zadowolenie,po przekwitnięciu muszę ją jakoś uformować ,bo taka jakaś potargana
Marysiu dziękuję ,wnusie odmładzają babcię o kupę lat do tyłu,
Milcia skarby rosną a żebyś wiedziała jak one kochają się nawzajem,coś wspaniałego ,
za pochwały bardzo dziękuję ,na tyle na ile mam czas dbam o mój raj
Ewuniu roślinki na mojej działeczce rozrastają się ładnie ,to mnie bardzo cieszy ,ale też były straty , pierys i kalina padły i nie wiem dlaczego ,jeden clematis Dr Ruppel zmarzł ,na szczęście wypuszcza od korzenia,
owocowe zawsze ślicznie kwitną,lecz nie zawsze są owoce
wnuczęta kochane i bardzo grzeczne
dokupuję tulipanki co roku,między innymi strzępiaste,jestem ciekawa czy takie pozostaną i nie wyginą
Kasiu na wszystko brakuje mi czasu ,na działkę bo chciałabym wprowadzić wiele zmian , na forum,na wnuki też ,jeszcze trochę i nadrobię stracony czas,emeryturka już niedługo
Iwonka czas spędzony z wnukami jest bezcenny,najbardziej kocham ten letni czas,kiedy mogą bawić się na mojej działeczce na świeżym powietrzu i zajadać smaczne owoce
na działeczce nieraz pielę chwasty przy księżycu
po raz pierwszy poznałam zapach kwiatów laurowiśni ,silnie i pięknie pachną

z kolei urzekła mnie wielkość tych tulipanów ,mają prawie metr wysokości i kwiaty jak u lilii,dla porównania te mniejsze
[

oraz pierwsze kwiaty na clematisie

- Milcia120
- 500p

- Od: 1 lut 2014, o 12:18
A ta laurowiśnia to do czego się ją używa, tulipany
zachwycające takich jeszcze nie widziałam. Fajnie że dzieciaczki są tak za sobą.
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Buziaki dla trójeczki ukochanej, szybko czyjeś dzieci i wnuki rosną. A moje ciągle małe
.
Laurowiśnie do czegoś się używa?, nie mam , ale liczę że kiedyś też poznam jej zapach, jest śliczna . I pierwszy powojnik
.
Laurowiśnie do czegoś się używa?, nie mam , ale liczę że kiedyś też poznam jej zapach, jest śliczna . I pierwszy powojnik
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Grażynko
.Każda działeczka do której zaglądam jest taka piekna
Zdróweczka
Zdróweczka
Pozdrawiam Alicja
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Życzę byś na emeryturze żyło dużo spokojniej.
A tulipanki cudne też mam właśnie pokazałam jednego wielkoluda.
A tulipanki cudne też mam właśnie pokazałam jednego wielkoluda.
- gracha
- 1000p

Milciu Laurowiśnia to krzew ozdobny zimozielony ,na wiosnę jak nie przemarznie kwitnie pachnącymi baziami, po przemarznięciu jeśli tak nastąpi obcina się do ziemi a ona jest tak żywotna że odbija od nowa, warto ją mieć, nadaje się na żywopłoty, owoce podobno wytwarzają się ale rzadko , są to ciemne jagody ,może smak ich poznam w tym roku bo tak ładnie zakwitłaMilcia120 pisze:A ta laurowiśnia to do czego się ją używa, tulipanyzachwycające takich jeszcze nie widziałam. Fajnie że dzieciaczki są tak za sobą.
Dorotko niestety czas tak szybko ucieka ,po dzieciach i wnukach widzimy jak nam lat przybywa, laurowiśnię dostaliśmy w prezencje na którąś rocznicę ślubu ,jak na razie spisuje się znakomicie, pomału zaczynają otwierać się powojniki,może szybciej by kwitły ale to zimno hamujeDTJ_1 pisze:Buziaki dla trójeczki ukochanej, szybko czyjeś dzieci i wnuki rosną. A moje ciągle małe.
Laurowiśnie do czegoś się używa?, nie mam , ale liczę że kiedyś też poznam jej zapach, jest śliczna . I pierwszy powojnik.
nasza wędzarnia prawie gotowa