Balkonowe impresje

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Balkonowe impresje

Post »

Patrzę na Twoje petunie i też chcę takie :roll: - białe są śliczne ;:167 . Albo nie spotkałam ich w sprzedaży, albo ginęły gdzieś wśród całego mnóstwa kolorów. Cudnie delikatne i pasują super do wystroju balkonu. Zdolniacha jesteś, potrafisz wszystko dokładnie zaprojektować i tego się trzymasz.
Pozdrawiam
Basia
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Barbaro , dobrze Cię gościć!

Dzisiejsze popołudnie okazało się dość ciężkie- dosłownie i w przenośni, ale uszczęśliwiające.
Wreszcie ;:138 przywieźliśmy do domu naszą skrzynię po amunicji i wspólnie z Małżonem wtaszczyliśmy ją na trzecie piętro. Obawiałam się trochę konfrontacji z realną przestrzenią balkonu ale na szczęście pudełeczko wpasowało się idealnie.
Skrzynia jest surowa, z zewnątrz wymaga szlifowania i lakierowania, natomiast środek jest czysty i niemal pachnący- amunicją? :wink: Ustawienie i dekoracja taka szybciutka do zdjęć bo rozpiera mnie radość! ;:138

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Poranek na balkonie, słonecznie, estetycznie i dyskretnie co najważniejsze.Do tego melisa kojąca. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beatriceee
200p
200p
Od: 28 cze 2013, o 01:10
Kontakt:

Post »

Mogę usiąść? Aż się prosi aby wypić kawkę, poczytać gazetkę :)

Jak nazywają się te małe, drobne, żółte kwiatuszki?

Sami robicie te drewniane ozdoby?
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu, aż wstyd, bo zaglądam do Ciebie od zeszłego roku, a jeszcze chyba nic nie napisałam :oops: Podziwiam Twoją konsekwencję w doborze kolorów i piękne kompozycje i trochę zazdroszczę możliwości ustawiania dekoracji, ja z moim Dwulatkiem mam dość roboty z proszeniem "nie rusz Synku tego kwiatka" :wink: i to siedzisko ze skrzyni, super! nawet jakbym upchnęła u siebie coś do siedzenia, to rzeczony Dwulatek próbowałby od razu wyleźć na balustradę, także muszę jeszcze parę lat poczekać na takie luksusy. DO tego czasu będę sobie wpadać na kawkę do Ciebie, tak klimatycznie masz ;:138
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Taka samą skrzynie zakupiłam na drobne narzędzi i konewki do ogrodu - super się sprawdza a i wygląda stylowo.
Na dobra sprawę żałuje że nie kupiłam jednocześnie dwóch - transport wyszedłby taniej a na pewno byś się przydała.
Piękny ten balkon - wpadam na śniadanie ;:136
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Beato, zapraszam do siebie na kawę i ciacho! Co do balkonowego relaksu , natura zadbała bym nie cieszyła się zbytnio gazetką i kawką na balkonie i raczy nas chłodem i deszczem. Prognozy pogody wskazują , że u nas w zachodniopomorskim najchłodniej ;:223 .
Małe żółte słoneczka, o które pytasz to "Sanwitalia rozesłana". Świetnie sprawdza się na balkonie, lubi słońce i wodę. Kupuję ją na balkon już kolejny raz, fajnie wygląda z bakopą i lobelią- lobelia już zakupiona czeka. Drewniane sprzęty na balkon kupuję w różnych sklepach, odnawiam lub postarzam, maluję i udziwniam :wit

Marto, witam u siebie, dziękuję za fajne słowa dla mojego balkonu i zapraszam do częstych wizyt.
Staram się aby obiekty na balkonie tworzyły sensowną całość na ograniczonej niedużej przestrzeni. Ale ze skrzynią zaszalałam i nie żałuję! Racja, skrzynia na balkonie to niebezpieczny przedmiot w polu widzenia ciekawskiego malucha ale w pokoju malucha byłaby jak znalazł.. na zabawki, skarby i schowek przed nielubianą zupą mleczną :) - piszę mleczną bo ja jej nie znoszę.

Zaro, gdybym mogła przytuliłabym jeszcze niejedną skrzyneczkę ? tylko metraż ogranicza ;:185
Balkonowa skrzynia-siedzisko mieści różne duże i małe przydasie - szczotki, wiaderka, doniczki, worki z ziemią?słowem mydło i powidło. Do siebie serdecznie zapraszam!
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Stylowy ten Twój balkon. Gratuluję pomysłu ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Dziękuję za mobilizujące słowa Justyno.

Pogoda nie rozpieszcza.
Dziś chłodno, słońce pojawia się na chwilę , potem pada deszcz i jak to się ma do planowanego sobotniego posiedzenia na balkonie ? ;:185
Ostatnie dni spędziłam z klasą na projekcie i wizja balkonowego lenistwa była taka kusząca... No cóż, wykorzystuję moment słońca aby pokazać jak rosną truskawki :heja

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny wątek :) Wszystko aż cieszy oczy. Oprócz pogody ;)
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Ach Lemonko, była i pogoda, która nie tylko cieszyła ale i pognębiła ;:185 Truskawki się ucieszyły, oto taki widok zastaliśmy po powrocie z trzydniowego wypadu do Brunszwiku...

Obrazek

Obrazek Obrazek

Kwiaty na balkonie nie poradziły sobie z upałem... ;:145
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Nie zdążyłam nacieszyć się balkonem tej wiosny, nie posiedziałam należycie ani na ławeczce ani na skrzyneczce a już za trzy dni wyjeżdżamy i nie będzie nas w domu miesiąc. Czuję się lekko rozdarta: teraz, po zakończeniu roku mogłabym relaksować się nie wyjeżdżając daleko bo przecież jest H11 i balkon niegłupi , równocześnie chcę i powinnam pobyć z rodziną niestety tak odległą...
Dlatego jestem zachłanna na słoneczne balkonowe chwile, siedzę, półleżę na skrzyni / udaje się :wink: / czytam, jem i rozmyślam.

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Zachwyciła mnie książka Marleny de Blasi, to jest miłość od pierwszej strony! Jest to ciepła opowieść wzbogacona przepisami z toskańskiej kuchni. Czytając niemal widzę krajobrazy, czuję zapachy i smaki Toskanii, o którą otarłam się przed laty i której ze wstydem przyznając, niedostatecznie posmakowałam.
/Objazdowe wycieczki nie dają szansy na delektowanie się widokami, pamiętam szalone tempo zwiedzania Florencji...nigdy więcej nie popełniłam już tego błędu/ ;:185
Oczarowana, w oczekiwaniu kolejnych wzruszeń zakupiłam w internetowej księgarni dwie inne książki autorki.. :wit

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Piękny mam widok z balkonu... Dziś lewa strona. :)

Obrazek

Obrazek
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takie jesienne kolory cieszą oko :) A te żółte kwiaty na pierwszym zdjęciu to co to?
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p

Post »

Wisienko wstyd przyznać, nie wiem ;:185
Nabyłam kwiatek dawno temu kierując się jego urokiem, nazwa musiała być mi mało znana skoro nie zapamiętałam. Postaram się rozszyfrować nieznajomego, liczę też na pomoc forumowiczek.

Mój osobisty Wit Stwosz...Czasem w mieszkaniu, czasem na balkonie. Zawsze z niezadowoloną miną. Ktoś kiedyś rzekł: stary belfer, który często medytuje bo kolanko wytarte :wink:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”