Zuziu to nie żurawka, ale zapomniałam nazwy, a jest na działce, może ktoś podpowie Janku, a mi kwitnie pod choinką a przydałam by się jeszcze biała kamasja do kompletu , a ten potwór to kawałek konara, mam i konary i korzenie, wiesz, to jest to, co lubię, tak jak kamienie
Dziś troszkę sadziłam na działeczce
Janku, dzięki, jak dalej to się okaże, poszukam Zuziu dopatrzyłaś byłam ciekawa, czy ktoś dojrzy, a mam takiego nietoperka, fruwa na wietrze Jadziu, tak to cały mój teren Aniu samo wyszło, ale ładnie, też mi się podoba
Iwonko, jejku ile Ty masz tego wszystkiego, nie dość, że Twoja działka to istny ogród botaniczny, to jeszcze uprawiasz zioła, robisz syropy, naprawdę podziwiam Cię , a nietoperza i ja zauważyłam, chociaż bardziej skupiłam się na tych czarnych lub prawie czarnych tulipanach, jaki one rzeczywiście mają kolor i co to za odmiana, znasz może ich nazwę?
Wiem Elu, siedzę w oknie i patrzę, ciągle następne idą w Wasze strony, a u nas słabiutko , pewnie Monie zahaczyła po drodze Ilonko nazwy nie znam, kupiłam resztki któregoś roku, na kiermaszu, takie zmiotki były, a co wyrosło, sama jestem uradowana maja z metr wysokości i kolor taki mocno ciemny, prawie czarny, albo może czarne bordo
Cytuję:"Lucynko, zioło długowieczności jak piszą to ziółko na wiele schorzeń, ma wiele dobroci w sobie"
Iwonko - bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą i ekspresową odpowiedź.
Ja też trochę roślinek wysadziłam na działce i teraz trzymam kciuki, żeby jakiegoś przymrozku nie było.
Dziś znowu parę doniczek pojechało na działeczkę, koszenie też było, no i zobaczyłam czemu czereśnia mi marnieje, okazuje się, że ma zjedzone korzenie, pewnie to jest to, czego bardzo bym mieć nie chciała, ale sąsiad wytępił wszystkie krety, a tylko one są wrogami turkuci, co ja mam robić kto ma kreta na oddanie
Iwonko, narcyzy jszcze u Ciebie kwitną
Kreta nie mam, mój kocurek póki co skutecznie się z nimi rozprawił.
Widzę że i u Ciebie, zawciągi kwitną w odmianach
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III