Mój ogród wśród łąk część 4
Re: Mój ogród wśród łąk część 4
Fajny ten zakątek z kolonem i różami...żywokost szybko zakwitł...u mnie jeszcze kwiatów nie widać. Ciekawe kolor mają maki, suszysz makówki na suche bukiety 

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie u Ciebie
Kuklik Chilijski jest śliczny

Kuklik Chilijski jest śliczny

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu piękne zdjęcia, oczywiście ostatnie najpiękniejsze
. Toż u Ciebie widzę już prawie lato, letnie kwiaty kwitną.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie mam jakiego konkretnego sposobu na złotlin. Boczne pędy podkopuje i wykopuję. Gałęzie tnę, które przeszkadzają dość nisko, ale część gałęzi tnę w połowie, żeby się rozkrzewiły. Tak intuicyjne... 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Kosiarki nie oddali, ale dobry człowiek nam pożyczył i wieczorem M skosił te bujne łany. Jeszcze dzisiaj poprawię, ale nareszcie mam ładnie i porządnie.

Wczoraj zostały posiane ogórki, oczywiście w Stanisława, bo jakże inaczej. A dzisiaj czeka mnie porządkowanie w warzywniaku. Muszę się rozprawić z chwaściorami, wyściółkować trawą, bo nareszcie mam materiał do ściółkowania. Do posiania czeka fasola. A z miejscem krucho...Zastanawiam się nad pomidorami....może i je już wysadzę, nie sądzę żeby Zocha się ochłodziła w tym roku.

Tulapku - Jak chcesz wpaść na kawkę i na pogaduchy to serdecznie zapraszam do Sulnowa

Monia - Maczka sama siałam z paczki

Soniu - Przez klon, o którym piszesz wzbogaciłam się jeszcze w kolejne kilka na jesieni. Tak polubiłam te drzewa. Są piękne.
A na jednym z obelisku nie widzę oznak życia powojnika

Aniu - ASK - Maczek jest syberyjski i jest byliną. Kalifornijski jest jednoroczny

Zuza jako ciocia dostała obuchem....poczuła zagrożenie terenu. Nie wiem co będzie , jak maleństwo się pojawi, może jej nastawienie się zmieni? Ona jest bardzo zazdrosną dziewczynką.

Marysiu - A jakie maczki siałaś? Coraz bardziej je lubię, mam jeszcze wschodni, ale na razie się zbiera powoli do kwitnienia.
Annes Aniu - Klony są cudne, w klonach jestem zakochana. Muszę jeszcze jednego mieć, ale na spokojnie poszukam, bo warto w dobrych szkółkach kupować. Jesienią kupiłam kilka różnych i jestem zadowolona.
Vimen - Mak syberyjski jest byliną.

Aniu 11 - Nie suszyłam jeszcze, bo mam maka pierwszy rok. A kwiaty miał zimą, ale nie zrobiły się z nich makówki...poobserwuję.
Żywokost ładny fakt, ale ja myślałam że to chwast rośnie...dobrze że go zostawiłam.
Czarownico z lasu

Dorotko - I ja się zdziwiłam pączkiem jeżówki.

Miłeczko - Zaraz idę sadzić cudne barwinki

Miłego dnia kochani

Ja tam nie ryzykuję,trzy lata siana i wsadzania przed 15 dużo mnie nauczyły
A ty tam masz ulicę tulipanową
Chwila,ty masz kwiatkowe ulice
Zarezerwuj mi miejsce przy tulipanowej
Urokliwa miejscowość

A ty tam masz ulicę tulipanową

Chwila,ty masz kwiatkowe ulice

Zarezerwuj mi miejsce przy tulipanowej

Urokliwa miejscowość

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Ta Twoja "Ola" jest cudna
. U mnie jeżówki dopiero wypuściły listki, o łodydze nie ma nawet co gadać
. Coś się pospieszyła, nie sądzisz?.

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczka od powojników zawsze powtarza, że nie wykopywać tylko dać im szansę, może na drugi rok odbije.
Sezon fasolowy i ogórkowy rozpoczyna się.
Posieję we wtorek. 

Twoja Ola to już spore drzewko. Kwitnie obficie, a czy owoców ma później sporo i jakiej są wielkości?
Przypomniałaś mi posianiu fasoli. Muszę wyjąć opakowanie z szuflady, bo o niej zapomnę
No i z tymi zimnymi ogrodnikami?
Przypomniałaś mi posianiu fasoli. Muszę wyjąć opakowanie z szuflady, bo o niej zapomnę

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Kolorowo będzie miała Zuzia na swoją Komunię. Oby pogoda dopisała!
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Małgosiu, wstyd się przyznać, ale jeszcze u Ciebie nie byłam. W tym wątęczku siedzę od wczoraj. Pięknie masz. Śliczne tulipanki. Właśnie oby pogoda dopisała w niedzielę ... bo ja muszę wziąć ze sobą wszelki rodzaj odzieży dla Małej ;) Tobie też życzę miłego czasu teraz.
Pozdrawiam - Justyna
-
Kochani, mało mnie u siebie, musicie mi wybaczyć. Niedługo się pozbieram z czasem, pozamykam sprawy i pojawię się ponownie. Do Was zaglądam w wolnej chwili, bo muszę być na bieżąco, ale czasu na pisanie brakuje.
Tulapku - Jak to mówią, ryzyk fizyk. A na serio, sprawdziłam dogłębnie wszystkie prognozy, moja mama
też nie przewiduje przymrozków w tym roku.
Aniu - Jeżówka wyjątkowo wyrywna to fakt. Coś się jej pokićkało.
Soniu - Posiałaś? W moje świeżo wsiane ogóreczki wlazł kret
. No nie zje mi nasion, ale bałaganu narobił okropnego.
A co do powojnika miałaś rację, coś z ziemi wychodzi, szansa jest. Nowy powojnik zakupiłam, ale dostał inną miejscówkę.
Edi - Ogrodnicy będą, ale niekoniecznie zimni. No, może ciut chłodniej, ale przymrozków nie przewiduje się....ja już mam wszystko w gruncie.
Ola ma małe, czerwone owoce ,takie mini jabłuszka. Fajnie wyglądają zimą.I ptaszki mają co jeść.
Ewuś - Cieszę się że wszystko ślicznie kwitnie, a zwłaszcza bzy. Chciałabym Zuzi zrobić sesję w plenerze. No fakt, pogoda ...z tym nigdy nie wiadomo.
Justynko - Witaj u mnie. O pogodę modlę się codziennie w kościele.
Nie dziwię się, że Madzia musi być gotowa na każdą zmianę pogody. Z maluszkami już tak jest
.
Do napisania
Tulapku - Jak to mówią, ryzyk fizyk. A na serio, sprawdziłam dogłębnie wszystkie prognozy, moja mama

Aniu - Jeżówka wyjątkowo wyrywna to fakt. Coś się jej pokićkało.

Soniu - Posiałaś? W moje świeżo wsiane ogóreczki wlazł kret

A co do powojnika miałaś rację, coś z ziemi wychodzi, szansa jest. Nowy powojnik zakupiłam, ale dostał inną miejscówkę.
Edi - Ogrodnicy będą, ale niekoniecznie zimni. No, może ciut chłodniej, ale przymrozków nie przewiduje się....ja już mam wszystko w gruncie.

Ola ma małe, czerwone owoce ,takie mini jabłuszka. Fajnie wyglądają zimą.I ptaszki mają co jeść.

Ewuś - Cieszę się że wszystko ślicznie kwitnie, a zwłaszcza bzy. Chciałabym Zuzi zrobić sesję w plenerze. No fakt, pogoda ...z tym nigdy nie wiadomo.
Justynko - Witaj u mnie. O pogodę modlę się codziennie w kościele.

Do napisania

-
Nie wytrzymałam...wieczorkiem poszłam odetchnąć do ogrodu i cyknęłam kilka fotek. Ten zapach majowego ogrodu po deszczu....

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu czyżby Zuzia miałam biały tydzień?
Bez aż mi pachnie przez ekran
a nad tulipanami co to za krzew?
Bez aż mi pachnie przez ekran

Uzależnienie