Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu - gratuluję pączusia na magnolii , za rok będzie więcej i więcej , przyjrzyj się uważnie bo może się na tym jednym nie skończyć , one otwierają się etapami pojedynczo i długo cieszą
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Aniu, czy Twoja Agnes Schiliger to ubiegłoroczny krzaczek? Moja nie jest zbyt wyrywna...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pogoda dziś nieciekawa,wieje,stanowczo się ochłodziło
W piątek byłam po raz pierwszy na działce do wieczora.
Róże pomimo mocnego przycięcia w marcu rosną i mają się dobrze po oprysku.Jedynie historyczne raz kwitnące oberwały i musiałam pousuwać przyrosty, a jak wiadomo nie wytworzą ponownie pędzików...
Tak sobie ostatnio dumałam,że dzieci coraz większe i niedługo ślizgawka już nie będzie potrzebna,rozmontujemy ją,a przy konstrukcji posadzę glicynię,marzy mi się parasol kwiatów,które wyglądają jak spadający deszcz
Aneczko oj tak magnolia się postarała,ale miałam radość
Ice Cream dalej ćwiczy moją cierpliwość
Zatem czekam dalej...

Moni pąków coraz więcej,co mnie bardzo cieszy,oglądam je,chucham,dmucham coby żadna małpa mi ich nie zjadła
Białobok mnie intryguje,nie mogę się doczekać kremowych przyrostów...

Elwi cebule z Biedronki są tanie i sprawdzone,nie znam jak na razie dobrego i rzetelnego sprzedawcy cebul w moim mieście.
Pączki różane to jest to na co czekam od kilku miesięcy...

Jadziu orliki wspaniale się wysiewają,czekam na kwiatki,wczoraj oglądałam na moją Eyes For You ,tak bardzo bym chciała,abym dochowała się takiego okazu jak u Ciebie:)
Big Brother
Madziu czekam na Białoboka i te jego kremowe igiełki,pewnie,że warto czekać
Jak zdjęłaś łuskę to co zobaczyłaś?

Ula denerwuje Cię Angelique? Ja je uwielbiam,bardzo długo trzymają kwiaty
Nigra tez mi się podoba,ale na razie mi starczą trzy magnolie.Moja najmłodsza Alexandrina ma same liście,ale daję jej dwa lata na zadomowienie się.

Asiu tulipany kończą już swoje przedstawienie,ale na szczęście uwieczniłam je na fotkach...

Marlena Ice Cream to taki mój rarytas,tajemniczy tulipan...Jak znajdę zdjęcie całego krzaczka to zaraz wstawię

Anetka chelata jeszcze nie kupiłam,muszę się wybrać ...a tak w ogóle fajnie,że wróciłaś
Gabisia macha ogonkiem
skrętnik Wawel
Tajka może zapraw cebule przed posadzeniem w Kaptanie?
Starsze róże tworzą pąki,a ja już nie mogę się doczekać aż będą tłuściutkie
Na pewno i Twoje ruszą...

Moni oj to będę się uważnie przyglądać,czy coś nowego nie urodzi się? Super wiadomość...

Aniu Agnes Schilinger rośnie u mnie drugi rok,w zeszłym chorowała,słabo kwitła,ale teraz jakby sił dostała i chce się pokazać z lepszej strony? Ma kilkanaście przyrostów co bardzo mnie cieszy
Dzisiaj byłam na giełdzie i kupiłam hostę w ciekawych maziajach...

I nareszcie dorwałam koło ...muszę tylko odmalować za 15 zł

Pozdrawiam wszystkich zaglądających...
Róże pomimo mocnego przycięcia w marcu rosną i mają się dobrze po oprysku.Jedynie historyczne raz kwitnące oberwały i musiałam pousuwać przyrosty, a jak wiadomo nie wytworzą ponownie pędzików...
Tak sobie ostatnio dumałam,że dzieci coraz większe i niedługo ślizgawka już nie będzie potrzebna,rozmontujemy ją,a przy konstrukcji posadzę glicynię,marzy mi się parasol kwiatów,które wyglądają jak spadający deszcz
Aneczko oj tak magnolia się postarała,ale miałam radość
Ice Cream dalej ćwiczy moją cierpliwość

Moni pąków coraz więcej,co mnie bardzo cieszy,oglądam je,chucham,dmucham coby żadna małpa mi ich nie zjadła
Białobok mnie intryguje,nie mogę się doczekać kremowych przyrostów...

Elwi cebule z Biedronki są tanie i sprawdzone,nie znam jak na razie dobrego i rzetelnego sprzedawcy cebul w moim mieście.
Pączki różane to jest to na co czekam od kilku miesięcy...

Jadziu orliki wspaniale się wysiewają,czekam na kwiatki,wczoraj oglądałam na moją Eyes For You ,tak bardzo bym chciała,abym dochowała się takiego okazu jak u Ciebie:)
Big BrotherMadziu czekam na Białoboka i te jego kremowe igiełki,pewnie,że warto czekać
Jak zdjęłaś łuskę to co zobaczyłaś?

Ula denerwuje Cię Angelique? Ja je uwielbiam,bardzo długo trzymają kwiaty
Nigra tez mi się podoba,ale na razie mi starczą trzy magnolie.Moja najmłodsza Alexandrina ma same liście,ale daję jej dwa lata na zadomowienie się.

Asiu tulipany kończą już swoje przedstawienie,ale na szczęście uwieczniłam je na fotkach...

Marlena Ice Cream to taki mój rarytas,tajemniczy tulipan...Jak znajdę zdjęcie całego krzaczka to zaraz wstawię

Anetka chelata jeszcze nie kupiłam,muszę się wybrać ...a tak w ogóle fajnie,że wróciłaś
Gabisia macha ogonkiem
skrętnik WawelTajka może zapraw cebule przed posadzeniem w Kaptanie?
Starsze róże tworzą pąki,a ja już nie mogę się doczekać aż będą tłuściutkie

Moni oj to będę się uważnie przyglądać,czy coś nowego nie urodzi się? Super wiadomość...

Aniu Agnes Schilinger rośnie u mnie drugi rok,w zeszłym chorowała,słabo kwitła,ale teraz jakby sił dostała i chce się pokazać z lepszej strony? Ma kilkanaście przyrostów co bardzo mnie cieszy
Dzisiaj byłam na giełdzie i kupiłam hostę w ciekawych maziajach...

I nareszcie dorwałam koło ...muszę tylko odmalować za 15 zł

Pozdrawiam wszystkich zaglądających...
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ja na wczorajszej wystawie też dorwałam hoste - inną - ale Twoja ciekawsza
Super zdobycz - takie koło
Na jaki kolor będziesz odnawiać?
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam ciepło
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, ale koło Ci się trafiło
Gratuluję! A do kwitnienia róż coraz bliżej
Moja Agnes Schillinger też w ubiegłym roku chorowała, wypuściła wielką dziczkę i kwiatu nie miała żadnego
Nie odpuściłam, jesienią posadziłam w inne miejsce i jest lepiej. Może nie tak jak u Ciebie, ale jeden pączek ma 
Moja Agnes Schillinger też w ubiegłym roku chorowała, wypuściła wielką dziczkę i kwiatu nie miała żadnego
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Koło piękne,szkoda,że ja nigdzie nie mam możliwości dorwać 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu no to trafiło Ci się koło jak ślepej kurze ziarno.
Za taką cenę!
Na jaki kolor pomalujesz?
Hosta świetna. Lubię takie z przebarwianymi liśćmi. I te z tymi zielonawo-niebieskimi, jakby szmaragdowymi też.
Ice cream z dzisiejszego stadium? Matko... chyba róże zdążą zakwitnąć nim on się otworzy.
Hosta świetna. Lubię takie z przebarwianymi liśćmi. I te z tymi zielonawo-niebieskimi, jakby szmaragdowymi też.
Ice cream z dzisiejszego stadium? Matko... chyba róże zdążą zakwitnąć nim on się otworzy.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U mnie też mocno wysiewają sie orliki ,ale bardzo lubię ich kwiaty wiec mi to nie przeszkadza chyba ,że włażą na róże
,ale mam je w różnych miejscach nawet między kamieniami
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ale ten Ice cream nas trzyma w napięciu
Co planujesz zrobić z kołem? zawiśnie gdzieś, obsadzisz czymś?
U mnie pogoda też dzisiaj lipna, nic nie robiłam w ogrodzie poza wyzbieraniem płatków tulipanowych po wiatrach i ogłowieniu niestety już większości z nich.
Co planujesz zrobić z kołem? zawiśnie gdzieś, obsadzisz czymś?
U mnie pogoda też dzisiaj lipna, nic nie robiłam w ogrodzie poza wyzbieraniem płatków tulipanowych po wiatrach i ogłowieniu niestety już większości z nich.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu, masz piękne odmiany tulipanów,a i róże prawie gotowe do kwitnienia,ogród marzeń- można o nim tak powiedzieć,bardzo mi sie podoba 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Fajniutkie koło ci się trafiło Aniu
Ice Cream bardzo urokliwy, już go sobie zapisałam i jesienią będę na niego polować.
Hostka falista undulata jest bardzo ładna, Chociaż to już starsza odmiana.Ale ja ja tez bardzo lubię.Szybko z ziemi wychodzi,Duże kępy tworzy, dobrze słońcee znosi
Ice Cream bardzo urokliwy, już go sobie zapisałam i jesienią będę na niego polować.
Hostka falista undulata jest bardzo ładna, Chociaż to już starsza odmiana.Ale ja ja tez bardzo lubię.Szybko z ziemi wychodzi,Duże kępy tworzy, dobrze słońcee znosi
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu piękny ten ice cream
U mnie część tulipanów już przekwitła, ale większość jeszcze czaruje. Szkoda tylko, że te fikuśne tulipany nie pachną. Mam tylko jedną odmianę, którą uwielbiam za prawdziwie tulipanowy zapach.
Aniu koło trafiło Ci się super. Też mam na takie ochotę-chętnie widziałabym je na ścianie baraku.
Aniu nie mieliście przymrozku w nocy? Pogody na zachodzie i północy kraju nie brzmiały zachęcająco. Ja się modlę wręcz, żeby przymrozki do mnie nie dotarły. Wysadziłam w weekend wszystkie podpędzane dalie i canny. Szkoda by mi ich było straszliwie gdyby zmarzły. Pelargonie też już na dworze i inne wysiane kwiatki jednoroczne które trzymałam na parapetach. Z cleome i kobeą na czele
Aniu koło trafiło Ci się super. Też mam na takie ochotę-chętnie widziałabym je na ścianie baraku.
Aniu nie mieliście przymrozku w nocy? Pogody na zachodzie i północy kraju nie brzmiały zachęcająco. Ja się modlę wręcz, żeby przymrozki do mnie nie dotarły. Wysadziłam w weekend wszystkie podpędzane dalie i canny. Szkoda by mi ich było straszliwie gdyby zmarzły. Pelargonie też już na dworze i inne wysiane kwiatki jednoroczne które trzymałam na parapetach. Z cleome i kobeą na czele
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, piękne to koło!!! a po odnowieniu będzie jeszcze piękniejsze
Ja od roku chodzę po targach staroci i szukam takiego koła i starej, zdobionej ptasiej klatki i jedyne co znalazłam, to koło za 150 pln
Oczywiście podziękowałam sprzedającemu i poczłapałam dalej ...
Moje tulipany właściwie już zakończyły kwitnienie, jeszcze jakieś niedobitki zdobią rabatę, ale widać po nich, że są jakieś-takie byle jakie
Oczywiście podziękowałam sprzedającemu i poczłapałam dalej ...
Moje tulipany właściwie już zakończyły kwitnienie, jeszcze jakieś niedobitki zdobią rabatę, ale widać po nich, że są jakieś-takie byle jakie
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Aneczko, cieszę się, że Ice Cream Ciebie nie zawiódł. Rzeczywiście jest niezwykle oryginalny. Zaskoczyło mnie, że u Ciebie Angelique już kończą kwitnienie. W sobotę moje były w pełnej krasie. Pewnie przez te wiatry wychładzające działkę.
Płakać mi się zachciało, kiedy pokazałaś swoją Larissę. Moją podkopały nornice, a kiedy dotarłam na działkę już tylko na jednym pędzie, może na dwóch były zielone listki. Uetensener Klosterrose nie wygląda lepiej - rosną obok siebie. To tyle, jeśli chodzi o reprezentacyjny podjazd
. Jak na ironię, pozostałe róże wyglądają dobrze, chociaż mocno oberwały podczas wielkanocnego ochłodzenia.
Płakać mi się zachciało, kiedy pokazałaś swoją Larissę. Moją podkopały nornice, a kiedy dotarłam na działkę już tylko na jednym pędzie, może na dwóch były zielone listki. Uetensener Klosterrose nie wygląda lepiej - rosną obok siebie. To tyle, jeśli chodzi o reprezentacyjny podjazd
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
150 zł chyba kogoś pogrzało za stare koło, czasami można coś fajnego w lesie znaleźć tak jak ja np znalazłam glinianą dużą donice.