Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu - gratuluję pączusia na magnolii , za rok będzie więcej i więcej , przyjrzyj się uważnie bo może się na tym jednym nie skończyć , one otwierają się etapami pojedynczo i długo cieszą
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aniu, czy Twoja Agnes Schiliger to ubiegłoroczny krzaczek? Moja nie jest zbyt wyrywna...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pogoda dziś nieciekawa,wieje,stanowczo się ochłodziło ;:222 W piątek byłam po raz pierwszy na działce do wieczora.
Róże pomimo mocnego przycięcia w marcu rosną i mają się dobrze po oprysku.Jedynie historyczne raz kwitnące oberwały i musiałam pousuwać przyrosty, a jak wiadomo nie wytworzą ponownie pędzików...
Tak sobie ostatnio dumałam,że dzieci coraz większe i niedługo ślizgawka już nie będzie potrzebna,rozmontujemy ją,a przy konstrukcji posadzę glicynię,marzy mi się parasol kwiatów,które wyglądają jak spadający deszcz ;:oj

Aneczko oj tak magnolia się postarała,ale miałam radość :heja
Ice Cream dalej ćwiczy moją cierpliwość ;:65 Zatem czekam dalej...

Obrazek

Moni pąków coraz więcej,co mnie bardzo cieszy,oglądam je,chucham,dmucham coby żadna małpa mi ich nie zjadła ;:oj
Białobok mnie intryguje,nie mogę się doczekać kremowych przyrostów...

Obrazek

Elwi cebule z Biedronki są tanie i sprawdzone,nie znam jak na razie dobrego i rzetelnego sprzedawcy cebul w moim mieście.
Pączki różane to jest to na co czekam od kilku miesięcy...

Obrazek

Jadziu orliki wspaniale się wysiewają,czekam na kwiatki,wczoraj oglądałam na moją Eyes For You ,tak bardzo bym chciała,abym dochowała się takiego okazu jak u Ciebie:)

Obrazek Big Brother

Madziu czekam na Białoboka i te jego kremowe igiełki,pewnie,że warto czekać ;:215
Jak zdjęłaś łuskę to co zobaczyłaś?

Obrazek

Ula denerwuje Cię Angelique? Ja je uwielbiam,bardzo długo trzymają kwiaty ;:108
Nigra tez mi się podoba,ale na razie mi starczą trzy magnolie.Moja najmłodsza Alexandrina ma same liście,ale daję jej dwa lata na zadomowienie się.

Obrazek

Asiu tulipany kończą już swoje przedstawienie,ale na szczęście uwieczniłam je na fotkach...

Obrazek

Marlena Ice Cream to taki mój rarytas,tajemniczy tulipan...Jak znajdę zdjęcie całego krzaczka to zaraz wstawię ;:108

Obrazek

Anetka chelata jeszcze nie kupiłam,muszę się wybrać ...a tak w ogóle fajnie,że wróciłaś ;:215
Gabisia macha ogonkiem ;:224

Obrazek skrętnik Wawel

Tajka może zapraw cebule przed posadzeniem w Kaptanie?
Starsze róże tworzą pąki,a ja już nie mogę się doczekać aż będą tłuściutkie :heja Na pewno i Twoje ruszą...

Obrazek

Moni oj to będę się uważnie przyglądać,czy coś nowego nie urodzi się? Super wiadomość...

Obrazek

Aniu Agnes Schilinger rośnie u mnie drugi rok,w zeszłym chorowała,słabo kwitła,ale teraz jakby sił dostała i chce się pokazać z lepszej strony? Ma kilkanaście przyrostów co bardzo mnie cieszy ;:333

Dzisiaj byłam na giełdzie i kupiłam hostę w ciekawych maziajach...

Obrazek

Obrazek

I nareszcie dorwałam koło ...muszę tylko odmalować za 15 zł ;:oj

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich zaglądających...
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ja na wczorajszej wystawie też dorwałam hoste - inną - ale Twoja ciekawsza ;:oj Super zdobycz - takie koło :tan Na jaki kolor będziesz odnawiać? ;:oj

Pozdrawiam ciepło ;:47
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, ale koło Ci się trafiło ;:215 Gratuluję! A do kwitnienia róż coraz bliżej :heja
Moja Agnes Schillinger też w ubiegłym roku chorowała, wypuściła wielką dziczkę i kwiatu nie miała żadnego :( Nie odpuściłam, jesienią posadziłam w inne miejsce i jest lepiej. Może nie tak jak u Ciebie, ale jeden pączek ma ;:215
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Koło piękne,szkoda,że ja nigdzie nie mam możliwości dorwać :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu no to trafiło Ci się koło jak ślepej kurze ziarno. ;:215 Za taką cenę! ;:oj Na jaki kolor pomalujesz?
Hosta świetna. Lubię takie z przebarwianymi liśćmi. I te z tymi zielonawo-niebieskimi, jakby szmaragdowymi też. ;:215
Ice cream z dzisiejszego stadium? Matko... chyba róże zdążą zakwitnąć nim on się otworzy. ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też mocno wysiewają sie orliki ,ale bardzo lubię ich kwiaty wiec mi to nie przeszkadza chyba ,że włażą na róże :wink: ,ale mam je w różnych miejscach nawet między kamieniami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ale ten Ice cream nas trzyma w napięciu ;:108
Co planujesz zrobić z kołem? zawiśnie gdzieś, obsadzisz czymś?
U mnie pogoda też dzisiaj lipna, nic nie robiłam w ogrodzie poza wyzbieraniem płatków tulipanowych po wiatrach i ogłowieniu niestety już większości z nich.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu, masz piękne odmiany tulipanów,a i róże prawie gotowe do kwitnienia,ogród marzeń- można o nim tak powiedzieć,bardzo mi sie podoba :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajniutkie koło ci się trafiło Aniu :wit
Ice Cream bardzo urokliwy, już go sobie zapisałam i jesienią będę na niego polować. ;:108
Hostka falista undulata jest bardzo ładna, Chociaż to już starsza odmiana.Ale ja ja tez bardzo lubię.Szybko z ziemi wychodzi,Duże kępy tworzy, dobrze słońcee znosi ;:108
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu piękny ten ice cream ;:167 U mnie część tulipanów już przekwitła, ale większość jeszcze czaruje. Szkoda tylko, że te fikuśne tulipany nie pachną. Mam tylko jedną odmianę, którą uwielbiam za prawdziwie tulipanowy zapach. ;:167
Aniu koło trafiło Ci się super. Też mam na takie ochotę-chętnie widziałabym je na ścianie baraku.
Aniu nie mieliście przymrozku w nocy? Pogody na zachodzie i północy kraju nie brzmiały zachęcająco. Ja się modlę wręcz, żeby przymrozki do mnie nie dotarły. Wysadziłam w weekend wszystkie podpędzane dalie i canny. Szkoda by mi ich było straszliwie gdyby zmarzły. Pelargonie też już na dworze i inne wysiane kwiatki jednoroczne które trzymałam na parapetach. Z cleome i kobeą na czele ;:173
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, piękne to koło!!! a po odnowieniu będzie jeszcze piękniejsze ;:138 Ja od roku chodzę po targach staroci i szukam takiego koła i starej, zdobionej ptasiej klatki i jedyne co znalazłam, to koło za 150 pln :?
Oczywiście podziękowałam sprzedającemu i poczłapałam dalej ...

Moje tulipany właściwie już zakończyły kwitnienie, jeszcze jakieś niedobitki zdobią rabatę, ale widać po nich, że są jakieś-takie byle jakie :wink:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aneczko, cieszę się, że Ice Cream Ciebie nie zawiódł. Rzeczywiście jest niezwykle oryginalny. Zaskoczyło mnie, że u Ciebie Angelique już kończą kwitnienie. W sobotę moje były w pełnej krasie. Pewnie przez te wiatry wychładzające działkę.
Płakać mi się zachciało, kiedy pokazałaś swoją Larissę. Moją podkopały nornice, a kiedy dotarłam na działkę już tylko na jednym pędzie, może na dwóch były zielone listki. Uetensener Klosterrose nie wygląda lepiej - rosną obok siebie. To tyle, jeśli chodzi o reprezentacyjny podjazd ;:222 . Jak na ironię, pozostałe róże wyglądają dobrze, chociaż mocno oberwały podczas wielkanocnego ochłodzenia.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

150 zł chyba kogoś pogrzało za stare koło, czasami można coś fajnego w lesie znaleźć tak jak ja np znalazłam glinianą dużą donice.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”