Balkon, fiołki i inne roślinki
- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkon, fiołki i inne roślinki
Jak patrzę na Silly Girl to się doczekać nie mogę pierwszego kwitnienia mojej sadzoneczki
Tańczący Płomień zaczyna pięknieć, może jeszcze pokaże na co go stać. 
justyna111,
ten ostatni kundelek był moim pierwszym fiołkiem skradzionym koleżance z parapetu, tzn. oberwałam listek. Roślinka mateczna nie przetrwała, ale udało mi się jegomościa rozmnożyć. Mam do niego duży sentyment
Silly Girl oczywiście nie przesadziłam. Nie po drodze mi do sklepu ogrodniczego, gdzie jest duży wybór malutkich doniczek. Poza tym jeszcze ten obcinak do skórek muszę kupić, żeby poobcinać jej listki, a póki kwitnie, to nie chcę przy niej majstrować. Spróbuję uchwycić moment, gdy przekwitnie i przesadzić ją, i listki poobrywać...
Ania.S,
zrobiłam kolejne zdjęcia tego Płomienia i... może faktycznie masz rację, chyba ciut mu płatki wydłużyło i jakoś bardziej do fiołka podobny
Może rzeczywiście ten typ tak ma. No nie wiem, co chwilę na niego zerkam. Za tą ciągłą uwagę, to mógłby się postarać!
Iwona 0103,
o, na pewno Silly Girl szybko Ci zakwitnie. To bardzo wdzięczna odmiana. W zasadzie jako jedna z pierwszych mi zakwitła. Od razu prawidłowo i nie cudowała z jakimiś sportami czy czymś. Fajny fiołek
To dzisiaj Tańczący Płomień, wersja kolejna. Ze swoim bratem sportem, czyli wersja patriotyczna
Plamy na liściach są z zimowego wietrzenia. Po prostu przemarznięcie. Mnie one jakoś nie bardzo przeszkadzają, a listki żal obrywać...
Poza tym pączuś Rob's Vanilla Trail
I do tego obsypany kwiatami, aż ciężko zdjęcie zrobić, Lam's Ear Trail

ten ostatni kundelek był moim pierwszym fiołkiem skradzionym koleżance z parapetu, tzn. oberwałam listek. Roślinka mateczna nie przetrwała, ale udało mi się jegomościa rozmnożyć. Mam do niego duży sentyment
Ania.S,
zrobiłam kolejne zdjęcia tego Płomienia i... może faktycznie masz rację, chyba ciut mu płatki wydłużyło i jakoś bardziej do fiołka podobny
Może rzeczywiście ten typ tak ma. No nie wiem, co chwilę na niego zerkam. Za tą ciągłą uwagę, to mógłby się postarać!
Iwona 0103,
o, na pewno Silly Girl szybko Ci zakwitnie. To bardzo wdzięczna odmiana. W zasadzie jako jedna z pierwszych mi zakwitła. Od razu prawidłowo i nie cudowała z jakimiś sportami czy czymś. Fajny fiołek
To dzisiaj Tańczący Płomień, wersja kolejna. Ze swoim bratem sportem, czyli wersja patriotyczna
Poza tym pączuś Rob's Vanilla Trail

- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko kochana po co ja tu się pakowałam
... teraz mnie naszło na patriotyczną doniczkę z białym i czerwonym fiołkiem

Piękne fiołeczki. Szczególnie Tańczący Płomień w narodowych barwach robi wrażenie 
Przepięknie widoki, a tą Silly Girl tak kusisz, ze nie wiem

Tak, czerwone fiołeczki to jest to
Szukam też idealnej odmiany, kilka jest na tapecie...
Szukam też idealnej odmiany, kilka jest na tapecie...
- mycha_paulina
- 200p

- Od: 13 paź 2013, o 21:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eeeejjj... Wcale nie są takie paskudne te Twoje kwiatki
Ja powiem Ci szczerze, że mnie fascynują wszystkie mutacje- jako jedna z niewielu jestem np. fanką odmiany Neverfloris. Jeden zesprcony mój fiołek, który ma brata bliźniaka, też sobie kwitnie inaczej niż powinien i inaczej niż wcześniej wspomniany bliźniak. Ten Tańczący Płomień sport jest bardzo ciekawy z tym wybarwionym środkiem! 
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Nie cierpię małych parapetów!
Melaso, dlaczego nazywasz fiołki kundelkami? Jestem w temacie fiołków tępawa... 
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Widać, fiołeczków u Ciebie dobrze.
Ślicznie kwitną.
Ile Masz wsadzonych sadzonek Lamb's earl trail w doniczkę? Pięknie wyglądają
Ślicznie kwitną.
Ile Masz wsadzonych sadzonek Lamb's earl trail w doniczkę? Pięknie wyglądają
No i tak.
Tańczący Płomień nawet "naciągnął" i ładnie rozkwitł, przynajmniej ten jeden kwiatek. Sporty Tańczącego Płomienia nawet całkiem, całkiem ciekawie. Trochę wyglądają jakby były białe, ale maźnięte czerwoną akwarelą.
Rozkwitł mi Pow wow i... jest cudowny, uroczy, od razu ładniutki, cudo
Taki, o jakim marzyłam. Ma u mnie plusa
Niestety, nie załączę zdjęć, ponieważ aparat został pożyczony i nie wiem kiedy wróci, a komórka nie uchwyci mi tak fiołków...
Najgorsze jest jednak to, że coś łapie mi moje dwa fiołki. Coś jakby mączniak
No, ale nie mam aparatu, żeby zrobić fotki i wrzucić w celu pogłębionej diagnozy
Dwa lata temu miałam mączniaka. Przelazł z bratków z balkonu...
justus27,
powiem Ci, że chyba z 6 sadzonek wyszło, ale to jest trailer, one tak krzewią i tak gęsto rosną. Lubię za to trailery
Joanna Sz,
na część fiołków mówię "kundelki", bo to są fiołki nieodmianowe, zazwyczaj kupione w sklepie albo skradzione gdzieś u kogoś. Powinnam mówić ładniej "nieodmianowy" tak, jak o zwierzakach powinno się mówić "nierasowy", ale że ja kocham kundelki wszelkiej maści, czy to fiołkowe, czy psie, czy kocie, to jakoś tak milej nazywa mi się je po prostu "kundelkami"
Mam kilka fiołkowych kundelków i marzę o tym, aby kiedyś mieć psa kundelka, ponieważ w moim domu rodzinnym zawsze mieliśmy psy kundelki, więc i do nazwy mam sentyment, i do wszelkich mieszańców
mycha_paulina,
to ja Ci chyba będę opychac wszelkie moje sporty, które mnie nie zadowalają
Własnie, czy sport to kundelek? Czy to rasowiec bez rodowodu? 
Tańczący Płomień nawet "naciągnął" i ładnie rozkwitł, przynajmniej ten jeden kwiatek. Sporty Tańczącego Płomienia nawet całkiem, całkiem ciekawie. Trochę wyglądają jakby były białe, ale maźnięte czerwoną akwarelą.
Rozkwitł mi Pow wow i... jest cudowny, uroczy, od razu ładniutki, cudo
Niestety, nie załączę zdjęć, ponieważ aparat został pożyczony i nie wiem kiedy wróci, a komórka nie uchwyci mi tak fiołków...
Najgorsze jest jednak to, że coś łapie mi moje dwa fiołki. Coś jakby mączniak
No, ale nie mam aparatu, żeby zrobić fotki i wrzucić w celu pogłębionej diagnozy
Dwa lata temu miałam mączniaka. Przelazł z bratków z balkonu...
justus27,
powiem Ci, że chyba z 6 sadzonek wyszło, ale to jest trailer, one tak krzewią i tak gęsto rosną. Lubię za to trailery
Joanna Sz,
na część fiołków mówię "kundelki", bo to są fiołki nieodmianowe, zazwyczaj kupione w sklepie albo skradzione gdzieś u kogoś. Powinnam mówić ładniej "nieodmianowy" tak, jak o zwierzakach powinno się mówić "nierasowy", ale że ja kocham kundelki wszelkiej maści, czy to fiołkowe, czy psie, czy kocie, to jakoś tak milej nazywa mi się je po prostu "kundelkami"
mycha_paulina,
to ja Ci chyba będę opychac wszelkie moje sporty, które mnie nie zadowalają
Szkoda, ze nie będzie zdjęć
. Ale nadrobisz po powrocie aparatu:). Nie mialam nigdy mączniaka, więc nie pomogę ...ale trzymam kciuki za wygraną 
Ja miałam kiedyś mączniaka, ze dwa lata temu, ale fotek nie zrobiłam.
Zmoderowano./Iwona
Użyłam Score i odszedł w zapomnienie
Zmoderowano./Iwona
Użyłam Score i odszedł w zapomnienie
-
halinkab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Witaj! Ładne fiołki!