Taki - sobie ogród cz.4
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.4
Ale poducha
u mnie barwinki nie chcą rosnąć
ale trudno nic na siłę.
Chabryyyyy
I barwinek taki mały a taka poducha
I barwinek taki mały a taka poducha
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Różowca próbowałam kilka razy z nasion, ale nie wychodzi mi
, Twój ładny 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi różowiec padł ale zdążył się wysiać. Znalazłem dwie siewki i teraz pilnuję, by nic mu się nie stało, bo to ciekawa i rzadka roślina.
Ja też myślałem, że uporałem się już w kwietniu z daliami, a tu dochodzą mi nowe i sadzę na razie w doniczki, bo brak miejsca.
Ja też myślałem, że uporałem się już w kwietniu z daliami, a tu dochodzą mi nowe i sadzę na razie w doniczki, bo brak miejsca.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jacku! W zasadzie też nie uporałam się reszty z daliami. Nadal mam kilka sztuk w doniczkach. Te, które w tych doniczkach wypuszczą i trochę urosną, zastąpią te, które nie wypuszczą na rabatach.
Marta! Te barwinki, to taka odmiana o dużych kwiatach i tworząca taki piekny kobierzec. Nie wszystkie takie są.
Ja mam je w cieciu pod bzem, czyli sucho mają i ciemno. Może to lubią
Tulap! Też się ucieszyłam! Są malownicze! Pomimo, ze zachowują się jak chwasty (już je wszędzie mam), to pozwalam im trochę się porozwijać
Iwonko! Ja go mam od koleżanki i tak ... niechcąco.
Nawet nie wiedziałam co to jest.
Ale jest śliczny! Taki delikatny!
Nareszcie pada! Miało padać! A ja, pomimo przeczytania prognozy, podlewałam całe popołudnie
Ale patrzeć na ta Saharę nie mogłam. Posiałam ogórki, posadziłam resztę pomidorów. Wyrównałam darniakiem kilka metrów, ładnie jest. Jeszcze w kilku miejscach się przyda taka czynność! Hosty coraz ładniejsze, różom przybywa pąków
Dalie powolutku wychodzą...
Dla Doroty DTJ_1, bo pytała o lampiony:

Bzy zaczynają, a pachnie pod nimi, jak w perfumerii:

I takie tam:

I patriotycznie na jutro:

Marta! Te barwinki, to taka odmiana o dużych kwiatach i tworząca taki piekny kobierzec. Nie wszystkie takie są.
Tulap! Też się ucieszyłam! Są malownicze! Pomimo, ze zachowują się jak chwasty (już je wszędzie mam), to pozwalam im trochę się porozwijać
Iwonko! Ja go mam od koleżanki i tak ... niechcąco.
Nareszcie pada! Miało padać! A ja, pomimo przeczytania prognozy, podlewałam całe popołudnie
Dla Doroty DTJ_1, bo pytała o lampiony:

Bzy zaczynają, a pachnie pod nimi, jak w perfumerii:

I takie tam:

I patriotycznie na jutro:

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Kokoryczkę dziś i ja wprowadziłam do swojego ogrodu, a wcześniej nigdy jej nie widziałam. A chabry
, tak samo jak w ubiegłym roku tak i w tym się nimi u Ciebie zachwycam. Co się stało z tymi kwiatami? Odnoszę wrażenie, że jakoś ich mniej rośnie na łąkach niż w czasach mojego dzieciństwa.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Hamaki. Lampiony. Zrobiło się rajsko
Świetny widoczek 
- Tolinka

Fajne skrzynki ,a co tam w nich schowałaś?Konewkę metalową zakupiłam ,bo bardzo mi się podobała
Jakie u ciebie duże dalie 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Co będziesz sadziła w skrzynkach?, mam i ja kilka takich i podobnych, sadzę w nich pomidorki, ale w tym roku chyba ziółka będą 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje dalie posadzone ale mam kilka w doniczkach aby w razie pustego miejsca było posadzić coś co kwitnie do samej zimy . Mój barwinek jeden rośnie pod białym bzem w cieniu a druga kępa na słońcu i oba jednakowo się rozłażą i muszę ich temperować ab mi wszystkiego nie zarosły .. Piękny ten czerwony bez mam tylko biały i jasno liliowy też zaczynają kwitnąć i pachnieć ..
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Janeczko! To robisz tak jak ja! I widzisz! Pod bzem, w tym nieurodzajnym miejscu, barwinki najlepiej wychodzą!
Iwonko! Marta! W skrzynkach są posadzone niskie drobne dalie! Ale chyba jeszcze jedną wyciągnę i pójdzie tam jeszcze szałwia bazylia, hyzop.
Marta! Konewki mam podziadkach i od sąsiadki, takie stare rupcie
Ale ledwie żyją. Moja lutowana w zeszłym roku, ta od sąsiadki też zaczęła przeciekać
Duża dalia, to otrzymana podpędzona od koleżanki. Wsadziłam do donicy, bo jakby był przymrozek, mogę ja do szklarni wstawić.
Aniu! Szkoda tylko, ze dziś po burzy gwałtownie sie ochłodziło i już sobie na hamaku nie leżę. Ale lampiony wiszą od kwietnia do paździrnika.
Ewka! Na szczęście mamy chabry odmiany ogrodowej. Chabry na polach wyniszczyły herbicydy.
Chętnie podzielą się z tobą, bo u mnie chętnie się rozsiewają, a ja nie mam serca ich eksmitować
Dziś niczego nie robię w ogrodzie, bo zimno i wieje. Odpoczywam po wczorajszym w domu, tylko od czasu, do czasu zerkam na ogród przez okno
Groenland

Super Parrot

Miał być Doll's Minuet, ale nie ma zielonego paska, jak na obrazku

hosta Irish Luck

Mój jedyny niski wczesny:

Iwonko! Marta! W skrzynkach są posadzone niskie drobne dalie! Ale chyba jeszcze jedną wyciągnę i pójdzie tam jeszcze szałwia bazylia, hyzop.
Marta! Konewki mam podziadkach i od sąsiadki, takie stare rupcie
Aniu! Szkoda tylko, ze dziś po burzy gwałtownie sie ochłodziło i już sobie na hamaku nie leżę. Ale lampiony wiszą od kwietnia do paździrnika.
Ewka! Na szczęście mamy chabry odmiany ogrodowej. Chabry na polach wyniszczyły herbicydy.
Dziś niczego nie robię w ogrodzie, bo zimno i wieje. Odpoczywam po wczorajszym w domu, tylko od czasu, do czasu zerkam na ogród przez okno
Groenland

Super Parrot

Miał być Doll's Minuet, ale nie ma zielonego paska, jak na obrazku

hosta Irish Luck

Mój jedyny niski wczesny:

Miłka
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko sielskie widoczki pokazujesz i miło się je ogląda.
Nawet bzy kwitną a nasze w pąkach ale teraz nacieszywszy oczy a na olejki wonne troszkę poczekam.
Skrzynia na drobne dalie - dobry pomysł .
Pisałaś u Jacka o Pierwiosnku Siebolda ( świeży zakup na kiermaszu) masz zdjęcie kwiatów?
Pytam bo szukam odmiany 'Dart Rapids'
Nawet bzy kwitną a nasze w pąkach ale teraz nacieszywszy oczy a na olejki wonne troszkę poczekam.
Skrzynia na drobne dalie - dobry pomysł .
Pisałaś u Jacka o Pierwiosnku Siebolda ( świeży zakup na kiermaszu) masz zdjęcie kwiatów?
Pytam bo szukam odmiany 'Dart Rapids'
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Piękności same dalie posadzone więc luzik miałam resztę posiać ale dziś ziąb pada.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
A u mnie chabry polne rosną na jednej rabacie i same się rozsiewają . Muszę bardzo wiosna uważać aby się ich nie pozbyć bo są naprawdę ładne gdy teraz brak ich na polach ..
- Tolinka

Hi,hi,hi dobrze że się ociągałam z zawilcami,bo już wiem co jeszcze pojedzie do Ciebie ,już ja zadbam żebyś się nie nudziła