Prognoza pogody :pada i ciepło jest.Ktoś zagląda więc i ogląda.
Górki,pagórki i dolinki też...
- magry
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Górki,pagórki i dolinki też...
Prognoza pogody :pada i ciepło jest.Ktoś zagląda więc i ogląda.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Mam ciemiężycę czarną od kilku lat. Nigdy nie zaszczyciła mnie kwiatami. 
Zmienić miejsca jej nie mogę, bo wrosła pomiędzy korzenie buka.
Ładne te Twoje szersze plany.
A co to jest na 3 zdjęciu?
Jak to mówią... 'przygadywał kocioł garnkowi', bo u Ciebie też większość roślin incognito.

Zmienić miejsca jej nie mogę, bo wrosła pomiędzy korzenie buka.
Ładne te Twoje szersze plany.
A co to jest na 3 zdjęciu?
Jak to mówią... 'przygadywał kocioł garnkowi', bo u Ciebie też większość roślin incognito.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię

W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32

Janku ależ Twój skalniak wygląda przepięknie, pełen kwitnących rarytasów. 
  Będę się upierała przy tym słowie rarytasy. 
Ciekawi mnie taka urocza kwitnąca roślinka w kształcie choinki, rosnącej przy kamieniach, możesz napisać jej nazwę.

Ciekawi mnie taka urocza kwitnąca roślinka w kształcie choinki, rosnącej przy kamieniach, możesz napisać jej nazwę.
- magry

Marysiu- Ciemiężyca zakwita dość póżno.Poza tym wymaga chyba trochę czasu na aklimatyzację w nowym miejscu.Ja dostałem okaz
kwitnący a siewki znajdowałem dopiero po kilku latach.Teraz mam ich sporo,jak ślimaki je oszczędzą.Jesienią mogę ci 1 szt.wysłać ale nie wiem
dokładnie ile wiosenek sobie liczy.Może trzy,cztery.Roślinki niektóre są incognito bo buchalterię zaniedbałem.Przy większości roślin nie ma
znaczników i do osobistego notesiku zaglądać muszę a on też różnymi drogami chodzi.

Tajko- Dąbrówka piramidalna Ajuga pyramidalis. Dostałem wczoraj od pana szkółkarza u którego byłem na zakupach.Na temat
rarytasów to ja mam takie zdanie.Jest wiele roślin trudnych do zdobycia,bardzo pożądanych przez niektórych ale mnie serce na ich widok nie
pika.Rarytasem natomiast jest dla mnie np.smagliczka skalna,której dużo nie mogę mieć z uwagi na jej rozmiary.Rarytasem jest to co się lubi
najbardziej z tych ,które się lubi

kwitnący a siewki znajdowałem dopiero po kilku latach.Teraz mam ich sporo,jak ślimaki je oszczędzą.Jesienią mogę ci 1 szt.wysłać ale nie wiem
dokładnie ile wiosenek sobie liczy.Może trzy,cztery.Roślinki niektóre są incognito bo buchalterię zaniedbałem.Przy większości roślin nie ma
znaczników i do osobistego notesiku zaglądać muszę a on też różnymi drogami chodzi.
Tajko- Dąbrówka piramidalna Ajuga pyramidalis. Dostałem wczoraj od pana szkółkarza u którego byłem na zakupach.Na temat
rarytasów to ja mam takie zdanie.Jest wiele roślin trudnych do zdobycia,bardzo pożądanych przez niektórych ale mnie serce na ich widok nie
pika.Rarytasem natomiast jest dla mnie np.smagliczka skalna,której dużo nie mogę mieć z uwagi na jej rozmiary.Rarytasem jest to co się lubi
najbardziej z tych ,które się lubi
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58

Ja tam już nic nie mówię,niektóre rośliny widzę pierwszy raz w życiu na oczy  

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13

Oj dzieje się u Ciebie Janku na skalnej rabacie 

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Janku trójlist lutem jednak Ci zakwitł.Ładny i nawet nie niski. A inne jak się mają?
Widzę też nowe epimedia.
  A co rośnie pod przylaszczką?To zawilczyk?
Dąbrówka fajna, bo inna i mało znana. I jeszcze zapytam czy pamiętasz co to jest niebieskigo przed nową dąbrówką na fotce?

Widzę też nowe epimedia.
Dąbrówka fajna, bo inna i mało znana. I jeszcze zapytam czy pamiętasz co to jest niebieskigo przed nową dąbrówką na fotce?
- magry

Dorotko-Hmm ! Ja też niektóre rośliny oglądam na forum pierwszy raz i w pierwszym odruchu to już szukam kto oferuje do sprzedaży.Tylko coś mi się
w łepetynie przestawić chce.Dochodzę do wniosku,że już nowych sprowadzać nie trzeba.Nie ma na to miejsca.W zamian tego powiększał będę ilość
tych co mam.Tylko znowu to tylko.Jeszcze epimedium koreanum i kotobuki dokupiłem i jeszcze polygonatum roseum bo mi się podobało a
jeszcze kopytniki ładne mają.I nie wiem którą drogą iść.
Zarzyczka górska biała

w łepetynie przestawić chce.Dochodzę do wniosku,że już nowych sprowadzać nie trzeba.Nie ma na to miejsca.W zamian tego powiększał będę ilość
tych co mam.Tylko znowu to tylko.Jeszcze epimedium koreanum i kotobuki dokupiłem i jeszcze polygonatum roseum bo mi się podobało a
jeszcze kopytniki ładne mają.I nie wiem którą drogą iść.
Zarzyczka górska biała
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- dorcia7

Zarzyczka już kwitnie? 
 moja dopiero listki wypuszcza

- magry

Iwonko- W przeciwieństwie do mnie ,skalniak wyłysiał.Podziały się dzwonki,czeskie goryczki i nawet już nie wiem co.Fakt faktem,miejsca
wolnego sporo jest.Problem z zapełnieniem tych miejsc też jest bo roślinki nie mogą przekroczyć 5 cm.Nie chcę powielać tych co mam bo póżniej to
jest tylko żółto albo niebiesko a ja lubię żeby było krasiwo.
Ala- No jest trójlist żółty a po liściach sądziłem,że będzie inny.Z trójlistów to mam tylko cuneatum i grandiflorum. Kwitną chociaż
najokazalszy jest biały.Na epimedia coś mnie wzięło.Rośliny są ładne tak z kwiatów jak i liści.Dąbrówkę zobaczyłem na stronie E.Radziula i coś mi
od razu przypadła do gustu.Przed nią są przetaczniki,armeński różowy i niebieski Georgia Blue.Szukam fotki z przylaszczką i nie wiem o
którą chodzi.
Dorotko- Zarzyczka biała wyglądem różni się od różowej.Zobacz,że ma duże liście i chyba trochę inne.Różowa u mnie też jeszcze jest
mała.Białej coś spieszno z kwitnieniem bo w ofercie jest ten sam termin kwitnienia.

wolnego sporo jest.Problem z zapełnieniem tych miejsc też jest bo roślinki nie mogą przekroczyć 5 cm.Nie chcę powielać tych co mam bo póżniej to
jest tylko żółto albo niebiesko a ja lubię żeby było krasiwo.
Ala- No jest trójlist żółty a po liściach sądziłem,że będzie inny.Z trójlistów to mam tylko cuneatum i grandiflorum. Kwitną chociaż
najokazalszy jest biały.Na epimedia coś mnie wzięło.Rośliny są ładne tak z kwiatów jak i liści.Dąbrówkę zobaczyłem na stronie E.Radziula i coś mi
od razu przypadła do gustu.Przed nią są przetaczniki,armeński różowy i niebieski Georgia Blue.Szukam fotki z przylaszczką i nie wiem o
którą chodzi.
Dorotko- Zarzyczka biała wyglądem różni się od różowej.Zobacz,że ma duże liście i chyba trochę inne.Różowa u mnie też jeszcze jest
mała.Białej coś spieszno z kwitnieniem bo w ofercie jest ten sam termin kwitnienia.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Janku pięknie zaczyna rozrastać się Twój skalniaczek ,pięknie kwitną Ci goryczki ,nie wiem czemu u mnie nie wszystkie zakwitły ? muszę podsypać nawozem może w przyszłym roku zakwitną .

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Janku chodzi mi o fotkę za nową dąbrówką.Może to liście Jeffersoniia nie przylaszczki.Co jest pod nimi. Przypomina mi to zawilczyka Green Haricurane? Może to co innego. Fotka przed irysem biało-niebieskim.
Wawrzynek już mi przekwitł a zarzycka jedna znów mi się nie pokazała.Teraz nie wiem czy biała czy różowa, bo jedna jest. Ramondy też mi pewnie nie zakwitną.

Wawrzynek już mi przekwitł a zarzycka jedna znów mi się nie pokazała.Teraz nie wiem czy biała czy różowa, bo jedna jest. Ramondy też mi pewnie nie zakwitną.
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49

Śliczna Veronica o różowych kwiatach. Co to za gatunek i odmiana?

- magry

Genia- Ja goryczkom,każdej wiosny,daję po jednej pałeczce obornika suchego.Pozostałym skalniczkom wystarczy to same uzbierają.
Jak nie opychają się to wysokie nie rosną.Ale goryczki też nie wszystkie obficie kwitną.Są duże kępy i mają po 2-3 kwiaty i są małe rozetki
mające 3 kwiaty.Nie wiem od czego to zależy.
Tu przykład.Duża kępka i mało kwiatów.

Ala- To Jeffersonia dubia taka wysmukła a pod nią zawilec Virescens. On jest przesadzany i dopiero teraz kwitnie.Ramondy
też chyba nie zakwitną.Jednej uschły liście.Pewnie żywot zakończy.
Viola glabella- Postarał się.

Ania- To przetacznik armeński Rosea.Łatwy w uprawie i chyba dość popularny.
Veronica liwanensis.

Jak nie opychają się to wysokie nie rosną.Ale goryczki też nie wszystkie obficie kwitną.Są duże kępy i mają po 2-3 kwiaty i są małe rozetki
mające 3 kwiaty.Nie wiem od czego to zależy.
Tu przykład.Duża kępka i mało kwiatów.
Ala- To Jeffersonia dubia taka wysmukła a pod nią zawilec Virescens. On jest przesadzany i dopiero teraz kwitnie.Ramondy
też chyba nie zakwitną.Jednej uschły liście.Pewnie żywot zakończy.
Viola glabella- Postarał się.
Ania- To przetacznik armeński Rosea.Łatwy w uprawie i chyba dość popularny.
Veronica liwanensis.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- dorcia7

Mój fiołek Glabella też zakwitł jednym 
  kwiatkiem