Ogród Marty cz. VII
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. VII
Martuś ogród kolorowy,
hosta jeszcze zwinięta w trąbkę jest urocza. Dwa anioły pilnują tych piękności. Azalie też cudnie kwitną. Pozazdrościłam
Ci i kupiłam białą, na razie ma jeden kwiat. Jak widzę tak gęsty dorodny klon palmowy, to myślę, żeby spróbować, ale te moje piaski. 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wilczomlecza dostałam ładną sadzonką, na wiosnę lekko go musiałam przyciąć, ale chyba on takie korekcyjne przycięcie lubi, bo w momencie zaczął się rozkrzewiać. Teraz kwitnie piękną dużą kępka. Miałam gości w piątek i właśnie im najbardziej się zachwycano, to roślinka nieznana na naszym terenie. Więc byłam bardzo dumna z tego, że ją mam
Twój ogród zachwyca, piękne widoki
Twój ogród zachwyca, piękne widoki
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuniu
ty wiesz co ja sądzę o twoim bajecznym ogrodzie, pozwolisz, że w milczeniu się pozachwycam 
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Martuś od rana siedzę nad papierami do pracy... i jakoś mi nie idzie.... pospacerowałam z kawą u Ciebie i mi lepiej a papiery zostawiam na wieczór
Soczysty zielony ogród i tak kolorowo u Ciebie jednocześnie - u mnie kilka plamek
Dalie sadziłam ostatnio i mieczyki a z dyniami jestem w lesie - dziś nasiona moczę
W nocy padało, dziś pogoda jakaś niezdecydowana a ja mam hortensje Magical Candle do wsadzenia i 2 opakowania fioletowej liatry
Zapraszam na spacerek do mnie i do podróżniczego - będzie więcej ale coś mi"bukiet" szaleje
Pozdrawiam ciepło, przyjemnej niedzieli
Zapraszam na spacerek do mnie i do podróżniczego - będzie więcej ale coś mi"bukiet" szaleje
Pozdrawiam ciepło, przyjemnej niedzieli
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Martuniu u ciebie wszystko jest piękne,ale te szczepione drzewka,te cuda płaczące
obawiam się ,że jakieś nowe choróbsko złapałam
i to zielone na dodatek 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Ale u ciebie jest ładnie...aniołek przycupnięty z boku rabatki jest cudny...zawsze jak je widze u ciebie to się uśmiecham
A powiedz co to za duże, powycinane liście widać na kilku pierwszych zdjęciach?
Bzy piękne, uwielbiam ich zapach, ja mam póki co tylko dwie białe odmiany.
A powiedz co to za duże, powycinane liście widać na kilku pierwszych zdjęciach?
Bzy piękne, uwielbiam ich zapach, ja mam póki co tylko dwie białe odmiany.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Pospacerowałam sobie i ja, u nas dziś mokro i zimno, więc siedzimy w domku, a spaceruje wirtualnie po ogrodach, to jest pieknie 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie,u mnie w nocy padało ,a teraz raz słońce ,raz deszczyk i tak mi jakoś smutno, troszkę zrobiłam zdjęć więc jak odpiszę to coś wstawię.
Marysiu,ogród z dnia na dzień się zapełnia ,już pierwsza piwonia ma kolorowy pączek ,soki robię dzisiaj trzeci dzień ,maszyna super,ale coś mnie trapi ,jak nic się nie zmieni to może w środę do Ciebie przyjadę.jeszcze zadzwonię i pomyśl co chcesz ode mnie,pozdrawiam i buziaczki
Kasiu,jak kwitnie owocówka ,to w ogrodzie i w sadku jest tak pięknie,przy ścieżkach szybko się zapełnia ,rośliny rosną na wyścigi ,zaraz będzie znowu inaczej,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
Sabinko,pachnie wszystko, a teraz dołączyły bzy ,niesamowite y ogród,miłej niedzieli
Tereniu,różaneczniki dopiero zaczęły i codziennie jest więcej kwiatów,nie wiem czy to ogarniam ,bo dużo jeszcze do zrobienia ,pięknych dni życzę
Maryniu,maj uwielbiam ze względu na bzy ,ten zapach jest zniewalający,ale i coraz więcej roślin zakwita i jest coraz piękniej ,żeby jeszcze w życiu było tak pięknie,dziękuję za odwiedziny ,miłego dnia życzę
Soniu,aniołów jest dużo ,ale w różnych częściach ogrodu,bardzo je lubię,klon nie lubi suchości ,ale jak byś dała ziemię z worka do dziury i podlewała to pewnie by był,pozdrowienia
Dorotko,wilczomlecze przycina sie na wiosnę ,a potem już nic ,on się ładnie w szerz rozrośnie i nawet rozsieje,dziękuję za cieplutkie słowa
Aniu,nie ma sprawy ,spaceruj i cichutko się zachwycaj,miłego dnia życzę ;
Aniu,wiewióreczko,te papierzyska są wstrętne przynajmniej dla mnie,dobrze,że są ogrody ,miło ,że wstąpiłaś,ja jakaś nie gramotna ,dalie u mnie zasadzone w doniczkach ,bo boję sie zimnych ogrodników,dyń też jeszcze nie siałam .przed ogrodnikami zasieję ,a ja też mam dużo roślin do wsadzenia ,bo ciągle coś dokupuję i potem stoi i czeka na swoją kolej,wstąpię do Ciebie ,pozdrawiam i buziaczki
Beatko,zielona choroba to jest najmniej szkodliwa dla organizmu,więc i nie groźna ,a można nawet ozdrowieć ,pozdrawiam
Kasiu,te duże powycinane liście to rabarbar ozdobny,bzy uwielbiam razem z ich zapachem i mam kilka odcieni,bo nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu,miło mi ,że jesteś
Iwonko,u mnie też polewa i świeci słońce,,jest chłodniej ,ale znośnie ,miłego wypoczynku
Eluś,dziękuję
Marysiu,ogród z dnia na dzień się zapełnia ,już pierwsza piwonia ma kolorowy pączek ,soki robię dzisiaj trzeci dzień ,maszyna super,ale coś mnie trapi ,jak nic się nie zmieni to może w środę do Ciebie przyjadę.jeszcze zadzwonię i pomyśl co chcesz ode mnie,pozdrawiam i buziaczki
Kasiu,jak kwitnie owocówka ,to w ogrodzie i w sadku jest tak pięknie,przy ścieżkach szybko się zapełnia ,rośliny rosną na wyścigi ,zaraz będzie znowu inaczej,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
Sabinko,pachnie wszystko, a teraz dołączyły bzy ,niesamowite y ogród,miłej niedzieli
Tereniu,różaneczniki dopiero zaczęły i codziennie jest więcej kwiatów,nie wiem czy to ogarniam ,bo dużo jeszcze do zrobienia ,pięknych dni życzę
Maryniu,maj uwielbiam ze względu na bzy ,ten zapach jest zniewalający,ale i coraz więcej roślin zakwita i jest coraz piękniej ,żeby jeszcze w życiu było tak pięknie,dziękuję za odwiedziny ,miłego dnia życzę
Soniu,aniołów jest dużo ,ale w różnych częściach ogrodu,bardzo je lubię,klon nie lubi suchości ,ale jak byś dała ziemię z worka do dziury i podlewała to pewnie by był,pozdrowienia
Dorotko,wilczomlecze przycina sie na wiosnę ,a potem już nic ,on się ładnie w szerz rozrośnie i nawet rozsieje,dziękuję za cieplutkie słowa
Aniu,nie ma sprawy ,spaceruj i cichutko się zachwycaj,miłego dnia życzę ;
Aniu,wiewióreczko,te papierzyska są wstrętne przynajmniej dla mnie,dobrze,że są ogrody ,miło ,że wstąpiłaś,ja jakaś nie gramotna ,dalie u mnie zasadzone w doniczkach ,bo boję sie zimnych ogrodników,dyń też jeszcze nie siałam .przed ogrodnikami zasieję ,a ja też mam dużo roślin do wsadzenia ,bo ciągle coś dokupuję i potem stoi i czeka na swoją kolej,wstąpię do Ciebie ,pozdrawiam i buziaczki
Beatko,zielona choroba to jest najmniej szkodliwa dla organizmu,więc i nie groźna ,a można nawet ozdrowieć ,pozdrawiam
Kasiu,te duże powycinane liście to rabarbar ozdobny,bzy uwielbiam razem z ich zapachem i mam kilka odcieni,bo nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu,miło mi ,że jesteś
Iwonko,u mnie też polewa i świeci słońce,,jest chłodniej ,ale znośnie ,miłego wypoczynku
Eluś,dziękuję
-
koziorozec

- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Martuś u ciebie zawsze bogactwo barw i odmian w ogrodzie
u mnie rodusie ociągają się na maxa kwitnienie mają w nosie
muszę im nagadać
u mnie rodusie ociągają się na maxa kwitnienie mają w nosie
muszę im nagadać
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu zapraszam tylko przez dwa tygodnie mam rehabilitację na stopy i od 8 - do pewnie 12 z minutami mnie nie będzie, więc pasowałoby mi po południu
Wszystko zależy czy pojadę autobusem czy z M. Ooooo co ja bym chciała, chyba najbardziej żebyś wzięła karczochy i żeby Ci urosły na piękne duże osty, coś wymyślę i na piszę na pw . A co jest na tym zdjęciu http://s847.photobucket.com/user/marbru ... t.jpg.html Trzymaj się jakoś dzielnie i słabuj całuję
masz taki cudowny ogród 
- violetta
- 500p

- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Jak u ciebie kolorowo i bajecznie.
A ile jeszcze pąków.
A ile jeszcze pąków.
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Marto jestem zachwycona twoimi rododendronami, dosłownie oczy na wierzch mi wychodzą. Moje 2 krzewy maja co roku po 2-3 kwiaty, za to azalie co roku w maju są całe obsypane kwiatami. Ogród śliczny - taki świeży 
-
koziorozec

Ulciu,może masz troszkę późniejsze odmiany ,chyba ,że nie zawiązały pączków,bo tak czasem mają i odpoczywają ,ale zasilone raczej kwitną co roku,dzięki za miłe słowa
Marysiu,ja tak rano nie wstaję
,więc jak wyjadę o 13 to może nie będę przeszkadzać ,bo też nie chcę przyjechać równo z Tobą i nawet nie odsapniesz,może być? wyobraź sobie ,ze nie wiem ,przywlokłam to od kogoś ,a może kupiłam dawno i rośnie w cieniu,to jakaś stara babcina roślinka,jak przyjadę to wszystko ci wyjaśnię dlaczego mnie tak zmiata ,dobrej nocki
Violetko witam
miło,że jesteś,rododendrony dopiero zaczynają .codziennie będzie więcej kwiatów,
Beatko,ja azalii też mam sporo ,ale jeszcze nie kwitną te duże ,a japońskie już też zaczynają kwitnienie,rododendrony bardzo lubię i cieszę się ,że je mam i teraz wydaje mi się ,że szybko urosły ,ale mają już parę lat,pozdrawiam
i dziękuję za miłe słowa
Marysiu,ja tak rano nie wstaję
Violetko witam
Beatko,ja azalii też mam sporo ,ale jeszcze nie kwitną te duże ,a japońskie już też zaczynają kwitnienie,rododendrony bardzo lubię i cieszę się ,że je mam i teraz wydaje mi się ,że szybko urosły ,ale mają już parę lat,pozdrawiam