Chałaputkowo-dwa
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo-dwa
Moniś co za tulipany!
Dwa ostatnie!
Znasz ich nazwę?

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu - Pulpa magnolie jeszcze są , zdjęcia z dzisiaj , w poprzednim była żółta teraz Suzan i nn

Zuziu - niestety nie mam na zdjęciu ogórkowej konstrukcji , ale jeśli przyjrzysz się zdjęciu w drugiej skrzynce po lewej stronie są ogórki , w dwóch rogach skrzynki wbite były dość wysokie tyczki a między nimi siatka budowlana z grubymi oczkami i to właśnie tam , po tej siatce lazły ogórki

Gosiu - skoro podobają Ci się tulipankowe pola ( na jesień mam zamiar jeszcze dokupić
)

Dorotko - polecam warzywnik w skrzynkach , jak dla mnie same plusy , zastanawiam się jeszcze nad tym rozwiązaniem na zioła , mniejsza i na nóżkach , mobilna ? Na kółeczkach

Mati - jest i Chałaput ;ale nie oddam bo by mi się Misio na śmierć z tęsknoty zapłakał

Iwonko - do zobaczenia jutro

Elu - pomysł z nakryciem owszem był , ale przy -5 n a nic się nie zdał
Dorotko
, Aneczko
Beatko
Aniu
i Ewuniu 
Starczy o mnie teraz pędzę Wasze wiosenki oglądać

Zuziu - niestety nie mam na zdjęciu ogórkowej konstrukcji , ale jeśli przyjrzysz się zdjęciu w drugiej skrzynce po lewej stronie są ogórki , w dwóch rogach skrzynki wbite były dość wysokie tyczki a między nimi siatka budowlana z grubymi oczkami i to właśnie tam , po tej siatce lazły ogórki

Gosiu - skoro podobają Ci się tulipankowe pola ( na jesień mam zamiar jeszcze dokupić

Dorotko - polecam warzywnik w skrzynkach , jak dla mnie same plusy , zastanawiam się jeszcze nad tym rozwiązaniem na zioła , mniejsza i na nóżkach , mobilna ? Na kółeczkach

Mati - jest i Chałaput ;ale nie oddam bo by mi się Misio na śmierć z tęsknoty zapłakał

Iwonko - do zobaczenia jutro

Elu - pomysł z nakryciem owszem był , ale przy -5 n a nic się nie zdał
Dorotko
Starczy o mnie teraz pędzę Wasze wiosenki oglądać
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tulipanów niczym na polach w Holandii 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ślicznie wyglądają tulipany w takiej gromadce. Odmiany ich też masz piękne
Ale te lilie pomiędzy nimi też dodają uroku tej cudnej rabacie.
Zioła na podwyższonych? Wg mnie jak najbardziej - mam i wiele ziółek to uwielbia (nie dałam tam jedynie bazylii i oryginalnej włoskiej maggi bo nie chcą rzekomo pełnego słońca patelnianego).
Zachwycam się też tą Twoją kremową magnolią
Ale te lilie pomiędzy nimi też dodają uroku tej cudnej rabacie.
Zioła na podwyższonych? Wg mnie jak najbardziej - mam i wiele ziółek to uwielbia (nie dałam tam jedynie bazylii i oryginalnej włoskiej maggi bo nie chcą rzekomo pełnego słońca patelnianego).
Zachwycam się też tą Twoją kremową magnolią
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Moniś obejrzałam wszystkie zdjęcia tulipanów i szczęka mi opadła do samej ziemi
Cudnie i kolorowo...spać nie będę mogła z nadmiaru wrażeń
Na jesieni dosadzam więcej tulipanów. Na szczęście cebulki są nie duże, więc wszędzie się zmieszczą 
A Chałaputek jak zawsze
Skrzyneczki już pokazałam eMusiowi. Będzie miał zadanie na przyszłą wiosnę
A Chałaputek jak zawsze
Skrzyneczki już pokazałam eMusiowi. Będzie miał zadanie na przyszłą wiosnę
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni co Ty masz za bogactwo kwiecia
Tulipanowy szał ciał
Piękne widoki
Żółta magnolia powala swoją urodą,przypomnisz ile ma lat? U mojej dojrzałam wczoraj jeden jedyny kwiat i jak dziecko się cieszyłam
Świetny pomysł z piętrowymi doniczkami
Trzymam kciuki za truskawki i inne owoce,byś miała co chrupać w późniejszym czasie.
Chałaputek leży na skoszonej trawie i pilnuje włości Pani
Miłego piątku
Żółta magnolia powala swoją urodą,przypomnisz ile ma lat? U mojej dojrzałam wczoraj jeden jedyny kwiat i jak dziecko się cieszyłam
Świetny pomysł z piętrowymi doniczkami
Chałaputek leży na skoszonej trawie i pilnuje włości Pani
Miłego piątku
Ten stojaczek na poziomki genialny
To Twój pomysł? Bo jeżeli tak, to sprawdzi się moja teoria, że Moniki to wyjątkowo kreatywne dziewczyny
I korzystając z okazji chciałabym zapytać co to za roślinka, która rośnie pod irysami i pięknie u Ciebie kwitnie na różowo: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a6 ... 0f32e.html
I korzystając z okazji chciałabym zapytać co to za roślinka, która rośnie pod irysami i pięknie u Ciebie kwitnie na różowo: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a6 ... 0f32e.html
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ależ masz łany tulipanowe
Obwódka z zawciągu śliczna, lubię tą bezproblemową roślinkę
Mam fioletową, różową i ostatnio dokupiłam białą. A jakiś czas temu trafiła mi się i variegata
Warzywniczek masz pierwsza klasa
A co będzie się wspinało po kratkach na rabatach?
Obwódka z zawciągu śliczna, lubię tą bezproblemową roślinkę
Warzywniczek masz pierwsza klasa
A co będzie się wspinało po kratkach na rabatach?
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Jaki cudny Chałaputek
a jakie Ty masz tulipany, biją wszystko na głowę
piękne kolory, kształty
Piękna magnolia żółta, pewnie Yellow Bird , kwitnie trochę później i ma bardziej żółty kolor niż River ( którą ja mam ) u mnie Susan też jeszcze kwitnie
Oj piękny ogród 
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
To ile masz razem magnolii?. Są piękne, a żółta 'odlotowa'
.
Tulipanów zatrzęsienie - nie musisz się gimnastykować, bo tyle zrobisz skłonów przy sadzeniu, że na rok wystarczy
.
Tulipanów zatrzęsienie - nie musisz się gimnastykować, bo tyle zrobisz skłonów przy sadzeniu, że na rok wystarczy
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Moniczko troszkę mnie nie było ale już jestem
Kwitnąca łąka tulipanowa - bardzo w stylu Keukenhof
Żółta magnolia
Wpadłam z szybką kawką bo pogoda sie powoli jakaś robi więc działeczka a wieczorem mam materiały do pracy ogarnąć i się muszę dobrze nastroić
Zapraszam na spacerek do mnie i do podróżniczego, będzie też więcej jak "bukiet" przestanie dziwaczeć
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam ciepło
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Monika zdjęcia to Ty potrafisz robić
taki zestaw kolorów postawi każdego na nogi
u nas leje
Pozdrawiam Ela
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko
Przepiękne tulipanki. kilka odmian widzę mamy takich samych
żółta magnolia jest rzadsza w naszych ogrodach,ale widzę jest piękna.Susan jest podobna do mojej Ann
Lubię czas kwitnienia drzew owocowych .U mnie też sporo już kwitnie.Będą owocki
Przepiękne tulipanki. kilka odmian widzę mamy takich samych
żółta magnolia jest rzadsza w naszych ogrodach,ale widzę jest piękna.Susan jest podobna do mojej Ann
Lubię czas kwitnienia drzew owocowych .U mnie też sporo już kwitnie.Będą owocki
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jak zimno
, 9 stopni , wiatr jak w Kieleckim , nikogo nie urażając ale tak się u nas mówi
Narobiłam ci ja się wczoraj , proszę Ciebie jak głupia a wszystko wina Iwonki , pojechałam grzecznie , w piątek , w odwiedziny do Iwonki a ona zapakowała mi całe auto zielskiem , jak to mój Misio raczy powiadać . Calutki bagażnik a i z tyłu napchane
no mówię Wam ta kochana kobieta nie ma umiaru - Iwonko
Sadziłam i sadziłam i sadziłam - calutki dzionek a i jeszcze to co w doniczkach było nadal czeka na soją kolej , a oprócz tego przyszła , długo wyczekiwana paczka z BR a w niej ;
Ostróżki ; Red Caroline , Dark Blue , , Pure White
Tiarella Timbuktu
żurawki ; Hercules , Midnight Rose , Bronze Beauty , Southern Comfort , Sashay , Black Beauty , Cherry Cola , Belta Dawn , Green Spice , Lime Marmelade Rico i zamiast Gold Zebra dostałam Stoploght , Mojito , Lime rufles i Fire Frost , całkiem niezła zamiana za jedną cztery
do tego miskant olbrzymi ( marzenie Misia )
kokoryczka sierpowata Variegatum
Świecznica Black Negligee
piwonia wąskolistna ( koperkowa )
lewizja liścieniowa Regenbogen
Orlik Woodsite Variegated
dzwonek Pink Octopus
srzbica macedońska Thunder and Lightning
jagodowiec wielkokwiatowy
jarzmianka większa Moulin Rouge
liliowiec ogrodowy free Wheelin

i gratisik - kto mi powie co to ?

dodatkowo kupiliśmy z Misiakiem surfinie i petunie do obsadzenia tarasu , 10 donic w każdej po 4 roślinki + dwie wiszące doniczki , dobrze że Misio dzielnie pomagał obsadzić - jak on to mówi - nasz tarasik piwny , niestety aparat trochę przekłamuje kolory

Aneczko - kochana nie mam pojęcia jak nazywają się te tulipanki , kupiłam je jesienią na targach a że kupiłam całe mnóstwo a czas miałam bardzo ograniczony , nie zapisywałam nazw bo często nawet nie było jak
Grażynko - a mnie wciąż mało i już zaplanowałam dokupić jesienią kolejnych , muszę tylko jakoś pozaznaczać gdzie siedzą obecne by jesienią przy dosadzaniu tych nie uszkodzić , wiesz jak to jest , jak coś kopiesz zawsze się dokopiesz nie tam gdzie trzeba
Beaby
przekwitną tulipanki będzie czas na lilie , ja bardzo nie lubię pustych miejsc , dlatego tak mieszam
magnolia jest żółta , nie mam pojęcia czemu dwa pierwsze zdjęcia mają przekłamany kolor , a o ziółkach na wysokościach myślę już od pewnego czasu i przyjedzie w końcu marzenia zrealizować
Dorotko
ja też planuję dokupić tulipanków
, ja mam gotowe skrzynki - to takie nadstawki na palety - kupione za grosiki , w razie draki można je łatwo zdemontować i przenieść na inną miejscówkę , co już raz miało miejsce
Aniu- Annes - żółtą magnolię dostałam dwa lata temu od Misia na urodziny , on nie ma kłopotu co mi kupić , zabiera mnie do ogrodniczego - ja wybieram on płaci
Monia - mój
, wykonanie też moje , na początku eksperymentowałam z truskawkami w beczce ale łamały im się gałązki pod ciężarem owoców , a że poziomki mają mniejsze owocki to doniczki więc piętrowo i jest , w tym roku dostały nawet nowe doniczki pod kolor
, roślina na obwódce jak podpowiada Zuzia to zawciąg , mam tylko różowy , ale jest jeszcze biały i może jakieś inne kolorki też są - chcesz ?
Zuziu - zapodaj zdjęcia fioletowej i białej - takie same ma kwiatki ? Pergole pod powojniki - zarzekam się że ostatni raz próbuję - bo nie mam szczęścia do tych roślinek , ale tym razem zrobiłam wszystko co radziła Aneczka , w Li...lu patrzyli na mnie jak na wariatkę gdy targałam wióry rogowe
, a w aptece pani nie mogła wyjść z wrażenia na co mnie tyle nadmanganianu
Karolinko - tak to Yellow Bird - ma jeszcze kilka pąków całkiem zamkniętych , cuuudna jest
Aniu - Pulpa magnolii mam w sumie 6 , może nawet siedem bo kilka dni temu zauważyłam pod jedną , małą sadzonkę i nie wiem - wysiała się
Anetko -
, jak Cię dawno nie było
, u ciebie pogoda ? U mnie zimnica straszna więc korzystaj z uroków działeczki
Iwonko - sprawczyni całego zamieszania
, został klonik i kilka niezidentyfikowanych doniczek
Elu - u mnie pogoda taka sama , zimnooooo i pada co chwilkę , cóż ogrodniki
Aniu - Anabulko żółta magnolia rośnie osłonięta , w dodatku zima była łagodna , zobaczymy co będzie dalej
i parafrazując ; co tam panie w .... ogrodzie słychać ;

Narobiłam ci ja się wczoraj , proszę Ciebie jak głupia a wszystko wina Iwonki , pojechałam grzecznie , w piątek , w odwiedziny do Iwonki a ona zapakowała mi całe auto zielskiem , jak to mój Misio raczy powiadać . Calutki bagażnik a i z tyłu napchane
Sadziłam i sadziłam i sadziłam - calutki dzionek a i jeszcze to co w doniczkach było nadal czeka na soją kolej , a oprócz tego przyszła , długo wyczekiwana paczka z BR a w niej ;
Ostróżki ; Red Caroline , Dark Blue , , Pure White
Tiarella Timbuktu
żurawki ; Hercules , Midnight Rose , Bronze Beauty , Southern Comfort , Sashay , Black Beauty , Cherry Cola , Belta Dawn , Green Spice , Lime Marmelade Rico i zamiast Gold Zebra dostałam Stoploght , Mojito , Lime rufles i Fire Frost , całkiem niezła zamiana za jedną cztery
do tego miskant olbrzymi ( marzenie Misia )
kokoryczka sierpowata Variegatum
Świecznica Black Negligee
piwonia wąskolistna ( koperkowa )
lewizja liścieniowa Regenbogen
Orlik Woodsite Variegated
dzwonek Pink Octopus
srzbica macedońska Thunder and Lightning
jagodowiec wielkokwiatowy
jarzmianka większa Moulin Rouge
liliowiec ogrodowy free Wheelin

i gratisik - kto mi powie co to ?

dodatkowo kupiliśmy z Misiakiem surfinie i petunie do obsadzenia tarasu , 10 donic w każdej po 4 roślinki + dwie wiszące doniczki , dobrze że Misio dzielnie pomagał obsadzić - jak on to mówi - nasz tarasik piwny , niestety aparat trochę przekłamuje kolory

Aneczko - kochana nie mam pojęcia jak nazywają się te tulipanki , kupiłam je jesienią na targach a że kupiłam całe mnóstwo a czas miałam bardzo ograniczony , nie zapisywałam nazw bo często nawet nie było jak
Grażynko - a mnie wciąż mało i już zaplanowałam dokupić jesienią kolejnych , muszę tylko jakoś pozaznaczać gdzie siedzą obecne by jesienią przy dosadzaniu tych nie uszkodzić , wiesz jak to jest , jak coś kopiesz zawsze się dokopiesz nie tam gdzie trzeba
Beaby
Dorotko
Aniu- Annes - żółtą magnolię dostałam dwa lata temu od Misia na urodziny , on nie ma kłopotu co mi kupić , zabiera mnie do ogrodniczego - ja wybieram on płaci
Monia - mój
Zuziu - zapodaj zdjęcia fioletowej i białej - takie same ma kwiatki ? Pergole pod powojniki - zarzekam się że ostatni raz próbuję - bo nie mam szczęścia do tych roślinek , ale tym razem zrobiłam wszystko co radziła Aneczka , w Li...lu patrzyli na mnie jak na wariatkę gdy targałam wióry rogowe
Karolinko - tak to Yellow Bird - ma jeszcze kilka pąków całkiem zamkniętych , cuuudna jest
Aniu - Pulpa magnolii mam w sumie 6 , może nawet siedem bo kilka dni temu zauważyłam pod jedną , małą sadzonkę i nie wiem - wysiała się
Anetko -
Iwonko - sprawczyni całego zamieszania
Elu - u mnie pogoda taka sama , zimnooooo i pada co chwilkę , cóż ogrodniki
Aniu - Anabulko żółta magnolia rośnie osłonięta , w dodatku zima była łagodna , zobaczymy co będzie dalej
i parafrazując ; co tam panie w .... ogrodzie słychać ;

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo