Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Moje czerwone pełne peoniowe również się pokładają ale nie wyradzają się ,bo mam je już chyba z 5 czy więcej lat.Z innych tulipanów pozostały tylko pojedyncze niedobitki ,które kwitną już kolejne lata
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Piękne kwiatki na pewno będę zaglądać, też mi się bardzo podobają takie ciemne tulipanki.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Queen of the Night miałam kilka lat temu. Niestety ostał mi się tylko jeden, a to taki piękny tulipan
Trzeba jesienią dosadzić, ale dawno ich nie spotkałam w sklepach
Kupowałaś w jakimś sprawdzonym źródle?
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Monika ja Queen of the Night kupiłam jesienią w Biedrze.
Są cudne, choć mają ciut za mały kwiat w proporcji do łodygi. 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu Angelique fantastycznie sfotografowana,
wyjątkowo pięknie wygląda. Moje już przekwitły. Podziwiam inne tulipany, Queen of the Night ma u Ciebie wyjątkowo nasycony kolor, a Ice Cream stopniuje napięcie.
Pelargonie i werbena zakwitną, ale kula będzie zdobić długo Twój wyjątkowy ogród. 
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, Queen of the Night jest piękny. Jesienią, gdy stałam przed regałem z cebulami nie mogąc zdecydować, co wybrać, jakaś Pani namawiała mnie na niego, a ja powiedziałam, że nie lubię "czarnych" tulipanów, a teraz mi łyso
Nic to, nadrobię tej jesieni 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Tak, są wyjątkowo wysokie i nieduże, ale mi to nie przeszkadza. Ubolewam, że został mi tylko jeden kwiat - wygląda jak z aksamitu, bardzo ładnyaneczka1979 pisze:Monika ja Queen of the Night kupiłam jesienią w Biedrze.Są cudne, choć mają ciut za mały kwiat w proporcji do łodygi.
W naszych Biedronkach nie spotkałam tej odmiany jesienią - może w tym roku będą
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Queen of the night trafia na listę tulipanów do zdobycia
Faktycznie jest w rzeczywistości taki ciemny? Gdzie go upolowałaś? Do tego Curly Sue, którego posiadam nie wiem czemu w ilości sztuk 1 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Cudowne tulipany, uwielbiam na nie patrzeć, mają taką szeroką gamę kolorów i kształtów.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Queen of the Night mnie też się bardzo podobał. Chciałam mieć jakiś ciemny akcent i posadziłam Black Parrot. Ale jeszcze się nie otworzył. Queen trafia na jesienną listę. Może uda się go gdzieś upolować.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dziś wybrałam się na działkę,pilnuję wciąż i obserwuję moje 3 szt Ice Cream. Codziennie bardzo powoli się otwierają,ten spektakl nie ma końca.Inne tulipany już mocno rozchylone,ale wciąż czarują
Pooglądałam róże,czy przypadkiem robactwo nie zaatakowało,ale już po oprysku jest mniej,jeszcze czasem nimułka siedzi,ale zaraz ją niszczę.
Mszycy na razie nie widać,za to wykształcają się malutkie pączki u róż,zaczyna się
Zauważyłam na Chippendale,Alexandra Princesse i na Lavender Ice...na innych za to są ,ale jeszcze bardzo malutkie.
W tym roku LO nie ma jeszcze,a zawsze pierwsza miała. Niestety,ale róże historyczne kwitnące tylko raz ucierpiały przez małe gąsieniczki,które zwijają liście i zostawiają wstrętny śluz...
Aneczko tulipany z Biedronki wszystkie mi się zgadzają,jeszcze nie miałam pomyłki
Quuen of the Harts kupiłam dwie paczki,lubię ciemne tulipanki
Jadziuzauważyłam,że niektóre z tulipanów wędrują po ogrodzie,są w innym miejscu całkowicie niż w dniu sadzenia
Filemon witam i zapraszam do odwiedzin
Alania co roku można je dostać w Biedronce i inne piękności do tego zgodne odmianowo
Soniu kula zdobi mój balkon,a Gabi codziennie ją obwąchuje
Ice Cream to moje perły,czekam na nie aż całkiem zakwitną
wagabunga Quuen of the Night są ciemne,ale nie czarne,tajemnicze ....raz spróbuj,a się przekonasz
Też kiedyś kręciłam nosem na tę odmianę do momentu aż raz kupiłam i teraz co roku dokupuję kolejne.
Milenko ciemne tulipanki dostaniesz pod koniec sierpnia w Biedronie,ale trzeba trafić,bo czasem na jeden karton są ze dwa opakowania
Curly Sue ma dodatkowo poszarpane płatki jeszcze ładniejszy
Ewunia tulipany zaczynają i wkręcają nas w nastrój,bardzo lubię te wiosenne kwiaty,ale do wazonu nie ścięłam ani jednego,może dlatego,że pomyłka mi się nie trafiła?
Madziu upolujesz w Biedronie jeśli robisz tam zakupy,a jeśli nie to nie ma problemu jak będą w sierpniu to Ci kupię
Ostatnie tchnienie Super Parrot i Angelique

Te za to codziennie musztrę ogarniają i proszę jakie sztywne

Lody Ice Cream wyglądają dziś tak

Orliki

Czosnki z B

serduszka....jeszcze białej mi brakuje...

Brunnera Jack Frost

Dziś o mało nie padłam z wrażenia,kiedy przypadkowo dojrzałam na mojej magnolii Yellow Bird pąka kwiatowego...gdzie on się uchował?

Hosta ukopana z innej części ogrodu ładnie się przyjęła i rośnie w kamionce

Agnes Schilinger w całej krasie

Ma kilka takich pąków

Miłego wieczoru:)
Pooglądałam róże,czy przypadkiem robactwo nie zaatakowało,ale już po oprysku jest mniej,jeszcze czasem nimułka siedzi,ale zaraz ją niszczę.
Mszycy na razie nie widać,za to wykształcają się malutkie pączki u róż,zaczyna się
Zauważyłam na Chippendale,Alexandra Princesse i na Lavender Ice...na innych za to są ,ale jeszcze bardzo malutkie.
W tym roku LO nie ma jeszcze,a zawsze pierwsza miała. Niestety,ale róże historyczne kwitnące tylko raz ucierpiały przez małe gąsieniczki,które zwijają liście i zostawiają wstrętny śluz...
Aneczko tulipany z Biedronki wszystkie mi się zgadzają,jeszcze nie miałam pomyłki
Quuen of the Harts kupiłam dwie paczki,lubię ciemne tulipanki
Jadziuzauważyłam,że niektóre z tulipanów wędrują po ogrodzie,są w innym miejscu całkowicie niż w dniu sadzenia
Filemon witam i zapraszam do odwiedzin
Alania co roku można je dostać w Biedronce i inne piękności do tego zgodne odmianowo
Soniu kula zdobi mój balkon,a Gabi codziennie ją obwąchuje
Ice Cream to moje perły,czekam na nie aż całkiem zakwitną
wagabunga Quuen of the Night są ciemne,ale nie czarne,tajemnicze ....raz spróbuj,a się przekonasz
Też kiedyś kręciłam nosem na tę odmianę do momentu aż raz kupiłam i teraz co roku dokupuję kolejne.
Milenko ciemne tulipanki dostaniesz pod koniec sierpnia w Biedronie,ale trzeba trafić,bo czasem na jeden karton są ze dwa opakowania
Ewunia tulipany zaczynają i wkręcają nas w nastrój,bardzo lubię te wiosenne kwiaty,ale do wazonu nie ścięłam ani jednego,może dlatego,że pomyłka mi się nie trafiła?
Madziu upolujesz w Biedronie jeśli robisz tam zakupy,a jeśli nie to nie ma problemu jak będą w sierpniu to Ci kupię
Ostatnie tchnienie Super Parrot i Angelique

Te za to codziennie musztrę ogarniają i proszę jakie sztywne

Lody Ice Cream wyglądają dziś tak

Orliki

Czosnki z B

serduszka....jeszcze białej mi brakuje...

Brunnera Jack Frost

Dziś o mało nie padłam z wrażenia,kiedy przypadkowo dojrzałam na mojej magnolii Yellow Bird pąka kwiatowego...gdzie on się uchował?

Hosta ukopana z innej części ogrodu ładnie się przyjęła i rośnie w kamionce

Agnes Schilinger w całej krasie

Ma kilka takich pąków

Miłego wieczoru:)
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne tulipany, cieszmy się nimi jeszcze chwilkę
Magnolia zrobiła nie lada niespodziankę
Magnolia zrobiła nie lada niespodziankę
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Oj Ice Cream już już
Ależ ja niecierpliwa jestem, ale już zaczyna pokazywać swoje piękno
Ależ ja niecierpliwa jestem, ale już zaczyna pokazywać swoje piękno
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Mi też bardzo podoba się Białobok, niestety jak poczytałam o jego docelowej wielkości, musiałam obejść się smakiem