widocznie towarzystwo hibiskusa jej odpowiada
 widocznie towarzystwo hibiskusa jej odpowiadaPrymula,pierwiosnek (Primula) cz.2 FOTO
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Prymula,pierwiosnek (Primula) cz.2
Moja prymulka bez przerwy również zimą kwitnie od ubiegłego roku od kwietnia, trochę się rozrosła

widocznie towarzystwo hibiskusa jej odpowiadaPozdrawiam Ela

- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jeszcze dodam, że omszone wyhodowałam sama, własnoręcznie od nasionek  . Sporo z tym roboty, bo bardzo wolno rosną i się rozrastają - moje mają 4 rok od posiania i dopiero teraz mają po kilka kwiatostanów. Ale warto
 . Sporo z tym roboty, bo bardzo wolno rosną i się rozrastają - moje mają 4 rok od posiania i dopiero teraz mają po kilka kwiatostanów. Ale warto  . I nic nie wymarzają w zimie, tylko po pierwszej zimie część miała wysadzenia mrozowe - więc tylko wkopałam głębiej
 . I nic nie wymarzają w zimie, tylko po pierwszej zimie część miała wysadzenia mrozowe - więc tylko wkopałam głębiej  .
 .

. Sporo z tym roboty, bo bardzo wolno rosną i się rozrastają - moje mają 4 rok od posiania i dopiero teraz mają po kilka kwiatostanów. Ale warto
 . Sporo z tym roboty, bo bardzo wolno rosną i się rozrastają - moje mają 4 rok od posiania i dopiero teraz mają po kilka kwiatostanów. Ale warto  . I nic nie wymarzają w zimie, tylko po pierwszej zimie część miała wysadzenia mrozowe - więc tylko wkopałam głębiej
 . I nic nie wymarzają w zimie, tylko po pierwszej zimie część miała wysadzenia mrozowe - więc tylko wkopałam głębiej  .
 .Re: Prymula,pierwiosnek (Primula) cz.2
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
U mnie zaczynają kwitnąć również te które w lutym zdobiły parapet w domu i zostały wysadzone do gruntu

to są te same
biały i kremowy mają dopiero małe pączki bez kolorów

to są te same

biały i kremowy mają dopiero małe pączki bez kolorów
Pozdrawiam Ela

- lelumpolelum
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nareszcie zaczynają pierwiosnki Siebolda  

I c.d. siewek omszonych

I c.d. siewek omszonych

Beatko  drażnisz ,mnie tymi siewkami   

U mnie to nasion brak 

Ile te siewki mają latek ?

U mnie to nasion brak

Ile te siewki mają latek ?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.

- lelumpolelum
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przyznam szczerze, Nata, że nie pamiętam  Trzy albo cztery ale raczej trzy. Nasiona kupiłam od jakiejś dziewczyny na forum, raczej dla eksperymentu- nie spodziewałam się, że takie cudeńka powychodzą
 Trzy albo cztery ale raczej trzy. Nasiona kupiłam od jakiejś dziewczyny na forum, raczej dla eksperymentu- nie spodziewałam się, że takie cudeńka powychodzą  Na początku byłam rozczarowana, że to takie konusy, kilka nawet poległo przy pracach ogrodowych a szkoda...
 Na początku byłam rozczarowana, że to takie konusy, kilka nawet poległo przy pracach ogrodowych a szkoda...

Trzy albo cztery ale raczej trzy. Nasiona kupiłam od jakiejś dziewczyny na forum, raczej dla eksperymentu- nie spodziewałam się, że takie cudeńka powychodzą
 Trzy albo cztery ale raczej trzy. Nasiona kupiłam od jakiejś dziewczyny na forum, raczej dla eksperymentu- nie spodziewałam się, że takie cudeńka powychodzą  Na początku byłam rozczarowana, że to takie konusy, kilka nawet poległo przy pracach ogrodowych a szkoda...
 Na początku byłam rozczarowana, że to takie konusy, kilka nawet poległo przy pracach ogrodowych a szkoda...- Annar13
- 1000p 
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- 
				maxx
- 100p 
- Od: 14 kwie 2011, o 22:26
Kapusta piękna  .
. 
2 letnie siewki omszonego od Legutko. Trochę zapomniane siedzą ciągle na rozsadniku ale już się robi godne miejsce.

Jestem pozytywnie zaskoczony bo ze wcześniejszego siewu miałem mieszankę fioletowych i liliowych czyli wszystkie takie same . Daleko im do "rasowców" ale cieszą pięknymi kolorami i zapachem.
. Daleko im do "rasowców" ale cieszą pięknymi kolorami i zapachem. 
Inne prymule takie zwyczajne.

.
. 2 letnie siewki omszonego od Legutko. Trochę zapomniane siedzą ciągle na rozsadniku ale już się robi godne miejsce.

Jestem pozytywnie zaskoczony bo ze wcześniejszego siewu miałem mieszankę fioletowych i liliowych czyli wszystkie takie same
 . Daleko im do "rasowców" ale cieszą pięknymi kolorami i zapachem.
. Daleko im do "rasowców" ale cieszą pięknymi kolorami i zapachem. Inne prymule takie zwyczajne.

- 
				tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Choć nie mam ''nowinek''  , pokażę to co mam. Też piękne, choć może nie tak ''arystokratyczne''   

Zaczyna Gold Leace. Z mojego siewu.

P. Sielboda

Trzy odmiany Omszonego , ale jakie , kto to pamięta. Są u mnie już 6 lat. Rozmnażam je z sadzonek , wegetatywnie. Maja znacznie większe kwiaty jak siewki.

I jeszcze takie.

Zaczyna Gold Leace. Z mojego siewu.

P. Sielboda

Trzy odmiany Omszonego , ale jakie , kto to pamięta. Są u mnie już 6 lat. Rozmnażam je z sadzonek , wegetatywnie. Maja znacznie większe kwiaty jak siewki.

I jeszcze takie.

- 
				marcheewa
- 0p - Nowonarodzony 
- Od: 5 maja 2015, o 11:47
Prześliczne kwiaty. Ja też zasadziłem pierwiosnki.

- 
				jagusia111
Ja wczoraj wysadziłam do gruntu pierwiosnka wyniosłego z siewu. Maleństwa, ale mam nadzieję, że się przyjmą. Dziś spadł deszcz więc mam nadzieję, że będzie  dobrze. Oczywiście dzisiaj jeszcze kilka przesadziłam bo doszłam do wniosku, że nie tak i nie tu i pewnie jeszcze kilka zmieni miejsce pobytu   .
 .

.
 .

Primula japonica 'Miller's Crimson'
 Primula japonica 'Miller's Crimson'